|
|
| נשלח ב-3/12/2013 09:22 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | פרופ' דניאל שפרבר כותב ב"מנהגי ישראל" חלק ה', שייתכן ששיפודים אלו היו חניתות שלל מהיוונים. באותה תקופה היה נהוג שבקצה החנית היה קבוע כמין גביע, ובערב היה החייל תוקע את החנית באדמה, ועי"כ היה לו בית קיבול לשמן להדליק לעצמו אור. תוקן על ידי נישטאיך ב- 03/12/2013 02:47:03 |
| יש לך דבר טמא יותר מחניתות אלו? הם לא היו טמאים בטומאת מת עצמו מדין חרב הרי הוא כחלל?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 03/12/2013 09:22:12
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2013 11:03 |
|
| |
בעל לא מקשים על דרשות
לנכרי הרי יש דין של טומאת זב. המטמא בהסט- נדה ל"ד- אם כן הרי במקרה של טומאה כזו לא הואיל חותמו של כ"ג
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 05:44 |
|
| |
בעל <יש לך דבר טמא יותר מחניתות אלו> ס'פאסט נישט.
איך חשבת שהוא או אני לא חשבנו ע"כ? ראה במאמרו שהעליתי כאן:
https://db.tt/5EAuy4YE
תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/12/2013 06:26:18
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 12:58 |
|
| |
ירוחם עיין בדרשות חתם סופר לגבי שאלותיך ,טמאים ביד טהורים ולמה חצרות קדשיך ולא פנים,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 13:31 |
|
| |
בליצר אם על השאלה למה לא נזכרה חנוכה במשנה? אדרבא תראה לי את המקור. מה שמיחס לו טעמי המנהגים- לא קיים אצלו, בכל מקרה התרוץ. של טעמי המנהגים, הוא תרוץ עם הברגה. המעליבה מאד מאד את רבי הקדוש. בעניי טמאים ביד טהורים- אם לא הייתי עונה את התשובה בעצמי לעצמי הייתי מחפש תשובה אחרת. בעניין חצרות קדשך- את התשובה הרי נתנה כבר הגמרא -במנחות -בראש השנה- בע"ז. התשובה של הגמרא מקובלת עלי
אם אתה מתפלל בהברה אשכנזית אתה אמור לדעת -איפה בתפילת יום הכיפורים מוזכרת חנוכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 13:36 |
|
| |
חנוכה מוזכרת במשנה 7 פעמים. החת"ס שאל למה לא קבע רבי מסכת מיוחדת לחנוכה, וע"ז אמר מה שאמר, כמובא בחוט המשולש.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 13:37 |
|
| |
ירוחם
התכונתי ל2 השאלות האחרונות , מי בחניקה אומרים גם בראש השנה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 13:50 |
|
| |
בליצר הרי עניתי לשאלות האחרונות. לאחד עניתי בעצמי- במחילה ובענווה מזויפת תשובתי טובה בעייני. מהדרשה. לשאלה האחרונה כאמור עונה הגמרא כפי שציינצי, וגם היא נכונה בעייני יותר.
לפורים שחוגגים יום אחד בלי הרבה מצוות, יש מסכת לעצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 13:57 |
|
| |
תשובתך נפלאה ופלא שיצאה מפיו של ירוחם ,[חרדים עם קודים אתיים ,ואנא אל תתחיל להתפלסף לי שהם לא היו חרדים אלא מסורתיים ] אנוכי הקטן גם עניתי על שאלתך וכמדומני שלא הבנת אותי נכון[ושוב בקיצור,הנס הוא שטהורים ניצחוהו ולא טמאים כגון צדוקים שגם הם רצו להשתלט שוב על המקדש] לגבי מיעוט ההזכרות במשנה על חנוכה פירשוהו כי רבי היה מיהודה וכמדומני שתשובה זו אינה דוקא משכילית,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 14:03 |
|
| |
זו תשובת החת"ס כאמור
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 14:06 |
|
| |
ארתח איזו? של ירוחם ?ברוך שכיון או ברוך זכרונו,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 14:21 |
|
| |
בליצר במחילה מתשובתך- אבל מלכות חשמונאים היתה צדוקית - כבר אחרון הבנים שמעון חיתן את ביתו עם מתיוון לבסוף החתן הזה גם רצח אותו. כך שהצדוקים למנגינת ליבך שלטו במקדש, המסואב המשוחד.שלא היתה עוד מלחות משוחדת כמוה.
