| נשלח ב-1/12/2013 16:13 |
|
| |
המקור למעוז צור
תמיד חשדתי כי מנגינת מעוז צור היא נוצרית במקורה בדף הפיסבוק של עתון הארץ ישנה ההוכחה מעוז צור" הוא ההימנון של חג החנוכה. לכאורה, זמר יהודי מובהק. בבלוג "עונג שבת" (עונ"ש) מזכיר השבוע עורך הבלוג, ההיסטוריון פרופ' דוד אסף, כי עיון בתולדותיו של המזמור עשוי לעורר מבוכה. שתי ההשערות על מקורה של המנגינה: 1. מזמור נוצרי־לותראני, לפחות המשפט הפותח שלו, אשר הושר ככזה בגרמניה כבר במאה ה-16 במלים שחיבר לותר עצמו ("שמחו, נוצרים אהובים"). 2. מזמור שמקורו בסוף המאה ה-14, בבוהמיה של תקופת הרפומטור הנוצרי הקדם־לותראני יאן הוס. בדף ישנה הקלטה של המיזמור הלותראני אי אפשר להיתבלבל ממש אותו דבר ואכן מנהג חב"ד שאין מנגנים את מעוז צור
http://www.youtube.com/watch?v=n6anvv85OEg#t=22
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 16:26 |
|
| |
חלמיש ואתה אומר על הדמיון הזה?
עבודה זרה דף ח.
. ת"ר: לפי שראה אדם הראשון יום שמתמעט והולך, אמר: אוי לי, שמא בשביל שסרחתי עולם חשוך בעדי וחוזר לתוהו ובוהו, וזו היא מיתה שנקנסה עלי מן השמים, עמד וישב ח' ימים בתענית [ובתפלה], כיון שראה תקופת טבת וראה יום שמאריך והולך, אמר: מנהגו של עולם הוא, הלך ועשה שמונה ימים טובים, לשנה האחרת עשאן לאלו ולאלו ימים טובים, הוא קבעם לשם שמים, והם קבעום לשם עבודת כוכבים
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 16:30 |
|
| |
ירוחם הדברים עתיקים ושערי הסברים לא ננעלו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 16:36 |
|
| |
חלמיש ניתן לנגן את מעןז צור במנגינות אחרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 16:45 |
|
| |
ממתי יש ציפייה לחנוכת המזבח או זביחת תודה בנצרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 17:28 |
|
| |
ביליצר מדובר במנגינה לא במילים
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 18:52 |
|
| |
גיורי שירים יש הרבה , הבעל התניא אף קנה שיר נכרי ,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 20:11 |
|
| |
חלמיש גם מנגינותיו של הרבי ושל החסידות העתיקות נגנבו ונלקחו מהגויים, לא רק אצל חב"ד אצל כל החסידויות, הרבי מקאליב עשה מזה תורה שלימה. המנגינות מקורם אלוקי. שאלה- רק המנגינות של הגויים מפריע? על זה הרי אין כל איסור, בשום מקור, אבל על לבוש הגויים יש איסור, אז איך מתרצים את הלבוש שאתם לובשים- כמו איכרי ואזרחי בלה רוס רוסיה וליטא וכד' שעל הלבוש של הגויים כן קיים איסור. האם זה ששינו את צורת הבית כנסת- והעתיקו את צורת הכנסיות לבית כנסת, לא מפריע לך. לבושם של הרבנים היה לבן או בהיר, כפי שנהגו חכמי המזרח- אבל לבושם השחור של הכמרים והנזירים- נמצאה יותר מתאים ןומכובד. העתקת לבושם של אצילי אירופה על ידי האדמורים והחסידים לא מפריע לך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 20:59 |
|
| |
ירוחם במחילה מנין לך באיזה לבוש אני הולך לא ניראה לי שהוא שונה משלך
ולא מפריע לי כלום אני רק מעלה נושא לדיון
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2013 21:29 |
|
| |
חלמיש סליחה- לא ניסיתי לפגוע בך חלילה. ניסיתי לציין תופעה שהעלת בעניין חוקת הגויים, שאנחנו כה אוהבים ללכת בדרכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2013 02:08 |
|
| |
ביליצר
<גיורי שירים יש הרבה, הבעל התניא אף קנה שיר נכרי>
הוא לא היה המגייר היחידי, ראה כאן:
בד"ה "רוב הגדולים".
ובעמוד הבא:
בד"ה "וכבר הבאנו לעיל".
גם ראה באריכות בשו"ת יביע אומר חלק ו - אורח חיים סימן ז:
נשאלתי אם מותר לשליח צבור להרכיב מנגינה חילונית של שירי עגבים על קדיש או קדושה, או שאר קטעי תפלה, כגון נשמת כל חי וכדומה, או צריך להבדיל בין הקדש ובין החול. ואם תמצי לומר שמותר, האם מותר להתאים משקל הנגינה ע"י כפילת תיבות בדברי קדושה הנ"ל.
שו"ת יחווה דעת חלק ב סימן ה:
שאלה: האם מותר לומר קדיש או קדושה במנגינה של שירי עגבים? והאם מותר לנגן בשם ה' שבפסוקים ובברכות שבתפלה?
דעה מתנגדת בשו"ת ציץ אליעזר חלק יג סימן יב
אם מותר לנגן קטעי תפלה ובקשות בניגוני עגבים.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/12/2013 02:22:12
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2013 19:40 |
|
| |
אז מה אם המנגינה נוצרית? למה אמור להיות למישהו בעיה עם זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2013 21:15 |
|
| |
ירוחם לא צריך להגיע לגמרא קוראים לזה חג המולד ולפני כן קראו לזה חג לידת השמש
לגבי הלבוש גם הלבוש של היום הוא לבוש גויי. אם תרצה ללבוש לבוש יהודי תצטרך לתפור גלימות לבנות [אולי כמו הלבוש הטקסי של השומרונים] ועדיין לחשוש שמא הוא נגנב מכהני האמורי או משהו כזה
תוקן על ידי אריאל73 ב- 02/12/2013 21:18:51
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2018 22:56 |
|
| |
המנגינה דומה למה שיגרום מבוכה? ידוע שיש כאלה שלכתחילה לקחו את המנוני הגויים והרכיבו עליו ניגוני מילות קודש, כ"האדרת והאמונה לחי עולמים" ששרים בחב"ד במנגינת המרסלייז הצרפתי.
|
|
|
|
|