|
|
| נשלח ב-16/12/2013 02:26 |
|
| |
מוסד הקדושים הקתולי אינו קשור למוות על קידוש השם. הנוצרי המת על מזבח אמונתו נקרא מרטיר שפירושו עד- מעיד על נכונות אמונתו. קדוש הנו אדם שזכה לאישור האפיפיור(קנוניזציה) כאדם הראוי להערכה, לשמש כמופת וולחולל מופתים.
הרב שטיינמן התכוון לאירוע היסטורי הנזכר בספרושל ראשונינג׳ ׳שיחות עם היטלר'
תוקן על ידי אריאל73 ב- 16/12/2013 02:29:19
תוקן על ידי אריאל73 ב- 16/12/2013 02:31:50
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 03:38 |
|
| |
מיכי <נישט, אם כך אני מבין שאנחנו מסכימים לגמרי> בהחלט. _____________ בילי <ברוך המקדש שמו ברבים מברכים על מסירות נפש לאחת ממצוות ה כהגדרות הרמבם על הפסוק ונקדשתי בתוך בני ישראל> לדעת המברכים ברכה כשנהרגים על קידוש השם מברכים ברכה זו כשנהרגים ברבים. אם מברכים על קידוש ה', ראה כאן: http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=50471&st=&pgnum=223&hilite מספרים על בריסקרס, שברכו את הברכה לאחר שמסרו עצמם להריגה, וכשהגוי התעכב או שינה את דעתו והחליט שלא להרגם, הם התחננו לפניו בשפת סימנים שימהר להרגם, מפני שחששו ל"הפסק", או שברכתם תהיה "ברכה לבטלה". אם מברכים על קידוש ה' אף כשלא מוסרים את עצמם להריגה, ראה כאן: http://www.chabad.info/newvideo/video.php?id=3118
תוקן על ידי נישטאיך ב- 16/12/2013 04:00:18
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 09:52 |
|
| |
הרב מיכי. כמובן שהמבט שלי מתחיל מתפיסה שיש פה כלל, שתכונות של הכלל באות לידי ביטוי בפרטיו. אלו שנהרגו בעקבות היותם יהודים הם איברים של הכלל שהוקרבו לשם שמירה על צביונו של הכלל (על ידי הכלל) ולכן הם קדושים. אגב, ההסבר הזה נראה לי מאוד סביר בהקשר הזה כי שמירת היהדות של הפרטים נעשית בוודאי גם מתוך דאגה לצביון הציבורי, וגם הפגיעה הפרטים שנפגעו היא אינה בגלל תכונה שלהם אלא בגלל תכונה של הכלל. שי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 10:53 |
|
| |
מיכי מדהים אותי (לא בפעם הראשונה אגב) בשיפוטיות נחרצת על בסיס עלעלול בחצאי דברים. נותר רק לקוות, שהחומר והמידע המצוי בספריו המעניינים אינם באים באותה דרך, כי אם כך הם פני הדברים, אנו בבעיה ענקית - שכן בתחומים ההם, לגבי אנשים רבים, זה בבחינת מילתא דלא עבידי לגילויי. התאכזבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 11:13 |
|
| |
יינן, המלצתי לך היא שאל תיגע בספרים שלי. הם נכתבים לפי אותו היגיון בדיוק, ועל סמך אותו עלעול בחצאי דברים. אגב, אודה לך אם תוכל להמליץ לי על ספרים שאתה כן מעריך את טיעוניהם, כי אז אוכל להימנע מלקרוא אותם. תודה מראש.
שומע, אדם ששייך לעדה היהודית ולכן נהרג לא עשה שום דבר מיוחד שונה מיהודים אחרים, ולכן אין סיבה להתייחס אליו כקדוש. העובדה שהרגו אותו לא תלויה בו. ואם אתה מתייחס אליו כקרבן של הציבור שבחר לשמור את יהדותו (ובכך נטל סיכון שיהרגו אותו), אז הציבור כולו קדוש, שכן כל אחד מתוכו לוקח סיכון שיהרגו אותו על כורחו. ועדיין אין שום דבר מיוחד באותו יהודי שנבחר ליהרג לעומת כל יהודי אחר. על כך נאמר "ועמך כולם צדיקים". סוף דבר, שום הסבר לא מעלה ארוכה לשטות הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 12:56 |
|
| |
הנה הלשון המובא בקובץ שיעורים, במרומים מחשיבים אותנו כצדיקים כנראה כי נבחרנו לכפר בגופותינו על כלל ישראל,אי לזאת אנו צריכיםלשוב לה בתשובה מיד ובמקום...בזמן קצר. הדרך למבצר התשיעי [פארט]קרובה ,עלינו לדעת כי קרבנותינו יעלו יותר לרצוןעל ידי התשובה ועל ידי כך נצילאת חייהם של אחינו ואחיותינו באמריקה. שלא תעלה ברעיונינו איזו שהוא מחשבת פסול ח,ו שהוא כפיגול ופוסלת את הקרבן ,אנו מקיימים עתה את המצוה הכי גדולה .באש הוצתה ובאש עתה עתיד לבנותה,האש היוקדת את גופותינו היא האש שתחזור ותקים מחדש את בית ישראל, ולא ,אני לא חושב שהחתם סופר טעה בלשונו ולא שרב אלחנן בירך ברכה לבטלה לפי אותה גירסא, קדוש=מופרש ומובדל , ונקדשתי =מופרש ומובדל , יהודי שנהרג על ידי גוי בגלל יהדותו ,הוא נפעל על ידי אקט שיא של הפרשה והבדלה משאר העמים ונקרא שמו קדוש, מצידי תקרא לזה מטא הלכה בריאה,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 13:32 |
