קראתי את שני הספרים האלו. אני שמחה לראות שהוא לא רק נוגע לליבי אלא בעצם לכולכן. איזו נקודה בספר הזיזה לכן משהו? גרמה לכן להתרגש?
נשלח ב-30/8/2015 12:37
שלום דבי וברוכה הבאה! אני אענה לך על השאלה הקודמת: אולי את הכי מבוגרת פה, אבל יש פה אחת [27 וקצת] שנמצאת פה מידי פעם וזו אני..ואנחנו כמעט באותו הגיל. אבל לא הגיל קובע אלא התרגיל, את יודעת!
הנקודה שנגעה לי בספר אני חושבת שזו העלילה על כוזר המתפלגת. המתחים בין שני המלכים , צביעותו של יוסף למול תעצומות הנפש ואצילותו של אסתרק. הקונפליקטים הרבים שעומדים בפני אסתרק וההתגברות שלו על הנסיונות ה''קטנים'' שהוא עובר. אני חושבת שהתבגרותו בטרם עת לנוכח המצב בארצו נגעה מאד לליבי.
נשלח ב-30/8/2015 13:19
הו שירה! תגובה יפה:)
נקודות רבות גרמו לי להתרגש, אם את מדברת על נקודות, בכללי, כמו ששירה אומרת, כל ההתמודדות של איסתרק, והוא כולו בן 17! ואני, קראתי קודם את מהללאל, אז כשקראתי את איסתרק כבר ידעתי שהוא הולך להיות דמות חזקה שיעבור את המכשולים שהציבו לו. אהבתי את ה'תמימות' של מהללאל, היה לו תום כזה של בן יער, שלא מבין בעולם כלום, אבל חכמה ושכל שנראה שנצררו בצד, וכל השנים ביער הוא לא השתמש בחכמה הזאת, אבל ברגע שהוא התחיל, זה יצא.. נקודות שלא בכללי שריגשו, היו את הקטעים של אולה-בסטיאן, כלב-איסתרק, מהללאל-בסטיאן, אלו היו קטעים שיש בהם הרבה רגש ונקודות מפנה למיניהן.
נשלח ב-30/8/2015 13:23
תודה לשריונה ולמהעלעלעל .
אותי ריגש מאד הסיפור של אולה עם הקשר לאביו המאמץ. את הרגע שבסטיאן חשד בו ו'זרק' אותו מביתו. כאימא למספר ילדים כן ירבו כל הקטעים שמדברים על הקשר בין הורים לילדים נגעו מאד לליבי.
נשלח ב-30/8/2015 13:25
יו מסכנה, תכתבי מהעללו, יהיה לך יותר קל...
נראה לי את יכולה לפתוח על השאלה הזאת אשכול, ואני אעביר לשם את השיחה פה, כדי ששאר הבנות תוכלנה להגיב שם ברצף, ילדים מתוקים יש לך?...:) (כאילו ברור...!) כל הילדים של הפורום (את יודעת, של בנות פה מהפורום...) מתוקים... חלקם אפילו אימצתי לי לאחיינים...
נשלח ב-30/8/2015 13:30
מהעללו. מי זו מהללו- את?
נשלח ב-30/8/2015 13:33
מהללו זו חברה אחרת, ומעללו זה הקיצור של מהלעלעל. בעחקר בגלל המעללים שלה, שהראשון שבהם היה בחירת כינוי שמסבך לאחרים את החיים.