בית פורומים עצור כאן חושבים

מה חושב מוישי- שמערלע על הגוי הרשע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/12/2013 11:04 לינק ישיר 

ר מיכי
איני טוען כי חז"ל לא היו בסדר. הם היו בסדר גמור לזמנם.
אבל כאמור -כפי שאי אפשר לקבל את כל דבריהם אלו שנאמרו בזמנם, כך יש לבדוק ולהרהר גם בדבריהם האחרים ואין לקבלם כמובן מאליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2013 11:13 לינק ישיר 

על זה אני חותם בשתי ידיים. גם כתבתי זאת בריש גלי בעיתונות בשבועות /חודשים האחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2013 15:05 לינק ישיר 

יש שתי אפשרויות:
1. הגוי דאז היה כמו היום, ומה שחז"ל התייחסו אליו כבהמה הוא מפני שהם (=חז"ל) היו רשעים (לא בני אדם).

2. הגוי דאז היה שונה מהגוי של היום (היה "לא בן אדם"), ולכן חז"ל (שכן היו בני אדם) התייחסו אליו כך

ואפשרות שלישית- סבירה   הצד הראשון אבל ביחסו כלפי המיעוט היהודי הוא הי דורסן (במחילה כשם שאנו דורסנים לפעמים) ולכן חז"ל התייחסו איליו כך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2013 15:50 לינק ישיר 

תלמיד, זהו בדיוק הצד השני. צד שלישי לא ראיתי כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2013 16:23 לינק ישיר 

ודאי ודאי שהגוי אז לא היה בן אדם, הרי נאמר בפרוש אדם קרואים אדם ואין אומות העולם קרואים אדם,
השאלה מתי התחילו אומות העולם להיות אדם?
הרי עד היום ממשיכים לקרא להם בני נח- ולא בני אדם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2013 17:31 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
אגב, כעת ראיתי כמה קווים אחרים לדמותו של נלסון מנדלה. ראו כאן:
http://news.walla.co.il/mahadura/?w=//2701434.

בכתבה מוזכר שהארגון שעמד בראשו פעל גם בשיטות אלימות בתמיכתו, באיזה סוג אלימות מדובר וכלפי מי?
מעבר לכך מוזכרת ידידות עם רודנים מפוקפקים ועם יאסר ערפאת והתנגדותו למדיניות ישראל, לא ביג דיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2013 18:15 לינק ישיר 

מטפחת,
מדובר על מעשי טרור ורצח של המון אנשים. על זה, בין היתר, הוא ישב בכלא כ"כ הרבה שנים.
ולא מדובר על ידידות עם רודנים, מפוקפקים או לא, אלא על דברי שבח מופלגים לטרוריסט ורוצח המונים מושחת (שמנדלה אומר עליו שהוא מושיע כל נדכאי העולם). ערפאת היה מעורב בכל פעילות הטרור בכל העולם, ויש על ידיו דם של אלפי חפים מפשע בכל רחבי העולם. הוא היה מושחת עד העצם, והתעלל גם בבני עמו (וגם לקח את כספם וחי כמו מלך כשדיבר על אנקותיהם וסבלם).
ואגב, גם חמינאי וחומייני הם לא בדיוק רודנים "מפוקפקים". זה קצת אנדרסטייטמנט.
על כך אמר רבנו יונה (מובא אצל ר"י הוטנר) "כור לכסף ומצרף לזהב איש לפי מהללו" - האדם ניכר לפי מי שהוא מהלל.
לא הזכרתי את יחסו למדינת ישראל, ולא בכדי. דומני שלזה יש הצדקה טובה מאד (אנחנו, לבושתנו, מכרנו נשק וסייענו למשטר האפרטהייד). למרות שהטעות החמורה הזאת כמובן לא אומרת שאנחנו הלא צודקים בכל סכסוך בו אנחנו מעורבים.
אתה מציג את הפרטים הללו כאילו היו כאן זוטות. בשאלה האם מדובר בצדיק יסוד עולם, גם ל"זוטות" כאלה יש משמעות. כבר ראיתי כמה פעילויות צודקות יותר מאלו.
ובכל זאת בהחלט יש להעריך אותו על מעשיו ופעילותו המרשימים מאד. הוא אישיות מדהימה מהרבה בחינות, ורק רציתי להעיר שיש עוד כמה קווים לדמותו שקצת נעלמים בימים האחרונים ובשנים האחרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2013 18:27 לינק ישיר 

