בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

שו"ת / שות' / ו-שוט. ברוכים הבאים לממלכה של המייחל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/6/2014 17:08 לינק ישיר 
שאלות לרגל יום שלישי פעמיים כי טוב.

שאלה מספר 1: האם הברכות בתפילה שלפני קריאת שמע ["הבוחר בעמו ישראל באהבה"; "אוהב (את) עמו ישראל"] צריכות מצד הדין להיאמר "תכף ברכה לעשיה" - ללא שהות הפסק, או שאם היה זריז מהציבור יכול לאמרם ואז להמתין לציבור לקריאת שמע?

שאלה מספר 2: האם הדין של "אין מעבירין על המצוות" הוא דין למצוות פרטניות או דין כללי. אנא באר ובהר הדברים.

לדוגמה
זוכר אני שהפעם ראשונה בה נתקלתי בדין הזה הייתה בסוגיית הציצית ותפילין וגם התפילין של יד ושל ראש. זה פשוט.
אבל אם למשל אין לי כרגע בהישג יד ציצית ורק זוג תפילין או שיש לי רק תפלה של ראש ואין לי של יד ואז -
במצב 1: אני מניח את התפילין ואחרי כמה דקות מישהו מציע לי ציצית;
במצב 2: אני מניח תפלה של ראש ואח"כ מישהו מציע לי תפלה של יד.

האם יש בכך משום מעבירין על המצוות? (ועל זו הדרך..)

תודה !!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2014 17:38 לינק ישיר 

ברכות ק"ש הן ברכות השבח ואינן נאמרות על ק"ש ממש
אלא רק סמוכות לה. לכן תרגיש חופשי להקדים את הש"צ.

"אין מעבירין" הוא דין כללי במצוות.
ולכן מניח את התפילין וכשתגיע הטלית יתעטף בה
יש עניין אמנם לפי הסוד קודם בטלית ורק אח"כ בתפילין וכ"כ בבא"ח
אך אי אפשר להכריח אותך לנהוג כן.
וה"ה במקרה של התפילין יקדים להניח מה שיש ויתקדם בהתאם.
כללו של דבר מקיים את מה שמונח לפניו ואם יגיע עוד בהמשך אז ברוך הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2014 08:55 לינק ישיר 
הנה תשובות לשאלות בהלכות מונדיאל שתופון כ"כ רצה לשאול ולא העז

"הלכה פייפן"  

"אין צופין במונדיאל אלא בחבורה, וממנים את הקטן שביניהם לסינג'ור והוא המוציא והמביא להם בירות מן המקרר". גיל סלוביק עם קובץ הלכות לאוהד הישראלי

1. נהגו אומות העולם להיאבק זו בזו מדי ד' שנים בכיבוש שערים עד אשר יימצא זה אשר הגביע בידו, כדכתיב: ובשנה הרביעית יהיה לכדור קודש הילולים למונדיאל. וכיוון שהכיבוש משחית הוא, נוהגים ישראל להחמיר ולא לכבוש שערים כלל, ותחת להתחרות במונדיאל, מסתפקים בצפייה בו, בבחינת אותו תראה ושמה לא תשחק.

2. מצוות הצפייה במונדיאל מצוות עשה שהזמן גרמא היא, ועל כן נוהגת בגברים בלבד, וטוב שיתכוון הגבר להוציא אשתו מהבית בזמן המשחק.  

3. יש לצאת בכל תוקף כנגד אותן נשים שעושות עצמן כמתעניינות בכדורגל, ותחת להניח לנפשם של הגברים, מציקות הן בקושיות סבוכות על חוקי המשחק בדיוק כשמסי פורץ לרחבה, וידוע מאמר חז"ל כי המלמד את אשתו כדורגל כאילו מלמדה תיפלות, שהוא מלמדה פרק בהלכות נבדל והיא שואלתו על שום מה נבדלים צבעי מדי הנבחרות אלה מאלה, ואינה מכירה בין תכלת של ארגנטינה ללבן של אנגליה.

4. נתייחדה מצוות הצפייה במונדיאל, שעל אף שמצוות עשה היא, יש בה משום שב ואל תעשה, שדי לו לאדם שירבץ בכורסתו אל מול המסך כדי לקיים המצווה. וכיוון שחביבות מצוות על ישראל נהגו להוסיף למצוות הרביצה גם פיצוח גרעינים קליות ואגוזים, לגימת בירה ומתן הוראות לשחקנים, ומתפללים שייעשה להם נס וישמעו השחקנים את הוראותיהם דרך המסך.

