|
|
| נשלח ב-4/3/2015 14:27 |
|
| |
"אני נמצא פה לשם שמיים.."כמעט נפלתי עם כסא על הרצפה  זה אחד החידושים התורניים הגדולים שנשמעו בפורום הזה שאני חייב לאמץ אותו  הרב -גאוניות בפורום מרקיעה שחקים .הא לך עוד ראיה שאנחנו לפני התגלות משיח."מלאה הארץ דעה את ה' "
תוקן על ידי danmash ב- 04/03/2015 14:29:07
מֵאֵת ה', הָיְתָה זֹּאת; הִיא נִפְלָאת בְּעֵינֵינוּ.
זֶה-הַיּוֹם, עָשָׂה ה'; נָגִילָה וְנִשְׂמְחָה בוֹ.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2015 14:32 |
|
| |
אוףףף איתך אתה חייב להרוס אהה?? אז יופי לך עכשיו בא תגלה לכולם כמה אתה מפקיד לי בחשבון כל חודש.. חוץ מבקבוק העראק הקבוע
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2015 14:45 |
|
| |
הלוחמנות שבתגובות פשוט לא נרגעת ואני ממש לא יודע מה תלד ההודעה הבאה. מתח גבוה
בעניין תשלום השוחד- זה רק עראק, אבל כשהבקבוק נגמר אני ממש לא זוכר מי הביא אותו אז ככה שקשה לי לענות לך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2015 22:40 |
|
| |
שבוע טוב. שאלה חדשה. ובקשה אחת לי אליכם.
שבוע טוב ומבורך
עשיתי את הפורים בירושלים אבל אחרי סעודת פורים בשישי בבוקר נסענו אחה"צ לשבת לחברים במרכז.
כשהגעתי במנחה הסתפקתי האם צריך להוסיף "על הניסים" מאחר והתחייבתי בכך בחג הן בלילה והן למחרת בשישי בבוקר. נראה מי יודע להשיב. לציין, שזכורה לי דוגמה למקרה שבו מי שיוצא מירושלים לפני שמתחייב בחג אז פטור ממצוות החג (ואסור), וכן להפך - מי שחגג במרכז ועולה לירושלים בשושן פורים מתחייב בחג בשנית. אבל מאחר והמקרה שלי הוא לא זה ולא זה - אני פונה ל"מומחים".
בקשה לי אליכם: כבר חודש לא עובר לי הצינון ויום כן יום לא כואב לי הגרון. למה אני מספר לכם את זה?
אני מחפש מהנשים של הפורום "מתכון סבתא" קוטל שפעת.
ואף אם יימצא בעל מתכון - להבדיל מבעלת מתכון - גם ברוך יהיה.
שבוע טוב ובריאות איתנה לכולם!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2015 00:00 |
|
| |
שבוע טוב!
עד כמה שידוע לי, הלכות פורים נקבעות איפה שמתעוררים בבוקר של אותו יום. מכיון שהתעוררת בירושלים בשושן פורים, לפי הבנתי, אתה חייב בכל הלכות פורים גם אם אתה יוצא מירושלים באותו יום.
לגבי הצינון, רפואה שלמה ומהירה. האם הלכת לרופא? אולי יש לך אנגינה שדורשת אנטיביוטיקה...
אם זה רק שפעת או צינון - אז "והשמחה - בכוחה לשבר חומות..."
תרגיש טוב!
בשורות טובות לכולם!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2015 09:58 |
|
| |
לא יודע אם זה עונה על שאלתך אבל אני מסכים עם תשובת חני לגבי פורים ועלות השחר. זה דבר ידוע ומפורסם ואני לא מאמין שאתה לא יודע את זה.
ויהי רצון שתזכה לרפוא"ש שלימה מהרה מה שזה לא יהיה!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2015 12:01 |
|
| |
שבוע טוב, אתה יכול לנסות תרופת סבתא ידועה לכאבי גרון, קוצצים בצל מוסיפים 2 כפיות דבש מכסים ומניחים במקרר לכמה שעות ואז לשתות כף מהתערובת בכל מספר שעות. מקווה שעזרתי, שיהיה לך רפואה שלמה בעזרת השם
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2015 13:08 |
|
| |
ש לי בבקשה שאלה, אנא עזרתכם.
