|
|
| נשלח ב-17/12/2013 17:17 |
|
| |
וואי נטסון גרמת לי להחסיר פעימה, פעם ראשונה שאני רואה את קטע החזרות הזה. תודה רבה רבה. הבעיה בקטע הזה שהוא מגלה טפח אבל מכסה טפחיים, למה לא שמו עוד קצת
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2013 20:56 |
|
| |
פרעל - צודקת!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 01:21 |
|
| |
בקשר לאשכול, אני מצרף קישור הקשור לנושא. לאחר שתקראו הגיבו כאן ולא באשכול אחר.
קראו מ"משיחמשיח" ועד סוף האשכול. זה לא הרבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 22:36 |
|
| |
| netson כתב: |  | בקשר לאשכול, אני מצרף קישור הקשור לנושא. לאחר שתקראו הגיבו כאן ולא באשכול אחר.
קראו מ"משיחמשיח" ועד סוף האשכול. זה לא הרבה... ברור...כבר התחלתי להאמין לך עד שראיתי שיש עמוד נוסף!!!ושם עצרתי...
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 22:38 |
|
| |
בכל עמוד יש 15 תגובות, סה"כ... שם יש פחות. בכל אופן, להקל על כולם אני יעתיק את התגובות משם לכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 22:40 |
|
| |
הועתק מאשכול "מזרח פוגש את מערב"
|
|
כל הכבוד לכותבת הכתבה באנגלית ולמתרגמת (בשבילי זה היה הצלה, כי במקום להעביר לגוגל אז כאן קראתי בצורה נורמלית)
בקשר לדוד פרלמן כבר אמרתי מזמן שתנועות הידיים שלו בלי קשר לשירה, לי אישית זה מאוד מפריע (אפשר לראות זאת בקליפ זה ממש בולט) יש לו שתי אפשרויות: או שלא יעשה תנועות כלל או שילמד להופיע.
ובקשר לריצי 'הרקדן של המקהלה' יש לו באמת הופעת במה מאוד טובה, ואם דיברתם על רקדן אני חושב שאיצי ספינר הוא רקדן מעולה שימו לב במיאמי 4
| | |
|
ומרדכי שפירו ועודד קאריטי ושאול אלסון ועוד... אידי- מה? :)
תוקן על ידי תמרור25 ב- 11/02/2013 22:36:41
| | |
|  | |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2014 22:41 |
|
| |
|
|
מרדכי שפירו??????????? אאאהה.. בעעעע...מממממממ עודד קריטי-אף פעם לא התעמקתי בו יותר מדי.... שאול... - טוב,את דעתי בעניין גם טפש יוכל לנחש.... אבל גם אם היו קוראים לו זעליג -זלטעס שנוזלמן,לא הייתי משנה אותה... מעודי לא ראיתי ילד עם כזו פיגורה ותנועות מדויקות ומרשימות.תענוג לראות אותו ברווח.
אידי -השאלה למה מתכוונים כשאומרים רקדן? מבחינתי,ארי רוזנר למרות קפיצותיו שופעות הבטחון ב"ונהיה" ואולי בפעמים אחרות,שאינני זוכרת כרגע לא מוגדר ככזה.גם לא דיוויד הרשקוביץ,או כל מי שאי פעם תפס פיקוד והוציא מרץ נעורים על הבמה. רקדן,זה מי שמבצע את הכוריאוגרפיה באופן מושלם.
| | |
|
| RA248 כתב: |  | | איך התרגום?? בבקשה תגיבו תרגמתי את זה לבד.. (: |
|
תרגום טוב. תודה רבה לך ...
| | |
|
רגע רגע בילבלתם לגמרי, מה הקשר של כל השמות הללו?!
טוב אם ברקדנים עסקינן, אז אידי, ארי- כפי שלבבית כתבה ולקחה לי המילים לטעמי לא נחשב רקדן כלומר הוא רקד נחמד ב'ונהיה' לא יותר מזה,הוא גם יודע לנסוע על סקטים שזה מצוין, אך בתור ילד בתוך המקהלה הוא די אדיש מבחינת התנועות שלו. גם שאול עם כל תנועותיו המדויקות כפי דבריך לבבית עדיין לא נחשב לטעמי.
אז למה החשבתי את איצי כרקדן? ורגע איך שכחתי מלוי ליפשיץ, הוא אמנם קצת שמנמנן אבל עם כושר תנועה מעולה.