5. אין צופין במונדיאל אלא בחבורה, וממנים את הקטן שביניהם לסינג'ור והוא המוציא והמביא להם בירות מן המקרר, ומי שצופה לבדו אין לו חלק לעולם הבא וסופו שמפספס כל הגולים כשמביא בעצמו הבירה. בשעת הדחק יש להתיר לצפות ביחיד, אולם העושה כן יקפיד להתקשר מדי ח"י רגעים לחבריו כדי לשאול: "ראית את זה???".

6. מאימתי צופין? משלב הבתים ועד לגמר. ויש אומרים: משלב הבתים ועד שלב הרס הבתים, כשנוטשת אשתו את הבית ועוברת לגור אצל אמה. במקצת קהילות נהגו לצפות במשחקי הנוקאאוט בלבד, ולא טוב הם עושים, שככל שמתקדם המונדיאל הולכים ומשתעממים משחקיו, שרעדה אוחזת ברגלי השחקנים ותחת להיות כגיבורים הכובשים את גוליהם, עומדים הם כחומה בצורה ואין מבקיעין כלל (בונקער בלע"ז).

7. אין צופין במונדיאל לא מתוך שחוק ולא מתוך קלות ראש אלא מתוך כורסה של מצווה, וטוב שיכוון ליבו למשחק, יבטל עצמו כליל, ולא יתיק עיניו מהמסך לא ימין ולא שמאל, שאם לא כן עובר ב"לא תתורו". הנצרך לנקביו באמצע משחק טוב שיתאפק וימתין למחצית עת מלהגגים הפרשנים במילתא דבדיחותא וזורקים זה לזה קלישאות קלישאות חבוטות חבוטות.

8. משנתרתקו הגברים לכורסאותיהם ואינם נעים ואינם זעים מהן, יוצאות הנשים לפזז ולכרכר בקעניונים, בלא גברים שידחקו בהן לסיים השופינג, ומנהג זה הוא בבחינת זה נהנה שאשתו לא בבית וזה חסר בחשבון הבנק. ומכל מקום טוב שתקפיד האשה על קיום הלכות שופינג בכל דקדוקיהן ופרטיהן ותרי"ג שקיות התלויות בהן.

9. תחילה נהגו ישראל להתחלק בין אוהדי ברזיל, אנגליה והולנד (אחינו הכתומים). משנתמרמרו כל צבועי העולם על המרמריס, ונמצאו כל אומות העולם שונאות לישראל, אין זה חשוב את מי יאהד, ובלבד שינקוט צד מבעוד מועד וידבק בו, שלא יהיה כפוסח על שתי הסעיפים מדי משחק.

10. ר' כילי אומר: כל המסכים כשרים לצפייה, אפילו מסך שפופרת יד' אינץ' מתקופת האנטימחיקון התחתון. ר' סקאל אומר: לא יפחת ממסך מהודר עשוי פלעזמה בגודל לב' אינץ', שאותיות HD כסופות חקוקות בחזיתו. מנהג המפרסמים ליפות סחורתם ולהכתירה בשלל תכונות הכתובות בצופן עשויה צירופי אותיות משונים, ובמיוחד נהגו להרבות במספר היציאות שבגב המסך, כדכתיב: יציאות המסך שתיים שהן ארבע. ועוד נהגו לפרסם את ניגודיות המסך, ולא ידעתי עניין הניגודיות מהו עד שהתנגדה אשתי שאקנה המסך.

11. שלושים יום לפני המונדיאל מעלין את מחירי כורסאות הטלוויזיה, המסכים, ושאר תשמישי הקדושה של המונדיאל, ברמ"ח אחוזים, כדי להורידם לאחר מכן במבצע של "עד 50%". מנהג נאה נהגו לכתוב את ה "50%" באותיות קידוש לבנה בגודל 42 אינץ', ואת ה"עד" באותיות טל ומטר בגודל מחצית האינץ' בלבד. ייזהר הציבור מאוד מרכישת אותם מסכים המפארים עצמם כ"מותג מוכר" ונמכרים במחצית מדמיהם של מסכים בעלי יחוס, שחזקה היא שאם היה המותג מוכר למישהו מלבד לזה המוכרו, הרי שהיו מפרסמים את שמו.

