|
|
| נשלח ב-14/11/2013 14:49 |
|
| |
בס"ד אויש איזה חינוך אתה נותן לי...להתחצף להורים... תזהר הם עוד יבאו להפריע לך בחלומות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 14:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 15:11 |
|
| |
בס"ד חחחחחחחחח אצלנו בבית כל תגובה זה חוצפה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 16:29 |
|
| |
אם את אומרת את זה בכבוד , בלי הרמת קול , זו ממש אבל ממש לא חוצפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 16:34 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | אחת הסיבות העיקריות שבנות עוזבות את הבית, זה בגלל שככל שמתבגרות היחס עם ההורים לא משתפר. אולי אפשר לבקש ממישהו שההורים מכבדים לדבר איתם ולהסביר להם שזה ממש לא עוזר מה שהם עושים לך. להיפך. היחס שלי איתם השתפר מאז גיל הנעורים המוקדם. הסיבה היא שונה: במקרים שאין תקשורת או יש התערבות במקום שצריך לתת עצמאות.
זהו שהתקשורת שלי איתם לא תמיד הכי טובה... |
|
לא קל :(
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 21:27 |
|
| |
זה באמת קשה כשהורים ככה מגיבים, כי בסופו של דבר את רוצה להתחתן בדיוק כמו שהם רוצים שתתחתני! (אולי אפילו יותר!). אולי תנסי להסביר להם את זה, ותגידי להם שאם תיהיי בדיכאון בגלל שאת עוד לא נשואה זה לא יגרום שתתארסי יותר מהר ובנוסף לזה שאת עדיין לא נשואה שזה קשה גם ככה, האוירה בבית לא נעימה. כשאמא שלי או אני עצובות בגלל נושא השידוכים היא אומרת שצריך להאמין יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 11:22 |
|
| |
בס"ד הכל נכון וצודק אבל הבעיה שהם כבר התרגלו להנהגה זו...כך שקשה לשנות סדרי עולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 11:49 |
|
| |
ההרגשה שלך מאד מובנת אבל יש לי הרגשה מסוימת שאם אני צודק בה אני חושב שזה ישנה הרבה.
תראי, את נשמעת כטיפוס מאד עצמאי, טיפוס דעתן, טיפוס שעושה הרבה מה שהוא רוצה לעשות, מבלי הרבה להתייעץ.. מבלי הרבה לשתף אחרים במה שאת עושה או לא עושה.. אם זה כך, לא פלא שההורים שלך לחוצים, מלחיצים, יושבים לך על הווריד.. כי - הם בעצם מרגישים שאת לא בשליטתם, שאין להם מילה חזקה עלייך, שלא הם המנווטים והדואגים לכן, טבעי שהם יהיו לחוצים. שהם ילחיצו, שהם יקטלו ופחות יהיו רגישים אלייך..
יותר מזה, היות והחוש צדק אצלך מפותח, לכן כשמשהו לא נראה לך, לא מתקבל לך על הדעת, את מתקוממת, את מתפוצצת, וזה מתבטא הרבה בתגובות שלך כלפיהם.. והם, נפגעים, עוד יותר מרגישים לא קשורים ואז ששון ושמחה..
אם הרגשתי נכון, אז לדעתי כך: א. ברגע שתשתפי אותם בכל פרט ופרט, תתייעצי אתם, תתני להם את הכבוד בתור הורים, את תראי לבד שהם פחות יטרידו אותך, פחות יעקצו וכו'. ב. הקשר הבין אישי שלכם, ברגע שהוא יהיה על דרך החיוב ולא על דרך השלילה, יהיה לך את היכולת לשתף אותם בכל מה שאת מרגישה, והם יוכלו להכיל ולהבין אותך..
נ.ב: חלק מהדברים נכתבו בהקצנה רק כדי להבהיר את הנקודה שפה, וברור שזה לא שחור ולבן.
