בית פורומים ספרים וסופרים

מה היה יחס הרבנים החרדים להרב מוהליבר זצ"ל ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2013 22:01 לינק ישיר 
מה היה יחס הרבנים החרדים להרב מוהליבר זצ"ל ?

עניין אותי לאחרונה מה היה יחס הרבנים החרדים להרב שמואל מוהליבר זצ"ל מנהיג תנועת חובבי ציון.

בפרט הייתי רוצה לדעת את יחסם אליו לפני שהפך למנהיג מדיני ולאחריו. האם חל שינוי בעמדתם ? וכן האם ניתן למצוא בספרות הרבנים התייחסויות מפורשות כלפיו ? 

מצאתי אתר של המוזאון על שמו :
http://museum-mohaliver.org.il/articals.php

אך אני מבקש התייחסויות חיצוניות כלפיו מאותם אלו שלכאורה לא הלכו בדרכו. או משא ומתן עם עמדותיו. וכן ההתייחסות ההלכתית כלפי ספר תשובותיו וגדולתו התורנית הלכתית.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2013 22:58 לינק ישיר 

בטח קראת את החומר שיש בשו"ת שלו.

המבוא של רי"ל מימון בסגנונו הנהדר [ואם כבר רי"ל מימון, מסתמא יש עליו הרבה בשרי המאה].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2013 16:29 לינק ישיר 

עפ"י הרב יצחק ניסנבוים, הרב שמואל מוהליבר היה אחד הגאונים המובהקים בדורו, והרבה מישישי הגאונים היו מעריצים את גודל תורתו. הגאון רבי יצחק אלחנן ספקטור היה ידיד נפשו עד יומו האחרון. הגאון הרב מרדכי אלישברג מבויסק אהב אותו והעריך מאד את פעליו. הנה קישור לספר שמואל שחיברו לזכרו:

http://www.hebrewbooks.org/43950

מעשה ברב מוהליבר שבא לאחת הערים הגדולות והעתיקות והרב דמתא, שהיה נודע בכל תפוצות הגולה, ונלחם בתוקף כנגד התנועה הציונית, הקדים לבקרו בפונדקו. לאנשי סודו, שהתפלאו על החזיון, אמר: "אני אין לי אלא אותו רבי שמואל הגדול בתורה ובחסידות, ואת הרב הזה אני מכבד ומעריץ".

תוקן על ידי מם80 ב- 03/12/2013 16:35:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2013 12:31 לינק ישיר 

לפי מה שראיתי כמדומני בויקיפדיה גם הגר"ש סלאנט זצ"ל קיבלו בישוב הישן ונתן לו לדרוש את דרשת השבת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2013 15:18 לינק ישיר 

עצה קטנה, תבדוק את שמות השואלים והמשיבים בשו"ת שלו. זה לא מספיק, אבל זה בסיס לבירור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2013 16:52 לינק ישיר 

היי מוטי, מה קרה לאשכולות האחרונים שלך, מדוע אינם? אולי מחמת הנימה הפולמוסנית (המיותרת) שבהם?
בכל אופן, נשארת חייב לי תשובה על שאלתי, היכן ראית בתרגום אונקלוס ש'שיבה' היא מגיל שישים?

תוקן על ידי אחר_מוחלט ב- 22/12/2013 16:56:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2013 19:19 לינק ישיר 

אחר,

אני ביקשתי שימחקו אותם. כבר בסמוך לרגע כתיבתם. אלא שלקח זמן.( אבל הם שמורים במקום אחר ואינני חוזר בי מדבריי )

לגבי אונקלוס, כך ראיתי שכתב אותו מקשן שדחה דברי רבנו האר"י. ואני סייגתי בלשוני וכתבתי שזה רק "נראה".

ובכל אופן ראה בספר מנחת חינוך מצוה נזר, שכתב כן בפירוש. שלדעת האונקלוס חיוב קימה הוא מגיל 60. 

נ"ב : אינני חייב לך דבר :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 02:53 לינק ישיר 

כשהגיעה לא"י בשנת תר"ן משלחת של חובבי ציון בראשות רבי שמואל מוהליבר, שלחו אליהם ראשי היישוב מכתב אליו צורפו הדברים הבאים:

גם אנכי דורש שלום ידיד נפשי עז הרה"ג מוה"ר שמואל מוהליבר נ"י רב דביאליסטאק, וכל העולים אתו לטובת ישוב אה"ק ובכל לב אברכם, כי חפץ ה' ורעיון ישוב דאה"ק יצליח בידם בדרך טובה וישרה ובהחזקת ידי היושבים בקדש למען יתקיים ישובם יחזקו בתורת ה' כעתירת הדורש וחותם בברכה.

שמואל סלנט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2014 00:27 לינק ישיר 

מם80

ישר כח גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2014 20:15 לינק ישיר 

קראתי בספר תורת חיים על הרב הגאון הגדול רבי חיים הלוי מבריסק זצוקללהה ששמע שהרב מהליבר ניפטר ורצה ללכת ללויה אמרו אנשי ביתו שאם הרב ילך אז יאמרו שהרב תמך בציונות רח״ל הרב מבריסק ענה להם אבל מה זה קשור שיחשבו מה שהם רוצים מדובר באדם צדיק ולתמיד חכם גדול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2014 23:12 לינק ישיר 

זה אכן מעניין, רבנו חיים הלוי תמך והפליא בשבח העילוי ממיצ'ינט גם לאחר שהעילוי היה מלמד בישיבת לידא של הרב ריינס הציוני. העילוי עצמו היה קרוב למזרחי.( כך ראיתי מתוך מה שמסופר עליו באנציקלופדיה לתולדות היישוב , ובחוברת של תלמידיו שיצאה מייד אחר מותו של העילוי.). אולי ניתן להסיק מכך משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2014 23:49 לינק ישיר 

ר' חיים גידל את העילוי והיה ממש כבנו. ועל משפחה לא מדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2014 01:19 לינק ישיר 

מדברי רבי חיים על העילוי ממייצ'ט בתקופה שלימד בישיבת לידא משתמע שרבי חיים העריך כל תלמיד עפ"י מידותיו ותורתו ולא לפי השתייכותו הישיבתית או ההשקפתית. מעבר ליחסים בין רב לתלמידו המעולה ביותר, רבי חיים והעילוי ממייצ'ט היו קרובים זה לזה כל השנים כי שניהם היו הן אנשי חסד והן גאונים שלמדו תורה בעיון מעמיק, כך שהיו מסוגלים להבין זה ללבו של זה, והערכתם הגדולה זה לזה היתה הדדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2014 17:07 לינק ישיר 

ראו כאן דברים בעניין יחס מרן הגר"ח מבריסק זצוק"ל למרן העילוי ממייצ'יט זצ"ל (מקור הדברים ב"מוולוז'ין עד ירושלים", עמ' רי"א (הדברים על העילוי מתחילים בעמ' ר"ו ומסתיימים ברי"ב): http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=2219&st=&pgnum=15 (עמוד הספר של הדברים בקישור הוא י"ז כשתחילת הדברים על העילוי בעמ' י"ג וסופם בי"ז) 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מה היה יחס הרבנים החרדים להרב מוהליבר זצ"ל ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext