בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

שו"ת / שות' / ו-שוט. ברוכים הבאים לממלכה של המייחל.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2014 14:27 לינק ישיר 

לגבי השאלה הקודמת ב"ועל זקניהם" עיין ב"לאוקמי גירסא"
שבסוף סידור איש מצליח על הברכה הזאת מה שהאריך בזה הרב מאזוז הי"ו.

תוקן על ידי המיייחל ב- 23/06/2014 14:44:02

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2014 14:30 לינק ישיר 

יש למחוק את הדברים למעלה (תקלה שלי).

וזו שאלתי: 
הסועד בסעודת פת וגמר בליבו להפסיק את הסעודה מבלי שאמר בפיו כל דבר.
1. האם צריך להפסיק את הסעודה ולברך?
2. מה לגבי דברים שאינם באים בטוח הסעודה - באם אכל למשל תפוח, יכול להמשיך לאוכלו? 
3. החליט אותו צדיק בליבו לסיים סעודתו אך צריך לנקביו. הלך לבית הכסא. כשיוצא מבית הכסא שוטף ידיו. האם דין שטיפת הידיים הנ"ל היא כדין 'מים אחרונים חובה'?
4. באם כיוון בכל אופן שדין מים אלו ששטף אחרי שיצא מהשירותים הם 'מים אחרונים חובה' ולא אמר בפיו 'מים אחרונים חובה' - מה קודם למה: בירכת המזון או בירכת 'אשר יצר'?
5. האם הדין שונה אם בצאתו מבית הכסא אמר 'מים אחרונים חובה'?

אני כבר 6.66 שנים מחכה לתשובה בנידון!!! לישועתך קיוויתי מייחל!

נ.ב:
וכמובן אהיה מאושר לתשובת השאלה על המקבל תענית משבת לחול.

תוקן על ידי המיייחל ב- 23/06/2014 14:43:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2014 14:55 לינק ישיר 

שאלת כמה שאלות כאשר למעשה תשובה אחת עונה כמעט על כולן.

זה הכלל: גמירות דעת שלא לאכול עוד הוי היסח הדעת ונאסר מכאן ולהבא לאכול ללא ברכה ראשונה.
אי לכך: אדם היושב בסעודה או בסתם באכילת ארעי וגמר בליבו שאינו רוצה לאכול או לשתות עוד
ונמלך לאחר מכן, חייב לברך ב' ראשונה על מה שיאכל או ישתה. זה כלל ברזל ממנו אין לזוז.

הנצרך לצאת לשירותים ייצא יחזור ישטוף את ידיו ואם ירצה יברך מיד אשר יצר ואם ירצה
יעשה מים אחרונים ככה בקטנה ואחרי ברהמ"ז יברך אשר יצר. כמו"כ אין אמירת מים אחרונים מעכבת.
וזה עוד מבלי שהזכרתי את דעתו של הרב ארבל ב"עולה מן המדבר" שהוכיח מכל הכיוונים
שכל זמן שאין ידיו מלוכלכות משיירי המאכל אין דין של מים אחרונים, לא עפ"י הסוד ובטח שלא עפ"י הפשט.
כי מכל לשונות הזוהר בעניין מוכח שהחלק שהולך לס"א הוא זוהמת הידיים ולא עצם המים האחרונים
ממילא כאשר אוכלים עם סכו"ם והאצבעות נשארות נקיות בגמר האכילה אין על מה לעשות מים אח'.

אמרתי שאברר לך לגבי קבלת התענית. תן לי עוד כמה ימים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2014 15:09 לינק ישיר 

חזר וברוך!
אשריך תודה אחי היקר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2014 15:25 לינק ישיר 

בכיף אחי.
לשמחה ולעונג הוא לי לעמוד לשרותך 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2014 10:08 לינק ישיר 
שו"ת או שוט. אתה בוחר.

בוקר טוב לכל חברי הפורום.