12. שבת הקודמת לפרוץ המונדיאל היא שבת הגדול, ונהגו לפרסם בה מוספי ספורט מגודלים הסוקרים כל אחד ואחד מאחד-עשר כוכביא של נבחרות העולם, ועושין מי שברך לפצועים. גדולי פרשני הדור עוסקים במלאכת הניחוש, וכל נבחרות העולם עוברות לפניהם כבני מרון, וכותבים את גזר דינן: מי תעלה ומי תודח, מי בנגיחה ומי בבעיטה, מי בפנדלים ומי בשער זהב, וסופם שנמצאים ניחושיהם כחרס הנשבר וכצל עובר וכחלום בלהות יעוף.

13. מצווה מן המובחר שלא לשחק במונדיאל בכדור שרגילין לשחק בו בשאר ימות השנה,
אלא לייחד מבעוד מועד 
כדור חדש שלא עלה עליו עול, ורגל אדם לא בעטה בו, בבחינת וישן מפני חדש תוציאו. על כן נהגו גדולי ישיבת ההנהלה של אדידעס לברוא מדי מונדיאל, יש מאין, כדור חדש בתכלית החידוש (ג'אבולעני בלע"ז), ובכל מקום שדבר הכדור החדש מגיע אבל גדול לכדורגלנים ומתבכיינים בקול גדול, וטוענים שגדולי אדידעס שמים עליהם שלושה פסים.

14. מודים אנו לקב"ה ששם חלקנו מהבועטים נעלי הבית כשיושבין על הכורסא ולא שם חלקנו מבועטי קרנות. שאנו משכימים לצפות במשחק של צפון הונדורס נגד דרום ניגריה, והם משכימים לעוד אימון כושר, אנו רצים למקרר להביא עוד בירה, והם רצים כמשוגעים אחר הכדור, אנו עמלים לפצח הפיסטוקים והם עמלים לפצח ההגנה של היריב.

15. מייד כשיסתיים משחק הגמר, יכבה את הפלעזמה, יקום מכורסתו, ינער היטב קליפות הפיסטוקים, ויאמר: יהי רצון שכשם שזכינו לצפות במונדיאל זה, כן נזכה לשחק במונדיאל הבא בכדור מעורו של לוייתן. 

תוקן על ידי המיייחל ב- 13/06/2014 09:02:42

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 09:50 לינק ישיר 
שבוע לא פשוט עומד לפנינו ועינינו נשואות לבורא עולם ולכל גורמי הביטחון להצלת בנינו מידי הערבים ימ"ש

מספר שאלות להלכה לסיפתח:

שאלה מספר 1: האם ניתן לקדש על יין לא מבושל כשיושב בשולחן גוי מבלי להיכשל ביין נסך?

שאלה מספר 2א: מי שהתפלל תפילת עמידה של שחרית כשהציבור מתפלל מוסף האם יוצא ידי חובת תפילה בציבור?
שאלה מספר 2ב: מי שהתפלל כנ"ל והגיע לחזרת הש"ץ האם יענה קדושה עמם ?

שאלה מספר 3: מי שהתפלל בשוגג מוסף במקום שחרית ואח"כ את של שחרית במקום מוסף, האם צריך לחזור ולהתפלל שוב?

תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2014 11:27 לינק ישיר 

1. ודאי שאפשר מה השאלה, רק להשתדל להיזהר שהגוי לא יגע ביין.

2. שאלה יפה שבאה לידי לא פעם ואף פתחתי עליה ספרים.
להלכה ולמעשה - כן. נחשב לתפילה בציבור.
מקור: בילקוט יוסף אחד הכרכים הכי חדשים שיצאו בשנתיים האחרונות כמדומני
הובא שם דיון בנושא ולאחר שהביא כמה וכמה אחרונים שדנו בדבר העלה לקולא.

ב2: ודאי שיענה הכל כרגיל.

3. לא יודע תשובה על זה צריך לבדוק בספרים מה הדין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/6/2014 14:17 לינק ישיר 

למס.1 אצלנו בבית אצל אבא זצ''ל , אפילו שהוא יהודי ומחלל שבת גם צריך לישמור שלא יגע ביין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2014 14:33 לינק ישיר 

ודאי שיש דעה כזאת בהלכה לא חלקתי על מכך.
אולם אני אינני מאלה האוחזים שכל הלכה או מנהג
שהיה רלוונטי פעם שייך גם היום, יש לי הרבה מה להעיר
על הלכות שנקבעו בדורות ההם בגלל סיבות מסויימות
והיום השתנתה המציאות האם הן ממשיכות להיות אקטואליות.
נושא רחב ועמוק מאוד בפוסקים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2014 08:30 לינק ישיר 

תופון
לגבי שאלתך על המתפלל מוסף לפני שחרית מה דינו..
ובכן ראיתי בהלכה שיכול להתפלל שחרית לאחר מוסף
ויצא ידי חובה בדיעבד. כמדומני שאין מחלוקת על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2014 14:47 לינק ישיר 
שאלות או לא להיות.

