|
|
| נשלח ב-16/2/2015 22:20 |
|
| |
לרגל חזרתי לפורום אפצח בכמה שאלות
שאלה מס' 1: בנושא "לא יראה לך חמץ":
1. כשמדובר ביחסי משכיר-שוכר, למי האחריות על החמץ - על הבעלים של הדירה או על מי ששוכר כדין את הנכס ומתגורר בו?
2. במידה והתשובה היא שהאחריות היא על השוכר ולא על המשכיר, אזי רציתי לשאול האם יהודי שיש לו עוזרת בית גויה שגרה בביתו (כדוגמת מטפלת סיעודית) יכול להעביר את כל החמץ שבביתו על שמה כדרך קניין עם חוזה וכסף מיד ליד, ואח"כ ישיב לה את כספה בעקיפין דרך משכורתה?
שאלה מס' 2: בנושא "איזהו אינו בן העולם הבא": ראיתי במשנה כל מיני דוגמאות למי שאין לו חלק לעולם הבא. המחלל את הקודשים, והמבזה את המועדות, והמפר בריתו של אברהם אבינו, והמלבין פני חברו ברבים, והמגלה פנים בתורה ועוד. במצב הזה שלא עשה תשובה, האם צריך את כל הנ"ל במצטבר כדי שלא יהיה חלק לעולם הבא או שבמידה ויש לו את אחד מאלו הנמנים במשנה אזי כבר אין לו חלק לעולם הבא?
שאלה מס' 3: בנושא "תחזית מזג האויר": האם האמור בחז"ל "מצפון תיפתח הרעה" מתייחס למזג אויר הסוער הצפוי בסופ"ש?
תודה לכל המאזינים וכמובן אשמח לחזרה עם תשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2015 22:37 |
|
| |
לגבי שאלות המשכיר והשוכר סביב החמץ עדיף להפנות את זה למורה הוראה ולקבל תשובה מסודרת ומנומקת ממנו. לא חסר בתי הוראה כאלה אליהם אתה פונה בשיחת טלפון אחת ומקבל מיד תשובה.
לגבי בן העולם הבא מדובר על כל סעיף ברשימה ולא על כל הרשימה אך חשוב לזכור שמדובר באדם שפרוץ באותו עניין כלומר מזלזל בו ולא במי שנכשל בו באקראי.
לגבי סופת הגשם-שלג בסופה"ש סומך עליך שתארגן לחבר'ה דכאן כמה תמונות מושלגות וקפואות בהן מופיעים בני המשפחה היקרים. בשיא הרצינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 00:35 |
|
| |
דאלה: האם מותר ללכת בראש חודש לקבר של צדיק (שקבור בבית קברות רגיל) וייתכן שכדי להגיע אליו אעבור ליד קברים אחרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 08:53 |
|
| |
אני מבין שכבודו לא יודע שלא הולכים בר"ח לבית הקברות אלא מקדימים זאת לער"ח. משום שברגע שנכנס ר"ח נפשות הנפטרים אינם נמצאים על הציון אלא עולות לגן-עדן. דבר ידוע ומפורסם הוא. קצת מתפלא שעדיין יש מישהו שלא יודע זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 15:08 |
|
| |
יש לי גם דאלה: האם מותר לעיין בפורום במטרה ליהנות מזיו השכנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 16:09 |
|
| |
חזק וברוך דנדוש! ככה אנחנו אוהבים אותך אחינו!!

תוקן על ידי המיייחל ב- 19/02/2015 16:11:54
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2015 17:28 |
|
| |
חחחחחחחחחחחחחחח ענק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2015 10:31 |
|
| |
הודעתו של תופאי_ותיק
כמה שאלות: שאלה 1:האם ניתן באופן כשר ובסמוך לעמוד השחר ליטול בלגימה אחת - מה שנקרא "שוֹט" - מנת אספרסו תוך כדי אמירת שלום עליך רבי מבלי "לשרוף" את הלשון?
שאלה 2: מי ששכח בשוגג לומר ברכות השחר ונזכר לפני קריאת שמע דשחרית. כיצד יעשה? מי שהתפלל שחרית ללא שאמר ברכות השחר ונזכר מאוחר יותר ביום, האם צריך לברך או שיצא י"ח?
שאלה 3: השומע דאחקה של דנמש מוקדם בבוקר בטרם בירך ברכות השחר - האם יכול לברך ברכת ה"המפיל"?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2015 10:32 |
|
| |
הודעתו של תופאי_ותיק
מאחר ולא נעניתי על האספרסו הסתפקתי בכוס תה. צום מועיל לכל בית ישראל.
דנמש, כשאתה צודק אתה צודק. בלי נדר, כשאברך בפעם הבאה את ברכת המפיל אשתדל לכוון גם שבורא עולם יפיל עליי עוד מילתות דיבדיחותא. פרטים בהמשך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2015 11:01 |
|
| |
הודעתו של סחאה
תופאי אתה קורע אותי מצחוק....
כמה שאלות:
שאלה 1:האם ניתן באופן כשר ובסמוך לעמוד השחר ליטול בלגימה אחת - מה שנקרא "שוֹט" - מנת אספרסו תוך כדי אמירת שלום עליך רבי מבלי "לשרוף" את הלשון?
תשובה ראשונה: רק אם האספרסו קר - ורק אם אתה בולע את הלגימה, אחרת תלכלך את החולצה.
שאלה 2: מי ששכח בשוגג לומר ברכות השחר ונזכר לפני קריאת שמע דשחרית. כיצד יעשה?
זאת שאלה למשל שצריך לברר במכון כושר.
מי שהתפלל שחרית ללא שאמר ברכות השחר ונזכר מאוחר יותר ביום, האם צריך לברך או שיצא י"ח?
גם את זאת צריך לשלוח לעשות ספורט.
שאלה 3: השומע דאחקה של דנמש מוקדם בבוקר בטרם בירך ברכות השחר - האם יכול לברך ברכת ה"המפיל"?
מי ששומע דאחקה של דנמש לפני שבירך ברכות השחר, לא יכול לברך ברכת ה"מפיל" , כי הוא ימות מצחוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2015 11:37 |
|
| |
.
אני חושש שמא תבקש שכ"ט על העמלה...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2015 13:51 |
|
| |
זה בסדר לפני שאני נכנס להודעה שלך אני מזכיר לעצמי שאני נמצא פה לשם שמיים.. 
|
|
|
|
|