ר' מיכי
אין קשר בין מעשי טרור וישיבת מנדלה בכלא. מנדלה ישב בכלא על כך שהוא התנגד לאפרטהייד. חד וחלק. כשהוא היה מחוץ לכלא הם דגלו במאבק בלתי אלים. התנועה שלו עברה למעשי טרור רק שנים אחרי שהוא כבר נכנס בכלא, וגם זאת רק אחרי הקצנה של המלחמה בה מצד השלטונות (כולל איסור של הפגנות מצד שחורים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2013 19:05 לינק ישיר 

לארוצים,
דומני שאתה טועה עובדתית. ראה אפילו בויקיפדיה עליו. ציטוט אחד משם, שמופיע גם בכתבה בוואלה שלינקקתי אליה:
נלסון האמין כי הטרור היא דרך לגיטימית כאשר הדיפלומטיה נכשלת, ומשום כך ראה בערפאת דמות הירואית וספד עליו בלכתו "עראפת היה אייקון ואחד הטובים בעולם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2013 02:46 לינק ישיר 

MSNBC Panel Concedes 'Moral Failing' of Mandela, 'Associated With' 'Gaddafi, ro'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2013 10:20 לינק ישיר 

לא רוצים
השהידים והרוצחים שיושבים בבתי הכלא -הם פשוט מתנגדים לשלטון הכיבוש הישראלי. הם לוחמי חופש?
מה דעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2013 13:11 לינק ישיר 

לא למדנו רבי מאיר שיש להביט על המציאות האנושית בצורה מורכבת יותר? בכל אחד יש את תוכו ויש את קליפתו. המוחלטות היא אם כל חטאת. גם לגדולי שונאנו יש מידות טובות (אם כי אני מודה שלא תמיד גלויות במיוחד). וגם לגדולי צדיקנו יש מידות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2013 22:37 לינק ישיר 

הרב מיכי,
הצדדים הללו אינם שוליים. האיש היה טרוריסט נאלח שלא חזר בו עד יומו האחרון, ולכן עמד ברשעו גם אם הפסיק לבצע פעולות טרור. העובדה שממשלת ישראל שלחה נציגים להלוויתו היא בזיון מוסרי, וההלקאה התקשורתית על כך שהנציגות לא הייתה מכובדת דיה מכפילה את הבזיון כמה מונים.
כל פולחן האישיות סביבו והטקס הסטליניסטי המבחיל שהתנהל היום בדרא"פ רק ממחיש עד כמה מטורף העולם שבו אנו חיים, ועד כמה ההתפכחות - הנראית כמבליחה מעט מעט - עדיין רחוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2013 23:00 לינק ישיר 

אידך, קשה לי לתת הערכה כללית לאישיותו. אני גם לא מספיק מעורה בפרטים. ובכל זאת ברור לי שלא נכון להתעלם מהצדדים המרשימים באישיותו, ובהחלט יש כאלה. מרשימים מאד. מה שקרה שם אחרי המהפך (וועדות הפיוס והשלום, והמסתעף) הוא מדהים בכל קנה מידה, וקשה ולא נכון להכחיש זאת. אני חושב שהתייחסות מורכבת כמעט תמיד נכונה יותר, על אף נגיעותינו (כישראלים) בעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2013 00:05 לינק ישיר 

שום  נגיעס. הפן הנטי-ישראלי שלו הוא הדבר שהכי פחות מפריע לי כאן. הקשר היחיד אלינו הוא זה שאם אנחנו מגנים טרור, אנחנו צריכים לגנות אותו גם כאשר הוא איננו מופנה נגדנו. אבל אני גם סולד מהטרור הבסקי והאירי וכל השאר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה חושב מוישי- שמערלע על הגוי הרשע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.