בית פורומים עצור כאן חושבים

מה חושב מוישי- שמערלע על הגוי הרשע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2013 17:55 לינק ישיר 

בן,
תאמין לי, זה לא עובר מסך. הטיעון אנליטי ויבשושי עד אימה (אך המסקנות לעתים רדיקליות). לא שייך לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 18:58 לינק ישיר 

לטענת אנשי ארגונו של מנדלה הם לא השתמשו בטרור מכוון כלפי אזרחים וניסו למנוע פגיעה בהם, הם גם טוענים שתמיד בעיניהם המאבק הפוליטי היה העיקר והצבאי כפוף אליו - אם זה נכון איני יודע.
אם כל פגיעה באזרחים אסורה בכל תנאי, אז מנהיגי בעלות הברית במלחמת העולם השנייה הם מגדולי הפושעים.
אגב, נטען פה כמה פעמים שהמחתרות העבריות בארץ לא פגעו באזרחים במכוון, זה אולי נכון כלפי אזרחים בריטים ויהודים, פחות לגבי ערבים, כלפיהם הופעל טרור ופעולות תגמול מכוונות כלפי אזרחים החל משנות המרד הערבי (1936-8, אז בפיקוח ובפיקוד בריטי, בין היתר של "הידיד" אורד ווינגגיט) וכלה במלחמת העצמאות.
איך תגדירו את הפגזת יפו על ידי האצ"ל או את הפגזת חיפה על ידי ההגנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 19:06 לינק ישיר 

אידך,
1. זו אולי גישתך, וגם גישתם של הסטליניסטים שלך (לפחות בכל הנוגע ללבנים), אבל לא גישתי. לכן איני מבין מדוע אתה תולה בי דברים שלא אמרתי (סטנדרט כפול נוסח הפוסטקולוניאליזם). אני בעד זה, הן כשזה נעשה נגד לבנים והן כשזה נעשה נגד שחורים. לגמרי שוויוני. וכבר הפניתי למאמרי בצהר יג, ע"ש.
2. ככל הידוע לי, הפעילות הטרוריסטית שלו לא כוונה בעיקרה נגד לא מעורבים. אם כך, גם לשיטתך הוא בסדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 20:26 לינק ישיר 

מוסר אוניברסלי משמעו מוסר שנותן ערך בסיסי שווה לכל אחד (לכל בני האדם). זה מה שמכונה בימינו ״מוסר״ סתם. וזהו גם המוסר היהודי, עד כמה שזה מבוטא בפסוקים כמו ״ואהבת לרעך כמוך״ ו-״מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך״.

הקומוניזם הנו פרשנות מסוימת למוסר האוניברסלי. גרסה מוקצנת של שויון בין בני אדם. הנאציזם שולל, לעומת זאת, את המוסר, שהוא המוסר היהודי, שהוא המוסר האוניברסלי.

אין בהבחנה הזו כוונה להלבין את העוול שנעשה בשם הקומוניזם. רק לומר שזה בא ממקום אחר מאשר בנאציזם. הקומוניזם, גם כשהוא מוטעה, הוא אידאל מוסרי מודרני, אידאל של נאורות. הנאציזם שולל את המוסר, את ההוויה המודרנית ואת הנאורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 23:57 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
לטענת אנשי ארגונו של מנדלה הם לא השתמשו בטרור מכוון כלפי אזרחים וניסו למנוע פגיעה בהם, הם גם טוענים שתמיד בעיניהם המאבק הפוליטי היה העיקר והצבאי כפוף אליו - אם זה נכון איני יודע.

מטפחת,
לטענתי אני מלך אנגליה. אז מה?
לטענת בתי המשפט הדרום אפריקניים ששפטו אותו, הוא כן עשה את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 00:01 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
אם כל פגיעה באזרחים אסורה בכל תנאי, אז מנהיגי בעלות הברית במלחמת העולם השנייה הם מגדולי הפושעים.
אגב, נטען פה כמה פעמים שהמחתרות העבריות בארץ לא פגעו באזרחים במכוון, זה אולי נכון כלפי אזרחים בריטים ויהודים, פחות לגבי ערבים, כלפיהם הופעל טרור ופעולות תגמול מכוונות כלפי אזרחים החל משנות המרד הערבי (1936-8, אז בפיקוח ובפיקוד בריטי, בין היתר של "הידיד" אורד ווינגגיט) וכלה במלחמת העצמאות.
איך תגדירו את הפגזת יפו על ידי האצ"ל או את הפגזת חיפה על ידי ההגנה?

