בית פורומים שידוכי חרדים

בחורה + דירה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/12/2013 11:19 לינק ישיר 

אני לא יודעת מה איתכם לי בא הייטקיסט בכלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2013 11:21 לינק ישיר 

rikim כתב:
ההורים שלי מוכנים להתחייב על סכום חלקי לדירה ( על חשבון הכסף של החיי יום שלהם) ואני אמרתי להם שאני לא מוכנה לזה !!! ולא אכפת לי שבגלל זה ירדו לי הרבה הצעות ובטח גם ירדו..... הבריאות והחיים הנורמלים של ההורים שלי חשובים לי יותר מהכול !!! כל בחוה יכולה להיות מספיק חכמה בשביל לעצור את זה.... והורים שנפטרים בגלל הדברים האלה זה כי לבת שלהם לא היה מספיק אכפת לה מהם ....

אי אפשר לדון אף בת...זה קשה להזקין לבד שכל הכיתה כבר עם ילדים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2013 11:52 לינק ישיר 

הורים שבחרו לגדל את ילדיהם בחברה מסוימת אינם יכולים להתעורר כשהיא בת 20 ולומר "כללי הציבור הזה לא מקובלים עלינו יותר". כי יש בחורים אין קץ, יראי שמים ושאינם, שמקפידים על קוצו של יוד ושמקפידים על קוצים בשיער , שלא דורשים דירה וצנועים גם בשאר דרישותיהם. אך אי אפשר לבוא לבחורה שחונכה לחפש דווקא את אלו שדורשים דירה ולומר לה אנו לא יכולים, זו התעללות בילד. אם אתם לא רוצים לתת דירה (או לא יכולים) היה לכם מספיק זמן לחנך את בתכם לא לנהות אחרי דורשי הדירה, אבל אם הגיעה עונת השידוכים ודורשים ממכם דירה, כבר איחרתם את הרכבת.

זה כמו שאצל חילונים הצעירים אחרי צבא יותר עצמאיים ומכלכלים עצמם הדרך כלל, ואצלנו לומדים בישיבה ונשענים על ההורים עד אחרי החתונה, ואדם לא יכול להוא לבנו הרווק בן ה25 ולומר לו "אתה ילד גדול תסתדר לבד", כי הוא זה שחינך אותו לשבת בישיבה ולא לרכוש כלים להסתדר לבד, יתרה מזו, הוא חינך אותו שהאל רוצה שהוא ישב בישיבה ולא יעבוד. אתה לא יכול לחנך ילד חצי יובל לדבר אחד ולדרוש ממנו בין רגע להסתגל להיפוכו.  

תוקן על ידי והרוח_תשוב ב- 18/12/2013 11:54:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2013 12:26 לינק ישיר 

והרוח_תשוב כתב:
הורים שבחרו לגדל את ילדיהם בחברה מסוימת אינם יכולים להתעורר כשהיא בת 20 ולומר "כללי הציבור הזה לא מקובלים עלינו יותר". כי יש בחורים אין קץ, יראי שמים ושאינם, שמקפידים על קוצו של יוד ושמקפידים על קוצים בשיער , שלא דורשים דירה וצנועים גם בשאר דרישותיהם. אך אי אפשר לבוא לבחורה שחונכה לחפש דווקא את אלו שדורשים דירה ולומר לה אנו לא יכולים, זו התעללות בילד. אם אתם לא רוצים לתת דירה (או לא יכולים) היה לכם מספיק זמן לחנך את בתכם לא לנהות אחרי דורשי הדירה, אבל אם הגיעה עונת השידוכים ודורשים ממכם דירה, כבר איחרתם את הרכבת.