את התשובה הזו מיחסים לחתם סופר- רבי כעס על מלכות חשמונאי שמלכה כנגד הציווי של הזקן לא יסור שבט מיהודה- והיות והוא היה מבית דוד. לכן לא פתח מסכת חנוכה. התשובה הזו הוא עלבון גדול לרבי- שמנעים פרטיים הנחו את שיקוליו בעריכת המשנה. וכאמור החתם סופר לא כתב את ההבל הזה, מיחסים את זאת לו. אבל כאמור אשמח לתרום לצדקה אם יגלו את עייני שהחתם סופר אמר זאת. מקור בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 14:34 |
|
| |
ירוחם , חשמונאים צדוקים,,,תעשה לי טובה , ההיסטוריה מספרת שהמתיונים באו מהצדוקים , בדורו של יוחנן כהן גדול בנו של מתתיהו בו יוחנן כהן גדול שהיה רוב שנותיו פרושי התחילו החשמונאים להיות מזוהים עם הצדוקים, לגבי החתם סופר ,בספר חוט המשולש מביאו בשם החתם סופר ובנימוק כי רבי כתב ברוח הקודש ובהיותו משבט יהודה נשמטו ממנו ענייני חנוכה,
תוקן על ידי ביליצר ב- 04/12/2013 14:55:36
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 15:11 |
|
| |
בליצר
איני יודע על מה אתה מסתמך- כל מלכי חשמונאים היו צדוקים.
בניו של מתיתיהו לא בלל המלכים, חוץ משמעון כולם נהרגו, שמעון חיתן את בתו עם מתיוון.
הצדוקים לא היו מתיוונים- הצדוקים היו החרדים של התקופה, הם לא סטו מהתורה כהוא זה. בדוק במקורות ולא בשיחות של חסרי ידע בבית המדרש.
אני בקשתי את המקור בחתם סופר ולא בחוט המשולש, כי אם אלו מקורותיו החוט הזה מזמן התנתק.
דבר מענין אתה משמיע עד היום ידעתי- רוח הקודש בא ללמד ולהוסף, ולא לגרוע ולגרום לשכחה, יש גבול למה שאפילו החוט המשולש מרשה לעצמו לכתוב.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 04/12/2013 15:15:11
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2013 15:38 |
|
| |
ירוחם
אלו מסקנות ידועות שלך משכבר הימים ועדיין לא מובן למה אינך נוהג כמנהג מסקנתך, עכ"פ על פי חזל כך הוא סדר היחוס ,יוחנן בן שמעון בן מתתיהו בן יוחנן כהן גדול ומבחינתם ומבחינת מחבר הטקסט דועל הנסים היו החשמונאים יהודים כשרים ופרושים , לגבי החתם סופר ,אנא תהיה הוגן ואל תכניס לפי דברים שלא אמרתי ורק צוטטו כבקשתך, שאלה יפה שאלת על רוח הקודש ,נותר לי רק לענות כדברי חזל ,אין השכינה שורה לא מתוך עצבות אלא מתוך שמחה וכו, < type="text/">if (window.EBMessageReceived) {window.EBMessageReceived(decodeURIComponent('undefined'),decodeURIComponent('undefined'));}>< type="text/">if (window.EBMessageReceived) {window.EBMessageReceived(decodeURIComponent('undefined'),decodeURIComponent('undefined'));}>
|
|
|
|
|