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 20/11/2013 12:01:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 11:55 |
|
| |
תסלח לי נקודהלמחשב- לא אהבתי איך אתה שופט ואיך אתה מסתכל מעבר למחשב ולראייה מהצומצמת שלך. היא לא חייבת לשתף בכל פיפס את ההורים. ההורים צריכים לדעת מתי לסגת, היא לא שפוטה שלהם, היא כבר ילדה גדולה ועצמאית שיודעת מה היא רוצה מעצמה, נכון. אבל היא לא נשמעת לי בחורה לא תקשורתית, דעתנית ועושה הרבה מה שהיא רוצה לעשות מבלי להתייעץ. יש לה את החיים שלה אחרי הכל. יש הורים כאלו, וצריך לדעת איך להתמודד איתם, נקודה. אם אתה קראת את המפה ככה, שיערב לך, אבל אני מבינה אותה מצויין במקום שלה, וסוגדת לה על תעצומות הנפש והרצון להמשיך להיות סובלנית, לשתף, לקבל באהבה אותם ולנסות לשפר את האוירה, למרות הכל. כל הכבוד לך חייכנית, ותמשיכי להיות טובה בדרך שלך :)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 12:03 |
|
| |
| שטויעס כתב: |  | תסלח לי נקודהלמחשב- לא אהבתי איך אתה שופט ואיך אתה מסתכל מעבר למחשב ולראייה מהצומצמת שלך. היא לא חייבת לשתף בכל פיפס את ההורים. ההורים צריכים לדעת מתי לסגת, היא לא שפוטה שלהם, היא כבר ילדה גדולה ועצמאית שיודעת מה היא רוצה מעצמה, נכון. אבל היא לא נשמעת לי בחורה לא תקשורתית, דעתנית ועושה הרבה מה שהיא רוצה לעשות מבלי להתייעץ. יש לה את החיים שלה אחרי הכל. יש הורים כאלו, וצריך לדעת איך להתמודד איתם, נקודה. אם אתה קראת את המפה ככה, שיערב לך, אבל אני מבינה אותה מצויין במקום שלה, וסוגדת לה על תעצומות הנפש והרצון להמשיך להיות סובלנית, לשתף, לקבל באהבה אותם ולנסות לשפר את האוירה, למרות הכל. כל הכבוד לך חייכנית, ותמשיכי להיות טובה בדרך שלך :) |
|
תוקן על ידי נקודהלמחשב ב- 20/11/2013 12:08:20
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 12:11 |
|
| |
קראתי, ואני עדין חושבת שאתה שופט. אתה בא אליה בצורה ביקורתית : עליך יותר לשתף, יותר לתת מקום ובלה בלה...הבעיה היא בגללך, שאת דעתנית ועצמאית ולא נותת להם מקום ואז הם נלחצים.. תראה איך אתה שופט מעבר למחשב בלי להכיר דמויות..זה. (שלוש נקודות)..:
| נקודהלמחשב כתב: |  | אבל יש לי הרגשה מסוימת שאם אני צודק בה אני חושב שזה ישנה הרבה. תראי, את נשמעת כטיפוס מאד עצמאי, טיפוס דעתן, טיפוס שעושה הרבה מה שהוא רוצה לעשות, מבלי הרבה להתייעץ.. מבלי הרבה לשתף אחרים במה שאת עושה או לא עושה.. אם זה כך, לא פלא שההורים שלך לחוצים, מלחיצים, יושבים לך על הווריד.. כי - הם בעצם מרגישים שאת לא בשליטתם, שאין להם מילה חזקה עלייך, שלא הם המנווטים והדואגים לכן, טבעי שהם יהיו לחוצים. שהם ילחיצו, שהם יקטלו ופחות יהיו רגישים אלייך.
|
|
אז ככה אדוני- אולי היא דעתניתי ויודעת מה היא רוצה מעצמה וזה מצויין וטוב ב"ה. זה מעיד על בחורה בריאה בנפשה ובוגרת. אבל כחלק מהבגרות שלה אני בטוחה שהיא יודעת איך להתנהג ואיך לתקשר עם ההורים.. אם היא מתמודדת עם הורים שלא יודעים לשים גבולות ולהתנהג. או להתבטא נכון, זה לא אומר שהבעיה אצלה. זה אומר שכל הכבוד לה שהיא מתגברת למרות הכל ושותקת ומכבדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 12:46 |
|
| |
| נקודהלמחשב כתב: |  | | תראי, את נשמעת כטיפוס... |
|
אתה באמת חושב שמפוסט אחד של כמה שורות בפורום אנונימי אתה יכול להגיד משהו על הבן אדם?! ועוד להכנס לפרטי פרטים... זה הזוי ברמות...
|
|
|
|
|