שאלה מספר 1:
1א: האם החזרה של "ברכו את ה' המבורך" בסוף התפילה היא דין בפני עצמו ומשכך ויש לשמוע ולענות פעמיים "ברכו" כדי לצאת י"ח או שמא החזרה בסוף התפילה [בשחרית ובערבית] נועדה אך לטובת מי שטרם שמע וענה "ברכו"?
1ב: באותו עניין - בשחרית: האם מי ששמע וענה את "ברכו" רק כעונה על ברכות התורה יצא לכולי עלמא ידי חובתו? [כך נוהגים האשכנזים כמדומני].

שאלה מספר 2:
אחד מהי"ג עיקרים של הרמב"ם הוא עצם הציפייה למשיח. ידוע שיש הרבה מחלוקות בעניין לגבי זה ואף ראיתי את התייחסות הגראי"ל כשנשאל על כך ממש לאחרונה (לפני פסח) שלגמרי מפתיע בתשובתו שאומר לנו שאי אפשר לקיים את זה בדורנו ואי גוזרין מה שאי אפשר לעמוד בו והלוואי ונקיים דברים יותר משמעותיים וחמורים במצוות תורה הקדושה.
בגלל שזה ממש עניין של "כל יום" שיכול וצריך להגיע הקץ - האם כבודו יכול לתת לנו את הדרך כהבנתו כדי לצאת ידי חובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2014 14:58 לינק ישיר 
שאלה נוספת שחצי שעה אני מנסה להיזכר מה רציתי לשאול ועכשיו נזכרתי!

שאלה מספר 3 - בעניין הלכות ברכות תפילת 18:
כששאלתי שאלת רב בזמנו (לא כאן) לגבי שינויים בנוסח תפילה השיב לי להלכה שמי שפותח וחותם את הברכות יוצא ידי חובת ברכה בדיעבד אפילו שינה / לא דייק את אמצע הברכה.
א. אשמח לביאור הדברים אם זה מדויק.
ב. באותו עניין - כשמדובר בשליח ציבור שלא רגיל להתפלל בנוסח המקום ועולה להיות ש"צ. האם יתפלל יחיד כפי שרגיל וחזרה כשיטת המקום? האם שייך הדין הראשון של המשנה תפילתו כשעולה להיות ש"צ?
ג. הרוצה להוסיף בתפילתו [מברכת אתה חונן עד שומע תפילה], האם יכול להוסיף באמצע הברכה כאוות נפשו מבלי לצאת רק בדיעבד? האם יש כללים לגבי הוספת אישיות באמצע הברכות?

בתודה ע-נ-קי-י-ת !! תופאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2014 16:06 לינק ישיר 

על חלק יש לי תשובה כבר עכשיו ועל חלק אחר צריך לפתוח ספרים.
אעדיף לענות לך על כולן יחד. תן לי יום-יומיים שנה שנתיים טוב?

אגב, יש פה את ידידינו ה"מתחבר" שאני יודע שהוא לא בדיוק קטיל קני באגמא
ומצידי אשמח אם הוא יואיל בטובו להשיב על שאלותיך. בכבוד ר' זוהר..  

תוקן על ידי המיייחל ב- 18/06/2014 16:08:10

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/6/2014 11:17 לינק ישיר 
אז מה אף אחד לא יודע להשיב לי?! אלך לרעי-אחי, אחיתופל, אולי הוא ידע!