כבר אמרתי לעיל: פגיעה שתכליתה העיקרית היא מכה צבאית מול חמושים או מעורבים, ש"אגב אורחא" או באורח שולי (לאו דווקא בלתי-מכוון) פוגעת באזרחים - לגיטימית בעיני.
פעילות שמכריזה על עצמה בריש גלי כמבוססת על מצע המכשיר מעיקרו פגיעה באזרחים לא חמושים ולא מעורבים - פסולה.

העובדה שהפצצת דרזדן וכיוצא בה היא פשע מלחמה - מוסכמת היום לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 00:07 לינק ישיר 

אידך_גיסא כתב:

מטפחת,
לטענתי אני מלך אנגליה. אז מה?
לטענת בתי המשפט הדרום אפריקניים ששפטו אותו, הוא כן עשה את זה.
אני לא יודע עד כמה מערכת המשפט בדרום אפריקה הייתה אמינה בזמן האפרטהייד לגבי שחורים ובוודאי לגבי עימותים בין שחורים ללבנים, אבל מסברה קשה לסמוך עליה. בכל מקרה, לא נראה לי שהם הכירו בהבדל בין סוגי הפעולות השונים, כמו שבישראל מחבל יקבל אותו עונש (עקרונית לפחות) אם הרג חייל בשטחים או אזרח בתוך הקו-הירוק. אגב, אפשר לסכם שהלווית מנדלה לא מראה צביעות ואובדן ערכים יותר מאשר הלוויית צ׳רצ׳יל?

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 24/12/2013 00:13:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 02:38 לינק ישיר 

בית המשפט לא אמין אבל טענות הטרוריסטים על עצמם כן?

אשר לשאלתך השנייה, לא טענתי שההלוייה מעידה על צביעות או על אבדן ערכים, אלא על האלהה ברוח סטליניסטית (הרב מיכי לקח מדבריי את המונח הזה והחיל אותו על אינספור דבריו שלא לגביהם אמרתי אותו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 08:00 לינק ישיר 

א"ג

כתבת - העובדה שהפצצת דרזדן וכיוצא בה היא פשע מלחמה - מוסכמת היום לחלוטין

ברור שכשם שהיום היא "מוסכמת לחלוטין"  בזמנו היא היתה מקובלת לחלוטין  (גם אז וגם היום היתה אופוזיציה מסויימת  לדעת הרוב).

כפי הנראה הסיטואציה מכתיבה את הדעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 08:49 לינק ישיר 

אידך, ההיגיון (או איגיון) שלך הולך ומקצין.
לפי ההיגיון שלך כל בית משפט אנטישמי בהיסטוריה הוא אמין יותר (ובוודאי לא פחות) מקרבנותיו היהודים. כשהאשימו יהודים בשחיטת ילדים נוצריים והיהודים טענו שהדבר אינו כן, למי אתה מאמין? אני מניח שתפתיע אותי שוב ותאמר שאתה מאמין לאנטישמים. וכששפטו יהודים או סתם ריאקציונרים ברוסיה על פעילות נגד השלטון (סטלין), גם שם אתה וודאי מאמין לרשויות החוק ולא לנאשמים המוטים.
עליך לזכור שמדובר כאן בבתי משפט ששייכים באופן מובהק לקבוצת המיעוט שחשה מאויימת, ושמנסה להשליט את עצמה על הרוב השחור. לכן אני ממש לא רואה מדוע בתי המשפט כאן אמינים יותר מהנאשמים. אלו לא בתי משפט שלהם, אלא בתי משפט שפועלים מכוח חוק של יישות זרה (שהרי השחורים כלל לא שותפו בקביעת החוק). זה כמו שבתי משפט בסוריה או בפלסטין יהיו אמינים לגבי מה שעושה ממשלת ישראל יותר ממנה עצמה.
מעבר לכל זה, האם אתה יודע מידע אישי שבתי המשפט שם קבעו שהיתה פגיעה שכוונה ישירות כלפי לא מעורבים? לפני השאלה האם קביעתם אמינה, השאלה האם הם בכלל קבעו זאת? הרי כבר אמרו לך כאן שמבחינת מערכת המשפט שם פגיעה במעורבים היתה נשפטת באתה רמת חומרה.
אגב, אתה יכול לראות היום ברשת ובסרטים שונים וידויים של אנשים ברמה הגבוהה ביותר של מערכת האפרטהייד (ראשי הממשל ממש, שרים ראשי המשטרה ומערכת המשפט), שמתוודים על העוולות וחוסר הצדק בו נהגו הרשויות כלפי השחורים. הם עצמם מודים בזה.
ולגבי הפצצת דרזדן, זו שוב הטעייה. ההערכה כיום היא שההפצצה הזאת לא היתה הכרחית כדי לנצח. רק בגלל זה היא מגונה לדעת כולם. אם לא היתה דרך אחרת לנצח, העמדות היו בהחלט שונות. אפילו לגבי פצצות האטום יש דעות חלוקות עד היום. יש הזדהות עם סבל הנפגעים אבל ממש לא גינוי מקיף למעשה עצמו (כי שם האמונה היא שזה אכן חסך הרבה מאד חיי אדם של בעלות הברית וגם של היפנים שנכנעו במקום להילחם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 17:47 לינק ישיר 

