|
|
| נשלח ב-29/11/2013 09:05 |
|
| |
נדמה לי שמלכתחילה המינוח הוא העלאת ניצוצות... אבל רק פתחתי את זה, בכדי לצלול צריך...
אחד הדיבורים המופלאים של רבינו בחוזרו מארץ ישראל, כאשר עמד בסכנה של להילקח בשבי, או אז הוא חשש שיימכר לעבד וכו' עד שישכח הרבה דברים, זה מחשבות על כך שיעבוד את השם כמו שהאבות הקד' עבדוהו היישר מהכליות יועצות..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2013 14:45 |
|
| |
לא הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2013 18:56 |
|
| |
זומביק, רק אותך מעניין ברסלב בפורום הזה? חשבתי שיתפתח איזה דיון עם מספר משתתפים, בינתיים אני רואה שרק אני ואתה מתכתבים...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 18:31 |
|
| |
בינתיים הפורום נפתח לכלל הציבור...
בכל מקרה זה היה בבחינת קדימון לטווח ארוך...
מידי פעם עיניך ישזפו אי אלו גיהוקים רעיוניים שאפלוט כאן אל מרקע הפורום הסובלני, וזכותך יהיה להגיב ב"נו נו" אגב עקימת שפתיים...
אגב, מה אתה אומר על הכותב הרב דוד גבירצמן מ'בקהילה'?
כתיבה עם ניחוחות ברסלביים מעובדים, והתפלאתי שהוא פחות מגיל 30...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2013 01:05 |
|
| |
ברכותי על פתיחת הפורום. לכתיבתו של גבירצמן אינני מתחבר משום-מה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2013 19:37 |
|
| |
מה אתה אומר על העלון "אוצרות"? מורידים עניינים גבוהים לשפה שלנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2013 22:54 |
|
| |
אני מנוע מלהביע את דעתי על העלון הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2013 23:32 |
|
| |
אז כנראה אתה מהפלג של 'עלה לתרופה'...
פילוגים יש בכל מקום ולא חסר גם בברסלב אה, שויין, ככה זה החיים...
איך אתה מסביר שרבי נחמן חי לפני למעלה מ-200 שנה, בזמן שנדמה מאוד שהוא מתאים דווקא לדורנו אנו?
הלא היום הוא עושה את ה'מכה' הגדולה שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2013 13:55 |
|
| |
אין לי שום קשר לאנשים של עלים לתרופה, שאגב הם לא פלג. רבי נחמן עשה את ה"מכה" שלו כבר אז, אלא שאז היא היתה יותר באיכות, והיום היא יותר בכמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2013 18:01 |
|
| |
מה עם הפאצ'אלע (כובע) של המשיח? הוא באמת ייראה כזה 'שקורין שליימזלניק'?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2013 18:32 |
|
| |
פאצ'אלע? אין מילה כזאת, אולי התכוונת ל-פאטטשיילע, שזו מטפחת. אבל אין לזה קשר למשיח. בשיחה של רבינו על הכובע של משיח, הוא מתבטא שיאמרו: "משיח אין מיצל" שזה כובע מצחיה; קסקט. החידוש יהיה כנראה שאיש חשוב כזה לא היה צפוי שילבש כובע פשוט כזה. אבל אין גם סיבה שבכך ייראה שלימזל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2013 18:38 |
|
| |
לא שליימזל, אבל לא מרשים כמצופה מחמדת כל הדורות אה?
דווקא מצינו מאידך על השבטים שהיו נאים וגיבורים וכמו"כ על משה רבינו גיבור ועשיר וכו'...
החיצוניות לא תשחק כאן משהו?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 19:06 |
|
| |
אפשר להיות נאה וללבוש צנוע, כמו קסקט. הווארט הוא כאן, שלא השטריימל הגבוה לתלפיות יעשה את משיח למה שהוא. אלא העבודה העצמית שלו. כך למשל אמר רבינו שהוריו של משיח לא יהיו איי איי איי. הוא שאמרנו, לא היחוס ולא הלבוש משחקים תפקיד אצל נשמה גבוהה זו שעליה נאמר "ונישא עד מאד", ואף ישיג את החלק "יחידה" שמעל נפש רוח נשמה וחיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2013 19:23 |
|
| |
כנראה שבלי פולו אפ על כותרת רכילותית על איש מאנשי ברסלב, אין לאנשים חשק של ממש ללמוד את ברסלב..
(באינטרנט כמובן)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2013 17:25 |
|
| |
אם היית מאושר כניסה ב"בחצרות חסידים" היית קורא שם הרבה על ברסלב ועלי...
|
|
|
|
|