|
|
| נשלח ב-20/11/2013 13:53 |
|
| |
נכון!! אל תסכימי איתי שזה לא כמו פעם... שם זה הי'ה נדיר!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 13:57 |
|
| |
מסכימה...
ומחכה נוראות לדיסקים החדשים שיצאו בחנוכה(עוד שבוע, לא?!), כדי לראות שיפור:)))
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 14:01 |
|
| |
הלוואי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 20:04 |
|
| |
חיה - אשכול מושקע ברמה ראויה לשמה!! קבלי גדול! הוספותיי להלן בכחול.
| chayaחיה18 כתב: |  | מבוא: כוריאוגרפיה היא היצירה של התנועה. פעולת "חיבור" מחול, כאשר השפה התנועתית היא חופשית ואינה מוגבלת. ולענייננו, הריקוד של הפרחים.
1)כוריאוגרפיה של איזה שיר אנחנו הכי אוהבים? הכי מתחברים? מהו הריקוד שהכי משך את תשומת ליבנו?
חסדי ה', האחד והיחיד! :)כמובן, יש עוד רבים וטובים. אבל שיא הכוריאוגרפיה, מבחינתי - זה שם. (טוב, כמובן שייתכן שאזכר בעוד דברים אחרי שאשלח את ההודעה )2)האם אנו רואים שינוי בין כוריאוגרפיה של תחילת המקהלה לבין היום? (במוזיקה - רואים את הטכנולוגיה המתקדמת עם השנים, האם גם בכוריאוגרפיה יש שינויים?) יש שינויי סגנון, זה ודאי. עם זאת, הם לא בהכרח לשלילה. (מישהו התחבר במיוחד לקפיצה העתיקה והוותיקה על רגל ימין כשיד ימין פשוטה הצידה, אח"כ כנ"ל בשמאל, וחוזר חלילה...?)3)כמה מקום תופסת אצלינו הכוריאוגרפיה? (כלומר אנחנו נשתעמם לראות שיר ללא ריקוד? האם אנחנו בהופעה שמים לב יותר לשיר או יותר לריקוד או לשניהם יחדיו?) מבחינתי - הכוריאוגרפיה היא חלק חשוב וחיוני. כמה אפשר לצפות בשירים שבהם הפרחים עומדים סתם ככה?כלומר, אולי הייתי צופה בזה רק בגלל הפרחים עצמם, אבל לעצם העניין - מעדיפה כוריאוגרפיה. זו דעתי הפשוטה כבנאדם ויזואלי...
4) איזה מקום נותן ירחמיאל לכוריאוגרפיה מבחינתנו הצופים? האם ניתן להגיד על הכוריאוגרפיה שהיא מושלמת כשם שאנחנו אומרים על הלחן? האם באמת כוריאוגרפיה היא פרמטר חשוב להעברת מסרים אצל ירחמיאל?
לדעתי הוא מכיר בחשיבותה ככלי להעברת מסרים - הוכחה לכך ניתן למצוא בדו-שיח שלו עם יושי ב"יבוא" (בחלק עם הדיבורים) לגבי המסר של הריקוד ב"מעם ה'"...
אשמח לשמוע את דעותיכם!!