לענייננו - הרב בן ארצי אומר שצריך לבקש מבורא עולם את המלכת המלך המשיח. נו שיין.
אז כבר שאלתי את המייחל שהשיב שצריך לכוון את הדברים בבירכת "את צמח דוד עבדך".
אבל זה לא ברור מאליו מה זה אומר לכוון. שכבר נאמר בחז"ל שדברים שבלב אינם דברים! וכן נאמר כאנטי-תזה שתפילה ללא כוונה כמו גוף ללא נשמה. אז איך יוצאים עם שני אלו? האם באמת מספיקה חשיבה/הרהור תוך כדי תפילה כדי לצאת ידי כוונה? האם מספיק רק לעורר את ההשתוקקות להמלכה או שצריך לומר את הדברים והכוונה בד בבד? שכבר מצינו בחז"ל את הסיפור המפורסם על חכם ותלמיד שלו (שמותם פרחו מזכרוני) שכמדומני מת להם או שנהרג החמור שלהם ורצה לבקש חמור חדש.
אז הוא התפלל כמו שצריך וביקש חמור ואז נזדמן לו גוי עם אתון שבדיוק ילדה חמור קטן והגוי הציע להם את החמור שלהם והם לקחו אותו. ואז הוא חשב לעצמו איזה יופי ! בורא עולם קיבל את הבקשה.. ואז אחרי כמה רגעים הבין שאין לו מה לעשות עם החמור ... ומוסר ההשכל הוא שצריך לבקש את הבקשות לפרוטרוט לא כי בורא עולם לא יודע מה אנחנו צריכים אלא כדי להמחיש לנו כל רגע שאנחנו בנים ל-ה' וצריכים להרגיש חופשיים לבקש מה שאנחנו רוצים וצריכים, והפירוט לפרטים הקטנים זה כמו קשר בין הבן לאב. בפשטות הכי גמורה. 
אז נשאלת השאלה: האם לזה מתכוון הרב בעצם הבקשה של המלכת המלך המשיח?
ואז אני שואל - וטרם נעניתי - האם יש כללים לכיצד יש להוסיף דברים פרטיים (אפילו במהותם ציבוריים) באמצע הברכות?

אנא תשובתך בהקדם!!!! 
הגאולה של כולנו תלויה בחודה של כל תפילה ואפילו אחד יזכה להתפלל נכונה אשרי חלקו ואשרי חלקנו!!! 

תודה מייחל!!!! רק שתדע לך שאתה איש יקר מאוד בעיני!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2014 15:20 לינק ישיר 

בא ננסה לענות על אלף שאלותיך

1.האם החזרה של "ברכו את ה' המבורך" בסוף התפילה היא דין בפני עצמו?
הנה עיקר תמצית לשון הפוסקים בסוגייא
שו"ת הריב"ש:אם כל הציבור שמעו 'ברכו' קודם יוצר אור אין לאומרו כלל
אחר התפילה והאומרו הוא טועה, וגם הרמב"ם לא הזכירו כלל". והעתיקו מרן בב"י
וכן פסק בש"ע. במילים אחרות עפ"י ההלכה אין מקום לברכו השני אם כל הקהל
כבר שמע אותו וענה לפני ברכת יוצר וכל מה שהוסיפו אותו בסוף התפילה הוא מפני
אלה שפיספסו. אולם מנהג הספרדים כפי שכתב רבנו האר"י בשעה"כ שסידר
כוונות נפרדות לברכו דיוצר וכוונות נפרדות לברכו בתרא. ש"מ שגם מי שענה בפעם
הראשונה צריך לענות בשנייה ואין לזלזל בו. וכן פסקו כל חכמי הספרדים בדורות האחרונים
ההולכים אחרי מנהגי ונוסחי האר"י וכן פשוט המנהג.

ודאי שמועיל לענות גם ברכו של העולה לתורה כדי לצאת ידי חובת הסוד שבדבר.
משום שיש סוד בחמש תיבות של המשפט שהם כנגד הנרנח"י של האדם.

2. את הלכות המשיח והציפייה לו בא נשאיר ל'חרדים' העקומים
ואנחנו נתעסק במשיח עצמו ובגאולה עצמה המתרחשת מול עינינו.
אני חוזר ואומר את מה שכבר אמרתי, התורה החרדית היא תורת שקר!
תורה המנותקת מן האמת ומן המציאות. עשה בשכל והתרחק מהם
למה לך להכניס ראש בריא למיטה חולה.

3א. האם העיקר בברכות ה-18 זה הפתיחה והחתימה אפילו אם היה שינוי בנוסח הברכה עצמה?
לא יודע לענות לך על זה כרגע. צריך לברר את הנקודה הזאת יותר לעומק.
מה שאני כן זוכר זה את דברי הגמ' שבכל ברכה וברכה רשאי להוסיף מעין הברכה
אבל לא משמע מכאן שאפילו על חושבן הנוסח הקבוע אלא רק להוסיף מילים משלך. וצ"ע.

3ב. גם חזן רשאי בלחש שלו להתפלל באיזה נוסח שירצה גם אם זה לא נוסח המקום
ורק בחזרה יש לו להקפיד כנוסח המקום. כך זכור לי מפורש בהלכה.

