| נשלח ב-19/12/2013 15:08 |
|
| |
איפה אידי שתגיב על התגובות המגובבות שהגבנו לה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2013 21:31 |
|
| |
יפה? איפה?? עסוקה בוודאי... אידי את חסרה לנו מאד!! ודעתך עוד יותר.. חחח:)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2013 11:47 |
|
| |
תמרור - תודה חמודה! (הפוסל במומו פוסל וכו' ;)) לגבי הנושא - אם הזכרתם את "אנוכי מבקש", הרי שהמיוחד בו הוא שהמחברת לא נוקטת עמדה. היא פשוט משקפת את הפנימיות של האדם המדובר - למשל: אם בוגי חושב שכל מי שיש לו משפחה הוא מפונק, היא לא אומרת "...חשב בוגי, ולא ידע כמה שהוא טועה" או משהו כזה. כלומר - היא נותנת לנו לחשוב בעצמנו. היא בתפקיד המשקף בלבד! ואני מקווה שהיא לא תסטה מהקו הזה עד סוף הסיפור, כי אז אני אפסיק חד משמעית לאהוב אותו, גם רטרואקטיבית. מה שמפריע לי בממלכה במבחן הוא - שהסופרת מזלזלת בקווי מחשבה מסויימים. למשל: איסתרק רוצה להנות ממוזיקה. יש פלגים ביהדות שסוברים שלהנות ממוזיקה זה לא דבר רע ואפילו דבר מבורך, נכון? אבל לא, היא מתקיפה נגד ומראה עד כמה (לדעתה) זה קטנוני לעסוק בכל דבר שאינו לימוד תורה. הקבלה ל"אנוכי מבקש": השען שמציע ליענקי ללכת לאכול את הבשרים שנפשו חושקת בהם. הסופרת לא מתקיפה (אפילו לא לאוזנינו בלבד) את החשק של יענקי; היא מבינה לנפשו. זה עוזר גם לנו, לקבל את עצמנו. אחר כך יענקי רואה ש-בסדר, ניסיתי, וזהו! ושוב, זה הוא מגיע למסקנה הזאת. לא בהטפה ולא כלום. הבנתם מה שניסיתי להגיד פה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2013 12:44 |
|
| |
הבנתי מה ניסית להגיד ויש בזה משהו, אבל הדוגמה של המוזיקה לא דוגמה כל כך טובה, בגלל שהיא לא מתנגדת למוזיקה מכל סוג אלא דוקא למוזיקה הקווארית.
|
| נשלח ב-20/12/2013 14:48 |
|
| |
| אידי כתב: |  | תמרור - תודה חמודה! (הפוסל במומו פוסל וכו' ;)) חחח כל הרואה חסרונות אחרים וכו':)
לגבי הנושא - אם הזכרתם את "אנוכי מבקש", הרי שהמיוחד בו הוא שהמחברת לא נוקטת עמדה !!!!!!!!!!!. היא פשוט משקפת את הפנימיות של האדם המדובר - למשל: אם בוגי חושב שכל מי שיש לו משפחה הוא מפונק, היא לא אומרת "...חשב בוגי, ולא ידע כמה שהוא טועה" או משהו כזה. הו זה כל כך נכון!!! זה כזה מעצבן שהסופרת "מתערבת" באמצע!!!
כלומר - היא נותנת לנו לחשוב בעצמנו. היא בתפקיד המשקף בלבד! ואני מקווה שהיא לא תסטה מהקו הזה עד סוף הסיפור אמן:), כי אז אני אפסיק חד משמעית לאהוב אותו, גם רטרואקטיבית. מה הכוונה?:) סליחה על הבורות!:)
מה שמפריע לי בממלכה במבחן התכוונת לאיסתרק או מהללאל? הוא - שהסופרת מזלזלת בקווי מחשבה מסויימים. למשל: איסתרק רוצה להנות ממוזיקה. יש פלגים ביהדות שסוברים שלהנות ממוזיקה זה לא דבר רע ואפילו דבר מבורך, נכון? אבל לא, היא מתקיפה נגד ומראה עד כמה (לדעתה) זה קטנוני לעסוק בכל דבר שאינו לימוד תורה.
בהחלט!!!, אבל -הכל תלוי באיזו רמה. בעיקרון - אכן גברים צריכים כל היום ללמוד תורה, אך בדורות שלנו זה כל כך קשה!! ובצדק, ולכן יש הקלות, היא מביאה את דעת הי'הדות האולטימטיבית, כנראה כי היא מדברת על התקופה היא... כמובן שאף פעם זה לא קל, אבל בדורות שלנו זה קשה כל כך שכמעט בלתי ניתן לבקש זאת מאנשים - כל היום תורה בלבד, זה לא פשוט, ולכן נותנים לאנשים הקלה - תלמדו תורה אבל גם תשמעו מוזיקה מתאימה כמובן שתעודד את ליבכם ללמוד אותה.
