| נשלח ב-11/12/2013 01:09 |
|
| |
אידך, בכל זאת, לא ענית לי. מדוע אין להעריך את פעילותו אחרי המהפך שם? זה עבר ללא רציחות ועם ועדות פיוס מאד מיוחדות (שווה מאד לראות את הסרט המדהים, למרות שהוא שמאלני וקצת מעצבן בהיבט הישראלי, "יום אחד אחרי השלום". דומני שפעם מצאתי אותו ביוטיוב. יש לי תשובה מעניינת מדוע ההשוואה שלהם בין שם לכאן כנראה לא ישימה. נושא לאשכול אחר).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2013 02:13 |
|
| |
יכול להיות שיש לי טעות עובדתית לגבי ישיבתו בכלא. בכל מקרה המאבק של השחורים התחיל לא אלים. אלימות לא היתה האופציה הראשונה, והם עברו למאבק האלים בעקבות ההסלמה במאבק של המשטר כנגדם. מנדלה היה בעד המאבק האלים, אף פעם לא טענתי אחרת.
לגבי שהידים - לא ברור לי מה הקשר. האם אתה טוען את הטענה הנלוזה שישראל מקיימת משטר של אפרטהייד?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2013 02:26 |
|
| |
בעניין העבר הטרוריסטי של מנדלה.
לפי הכתבה דלעיל מנדלה היה אחראי בפועל למותם של אנשים. אבל על פי מקורות אחרים (וכך זה מוצג גם בויקיפדיה האנגלית) מנדלה היה מעורב אישית בטרור רק בצורה של חבלה במתקני תשתית. ההוראות המבצעיות שנתן הדגישו אמצעי זהירות כדי להימנע ככל האפשר מפגיעה בבני אדם (בין השאר על ידי תקיפת המתקנים רק בשעות הלילה). במשפטו הוא הואשם לכאורה בחבלה ובמרידה, נגד המדינה, אך לא ברצח או פגיעה באף אדם פרטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2013 11:00 |
|
| |
לא רוצים השהידים רצחו לא מתוך דחף יצרי של רוצח רגיל, רציחותיהם ההמוניות היה כתוצאה של מחשבה ושכנוע, כי הרציחות הללו ישיגו את מטרתם שחרור פלסטיין, ההבדל באמת בין נלסון מנדלה- שויקופדיה- כתב כפוליטקל קורקט- מנדלה לא רצה לשחרר את פלסטיין בארגון ותכנון הרציחות שביצע ארגונו נגד הלבנים, אחרי מות קדושים אמור, ואחרי הבחרו להיות נשיא שינו ושכתבו את ההיסטוריה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2013 21:59 |
|
| |
הרב מיכי, עניתי בהחלט: הוא מעולם לא הביע חרטה, לא עשה תשובה, לא התנצל, לא פקפק, כלום. למיטב זכרוני אפילו לא בועדת הפיוס והשלום. הוא גם לא הגה את רעיון הועדה, אלא הבישוף דסמונד טוטו. ככלל, אני לא מצדד באפרטהייד (אם כי גם הוא לא נובע כולו מרשעות, ואפשר לגלות הבנה למקצת מניעיו), אבל אם תשאל אותי מה גרוע יותר, הפליה קשה או רצח חפים מפשע - לא יהיה לי ספק.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2013 09:05 |
|
| |
א"ג אייקון ירוק על העוז להביע דעות שהן לא PC
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2013 11:16 |
|
| |
אכן, הוא לא הגה. אבל היה שותף פעיל, והשלום שם הוא בהחלט גם, ואולי בעיקר, בהשראתו. לכן אני עדיין מתעקש שיש כאן דמות מורכבת, עם צדדים מרשימים מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2013 11:28 |
|
| |
גם בן לאדן היה דמות מרשימה. וכן המרצח יאסר עראפת חברו הטוב. של מנדלה. חכה חכה זה יבא,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2013 22:35 |
|
| |
