|
|
| נשלח ב-28/11/2013 13:12 |
|
| |
| אינטרנטמא כתב: |  |
מאיזה חוג אתה? ומנין הקשר שלך לברסלב?
למה זה תשאל לשמי וחוגי וקשרי לברסלב? הלא תכלית ההסתרה מניבה את תכלית הדעת כמבואר.
מה גם שברסלב הפכה לתנועה כלל עולמית כפי שנאמר וטמון בה הרבה לרפואת הנפש שלא לומר על קבלה עטופה יותר או פחות..
מדוע הפורום סגור? האם מי שלא רשום כאן יכול לראות את הנכתב?
הפורום סגור רק לכתיבה - וכל המעוניין לכתוב יכול תמיד לשלוח בקשה למנהל הפורום מר בעי ולהיענות בהקדם.
עם זאת כל המעוניין לצפות יכול לצפות, ולהוכחה התנתק נא משם ניקך ונסה להיכנס לפורום ולצפות בו בהצלחה רבה
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 13:15 |
|
| |
למי התכוון רבינו בעניין זקני הדור שאינן מוסיפין דעת בכל יום שמגבירין את מצח הנחש?
האם זו היתה כוונה מצומצמת כנגד החולקים עליו או שטמון כאן מעבר לזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 15:57 |
|
| |
אין לי מושג למי התכוון רבינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 16:01 |
|
| |
אני מקווה מאוד שלא לגדולי הדור הסטנדרטיים..
כי ההוספת דעת בכל יום, כוונתו כנראה להתחדשות, ולא לעוד דף גמרא...
רציתי לשאול אותך עוד אבל........."עתה הלא איני יודע כבר כלום".......
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 17:51 |
|
| |
אם אוכל לבקש ממך להיות יותר ברור. לפעמים נראה לי שאתה מדבר בסמלים, יותר מאשר במילים. תאריך, תפרט, כדי שאבין בלי מאמץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 18:53 |
|
| |
| ברוך_השם כתב: |  | | היי, אתה זה שהקמת את הפורום לזקני האינטרנט! אני זוכר אותך! בקושי. |
|
אני חושב שזכרונך מטעה אותך. לא הקמתי פורום זקני אינטרנט ואף אינני יודע על קיומו של פורום כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 19:22 |
|
| |
הוא התכוון לרמוז לזקני העיר שענו ואמרו שידיהם לא גרמו את נזקי האינטרנט...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 19:24 |
|
| |
| אינטרנטמא כתב: |  | | אם אוכל לבקש ממך להיות יותר ברור. לפעמים נראה לי שאתה מדבר בסמלים, יותר מאשר במילים. תאריך, תפרט, כדי שאבין בלי מאמץ. |
|
צודק.
הדיבור בסמלים נועד לפעמים להשליך את הכובד מעל הדיבור, אז ההרגשה מדברת ישר מהבטן. אתה יודע הרי, עניין הכבדות תופס מקום נרחב....
במקרה האחרון כוונתי היתה לדבריו של רבינו לתלמידיו לאמור: אינני יודע למה אתם באים אצלי עתה, אינני יודע כלום"... שכמדומה זה קשור לעניין הפראסטקערס......
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 20:47 |
|
| |
ענין האיני יודע כלום של רבינו הוא ענין עלום שאפילו רבי נתן התחבט בו. שהרי מיד כאשר אמר כך, הוא גילה אחר כך תורה נפלאה על ענין הפראסטאקעס שמקבלים חיות מעת היותו של הצדיק בבחינת פראסטיק. אם כן, הרי הוא יודע הרבה, ומה זה שאמר שאינו יודע כלום, אף גם נשבע פעם בזקנו שאינו יודע עתה כלום. אך מכל מקום שכאשר היה רבינו צריך להגיע לאיזו מדריגה גבוהה, לא היה יכול להגיע אליה אלא באם סילק את כל דעתו כאילו אין לו שום שכל והשגה אלוקית. כך עשה בדרכו לארץ ישראל, שלא רק התנהג כאחד הקלים, אלא גם ירד ל"קטנות דקטנות" כדי להגיע ל"גדולת דגלות" המוחין של ארץ ישראל. ועדיין אין איתנו יודע עד מה, אלא מעט מרחוק, כל חד לפום מה דמשער בלביה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 20:53 |
|
| |
האין זה קשור לאיתחול ההתחדשותי של ירידה תכלית העליה כעין התחדשות הלבנה, שלא לומר ביטול גמור אל האין סוף וחזרה עם זריחה של רשימו שמזה ממשיכין תורה? (כאשר מאריך בזה בליקו"ה בכמה מקומות)
אוהה עניין הקטנות דקטנות שהיתה פתחת לגדלות דגדלות זה כבר ממש רזין דרזין..