רקדן בשבילי זה אחד שמעבר לתנועות שציוו אותו לרקוד לפיהם, יש לו קואורדינציה מעולה. שהתנועות הספונטניות שלו הם אלו שנותנות לו את הטון. הרגליים מקפצות ומרקדות לפי הקצב ומיטביות להיות לא מידי חדות ולא מידי כהות אלא חינניות, בדיוק באמצע עם תזמון מיוחד של הידיים. כזה שיכנס למרכז המעגל בדיוק ברגע הנכון עם ריקוד ה'קאדאטשקע' שגורם לו לנוע בצורה... טוב התפלספתי די, אבל נראה לי שהבנתם את כוונתי
| | |
|
אם מגדירים ככה, אז באמת צריך לצפות שוב בעמקות בהכל כדי לחשוב מי מתאים להגדרה הזאת. (סול אייל, למשל, נחשב?) ומשיחמשיח - לייק על ההתפלספות שנטסון כבר הכניס לפנתיאון :)
| | |
|
במחשבה שניה, על איזו מההגדרות ללכת?
רקדנות = ביצוע מושלם של הכוריאוגרפיה (לבבית) או: רקדנות = כושר תנועה ותיאום מולד (משיחמשיח) או: רקדנות = להכניס את הנשמה לתנועות (קצת עולה מדברי משיחמשיח) ?
| | |
|
הייתי משלב בין ההגדרה הראשונה לשלישית. ההגדרה השניה היא חשובה אבל זה בגדר בונוס(כלומר גם למי שזה לא כשרון מולד אצלו, יכול להיות רקדן ברמה גבוהה)
| | |
|
ואם הוא מכניס את הנשמה לתנועות (ג) אבל לא מבצע מושלם את הכוריאוגרפיה (א), מה דינו? (איזו התפלספות )
| | |
|
אני חושב שהוא עדיין מצוין הרי העיקר במקהלה זה לשיר טוב ולהכניס את הנשמה בשירה ובריקוד.
אכן נטסון ההגדרה השניה היא בגדר בונוס :)
אגב אם אמשיך בהתפלספות אז לדעתי יש בעצם שני סוגי רקדנים האחד שהוא בתוך המקהלה, כלומר תוך כדי השירה (אפרופו שאול אלסון בשיר "כל ישראל" אחד המקומות המתוקים שלו) כי יש כאלו שגם תוך כדי לא רוקדים מי יודע מה...כלומר כמו שנטסון אמר אפשר להגיע לרמות גבוהות. והסוג השני אלו המרקדים טוב תוך כדי הריקוד הספונטני כמו למשל במחרוזת החסידים במיאמי 4 שכל אחד רוקד איך שמתחשק לו (כמעט). כלומר למי שיש כישרון מולד.
ויש כאלו היודעים לשלב את שני הסוגים ויש כאלו שלא ואפשר לעבור לשאלתה של אידי ולתשובתי בתחילת ההודעה
| | |
|
אהבתי את הדיון  משיחמשיח - כשאתה אומר "תוך כדי השירה", אתה מתכוון לעשיית התנועות שירחמיאל המציא - או שכשעומדים ושרים אז הוא מקפץ לעצמו במקום? (ע"ע יושי ושות'.)
| | |
|
נראה לי שהכוונה לעשית התנועות באופן עצמאי כמו שרואים הרבה בתקופה הארונה- עד יבוא נראה לי שהי'ה אסור להם לרקוד לפי מה שבא להם, אלא מה שירחמיאל המציא (קצת בוטה, לא?:) ואולי קצת להקפיץ את הרגל... בתקופה האררונה הם יותר משוחררים מותר להם לזוז יותר וגם לרקוד קצת בלי תאום מראש- זה יכול להיות נושא לדיון חדש- אם זה באמת סוג של ירידת הדורות שאין אחידות בתנועות של כל חברי המקהלה. כל אחד יכול לזוז תי שבא לו וגם רואים זאת יותר כי הם יותר מרווחים נעביר את זה לאשכול ירידת או עלית הדורות? מה דעתכם?
| | |
|
מה פירוש "לרקוד מתי שבא לו"? הרי בכללי הם כן מחוייבים לתנועות האחידות. (זה שלא תמיד זה יוצא באמת אחיד, זה כבר עניין מימי קדם...)
