| נשלח ב-24/11/2013 14:43 |
|
| |
לא... אבל מוכנה לדמיין 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2013 17:33 |
|
| |
חחח תנסי זה בעצמו מצחיק... ירחמיאל רוצה לסמן למקהלה להפסיק כבר לשיר, אז הוא מוריד את היד בכל הכוח, ועמוד רמקול תועה שעמד שם שלא באשמתו קיבל את המכה והחל להתנועע... יש לך רווח? אז תראי את זה שם באיזה סוף שיר...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2013 12:07 |
|
| |
| chayaחיה18 כתב: |  | מבוא: כוריאוגרפיה היא היצירה של התנועה. פעולת "חיבור" מחול, כאשר השפה התנועתית היא חופשית ואינה מוגבלת. ולענייננו, הריקוד של הפרחים.
1)כוריאוגרפיה של איזה שיר אנחנו הכי אוהבים? הכי מתחברים? מהו הריקוד שהכי משך את תשומת ליבנו?לי אין שיר מסויים שהכוריאוגרפיה משכה את תשומת ליבי אבל אין ספק שאני מתחברת לכוריאוגרפיה של פעם.. (עד שנות ה2000)2)האם אנו רואים שינוי בין כוריאוגרפיה של תחילת המקהלה לבין היום? (במוזיקה - רואים את הטכנולוגיה המתקדמת עם השנים, האם גם בכוריאוגרפיה יש שינויים?) אני רואה שינוי מהותי.. בעבר התנועות היו קצת יותר קשורות למילות השיר ( משום מה התנועות לא תמיד מסבירות את השיר.. הן לפעמים סתם תנועות.. ללא קשר למילים) כאילו עוד פן בשיר.. עוד נדבך, רובד לשיר! היום אני מרגישה שיש שיר ויש ריקוד! שני דברים נפרדים.. ופעם זה היה אחד! השיר הוא הריקוד והריקוד הוא השיר.3)כמה מקום תופסת אצלינו הכוריאוגרפיה? (כלומר אנחנו נשתעמם לראות שיר ללא ריקוד? האם אנחנו בהופעה שמים לב יותר לשיר או יותר לריקוד או לשניהם יחדיו?)
אני לא יודעת אם אשתעמם לראות שיר ללא ריקוד אבל אין ספק שבהופעה שלימה צריך שיר או שניים עם ריקוד. כלומר, אין חובה שלכל שיר יהיה ריקוד כי אז המופע יראה כמו מחזמר.. פסטיגל.. ולא כמו מקהלה רצינית אך בהופעה שלימה, אין ספק שיקוד או שניים יעשו את שלהם הן בבחינת הלהבת הקהל והן בבחינת עירנות הילדים..
4) איזה מקום נותן ירחמיאל לכוריאוגרפיה מבחינתנו הצופים? האם ניתן להגיד על הכוריאוגרפיה שהיא מושלמת כשם שאנחנו אומרים על הלחן? האם באמת כוריאוגרפיה היא פרמטר חשוב להעברת מסרים אצל ירחמיאל?
אין ספק שירחמיאל נותן מקום חשוב ונכבד לכוריאוגרפיה אבל הכוריאוגרפיה לדעתי לא מהווה פרמטר להעברת מסרים! וזאת משום שהתנועות לא קשורות בהכרח למילות השיר. (מלבד השיר חסדי השם, ששם ללא ספר הכוריאוגרפיה ומילות השיר תואמים!)
אשמח לשמוע את דעותיכם!!
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2013 12:09 |
|
| |
ואנצל במה זו לומר לנטסון תודה שעזר לי לסגנן את הודעת הפתיחה לאשכול!! 
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2013 18:14 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | | א. יישר כח באמת, בהזדמנות זו, לנטסון שממש מרגישים תזוזות מאז שהוא מנהל! |
|
תודה, אסתרק. אני מעריך את הערכתך ובכלל את הערכת שאר החברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2013 22:16 |
|
| |
יישר כח לכול העסקים במלאכה
גם לי אישית מפריע לראות שירים קצביים בלי שיזוזו, כלומר יש מהעבר שירים שהם עומדים בלי לזוז וזה ממש משעמם, מצד שני אני באמת מעדיפה את תנועות העבר, ירחמיאל היה בשיאו וראו זאת (לעבר הכוונה גם לתקופת רווח). מה שכן מידי הרבה תנועות בשיר אחד זה כבר עושה סחרחורת, וירחמיאל יודע לעשות זאת בדיוק במנה שצריך, אתן לדוגמא מישיבה בויס יש להם שירים שהם לא גומרים לעשות תנועות עם הידיים אני שכבר נהיה לי כואב הידיים והראש בשביליהם, ועוד יותר אצליהם כלל לא זזים מהמקום כלל (!) מה שלא כן אצל מיאמי שזזים מפה לפה ומשנים הצורה מידי פעם. ומסכימה מה שכתבה חיה שלא מידי הרבה כי אז זה נהיה כמו פסטיגל...
בקשר למה שנזכרת אסתרק, ארי גולדאווג מספר שהוא שר את השיר שבת ירושלים (נראה לי הופעה 3) וכשהוא אומר את המילה week הוא עושה תנועה של חלש, מה שאומר שלאמריקאים גם יש טעויות באנגלית...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2013 22:38 |
|
| |
איסתרק - נכון מאד!!! פרעל - ממש כך:) סוף סוף חושבים כמוני לגבי העבר!!! אז תודה רבה:)
לגבי ארי צחקתי!!!:) ואיסתרק, לגבי עודד - כמה לא היתי רגועה לגבי זה באותה תקופה! מילא אמריקאי... אבל שישראלי לשעבר יעשה פשלות?:)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2013 22:49 |
|
| |
חחח... חשבתי שירחמיאל מלמד אותם את המשמעויות של השירים לפני שהוא נותן להם לשיר אותם:)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2013 23:14 |
|
| |
אולי הם לא היו בשיעור?:)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2013 10:44 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | חחח... חשבתי שירחמיאל מלמד אותם את המשמעויות של השירים לפני שהוא נותן להם לשיר אותם:) |
|
אני חושבת שהוא מלמד.. ואם לא אז כדאי שיתחיל.. א. כדי שהם יוכלו להתחבר לשיר עצמו ולשיר אותו כמו שצריך .ב. כדי לזכור את השיר.. אני זוכרת שהייתי לומדת בע"פ קטעים שלא בשפה העברית והייתי חייבת לדעת את ההקשר.. זה ממש עוזר לזכור. הם הרי שרים בעברית.. אם ישכחו מילה? ההקשר יעזור להם לזכור! ג. כדי למנוע טעויות כמו שציינתם :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2013 17:28 |
|
| |
רשימה מפורטת!! צריך להגיש אותה לירחמיאל:) יפה חי'ה!! מסכימה:)
|
|
|
|
|