3ג. הנה לך לשון ההלכה: מעיקר ההלכה עפ"י הגמ' והפוסקים מי שזקוק לפרנסה
יכול לבקש בעבורה בברכת השנים, אך המנהג עפ"י תלמידי האר"י ורבנו החיד"א
שיבקש רק במחשבתו על הפרנסה.

עצה טובה לי לך, תשתדל להתפלל מתוך סידור איש מצליח או עבודת השם והכל
יהיה בסדר, רק תיצמד להוראות שם ולנוסח התפילה והבקשות ובע"ה תקובל תפילתך ברצון.

לגבי הערתך האחרונה
ממש לא לעניין. דברים שבלב אינם דברים נאמר על דיני ממונות בין אדם לחברו
מה הקשר של המשפט הזה לעולם התפילה שכל כולו תלוי ועומד על כוונה! אתמהה.

הכלל הוא לדעת לשלב בין הכוונה הפרטית שלך לבין הנוסח הקבוע.
זאת בנוסף לדיבורים אישיים שלך עם הקב"ה כי זה שני עולמות שונים,
יש את נוסח התפילה הקבוע והכוונות שאתה מכניס בהן ויש את עולם הדיבור האישי
שלך ושפיכת הלב בינך לבינו. התבודדות יענו. מה שאפשר וצריך לעשות גם באמצע העבודה
בין אנשים אפילו.

עלה והצלח אחי היקר. לב מיוחד יש לך ומרגישים אותו היטב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2014 17:31 לינק ישיר 
שתי שאלות להלכה, הולך?

שאלה מספר 1:
מציתי בהרבה סידורים שחולקים בבירכת "על החסידים ועל הצדיקים.. משען ומבטח לצדיקים" על הוספת שתי המילים: "על זקניהם". על מה נסובה המחלוקת באם יש לאומרן אם לאו?

שאלה מספר 2:
מציתי בהלכה שבהלכות תפילת תשלומין מי שלא התפלל מנחה של שבת או יום של טוב בשוגג יתפלל במוצ"ש/יום טוב שתיים ערבית של חול וכן להפך - מי שלא התפלל מנחה של חול לפני שבת/יום טוב יתפלל ערבית של שבת יום טוב פעמיים.
שאלתי הינה: האם ניתן להקיש מדיני הלכות תשלומין לעניין קבלת תענית. למשל: האם במנחה של שבת אפשר לקבל תענית על יום ראשון?

שאלה בונוס:
חסיד אחד לימדני שיש שיטה לפיה ברכות אחרונות מעין שלוש ונפשות רבות אינן הפסק חלוט אלא שיש מאן נאמר [שהוא נוהג לפיו] שאם לדוגמה בירך ברכה אחרונה אז אסור לו להתחייב שוב בברכה אחרונה, כך שהיה נוהג למשל לברך ברכה אחרונה על המשקה ולהמשיך ללגום לאט לאט כדי לא להתחייב שוב מבלי לברך ברכה ראשונה.
האם ידוע לך המקור? באמת שלא מצאתי !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2014 10:29 לינק ישיר 

לגבי שאלה ראשונה
לא ידוע לי מקור ההבדל.
כמדומני אצלנו בנוסח הספרדים אין נוסח המשמיט את המילים הנ"ל. לכולי עלמא גרסינן לה.

לגבי שאלה שניה
לא רואה קשר בין המקרה שציינת לעצם השאלה.
שאלתך עומדת בפני עצמה - האם מועיל לקבל תענית בערב שבת ליום ראשון.
לא ידוע לי כרגע תשובה, אצטרך לעיין.

שאלה שלישית
אכן יש דעה כזאת בהלכה, כמדומני הובא גם בילקוט יוסף.
שאדם שחושש שישכח ברכה אחרונה ראשי לברך אותה ולהמשיך לאכול/לשתות
ללא ברכה ראשונה נוספת. אך כמדומני חזר בו מאותה הלכה וכיום ההוראה היא
שאין לנהוג כן. כך זכור לי. מה גם שידוע לי עוד פרט נוסף שקשה לי כרגע להאריך
אך משמעותו היא שברגע שבירכת ברכה אחרונה אין לך רשות להמשיך להנות ללא
ברכה ראשונה שוב. ואין בעיית ברכה שאינה צריכה כי ברגע שברכת ב"א שוב
חלה עליך חובת ב"ר אם תרצה שוב להנות. כך רואים בהרבה מקומות בספר ברכת ה'.
והדברים אמת לאמיתה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > שו"ת / שות' / ו-שוט. ברוכים הבאים לממלכה של המייחל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.