| | |
|
| אידי כתב: |  | אהבתי את הדיון  משיחמשיח - כשאתה אומר "תוך כדי השירה", אתה מתכוון לעשיית התנועות שירחמיאל המציא - או שכשעומדים ושרים אז הוא מקפץ לעצמו במקום? (ע"ע יושי ושות'.) |
|
תוך כדי השירה הכוונה לתנועות שירחמיאל מצווה אותם וכו'
| | |
|  | |
|
תוקן על ידי netson ב- 13/02/2014 22:41:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2014 23:29 |
|
| |
איזו התפלספות
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2014 17:53 |
|
| |
בהקשר לשיר אט אט. כבר דובר כמדומני כאן על "ריקוד השערים" שחזר שוב לבמה ונשמעה אפי' נימת אכזבה בעניין זה שאין חידוש. גם אותם המבקרים ידעו לומר באותה נשימה שיש סוף סוף כוריאוגרפיה חדשה בשיר רק שה"כוריאוגרפיית השערים" היתה צריכה להיות מוחלפת במשהו אחר. לא אכנס לגופו של עניין(לדעתי השיר מהבחינה הזאת היה טוב למעט הקפיצות בסוף...) שאלתי היא: כשיש כוריאוגרפייה מהעבר שמחדשים בתור חלק מריקוד שלם והוא עוד פרט בו , האם זה אמור לגרום לנו להרגיש "ששוב חוזרים על אותם התנועות" או ההפך- שיש פה ריקוד אחר לגמרי, משהו מרענן יותר, חדש יותר? האם זה עניין של אופי, טבע, שישנם אנשים שמטבעם רוצים ומחפשים תמיד חידושים בחיים ואכן מצליחים ליישם זאת בפועל ולכן יראה להם בעיניהם תמיד "שזה משהו ישן" ויש כאלו שמטבעם מתנהגים ההפך ותמיד יראו בו כחדש כיון שכאמור הוא בא בתור חלק מריקוד שלם? מהי דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2014 17:32 |
|
| |
נושא מעניין העלית פה, נטסון. כמו שעם ללא עבר הוא נטול עתיד, כך גם באומנות טובה - ההווה נשען על העבר ומתכתב איתו. המפתח טמון באיזון בין העבר להווה - שחזור מושלם של העבר הוא לא יותר משחזור, ויצירות חדשות לחלוטין, עם היותן פורצות דרך, עלולות להתקבל תלושות משהו ללא זיקה כלשהי לעבר. בהופעה האחרונה (תיאטרון ירושלים תשע"ד) נצפו שילובי עבר-הווה מעניינים: שירי עבר עם כוריאוגרפיה חדשה, לצד כוריאוגרפיה מחודשת הנשענת על כוריאוגרפיית עבר. ולטעמי האישי? ריקוד השערים עשה לי סופר נוסטלגיות של מיאמי 25... והיה מחניך קדוש! מישהו אמר חנינא?   נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2014 18:04 |
|
| |
איזה דיון... עמוק! לאחרונה חשבתי על מישהו חדש - סול איל!! הוא יכול לענות להגדרה השני'ה בלי קושי... את התנועות הוא עושה יותר ממושלם - תנועות חלקות, גמישות ועדינות. (אהמ.. לא תמיד.. אבל בכללי.:) וכשצריך איזה ביטוי חדש לתנועות, איזה סוויצ' קטן לשיר שהתנועה תוכל להשלים הרבה - הוא עושה את זה כל כך יפה!! וחוץ מזה שהוא מסתמא "הרקדן של המקהלה", אם במשיח - בדיסק של יבוא - הוא הי'ה זה שנבחר ללכת על הידים. יש עוד שחשבתי עלי'הם, ועכשיו אני לא זוכרת... אם תזכרו, תעלו. זה יכל להיות מרתק!
לגבי ריקוד השערים - אני לא זוכרת משהו כזה... איפה אפשר לראות את זה? (גם לחסומים)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2014 21:21 |
|
| |
לחסומי נתיב יש בכלל אפשרות לראות משהו...?  וסול אייל בלי ספק בשורה אחת עם ארי רוזנר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2014 13:54 |
|
| |
אני לא ממש אהבתי אותו...קצת מתנשא כזה..
|
|
|
|