קמתי במצב רוח מרענן ואני מוכן ומזומן לקיים מצוות עשה של חקת הפורום שהזמן גרמא: השאלה היומית.

שאלה מספר 1ישבתי אתמול בערב על מסכת סנהדרין (דף יז  עמ' א כמדומני) ומצאתי שם שכהן גדול שרצח בשגגה נשלח לעיר מקלט אף-על-פי שאין לו תקנה.
לא ברור לי שני דברים: (א) אם הוא נשלח בעיר מקלט אז איך הוא יכול לשמש במקביל ככהן גדול בבית המקדש?; (ב) ולמה נגרע הוא משאר העם לעניין רוצח בשגגה שהוא היחיד שאין לו תקנה כהבנתי את הגמרא (שם) ?

שאלה מספר 2
: ראיתי להלכה שזמן סעודה שלישית הוא חצי שעה אחרי חצות היום. לכתחילה אחרי מנחה ולהתחיל לכל המוקדם מזמן זה. אבל אם החל סעודתו לפי חצי שנה לפני חצות והמשיך עד אחרי זמן זה - יצא.
שתי שאלות:
א) באם החל בסעודתו לפני זמן הנ"ל האם כדי לצאת י"ח צריך שיאכל דייקא כזית פת אחרי שהגיע זמן הסעודה הנ"ל, או שכל עוד והמשיך בסעודתו נחשב לו ואין צורך בקפידא מיוחדת לאכול פת? 
ב) מי שלא אכל סעודה שניה כלל (מכל סיבה שהיא) ונטל ידיו אחרי זמן הנ"ל האם נחשב לו כסעודה שלישית או שדייקא צריך שיקיים בפועל שתי סעודות בזמנן כדי שייחשב לו כמקיים שלוש סעודות?
ג) מי שלא אכל סעודה שניה של שבת בזמנהּ עד חצות היום אך החל בסעודתו אחרי חצות היום אבל לפני זמן חצי שעה אחר חצות היום - האם נחשבת לו סעודה זו כשסעודה שניה או שלישית?

שאלה מספר 3
:
אחת לכמה זמן באות יונות לקונן על אדן חלונות ביתי. 
כזכור לי, לעניין מצוות שילוח הקן צריך שהפגישה עם האירוע תהא על הדרך המקרה ללא שתהא לך בעלות במקום הקינון (מה הטעם לא יודע?), אז כיצד יש לעשות את ה'הפקר' כשבביתך החל קינון ואתה רוצה לשלח את האם? ועד איזה שלב של הקינון אפשר לעשות את זה?

תודה אחינו היקר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2014 10:22 לינק ישיר 

הפעם נתחיל מהסוף

בתורה כתוב כִּי יִקָּרֵא קַן צִפּוֹר לְפָנֶיךָ בַּדֶּרֶךְ
דרשו בגמ' כי יקרא פרט למזומן. כלומר שהקן צריך
להיות במקום הפקר ולא במקום פרטי השייך למישהו.
במקרה כזה עליך להפקיר את המקום בו היא מתחילה
לקנן בטרם תטיל את ביציה ואז תוכל לקיים את המצווה.
רק תקפיד לשלח את הנקבה ולא את הזכר.

לגבי הסוגיא בסנהדרין.
לא יודע לענות לך לא עברתי על המסכת הזאת עדיין.
אינני ת"ח היודע לענות בכל מסכת ששואלים אותו.
אבל מה הבעיה לפתוח גמרא עם ביאורים ולראות
את ההסבר ישירות על הדף? היום אין לך דבר קל מזה.