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2013 20:11 |
|
| |
אסתרק, בטוח שזה לא יפה כל השיר עם קפיצות אבל קצת צריך את זה כי אחרת זה נהיה משעמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2013 12:16 |
|
| |
אני יסביר לכם עוד משהו:לדעתי עדיך שיהיה יותר תנועות בשיר כי תשימו לב שכאשר אין מדי הרבה תנועות הילדים מתחילים לעשות תנועות משלהם ז''א-בא נאמר ג'רמי עם האצבע וכל המחיאות כפיים תוך כדי שבכל פעם שאין תנועות הוא מכניס אותם ולא רק הוא עוד ילדים-וזה לא כל כך יפה-זה קצת מוריד מהיופי של השיר
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2013 17:16 |
|
| |
נכון. וזה גם מה שמוריד מהאחידות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2013 17:23 |
|
| |
| בתשכה כתב: |  | | אני יסביר לכם עוד משהו:לדעתי עדיך שיהיה יותר תנועות בשיר כי תשימו לב שכאשר אין מדי הרבה תנועות הילדים מתחילים לעשות תנועות משלהם ז''א-בא נאמר ג'רמי עם האצבע וכל המחיאות כפיים תוך כדי שבכל פעם שאין תנועות הוא מכניס אותם ולא רק הוא עוד ילדים-וזה לא כל כך יפה-זה קצת מוריד מהיופי של השיר |
|
לדעתי זה ביטוי אישי יפה, מסוג הדברים שחסרים בישיבה בויז. כמובן, כל עוד זה לא מוגזם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2013 19:16 |
|
| |
אידי, איך שכחתי?? חסדי ה'!! ונזכרתי תוך כדי גם בה' אחד... וברור שיש עוד... על כל השאר - אהבתי... משהו קטן: את חושבת שהתנועות של פעם לא חסרות??? מוזר לי:) נכון שאני לא מתגעגעת לריקוד ההוא... (בעדינות...:) אבל בהחלט הריקודים של פעם היו יותר מחושבים!!!רואים שחשבו על כל פרט בהופעה והריקודים היו משולבים בצורה מיוחדת... היום זה לא ממש בכל שיר, האחידות ממילא ירדה פלאים כי אין תנועות, אבל גם פעם לא היו תנועות בכל שיר בהופעה! (אם כי לא היו ריקודים חופשים.. נכון:)אבל לי זה ממש חסר, כנראה זה גם ענין של טעם...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2013 19:25 |
|
| |
הי! גם אני מאד אוהבת את ה' אחד! (עם הרמקול שיש לעודד בכיס...:) וחסדי ה', אני משום מה לא ממש זוכרת אותו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2013 19:58 |
|
| |
תודה איסתרק... לגבי הרמקול - אהה... זה בולט:) חסדי ה'? עם הפנסים והחיפושים.. קשה לפספס:)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2013 22:08 |
|
| |
| netson כתב: |  |
אני לא אוהב שילדים שרים עם ידיים מאחורה. זה נראה רשמי מידי והילדים נראים כך לחוצים וסגורים... |
|
אני חושבת שכשהילדים עומדים עם ידיים מאחורי הגב-זה שומר עליהם-ז''א הילדים הם ילדים ואם פתאום ילד רוצה לסדר תחולצה או ליגוע בצווארון-או כל דבר אחר כדוגמת זה-כאשר הידיים מאחורי הגב-הוא לא יוציא אותם כל כך מהר וחוץ מזה שאני תמיד אוהבת שהם שמים ידיים מאחורי הגב ומסתכלים על ירחמיאל מלמטה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2013 22:15 |
|
| |
אוקיי. ____________________ אני ארצה להרחיב מעט את האשכול. איזה תנועות של ירחמיאל את מכירים בהופעות? אני אתחיל. לירחמיאל יש כמה תנועות אופיניות לו. למשל כשהוא תוך כדי שירה ניגש לבימה, האו מסדר את הכיפה... והוא תמיד אוהב לסדר את המקהלה שיהיו כמו במסדר....
את שאר הדברים אשאיר לכם להוסיף...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2013 11:27 |
|
| |
ירחמיאל כנראה לא יכול בלי לסמן לכולם בבהילות שיתקרבו, אפילו אם אין לאן :) אפילו לבוגרים (ב"ח"י ח"י") הוא עשה את זה, אבל הם כבר מכירים אותו ולא נבהלו... ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2013 12:31 |
|
| |
| אידי כתב: |  | אפילו לבוגרים (ב"ח"י ח"י") הוא עשה את זה, אבל הם כבר מכירים אותו ולא נבהלו... ;) |
|
חחחחחחחחחח -הצחקתני הוא גם אוהב לעשות תנועה כזאת עם היד קדימה בכל המרץ
תוקן על ידי בתשכה ב- 22/11/2013 12:31:38
|
|
|
|
|