הקבלה ל"אנוכי מבקש": השען שמציע ליענקי ללכת לאכול את הבשרים שנפשו חושקת בהם. הסופרת לא מתקיפה (אפילו לא לאוזנינו בלבד) את החשק של יענקי; היא מבינה לנפשו. זה עוזר גם לנו, לקבל את עצמנו. אחר כך יענקי רואה ש-בסדר, ניסיתי, וזהו! ושוב, זה הוא מגיע למסקנה הזאת. לא בהטפה ולא כלום. יפה! וזו לדעתי הדרך האולטימטיבית בדורנו - אנשים רואים את העולם שבחוץ, קשה להתעלם, אז מציעים להם לקחת מה שאפשר ומשם לראות מה הדרך הנכונה, כשזה רחוק זה כל כך נכסף... ובגשמיות כשזה קרוב זה כל כך לא שווה.. לא כן בדברים רוחנים אמיתים...
הבנתם מה שניסיתי להגיד פה?הבנו מצוין!! אי אפשר שלא:)
|
|
איזה בלגן... סליחה
זה בסדר אידי?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2013 23:13 |
|
| |
אידי ותמרור, אתן מרגישות שקינן מתערבת באמצע?
|
| נשלח ב-21/12/2013 23:29 |
|
| |
אני לא, נראה לי שאידי התכוונה שהיא אומרת את דעתה, וניסיתי להסביר לה שלדעתי היא כתבה אקסיומה,, רק שבדורות שלנו היא כבר לא יכולה להתקים. עכשיו נחכה לתגובתה:) כתבנו על ספרים אחרים...
|
|
| נשלח ב-22/12/2013 00:43 |
|
| |
אני יודעת שכתבתם על ספרים אחרים, השאלה שלי היתה מה הרגשה שלכם לגבי קינן, בכל אופן כשאידי פתחה את האשכול הזה היה נשמע שיש בה קצת מרמור.
|
| נשלח ב-22/12/2013 10:17 |
|
| |
אידי- אני לא מסכימה איתך בנוגע למה שאמרת על נקיטת עמדה בספרים איסתרק ומהללאל. לסיפור יש כח לעורר מחשבות ולחזק (או לרופף, או אפילו לשנות) עמדות, ומסיבה זו בדיוק אנחנו מקפידים לא לקרוא ספרות חיצונית. כמובן שהסופר צריך לנצל את הכח הזה בחכמה, כי נקיטת עמדה באופן ישיר יכולה ליצור חומות הגנה אצל הקורא כדי לא להיות מושפע מהדברים. כך שסופר חכם יכניס את הדברים בדלת האחורית בצורה מושכלת. אבל, אני מאמינה שאת מסכימה איתי שדווקא בגלל הכוח שיש לסיפור, בנושאים חשובים צריכה להיות נקיטת עמדה ברורה. הנה למשל, בסיפור "אנוכי מבקש" (שאני אוהבת מ א ד) רואים במוחש שהסופרת "מטיפה" וקוראת לציבור הרחב להפסיק לחשוב שהחוג הדתי שלהם הוא הצודק בלעדית ושלא כל דרך מתאימה לכולם (כמובן שאני מסכימה איתה בכל לב, חוץ מבנוגע לחוג שלי;). זהו עניין חשוב שמתוך שהוא משפיע על הקוראים, הוא יכול לעזור למתבגרים רבים שמוצאים את הדרך שלהם בעבודת ה' בחוג אחר מהמקובל אצלם בבית (אגב, אם אני לא טועה, זה הקו של עיתון משפחה, יחד עם בתוך המשפחה, לפרסם סיפורים בנושאים שבד"כ מטאטאים אותם. ע"ע נעמה). גם בספרים איסתרק ומהללאל, דעות בנוגע ליראת שמיים טהורה מובאות באופן ברור (הדרך של יוסף דיאלידאן היא פסולה בתכלית!). וחוץ מזה- לא נכון מה שאמרת כאילו הסופרת קובעת שכל מה שהוא לא לימוד תורה הוא פסול. נתת את הנושא של מוזיקה, ודווקא אותו אני רוצה לחדד: כשידרת מתעניין אצל איסתרק איך היה הערב עם המוזיקה, איסתרק עונה לו שמוזיקה זה משהו מיוחד ש"עובר מרגשותיו של המנגן אל אצבעותיו ואל נפש השומע" (ציטוט לא מדוייק). איסתרק בעצם מצטט, כזכור, ברוב אבסורד- את הסברו של אביו מדוע לא לשמוע מן המוזיקה הקאוורית. כלומר, אין