לגבי סעודות השבת
אם אני זוכר טוב סעודה שניה שנמשכה עד לאחר חצות
תועיל להיחשב כסעודה שלישית רק אם תעשה ברהמ"ז
ושוב המוציא ותאכל כזית. (לכתחילה עדיף כביצה).
אני יודע שזה סעיף מפורש בש"ע. צריך רק לשלוף אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/6/2014 20:25 לינק ישיר 

שאלה מספר 2: ראיתי להלכה שזמן סעודה שלישית הוא חצי שעה אחרי חצות היום. לכתחילה אחרי מנחה ולהתחיל לכל המוקדם מזמן זה. אבל אם החל סעודתו לפי חצי שנה לפני חצות והמשיך עד אחרי זמן זה - יצא אתה אוכל יותר מזמן ????????.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2014 21:29 לינק ישיר 

התכוונתי חצי שעה. פליטת קולמוס כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2014 09:17 לינק ישיר 

חכם תופון אתה שומע?
הנה לך ציטוט לשון ההלכה כפי המובא בספר 'מנוחת אהבה' לרב משה לוי זצ"ל חלק א' פרק ח.

אדם שמנשכה לו סעודת שחרית עד שהגיע זמן מנחה גדולה דהיינו חצי שעה לאחר חצות היום
ורואה בעצמו שאם ימשיך בסעודת שחרית לא יוכל לאכול אח"כ סעודה שלישית לתאבון אלא אכילה גסה נכון שיפסיק סעודתו ויברך ברהמ"ז, ונכון לצאת ממקומו לחדר אחר (לעשות הפסק), ואח"כ יחזור ויטול ידיו שנית ויברך המוציא וימשיך בסעודתו ויוצא בזה ידי חובת סעודה שלישית כיון שהגיע זמן מנחה גדולה. ומ"מ יזהר שלא לאכול יותר מכביצה פת אא"כ יש לו מנין קבוע לתפילת מנחה של שבת וגם יש לו מישהו בבית שיזכיר לו להתפלל מנחה. ולכתחילה יש ליזהר לסעוד סעודת שחרית מוקדם כדי שיהיה תאב לאכול סעודה שלישית מזמן מנחה גדולה ואילך. ויקפיד להתפלל מנחה קודם שיסעד סעודה שלישית. בפרט שעפ"י הסוד צריך לעשות סעודה 3 אחר תפילת מנחה ולא לפניה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2014 09:55 לינק ישיר 

תודה רבינו! אשריך ואשריכם ישראל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 17:45 לינק ישיר 
חודש טוב. מספר שאלות מהשבת.

בס"ד

להלן כמה שאלות שנגעתי בהן בשבת ונפשי לא ידעה מנוח.

שאלה מספר 1:
מי שאין לו בהישג-יד אלא תפילין דרבנו תם והגיע זמן קריאת שמע האם יכול?
א. לברך עליהם על הנחת תפילין?
ב. לצאת עמם ידי חובת העדות שבקריאת שמע [לעניין "והיו לאות... ולטוטפות.."] ?
ג. לצאת עמם ידי מצוות תפילה עם תפילין?

שאלה מספר 2
:
האשכנזים במוסף אינם אומרים בקדושה של מוסף "כתר יתנו לך..." אלא נוסח דומה ל"נקדישך". 
מה הסיבה לכך? האם גם הנוסח שלהם נחשב ל"כתר" שבגינו צריך להסיר את התפילין כדי שלא יהיה עליו אלא כתר אחד?

שאלה מספר 3:
נתונים: האם הינה גיורת. צאצאי האם נולדו אחרי הגיור (כשעוד היתה שומרת תורה ומצוות).
כעבור כמה שנים האם 'ירדה מזה' וכעת לא שומרת תורה ומצוות. האם ילדיה נחשבים כגרים או כגויים? 
במידה והתשובה היא שהילד יהודי גר לכל דבר ועניין. האם ילד אוטיסט של גרה שלא שומרת תורה ומצוות דינו שונה לעניין גרותו?  

שאלה מספר 4:
למה בשנה מעוברת מוסיפים בתפילת ר"ח את התוספת "כפרת פשע" ? כוונתי לא על איזה חטא (מיעוט הלבנה) אלא למה  נחשב מיעוט הלבנה כפשע?

עד כאן להפעם.