מיכי וא"ג

ההתפלפלות על מוסר במלחמה נראית  מוזרה. מישהו רוצה לומר שיש לפטר גנרל מוכשר שאנו מיודעים שיוכל לכסח את האוייב תוך כדי שבירת רצונו להלחם ע"י  איסטרגיה שתגרום להרג רב ולשים גנרל שישיג תיקו  באבידות מועטות לשני הצדדים? מישהו חושב שיש לתמחר הרוגים מהצד השני לעומת הרוגי הצד שלי ולשאוף לאיזון?

המוסר צריך להשקל על עצם קיום המלחמה, אבל מרגע שזו פרצה הכלל הנורמלי הוא הכה ככל יכלתך. אין מלחמה אחרת. אם הפצצת דרזדן חסכה חיי חיילי בנות הברית (והסחת משאבים כזו לא ייתכן שלא חסכה) היא מותרת.

מנהיגי ארה"ב ובריטניה העידו שלא היתה בכלל מחשבה שניה על הטלת פצצות האום. היה פשוט שזה במסגרת הנחוץ. אמנם חלקם התפלפלו לאחר מעשה כי זה חסך חיי יפנים אבל מי חושב שזה עמד בראשו של מאן דהו בזמן המלחמה?

כל יפיפיות הנפש נולדה מתוך כרס מלאה ושלווה לאחר המלחמה או בקרב חריגים במהלכה (שכמובן לא היה להם שצץ של אחריות. היו "קיביצרים" בלבד) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2013 21:03 לינק ישיר 

אני לא בטוח שאתה צודק, אני די בטוח שארה״ב יכלה לנצח בוייטנם באמצעות שיטות אכזריות הרבה יותר מהשיטות(לפעמי די אכזריות) שהפעילה שם, אבל היא לא עשתה זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2013 00:37 לינק ישיר 

תלמיד, אתה טועה בכל כך הרבה דברים שקשה אפילו לפרט. ויהיו בעיניך כאילו הייתי פורטם.
1. אחד מתפקידיה של הקיביצריות של הכרס המלאה הוא שכשאנחנו עצמנו נגיע למצב לחוץ יהיו לנו כבר הכלים לחשוב בצורה יותר קרה ונכונה. אם לא נעשה זאת כשכרסנו מלאה - זה ודאי לא ייעשה כשאנחנו בלחץ המלחמה. גם ההלכה בנויה כך, שחושבים על הכללים בבית המדרש ולא בשטח כשאנחנו בלחץ המעשי. נכון שלמעשה לא תמיד ממלאים את הכללים התיאורטיים, ועדיין חשוב שיהיו כללים כאלה שנקבעו כשהיה זמן ופניות מנטלית לחשוב עליהם. דין רודף נקבע בבימה"ד ולא בשטח.
2. לעצם העניין, אתה פשוט טועה עובדתית. בהחלט יש שיקולים של מוסר גם בעת מלחמה, וזה נכון כמעט בכל צבא ולא רק אצלנו. את זה אני אומר מפני שטענת טענה עובדתית. השאלה הערכית האם צריכים להיות שיקולים כאלה בעת מלחמה, היא שאלה אחרת. לדעתי - בהחלט כן.
3. כמובן שפשוט מאד להציג זאת בתור תיקו מוסרי (של גנרל בינוני) מול ניצחון לא מוסרי (של גנרל מבריק), אבל זה לא המצב בפועל. זו קריקטורה של המצב. השאלה היא מהן מטרות המלחמה שאנחנו מציבים לעצמנו? מה נקרא ניצחון? לשם מה הוא דרוש? מה משמעותו של תיקו (אנחנו יכולים לעמוד בו או לא)? ומנגד, מה המחיר של אי המוסריות (בכמה לא מעורבים אנחנו פוגעים)? המצבים האמיתיים הם הרבה יתר מורכבים מאשר גנרל בינוני שמביא תיקו מוסרי וגנרל מבריק שמביא ניצחון לא מוסרי.
4. הגנרל המבריק באמת, חלק מהברק שלו הוא להצליח להביא ניצחון בלי מחירים מוסריים כבדים מדיי. אם זה חלק מהמשימה שמונחת בפניו, אז הברק שלו יעזור לו לחשוב איך לפתור אותה. לעומת זאת, אם המשימה היא לנצח וזהו, אז הברק מושקע בזה על חשבון המוסר.
הברק של הגנרל תפקידו לממש את מטרות המלחמה בצורה הטובה ביותר. השאלה החשובה היא מה מטרות המלחמה: ניצחון בכל מחיר? ניצחון + מוסר? כשמוצבות המטרות, הברק של הגנרל יסייע לפתור אותן באופן אופטימלי.
5. ובכלל, הגנרל לא אמור להיות זה שיחליט החלטות על מטרות המלחמה אלא רק על הדרכים להשגתן. המטרות הן אלו שאנחנו (=החברה, השלטון) מציבים בפניו.
6. לפי ההיגיון שלך, לא נכון לעשות שיקולים מוסריים בכלל בחיים. הרי יש לנו מטרות בחיים, ותמיד המוסר מפריע להשיג אותן. למה המלחמה היא חריגה בעניין זה? התשובה היא כמובן שהמוסר גם הוא חלק מהמטרה שלנו, בחיים ובמלחמה, וכנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2013 08:03 לינק ישיר 

