סיפור מאת עקיבא נוביק, כתב 'ידיעות אחרונות' לענייני חרדים.
סיפור חזק ששמעתי אתמול:
אחת הרווקות הכי מבוקשות במגזר החרדי היא בתו היפהפייה של גביר מפורסם ועשיר מאד (השם שמור במערכת). כבר כמה שנים שהיא מופיעה במחברת של כל שדכנית, ויוצאת לדייטים עם הלמדנים הכי משובחים בישיבות כמו 'מיר' ו'חברון'. אך, למרבה הצער, אף בחור מעולם לא צלח את מבחן הדייט הראשון.
לפני חודש נמאס לגביר, והוא פנה לחוקר הפרטי 'מיסטר איקס' שמתמחה במגזר והזמין ממנו משימה: לברר למה הבת לא מתחתנת. החוקר הפעיל שדכנית, וסידר לבת דייט עם בלש שהתחזה ל'עילוי'. שתי דקות לתוך הפגישה הכול נחשף. "אני בכלל חילונית" גילתה לו הצדקת. "אבל אבא שלי לא יודע, ואין לי לב לגלות לו". אז עכשיו הוא כבר יודע, ושם אחד נמחק החודש בשקט בשקט מהמחברות של השדכניות.
נשלח ב-3/12/2013 14:06
בס"ד מעניין שכל הבחורים לא פלטו משפט או חצי משפט כזה לשדכנית....
נשלח ב-3/12/2013 14:09
אשרי המאמין...
נשלח ב-3/12/2013 18:38
ומה זה קשור לפורום שידוכים חרדים?
נשלח ב-3/12/2013 19:29
אסיק_good כתב:
... ושם אחד נמחק החודש בשקט בשקט מהמחברות של השדכניות.
אם היה לי צד קל שבקלים להאמין לסיפור הזה, בא משפט האחרון והוכיח לי שכולו המצאה. הרי ברור שלא האבא, ולא החוקר הפרטי, ולא הבחורה פרסמו את הסיפור הזה. אז למה שהשדכניות תמחקנה את השם?
נשלח ב-4/12/2013 13:08
מאות דייטים ואף למדן לא הסכים להמשיך איתה כחילוני?
נשלח ב-4/12/2013 19:21
הוא בטח מחק אותה מהצוואה!....
נשלח ב-4/12/2013 19:30
וקצת ברצינות
האם לא יכול להיות שיש כאלו פתוחים יותר (לא חילוניים) אשר מתביישים להודיע על כך לסובבים אותם כגון כאלו שמחזיקים סמארטפון ומתקשים בשל כך למצוא שידוך
נשלח ב-4/12/2013 20:52
כנראה שהשדכניות האלה לא עסקו בציבור היתר פתוח.
נשלח ב-5/12/2013 12:10
אני מכיר משהו כזה
בת של גביר גדול שאכן אפשר להגיד שהיא מתנהגת כחילונית אבל עדיין מנסה חיצונית להיראות חרדית אבל שם אני יודע שהאבא יודע מי הבת שלו כך שלא מסתבר שהוא יחפש לה את הלמדנים הגדולים למרות שיש לה אחים שהיו מצוינים בישיבות ולמדנים שלא היו ברמה הרוחנית יותר טובה ממנה רק תחפושת חיצונית יותר הדוקה
לי יש חברה שהגיעה מבית חסידי, ורצתה בחור ליטאי, בתחילת דרכה בשידוכים היא נפגשה עם בחורים חסידיים- רק כי לא רצתה לצער את הוריה ולאמר להם שהיא רוצה ליטאי.. היא חיפשה בחור לא חסיד שרוף, שגם הוא כמוה נוטה להשקפה הליטאית ובגלל המשפחה הוא ככה....היום היא שומעת רק ליטאים..
נשלח ב-13/12/2013 15:45
סתם נראה לי שזה בעיה שההורים מחפשים לבד, הרי הם לא באמת יודעים הכל על הסחורה שלהם (לא משנה כמה היא/הוא צדיק/ה)........
נשלח ב-14/12/2013 19:08
אסיק_good כתב:
סיפור מאת עקיבא נוביק, כתב 'ידיעות אחרונות' לענייני חרדים.***סיפור חזק ששמעתי אתמול:
אחת הרווקות הכי מבוקשות במגזר החרדי היא בתו היפהפייה של גביר מפורסם ועשיר מאד (השם שמור במערכת). כבר כמה שנים שהיא מופיעה במחברת של כל שדכנית, ויוצאת לדייטים עם הלמדנים הכי משובחים בישיבות כמו 'מיר' ו'חברון'. אך, למרבה הצער, אף בחור מעולם לא צלח את מבחן הדייט הראשון.
לפני חודש נמאס לגביר, והוא פנה לחוקר הפרטי 'מיסטר איקס' שמתמחה במגזר והזמין ממנו משימה: לברר למה הבת לא מתחתנת. החוקר הפעיל שדכנית, וסידר לבת דייט עם בלש שהתחזה ל'עילוי'. שתי דקות לתוך הפגישה הכול נחשף. "אני בכלל חילונית" גילתה לו הצדקת. "אבל אבא שלי לא יודע, ואין לי לב לגלות לו". אז עכשיו הוא כבר יודע, ושם אחד נמחק החודש בשקט בשקט מהמחברות של השדכניות.
נוגע ללב. גם אם לא היה המעשה הזה ממש, וודאי היה אחרים בצורה זו או אחרת. וזהו עוד אחד מסוגי הרוע שנבראים "יש מאין", - אף אחד לא התכוון להרע, אך הרוע צמח ועשה את שלו.