בעיה בשמיעת מוזיקה לכשלעצמה. המוזיקה הכוזרית הטהורה היא מצויינת ובעלת כח חיובי גדול. הבעיה היא בשמיעת מוזיקה קאוורית, וזו גם ההחלטה שאיסתרק לוקח לעצמו לאחר החלום על סעודת הכרת: לא להנות ממוזיקה קאוורית לעולם. תחשבי על נער/ה צעירים שקוראים את המשפטים הללו והם נחרטים להם בנפשם, ומשפיעים עליהם בשמיעת מוזיקה טובה ובהימנעות ממוזיקה שאינה ממקור טהור! הדעה הזו היא דעה שמשותפת (אני מקווה) לכל ציבור שומרי התורה והמצוות, ואין כאן מקום לאמירות לא ברורות!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2013 11:24 |
|
| |
איסתרק בהחלט!!! אהבתי את התגובה שלך. במיוחד על המוזיקה:)
|
|
| נשלח ב-22/12/2013 17:04 |
|
| |
תסלחו לי שאני לא מביאה דוגמאות ספציפיות כי מזמן לא קראתי את הספרים האלו  גם הדוגמא עם המוזיקה היתה שליפה בלבד, באמת שאני לא זוכרת את הפרטים אם כן היתה להם מוזיקה חיובית או לא. אבל באופן כללי, אני מרגישה הרבה הטפה. ("מרמור" זאת מילה קצת גדולה מדי...)
ב"אנוכי מבקש" הסופרת לא מטיפה כלום. היא משקפת מציאות בלבד. מה שכן, השיקוף שלה גורם למציאות להיראות באור הנכון. אבל הטפה או נקיטת עמדה? לא, היא לא עושה את זה! לכל דעה שהיא מביאה היא מביאה גם דעה הפוכה, באותה מידת שיקוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2013 19:16 |
|
| |
אידי... אם תראי מה שאיסתרק כתבה, היא צודקת, נראה לי. היא כתבה שהיא אכן כותבת דעה אבל מה לעשות שלא כולם מסכימים איתה?? גם אם אני ואת כן מסכימות שאין מה לעשות ויש אנשים שהם שונים במהותם והם צריכים ללכת לפי מה שליבם חפץ ולא לעשות דברים מתוך אמונה שזה בטוח מה שמתאים לי גם אם אני לא מבינה או לא מסכימה או לא מקבלת... כמובן שזה משהו שהוא בדרגה גבוהה מאדץ, אבל לא לכולם זה מתאים ולא צריך לכפות על אדם בכוח. מה שכן - יכול מאד להיות, שאם כן יכפו עליו לקבל את הדעה הזו, הוא בסופו של דבר ילך איתה נפלא! כי זה יכול להיות סוג של פינוק כזה, שלא מוכן להתאמץ כדי לעשות דברים, מעדיף לעשות מה שהוא רוצה ולא מה שצריך ומקובל, בלי קשר לנכון או לא. היא גם מדברת על כך שהוא סולד מהחגורה ומפריטי לבוש שנראים לו משונים כאלו. היא לא אמורה לדעתי לפסול בפומבי דבר כזה, ולו על מנת לא להכניס זאת למי שכן הולך עם זה... זה לא יפה לכתוב בתוך טור שזה מפריע לו ושזה נראה מוזר וכו'... לא מקובל בכל שאר החוגים, כי זו ממש נקיטת עמדה, ולא בדברים שהם מוסכמים אלא שנוים במחלוקת ומאד רגישים... ובדברים כאלו בד"כ עדיף ללכת לקיצוניות הטובה ולא להיפך.. כי הכל תלוי בדקי דקויות. את מסכימה איתי?
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2013 20:46 |
|
| |
אין לי כל כך כח לקרוא את ההודעות הארכות שלכן, אבל מה שאני כן יכולה להגיד, זה שקינן לא מטיפה או לפחות כך זה מבחינתי, אני הרגשתי ומזמן, וכך גם אמרתי לחברותי, שאיסתרק (בעיקר הרב יותר ממהללאל) הינו ספר מוסר לדור שלנו.
|
| נשלח ב-23/12/2013 17:31 |
|
| |
שירו כך להכריז בפומבי?? אני מקווה שזה לא שאת רומזת שהיא משעממת או משהו... 
|
|
|