שמעתי על משהי שההורים שלה משכנו את הבית שלהם בשביל לקנות דירה לבת, כי כך דרש הצד של הבחור.
למה ההורים צריכים למות בגלל שהם צריכים לקנות דירה? לא מספיק שהם דואגים לשידוכים ולהוצאות חתונה?
אם להורים יש כסף לקנות דירה אדרבא, שהזוג יתחיל את החיים בלי לדאוג לבית. אבל אלו שאין להם? ולאלו שיש עוד ילדי לחתן? ועוד שאחרי החתונה יש בחורים שבמקום ללמוד ולהעריך את המסירות נפש של השווער, יושבים ושותים קפה במרפסת של הישיבה( לא בהרבה מקרים)
זוהי תופעה כואבת ויש לא מעט סיפורים שהורים לקו בלבם בגלל חובות ואף נפטרו בגלל זה
נשלח ב-5/12/2013 03:03
תראי אם אדם ביודעין נכנס לשידוך שהוא יודע שמבקשים דירה והוא עדיין עושה את זה... זאת בעיה שלו... אם לבן אדם אין כסף הוא לא נכנס לקזינו להמר... אם הוא מבין שמבקשים דירה והוא יודע שאין לו אז זאת אשמתו לא אשמת אלה שמבקשים.. גם אני רוצה מיליון דולר עדיין אף אחד לא נפל מהשמיים ונתן לי את הסכום הזה
תוקן על ידי די88 ב- 05/12/2013 03:20:49
נשלח ב-5/12/2013 03:13
*תראי
נ.ב. מליון? אולי אם היית הבחור נשוא הסיפור היית מקבלת מליון...
שמעתי על משהי שההורים שלה משכנו את הבית שלהם בשביל לקנות דירה לבת, כי כך דרש הצד של הבחור.
למה ההורים צריכים למות בגלל שהם צריכים לקנות דירה? לא מספיק שהם דואגים לשידוכים ולהוצאות חתונה?
אם להורים יש כסף לקנות דירה אדרבא, שהזוג יתחיל את החיים בלי לדאוג לבית. אבל אלו שאין להם? ולאלו שיש עוד ילדי לחתן? ועוד שאחרי החתונה יש בחורים שבמקום ללמוד ולהעריך את המסירות נפש של השווער, יושבים ושותים קפה במרפסת של הישיבה( לא בהרבה מקרים)
זוהי תופעה כואבת ויש לא מעט סיפורים שהורים לקו בלבם בגלל חובות ואף נפטרו בגלל זה
על מי הכעס? על הבחור או על השווער או על הבחורה?
נשלח ב-5/12/2013 13:31
ה1_ויחידה כתב:
. אם לבן אדם אין כסף הוא לא נכנס לקזינו להמר...
פחח..
מה זה אומר...?
נשלח ב-5/12/2013 13:44
זה אומר שקזינו זה ענין של בחירה אף אחד לא מחייב אותך להכנס. בחברה החרדית הבחורה חייבת להתחתן עם בחור מסגנון מסוים, ובדרך כלל זה עולה הרבה מאד כסף. כך שזה לא ממש שוה.
אני לא כועסת! אני רק מעירה.
הם צריכים לקנות דירה כי אחרת אף אחד לא יסתכל לכיוונם!
נשלח ב-7/12/2013 22:23
אמיגוס ושיגושיח מה זה צריכים?! אין להם כסף!!! אם לבן אדם אין משהו הוא לא צריך לפשוט את העור של עצמו רק כדי שמישהו יסתכל לכיוונו וזה גם קצת עניין של אמונה...עם כל הכבוד אני בטוחה במיליון האחוזים שיש בחורים טובים שזה לא מעניין אותם או לפחות זה לא בראש מעייניהם
נשלח ב-7/12/2013 22:51
מסכימה עם די, כמובן. ואם אנחנו לא נעמוד בפרץ הזה. זה ימשיך וימשיך ככה. (היום יש המון התארגנויות של משפחות מצוינות שמבקשות לעשות שינוי בכל מוסד השידוכים והדרישות הבלתי הגיונויות הללו. )
נשלח ב-8/12/2013 00:23
אם רק בחורה אחת או שתים תעמודנה בפרץ אז הן ישארו בודדות במערכה בעוד שחבורתיהן מביאות דירה ומתחתנות. בכדי שיוזמה כזו תצליח צריך שיתוף של לפחות שלשים אחוז מהבנות. לא ברור לי אם זה אפשרי...
נשלח ב-8/12/2013 00:34
כבר ציינתי שיש התארגנויות,ואכן היום הדרישות ירדו בין 30-40 עד ל80-100 אלף דולר בממוצע
נשלח ב-8/12/2013 00:44
אם המצב זה כך (האמת שאין לי מושג), אז זו תופעה מבורכת.
נשלח ב-8/12/2013 00:58
גם אם יש לי כסף לדירה לא הייתי מוכנה שההורים שלי יתנו רק בגלל שהצד השני דורש במיוחד אם לצד השני אין כלום...