וכי הבעש"ט לא היה מסוגל לרדת לקטנות דקטנות הזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 20:57 |
|
| |
אתה כנראה מגדיר את זה יותר טוב "איתחול התחדשותי" או הייתי אומר "איפוס לקראת איתחול מחדש". ביטול גמור אל האינסוף נראה לי ההיפך מזה, מצב של היכללות בקב"ה והיות חלק ממנו, שהיא דווקא עליה גדולה. שהרי חוזרים מכך עם רשימו, כלומר שאחרי שיורדים בחזרה משתמשים ברושם שקיבלו מאותה עליית נשמה ומחדשים עי"ז תורה. לגבי הבעש"ט, רבינו אמר בפירוש שלכן הוא לא הגיע לא"י כי לרום ערכו לא היה יכול לרדת לקטנות הנדרשת.
תוקן על ידי אינטרנטמא ב- 28/11/2013 20:59:44
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 22:44 |
|
| |
אחת השאלות שתמיד הציקו לי, ואמנם הם שייכים לתחום הקבלי הכללי (תחום שאין לי חשק לחפור בו לאור "מחמאותיו" של רבינו על העוסקים בכך ללא שראויים מספיק, אך כנראה כוונת דבריו איננה כוללת את הקבלה המעורבת בתורתו) ונדמה לי קצת שזה שייך גם לתחום הנפש.
כידוע תפקיד עם ישראל בעולם זה להעלות ניצוצות וכו וכו'.
ונשאלת שאלת תם: אם יש אש יוקדת עד לשמים, מה כ"כ בוער לנו הכמה ניצוצות שהתפזרו לכל הכיוונים? מדוע דווקא כאן טמון העוקץ של שלמות הבריאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 23:22 |
|
| |
רבי נתן שואל שאלה דומה בליקוטי הלכות: אם כל תפוצת עם ישראל בין האומות היתה כדי שהם יעלו ניצוצות מן הגלות, כנרמז במאמר חז"ל 'לא גלו ישראל אלא כדי שיתוספו עליהם גרים' - איך יתכן שיהודים הנמצאים "במדינת מאסקבע" (מוסקבה) שבקושי יודעים שהם יהודים, יעלו ניצוצות? והוא משיב שיהודי הכי רחוק, אם עשה מעשה טוב קטן ביותר, הרי בכך הוא מעלה ניצוצות במקום שהוא שם. יתירה מזו, ככל שהיהודי נמצא עמוק יותר בגלות מבחינה רוחנית, הרי כל מעשה טוב שלו מעלה ניצוצות עמוקים יותר שיהודים אחרים במקומות אחרים לא היו יכולים להעלות, דווקא משום שהם לא כל כך נמצאים עמוק בגלות כמוהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2013 23:27 |
|
| |
אכן...
כוונתי לשאול ברמת העיקרון.
גביר שיש לו מליארדים, לא מעסיק את עצמו מן הסתם בלרוץ אחר אי אלו פרוטות או מעט יותר שנפלו לו פה ושם.. כיצד נוצר אם כן מצב שכל האנושות צריכה לרדוף אחר הניצוצות?
מעצם ההגדרה של זה כניצוצות, משמע שאת הליבה (המליארדים במשל) הרי יש לנו
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2013 00:51 |
|
| |
את הליבה כבר עשו הצדיקים בכל הדורות. הלחינם היו האבות הקדושים, הנביאים, התנאים, האמוראים, הראשונים והאחרונים? הם עשו את רוב העבודה. נשארו "רק" הניצוצות שצריך לברר מתוך הרע. וזו, מסתבר, עבודה לא קצרה; יש עוד הרבה מה לברור, אחרת היתה הגאולה כבר מתרחשת.
|
|
|
|
|