תודה אנשים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2014 23:18 לינק ישיר 

שבת ניתנה למנוחה ולא לשאלות שלא נותנות מנוח. לתשומת ליבך.

1. קיי"ל שלא מברכין על תפלין דר"ת. מקסימום יוכל לברך בהרהור. גם זה משהו.
ודאי שיוצאים בהם ידי חובת כל מה שציינת.

2. נוסח נקדישך גם במוסף הוא לפי הפשט בעוד הספרדים נוהגים עפ"י נוסחת הזוהר
שהזכיר את כתר יתנו לך. שאלה יפה לגבי הנפק"מ בנוסחאות האם צריך לחלוץ את התפלין.
לא יודע תשובה מהספרים אך על פניו ההיגיון אומר שלא משום שכל הקפידא הוא במילים כתר וכו'.

3. השאלות על הגירות הם שאלות כבדות משקל שלא כאן המקום להעלותן ובטח שאין אני בר סמכא
להביע דעה בעניין. רק זאת אני יודע שגר צדק שהפסיק לשמור תורה ומצוות דינו כיהודי חילוני רגיל.

4. לא יודע תשובה מספקת לגבי שנה מעוברת וכפרת פשע. סליחה ומחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/7/2014 20:42 לינק ישיר 
בקשה אחת לי אליכם

שלום שלום לרחוק ולקרוב. 

שבועות לא קליפ עוברים על כולנו. בזמן זה נראה שכל עם ישראל - יהודים שהם יהודים - מאוחד! ונראה לי שגם הרחוקים בחיצוניותם מה' מתקרבים בדרכים פשוטות, בחינת ניסים ונפלאות שעושה עמנו ה' כמו שהיה ביציאת מצרים כמו שנאמר "שמה שראתה אז שפחה בים לא ראה יחזקאל בן בוזי". שאלו הם ניסים בדרגת פלא ממש שאפילו עם שכל פשוט ניכרת יד השם.
וגם עלי באופן אישי עוברת תקופה לא פשוטה.

בקשה אחת לי אליכם. לא הכי מתאים לי בלו"ז אבל מכיוון שזה נקבע לפני כמה חודשים אז אי אפשר לדחות. הדברים אמורים בזה שאני צריך להעביר את שיחת פרשת השבוע בליל שבת לפני תפילת הערבית אחרי קבלת השבת, ואני לא כ"כ סגור על איזה קו ללכת. דווקא זו פרשה שאני פחות בקיא בה ברמת המפרשים, מדרשים, זוהר וכו'. 

אשמח לרעיונות / לינקים להרצאה טובה וממוקדת על פרשת מטות (כשלא מחוברת עם מסעי) / או סתם לשמוע מכם :)

תודה.
מקווה לבשורות טובות בקרוב אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2014 21:53 לינק ישיר 
קודם כל ברוך שובך תופון טוב לראותך שוב

אכן, היעדרתוך מלמדת על תקופה לא קלה העוברת עליך.
יהי רצון שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר לשביעות רצונך
ותוכל לחזור לשגרה ולמנוחה.

לצערי לא אוכל לספק לך ת'סחורה שביקשת על פרשת השבוע
משום שאני לא ממש משקיע בתחום, בעבר דווקא כן אבל מזה
שנים רבות שאני לא ממש מתעסק עם פרשיות השבוע.

זאת מעבר לקושי הבסיסי שיש לי לדבר עם אנשים על דברים כ"כ
רחוקים כמו נושאים מתוך הפרשה בשעה שמצבנו דורש באופן דחוף ובהול
לפקוח לאנשים את העיניים באיזו תקופה אנו נמצאים ולהכין אותם לגאולה
כך שמבחינתי התורה האמיתית בזמן הזה היא האקטואליה של מה קורה בארץ
ובעולם ואיפה אנחנו בתמונה ומה תפקידנו בסרט הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > שו"ת / שות' / ו-שוט. ברוכים הבאים לממלכה של המייחל.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 15 16 17 לדף הבא סך הכל 17 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.