אסביר לאט

1.      היות והמוסר אינו בר תיחום מוגדר הגבולות מיטשטשים וה"נגיעות" מהוות את השיקול העיקרי לעת לחץ גדול. לפחות במדינה שאינה נתונה ללחצים פוליטיים חיצוניים.  זו עובדה הסטורית.  עובדה היא גם שהטענות והמענות על היבטים מוסריים במלחמה"ע ה 2 הופיעו בעירם לאחריה.גם זו עובדה. לדעתי  לא בגלל שהמוסר התפתח מאז  אלא שהוא לא עמד בנסיון מאז. לא היה לו מחיר ("קיביצרים").

2.      להערכתי, שקולים מוסריים במדיניות קיימים לא כאשר משהו חשוב באמת עומד על הכף.  לא עשיתי סקר מדעי אבל זו ההתרשמות מאז שנושאים חשובים באמת עמדו על הפרק והדוגמה הטובה ביותר היא מלחמה"ע ה 2. שמלבד מקרים שוליים יחסית כך היה בה.

3.      בקליפת אגוז, וזו אינה קריקטורה, אתה מוכן  להקריב חיי אנשיך מול תימחור מסויים של חיי אוייב.  במבחן הנסיון מדינות ריבוניות (לחלוטין. לא כמו ישראל) אינן נוהגות כך.

4.      נכון לעשות שיקולים מוסריים. אבל במלחמה, שבה אתה הולך ל ה ר ו ג  שזה החטא המוסרי הגדול ביותר מוזר לשקלל דברים אחרים. דוגמה -  שמירת חוקי המלחמה בדבר אמון הדדי  בשביתת נשק זמנית והכרזת מלחמה. אם אני הולך להרוג אותך מדוע שלא גם אשקר לך.  אני יודע שזה שונה משקלול חיים חיים כנגד חיים אבל לנושא זה התייחסתי בסעיף 3. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2013 10:22 לינק ישיר 

תלמיד, לא ענית להערות שכתבתי.
האם אתה כופר בכך שכל (!) המדינות בכל המלחמות עשו גם שיקולים מוסריים? מי יותר ומי פחות? חלקן עשו זאת בגלל שיקולי אינטרס (להיראות טוב, שלא יעשו להן אותו דבר), אבל זה לא חשוב. בשורה התחתונה זה ודאי נכון עובדתית. אף מדינה לא הפציצה מסיבית אזרחים של האויב והכחידה אותם. גם אלו שהפציצו את דרזדן, זה בגלל שהיו שם תעשיות, וזה היה חד פעמי. אפילו סטלין לא עשה זאת.
"משהו באמת חשוב עומד על הכף" זו בדיוק השאלה שאותה הצבתי: עד כמה הדבר הוא באמת חשוב? מה המחיר המוסרי שעומד מולו? בכל מלחמה אני הולך להרוג, ולא נכון שבגלל זה אני מתעלם מכל שיקול אחר. השאלה כמה להרוג, ועבור מה? אתה שוב  ושוב מתעלם מההגדרות העדינות יותר, ובכך שוב שופך את התינוק עם המים. הרי אף אחד לא כתב כאן שהמוסר אמור להכריע כל שיקול אחר. מה שטענתי/נו הוא שיש לשלב גם שיקולי מוסר עם שיקולים טקטיים ותכליתיים. אתה שוב מציג כאן קריקטורה של טיעון ותוקף אותה.
אני מציע שתתייחס לטענות שהעליתי ואז נראה אם יש ויכוח והיכן הוא. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה חושב מוישי- שמערלע על הגוי הרשע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.