כתוב : וְאָתָא הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, וְשָׁחַט לְמַלְאַךְ הַמָּוֶת, דְּשָׁחַט לְשׁוֹחֵט, דְּשָׁחַט לְתוֹרָא, דְּשָׁתָה לְמַיָּא, דְּכָבָה לְנוּרָא, דְּשָׂרַף לְחוּטְרָא, דְּהִכָּה לְכַלְבָּא, דְּנָשַׁךְ לְשׁוּנְרָא, דְּאָכְלָה לְגַּדְיָא, דְּזַבִּין אַבָּא בִּתְרֵי זוּזֵי. חַד גַּדְיָא, חַד גַּדְיָא:
השאלה בבקשה כזאת.
א. מה הברכה שמברך הקדוש ברוך הוא בבואו לשחוט את מלאך המוות? ב. מי עונה "אמן" ? ג. האם מברכים "שחיינו" ? ד. האם מברכים "הטוב והמטיב"? ה. האם קודם מברך ואחר כך עושה? או כמו ב"אשר יצר" שוחט ואז מברך ? ו. האם נוטל ידיים? אם כן, האם לפני השחיטה, כמו בסעודה ? או אחרי השחיטה?
משום מה, זה מסקרן אותי מאוד ואני לא מוצא תשובות, אין הלכות בעניין?
תודה רבה מראש, דודו
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2015 14:30 |
|
| |
דנדוש אני מסרב להאמין שאתה באמת מצפה ממני לענות על 'שאלות' דאע"ש כאלה.
אבל מה בכל זאת כן.. אני מוכן להסכים שיישאלו שאלות כאלה בתנאי שלאחריהן תבואנה תגובות קורעות כמו זאת לטובת הקוראים שנקרעים מצחוק ובכך נפטרים מקריעה כי כל זמן שיש קריאה למטה אין קריעה למעלה 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2015 14:38 |
|
| |
"שאלות דאע"ש" - ! הנה עוד מונח שיכול להיולד רק בפורם, כמו של המייחל ובאשכול של תופאי ותיק - הלא אמרתי לכם שעם דיון כזה האמונה בבורא עולם רק תיגבר ! ישתבח שמו !
תוקן על ידי danmash ב- 12/03/2015 14:38:15
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2015 14:43 |
|
| |
שתדע לך דנדוש יקירנו ששמחת החיים שלך לא תסולא בפז! אל יהי קל בעיניך השמחה שמוקרנת בהודעותיך דרך הבמה הצנועה הזאת לשמח את נשמות ישראל הקוראים את דבריך ומתענגים על חידודיך וחכמתך
אוהבים אותך מאוד!! 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2015 15:06 |
|
| |
אמן כן יהיה רצון שנמשיך להצחיק ולשמח כולנו תמיד
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2015 18:18 |
|
| |
ארץ ישראל – המקום היחיד עבור היהודיברוך מרזל אחינו היהודים שבגולה! אני קורא לכם להשליך אחת ולתמיד את מקל הנדודים, ולשוב הביתה. כיום אין כל מניעה מלעשות כן, ומלאי התירוצים אזל. אנא, למענכם, שובו הביתה בטרם בוא היום בו ישפוך ה' את חמתו על הגויים ועל אותם יהודים שבחרו לשהות בקרבם! עד כאן הציטוט של ברוך מרזל מכתבה בסרוגים.
גלגול של מי היהודי הצדיק והאמיתי הזה ברוך מרזל? שאגב מצליח לאחד גם דתיים וגם חרדים?
תוקן על ידי DANI8 ב- 24/07/2015 18:20:06
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2015 22:23 |
|
| |
לא יודע איך למה החלטת שזה האשכול לנושא אבל אין לי מושג בגלגולים האלה וזה ממש לא מפריע לאהוב אהבת נפש את מרזל ודומיו חולה על היהודי המיוחד הזה
|
|
|
|
|