זה כמו שאצל חילונים הצעירים אחרי צבא יותר עצמאיים ומכלכלים עצמם הדרך כלל, ואצלנו לומדים בישיבה ונשענים על ההורים עד אחרי החתונה, ואדם לא יכול להוא לבנו הרווק בן ה25 ולומר לו "אתה ילד גדול תסתדר לבד", כי הוא זה שחינך אותו לשבת בישיבה ולא לרכוש כלים להסתדר לבד, יתרה מזו, הוא חינך אותו שהאל רוצה שהוא ישב בישיבה ולא יעבוד. אתה לא יכול לחנך ילד חצי יובל לדבר אחד ולדרוש ממנו בין רגע להסתגל להיפוכו.  

יש משהו בדברייך,אך ילד בריא בנפשו כשהוא מתחיל להתבגר מעבר לגיל 22-23 רוצה כבר לפרנס את עצמו במקצת ולא להיות תלוי בהורים 100% הוא יכול לעבוד בעבודות מזדמנות כמו ללמד ילד או משהו בסגנון זה שהוא חינך אותו ללמוד בישיבה זה לא אומר שהוא לא צריך במהלך הזמן לעשות השתדלות קטנה להיות גבר...
אלא אם כן ההורים לא מסכימים לו לעבוד מהצד קצת....
אני אישית לא מעריכה גברים שלא עושים שום מאמץ ללמוד מקצוע(מקצוע קודש לפחות) או לא עובדים קצת מהצד ...
כשזה בגיל מעל 24זה ממש דוחה!יש גיל שצריך לקחת את העיניינים לידיים ולהפסיק להיות ילדים נתמכים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2013 12:45 לינק ישיר 

והרוח תשוב: 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2013 15:26 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
הורים שבחרו לגדל את ילדיהם בחברה מסוימת אינם יכולים להתעורר כשהיא בת 20 ולומר "כללי הציבור הזה לא מקובלים עלינו יותר". כי יש בחורים אין קץ, יראי שמים ושאינם, שמקפידים על קוצו של יוד ושמקפידים על קוצים בשיער , שלא דורשים דירה וצנועים גם בשאר דרישותיהם. אך אי אפשר לבוא לבחורה שחונכה לחפש דווקא את אלו שדורשים דירה ולומר לה אנו לא יכולים, זו התעללות בילד. אם אתם לא רוצים לתת דירה (או לא יכולים) היה לכם מספיק זמן לחנך את בתכם לא לנהות אחרי דורשי הדירה, אבל אם הגיעה עונת השידוכים ודורשים ממכם דירה, כבר איחרתם את הרכבת.זה כמו שאצל חילונים הצעירים אחרי צבא יותר עצמאיים ומכלכלים עצמם הדרך כלל, ואצלנו לומדים בישיבה ונשענים על ההורים עד אחרי החתונה, ואדם לא יכול להוא לבנו הרווק בן ה25 ולומר לו "אתה ילד גדול תסתדר לבד", כי הוא זה שחינך אותו לשבת בישיבה ולא לרכוש כלים להסתדר לבד, יתרה מזו, הוא חינך אותו שהאל רוצה שהוא ישב בישיבה ולא יעבוד. אתה לא יכול לחנך ילד חצי יובל לדבר אחד ולדרוש ממנו בין רגע להסתגל להיפוכו.  

יש משהו בדברייך,אך ילד בריא בנפשו כשהוא מתחיל להתבגר מעבר לגיל 22-23 רוצה כבר לפרנס את עצמו במקצת ולא להיות תלוי בהורים 100% הוא יכול לעבוד בעבודות מזדמנות כמו ללמד ילד או משהו בסגנון זה שהוא חינך אותו ללמוד בישיבה זה לא אומר שהוא לא צריך במהלך הזמן לעשות השתדלות קטנה להיות גבר...אלא אם כן ההורים לא מסכימים לו לעבוד מהצד קצת....אני אישית לא מעריכה גברים שלא עושים שום מאמץ ללמוד מקצוע(מקצוע קודש לפחות) או לא עובדים קצת מהצד ...כשזה בגיל מעל 24זה ממש דוחה!יש גיל שצריך לקחת את העיניינים לידיים ולהפסיק להיות ילדים נתמכים!