מה שאני מעריך בדמותו של מנדלה היא הצורה שבה הנהיג את יציאת דרום-אפריקה מהאפרטהייד - בלי נקמה רבתית, התמודדות עם העבר בלי שנאה (הוא לפחות ניסה בכיוון) וגם בלי לתקוע את הראש בקיר וליישם את התיאוריות הכלכליות הרדיקליות שבהם ארגונו (לפחות חלק ממנו ובעלת בריתו המפלגה הקומוניסטית) דגלו. מעבר לכך מרשימה העובדה שהוא כיהן תקופה אחת כנשיא, פרש, פינה את מקומו ולא ניסה להתערב או להשפיע לאחר מכן. אלו דברים יוצאי דופן שרבים אחרים נכשלו בהם ושבהם הצליח כאשר היו בידו כוח והשפעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2013 00:00 |
|
| |
ירוחם, אנחנו מדברים על דמות מרשימה ברובד המוסרי. ככל הידוע לי, לא בן לאדן ולא ערפאת הם כאלה, ואילו מנדלה בהחלט כן. כמובן שיש לא מעט דמויות מרשימות בהיבטים אחרים. יש בעלי כוח מרשים, אחרים בעלי יכולת ארגון מרשימה, או יכולת כלכלית מרשימה, או יכולת להנהיג, או כושר ביטוי או יכולת אמנותית, מדעית או אחרת. לא בכל אלה עסקינן הכא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2013 11:22 |
|
| |
ר מיכי למה לא? בקרב בני עמם גם בן לאדן וגם עראפת נלחמו ברוע בכח המוסר של אמונתם, תרבות המערב בעייני בן לאדן והאיסלאמיניסטים היא התגלמותה של הניוון המוסרי- במידה מסוימת של צדק- בעייני מר עראפת-והשמאל החדש בארופה והימין הישן. הציונות והמדינה. היו שיא האנטי מוסריות .
אגב ר' מיכי. היית כותב את דברייך אלו גם לפני 25 שנה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2013 15:57 |
|
| |
ירוחם, בקרב כנופיית שודדים מנהיגם הוא אביר המוסר. אז מה? אני מדבר על האמת ולא על מה שאלה או אחרים חושבים. אגב, אדם נמדד לפי איך הוא מתייחס לאלו שנגדו ולא רק לבני קבוצתו (אפרופו מנדלה). לא הבנתי מה היה לפני 25 שנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2013 19:44 |
|
| |
ר'מיכי אי אפשר לכנות מיליארד מוסלמים כחבורת פושעים. יאסר עראפת רוצח אליבא לתןצאות מעשיו. ולמרות זאת קיבל פרס נובל לשלום, לפני עשרים וחמש שנה מנדלה ישב בכלא כאחד הרוצחים,
מודה ועוזב ירוחם -סוף מעשיו של נלסון מנדלה כיפרו על מעשיו הראשונים, כפי שהפסוק מעיד עליו- טוב אחרית דבר מראשיתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2013 20:11 |
|
| |
ירוחם, איבדתי את החוט. ראשית, לא כיניתי מיליארד מוסלמים פושעים. חוצמזה, ערפאת גם לא היה מנהיגם של מיליארדי מוסלמים. הבאתי דוגמה לטענה שאם יש קבוצת אנשים שחושבת שמנהיגה הוא איש טוב זה לא בהכרח אומר שזה כך. שנית, פרס נובל לא שווה את הנייר שעליו הוא כתוב, ואין מביאים ראיה מהנובל. ושלישית, אכן לפני עשרים וחמש שנה כנראה לא הייתי אומר אותו דבר. מה זה מוכיח? האם לפני מאתיים שנה היית אומר שבן גוריון היה מנהיג מפלגת הפועלים הציונית? לא. כי הוא עוד לא היה קיים. ורביעית, בשורה התחתונה אתה כותב כמוני, אז על מה הוויכוח?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2013 23:04 |
|
| |
"אדם נמדד לפי איך הוא מתייחס לאלו שנגדו ולא רק לבני קבוצתו (אפרופו מנדלה)".
אפרופו חז"ל,שטינמן,הרב שך וכו' וכו'
|
|
|
|
|