בית פורומים בחדרי חרדים

משקה לזאת חנוכה פמ"ש - פדאו מרדת שחת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/12/2013 13:12 לינק ישיר 

מה לא ברור ידידי? הוא ראה בהרבה דברים   ששומרי תורה ומצוות עושים עבודה זרה דברים  פאגנים,

ומאידך התקפות למצוות ואמונה זה לא מסורת וחיובים אלא החלטה אישית,ערכית, 
אחד מחליט על חביטת ערבה השני על פד״ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 14:21 לינק ישיר 

אני מכיר את המנהג מקרובי משפחתי חסידי קרלין, למי שממש חשוב מקור אז הנה:
http://www.hebrewbooks.org/pagefeed/hebrewbooks_org_48214_434.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 14:25 לינק ישיר 

דברוני, קרא שוב את האשכול על לייבוביץ. הכרעה ערכית היא על האמונה, ואילו המצוות כולן הן ביטוי לקבלת עול נטו, ואלה המצוות המסורות מהתורה וחז"ל [וכבר שאלנו שם מה מקורן]. אבל שתיית אלכוהול קדוש כדי להשפיע לעצמך ישועות?? זה הפוך לגמרי לגמרי מכל מה שקרוב אפילו למשנתו של לייבוביץ, עיי"ש ובפרט בדברי אלי_ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 14:27 לינק ישיר 

עובד מדינה, איפה ראית שם מקור???

הגדרה מוזרה ל"מקור". הוא בסה"כ כותב שם שקיים מנהג כזה. לפי זה, גם הודעת פותח האשכול היא מקור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 14:41 לינק ישיר 

נראה לי שצדיקים אלו לא עושים דברים בלי מקור.

תוקן על ידי רבותי1 ב- 05/12/2013 14:49:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 14:46 לינק ישיר 

תוקן על ידי רבותי1 ב- 05/12/2013 14:48:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 14:51 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 14:54 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 14:59 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 15:22 לינק ישיר 

מה מקור המנהג הקדוש לעטות מגבת על הכתפיים בהבדלה? והאם יש חשיבות לצבע המגבת הלבן, ולסדר הקפלים? אני מוכרח לדעת.

והאם שפיכת היין על השולחן בצורת ר' הכרחית להשפועס טויבעס? ושני קנקני הכסף האם הם לרמז שני הנקבים שהיו במזבח שהשחירו ונראו ככסף, כבמשנה סוכה, והכל מכוון לניסוך היין דמקדש, והמגבת על הכתפיים היא בסוד "הביאני אל בית היין, ודגלו עלי אהבה"?

כנ"ל בנוגע לסימון ש' הפוכה באצבעות יד שמאל? האם זה כדי לכפות את הסט"א הרמוזה בשמאל ע"י סימון שד"י הפוכה באצבעות יד שמאל, ותחיבתה אל תוך הר' מיין הקודש ולאחר מכן ניגובה במגבת הקודש הלבנה דייקא [ודו"ק] שעל כתפי הקודש, מקום המבדיל בין הראש לגוף, והיינו כדי לקבל מהסט"א את המוחין דקדושה שבלעה, כעניין ראשו של עשו שנקבר במערת המכפלה כידוע, וזאת ללא ירידת השפע למידות דסט"א? ובו בזמן הנחת מגבת על משענת הכסא לערבב את השטן?

אני מוכרח מקור. הרי צדיקים נשגבים כאלה לא עושים שום דבר ללא מקור. אנא, זה ממש דחוף לי לדעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 15:29 לינק ישיר 

עיין בברכות דף כז' עמוד ב'  תמצא את המקור שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 15:39 לינק ישיר 

מעניין שלא מצאת בכזו קלות מקור לשתיינות הישועות שלך. לא טרחתי אגב לבדוק בפנים.

לאן הגענו שבמקום לעסוק בעיקרי היהדות טורחים לחפש מקורות הזויים לדברים מוזרים שבמוזרים, שסותרים בכל מהותם את היהדות. עד שאתה מתווכח איתי, שאל את עצמך, מעבר ליסוד של "אמונת צדיקים" לאיזה יסוד ביהדות מתחברת לך שתיית משקה אלכוהולי מסויים כטריק להמשכת ישועות מאת הבורא, כי המשקה מכונה בשם שראשי התיבות שלו יכולים להיות כמו איזה פסוק. ואיזה? לא פחות מאשר "פדעהו מרדת שחת". יענו.. שתה אלכוהול ואתה מסודר. אלכוהול קדוש כמובן, הסוג המסויים שהורו הצדיקים.

אתה באמת לא קולט כמה זר זה ליהדות? כמה קרוב להחריד זה למאגיה, לשאמאניזם, לאליליות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 15:40 לינק ישיר 

'נתנאל34' ההודעה הקודמת שלך, פשוט עונג צרוף.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי לאמאמין ב- 05/12/2013 15:41:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 16:08 לינק ישיר 

נתנאל, לענ"ד גם מנהגים חסרי ערך, יש להם חשיבות. כמובן שאין טעם לתלות בהם סודות ורזין דאורייתא, אבל גם פולקלור הוא דבר נצרך וחשוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2013 16:12 לינק ישיר 

מסכים, ובלבד שיכירו בהם ככאלה ותו לא. לא סודות, לא השפעות, לא צידקות. - פולקלור.

אחרת למה לדעתך יצאו התוס' נגד "מנהגי שטות"? כלומר, לא שתוס' אחז שהוא יצליח לבער את המנהג, אבל לכה"פ שידעו עושיו שבתור מנהג קודש - שטות היא. ואינו אלא פולקלור.

וכשמתחילים כן לייחס קדושה והשפועס לפולקלור, ולצערנו זה כמעט תמיד קורה אצלנו - אז זה כבר לא צחוק. אז זה כבר גובל לפעמים בע"ז ממש.

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 05/12/2013 16:13:28

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > משקה לזאת חנוכה פמ"ש - פדאו מרדת שחת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.