בדיוק על זה דיברתי!!
הדברים שאת כותבת מתנגשים חזיתית עם האידיאל עליו מחונכים הבחורים. האידיאל הוא לשבת וללמוד תורה כל היום בלי לדאוג לדברים גשמיים, ובטח בלי לדאוג מה יהיה אחרי החתונה. 

ואם נדבר ספציפית על חב"ד, הרבי מלובביץ' כתב עשרות מכתבים להורים המודאגים מכך שבניהם לא לומדים מקצוע, והמסר הכולם היה שהקב"ה דואג לפרנסתו של כל אדם, ואין אדם נוגע במה ששמור לחברו, וכאשר יתחתנו ויגיע הצורך בוודאי ידאג להם הקב"ה לכל מחסורם. 

את יכולה לא להסכים, ואם בחורים כאלה דוחים אותך זה בסדר. אבל אי אפשר לבוא בטענות את בחור שעושה בדיוק את מה שהוא חונך עליו. את חושבת שכולם עושים זאת מעצלנות ? את חושבת שזה קל להגיע לגיל 23 או 4 או 5 ולא לחשוב על פרנסה ? הרי טבע האדם הוא לדאוג מה יהיה בעתיד. ויש הרבה בחורים שהמצב הטבעי להם הוא לצאת ולדאוג להסתדרותם הגשמית. אני מכיר בחור שהחליט בוודאות שהוא רוצה ללמוד מקצוע חולין, וגם יודע מה הוא רוצה ללמוד, והלימודים אורכים כמה שנים. והשידוך מתעכב, והחיים מתקדמים, והפיתוי גדול לצאת וללמוד, והוא מתחזק באמונתו ובבטחונו בה' שידאג למחסורו כשיבוא הזמן. ואחר הדברים האלה באה חייכנית וטוענת שאם רק היה "בריא בנפשו" היה צריך לצאת ולפרנס עצמו, או לעבוד העבודות מזדמנות או ללמוד מקצוע קודש (שהוא יודע שהוא לא רוצה לעבוד בו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2013 15:27 לינק ישיר 

שטויעס כתב:
והרוח תשוב: 

תודה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2013 02:21 לינק ישיר 

בחורה שרוצה בחור מחברון, צריכה להביא דירה, לפני שאתם דורשים מהבחור מחברון לוותר על הדירה, אולי תבקשו מהבחורה לוותר על "חברון"?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 02:26 לינק ישיר 

נפגשתי עם 'חברון' שלא דרשו דירה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 02:28 לינק ישיר 

אוקי. יש גם כאלו. אבל הבנת את הרעיון, נכון? יופי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 02:30 לינק ישיר 

לא.
למה מלכתחילה ה'חברון צריך לדרוש דירה?
הגמרא שלו עשויה מזהב?
כולם לומדים אותה תורה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 02:34 לינק ישיר 

את צודקת. אז למה מלכתחילה הבחורה צריכה דוקא בחור מ"חברון"?! הרי התורה במיר היא אותה תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 02:38 לינק ישיר 

שאלה מגוחכת.
היא לא צריכה דווקא בחור מחברון.
אני לא מכירה אף אחת שמתעקשת דווקא עליהם.. אבל אם יצא ומציעים והכול נשמע מתאים...למה שלא תצא? כי הוא החליט שהוא רם ונישא יותר מבחור מישיבה אחרת?

(ושוב,זה על סמך השמועה שהם באמת דורשים דירה,לא נתקלתי בזה באופן אישי...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 02:46 לינק ישיר 

אז תדעי שיש הרבה בחורות ששומעות רק על בחורים מישיבות מסויימות, וזאת זכותן. וזכות הבחור לדרוש דירה. אם למישהו זה לא מתאים, שימשיך לחפש. אף אחד לא מחייב אותם להתחתן ולתת את מה שאין להם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 02:50 לינק ישיר 

אתה באמת מסכים עם זה שלבחור יש זכות לדרוש דירה רק בגלל שהוא לומד בישיבה מסויימת?
אני מתכוונת מבחינה מוסרית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורה + דירה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.