לאורך השנים, ירחמיאל מיצב את המקהלה כנושאת דגל המוזיקה היהודית הטהורה, הן מבחינה מוזיקלית והן מבחינה ויזואלית.
באשכול זה אתם מתבקשים להציע מנהגי במה/מוזיקה מסויימים שנראים לכם יהודיים או לא יהודיים, ולהסביר מדוע. כך נוכל לברר האם נוהג מסויים נתפס בעיני כולם כלא-יהודי, או שמא מדובר בהסתכלות סובייקטיבית יתר על המידה.
ותודה לתמרור25 על הרעיון!
נשלח ב-22/11/2013 11:36
הדבר שצורם לי זה שכשמכריזים את השמות, כל ילד בתורו עושה תנועה של כאות תודה. ישנם תנועות שעדיף שלא היו מתבצעות כלל.
חוץ מזה לא שמתי לב לדברים שונים...
נשלח ב-22/11/2013 12:20
אידי-איזה רעיון הורס-אהבתי אהבתי אהבתי אוקיי אז לפי דעתי -יש מחרוזת כזאת של שירים באנגלית בין השירים-השיר:שירו לו שאחת התנועות המרכזיות בשיר היא-שהם מרימים רגל ויד ולדעתי זה מאד יפה וחתיך אבל אני עדיין חושבת שזה לא מתאים שמרימים רגל זה לא הכי מכובד למקרה שלא הבנתם אני יביא פה קישור לסרטון ששם מתבצעת התנועה ואומר לכם באיזו שניה אוקיי?
כבר אמרתי פעם (נראה לי באשכול "אחת ולתמיד") שלדעתי מאד חבל שהילדים לא מוציאית את הציצית החוצה! זה כל כך יפה ויהודי, בדיוק כמו כיפה. חבל שאת הציצית רואים רק בתלבושת חסידית, כאילו עד אז לא הייתה ציצית...
אם את כבר מדברת על תנועות אז יש לי וידאו מאותה הופעה בדיוק-גם כן בקריאת שמות-וכשקוראים את השם של אחד הילדים הוא קפץ קפיצה ענקית מהדבר הזה שעליו הילדים עומדים עד לרצפה-משהו גס מאד
נשלח ב-25/11/2013 22:09
איסתרק - בהחלט! אני בעד:) בתשכה - נשמע מלחיץ... הקהל לא ברח מהפחד???:)
נשלח ב-26/11/2013 19:42
תמרור25 כתב:
בתשכה - נשמע מלחיץ... הקהל לא ברח מהפחד???:)
חחחחחחחחחח-אני בכל אופן קפצתי אחורנית כשראיתי את זה!