|
| |
ראשית, מה שכתוב כאן אינו שכל המומתים עקב יהדותם הם מקדשי השם או קדושים, אלא שהקב"ה בוחר להיקדש בקרוביו (בקרובי אקדש). רא"ו מעריך שהם נבחרו לכפר, ואני חולק על הערכתו זו. בכל אופן, אין כאן אמירה שכל המומת על יהדותו הוא קדוש. שנית, כידוע ספק רב האם רא"ו אכן אמר זאת. שלישית, גם אם הוא אמר זאת וגם אם מה שהוא אמר היה כדבריך, אין כאן לא הלכה ולא מטא-הלכה, לא בריאה ולא חולה. דברים חסרי שחר וחסרי בסיס.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 13:43 |
|
| |
לגבי א ,אכן לכך ציטטתי אותו ,אין הזכרה של קידוש השם ורק כפרת קרבן ,האם צדק או לא ?,או שהוא ידע שכן או שאללה יקבע ולא כבודו,עכ,פ אכן באמריקה ניצלו [שוב ,ייתכן שאין שום קשר] לגבי ב מסכים לגמרי ג ,פיטפוטי פסלות ללא שחר כדבריך,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 14:04 |
|
| |
קטונתי להכנס לויכוח האישי בין המלומדים המתקשים לקבוע זכאות של פלוני (הרוג יהודי) למדליה (קדוש). ראשית אני לא מבין מדוע צריך להיות איכפת למישהו אם הרוגי השואה או שחיטה אחרת יכונו קדושים. מה, זה עולה לנו כסף? זה פוגע במשהו שמאד חשוב לנו? פתאום נהיינו קמצנים ובררנים.
קדוש, בדיוק כמו מדליה נועד להיות איזשהו גורם חינוכי לציבור המעניק תארים כאלה (בבחינת זה ראה וקדש). בזה שאני מתאר מישהו כקדוש או כגיבור אני לא מתאים פרס לביצועים מעולים, אלא מסייע לגבש סולם ערכים של קהילה. במידה רבה השינוי שחל בתפיסה של הרוגי השואה מצאן לטבח אל אחיזה בחיים משקפת שינוי ערכי של הקהילה המפרשת ולא שינוי בזכאות לתואר כזה או אחר.
מה זה בכלל חשוב אם יש רמב"ם או מישהו אחר כזה או אחר (למעט לגבי השאלה הלמדנית פילולוגית). זו לא שאלת הלכה ולא שאלת פלפול. זו שאלה של חמלה ושל ערכי יסוד של קהילה המבקשת להתמודד עם שאלות יסוד לקיומה. זה מאד דומה לאמירה האומללה שהכל שפיט. אז זהו, לא הכל שפיט ולא הכל הלכה וציטוטים.
בהסברים על השואה מעניין פחות טיב ההסבר (שאני מניח שלמעט ההסבר ההיסטורי אין הרבה מה לתרום) ומעניינות הרבה יותר התשובות לשאלות:
האם המסביר האמין בהסבר שהוא נתן? מה באמת הוא חושב?
למי כיוון המסביר את דבריו ומה רצה להפיק מזה?
האם אין זה מקרה פרטי של הסוגה של פרשנות א-להית לארועים היסטוריים ואם כן מה טיבה של סוגה זו?
תוקן על ידי yerubaal ב- 16/12/2013 14:06:22
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 17:54 |
|
| |
ירובעל, אני חולק עליך. לתואר קדוש, כמו לכל מילה אחרת, יש תוכן כלשהו, שאם לא כן הוא לא אומר מאומה. לאחר הבנת המשמעות שלו, אפשר לדון על השימוש בו כדי לחנך (לאותה משמעות) או לכל מטרה אחרת. אבל אפילו אחרי ויטגנשטיין, שימוש אינו תחליף למשמעות (אלא נגזרת שלה). אם התואר הזה לא מסמן כלום, אז הוא גם לא יכול לחנך אלא רק להטיף ולשבש. ואם הוא כן מסמן משהו, עולה השאלה מה הוא מסמן? לא עולה לי כסף לכנות את הסנדלר שלידי מתמטיקאי. אולי זה גם יסייע לו לקבל ביטחון עצמי והכרת ערך עצמית, ואפילו ימריץ אנשים טובים ללכת להיות סנדלרים (יש חוסר בכאלה). האם בגלל זה אכנה אותו כך? זילות של תארים חשובים יש לה משמעות רבה מאד, וכנגד זה דבריי אמורים. מי שרוצה לנחם את אלו שמתו או את משפחותיהם, ימצא לעצמו מינוח וצורה נאותה יותר לעשות זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 21:00 |
|
| |
| יינן כתב: |  | | מיכי מדהים אותי (לא בפעם הראשונה אגב) בשיפוטיות נחרצת על בסיס עלעלול בחצאי דברים. נותר רק לקוות, שהחומר והמידע המצוי בספריו המעניינים אינם באים באותה דרך, כי אם כך הם פני הדברים, אנו בבעיה ענקית - שכן בתחומים ההם, לגבי אנשים רבים, זה בבחינת מילתא דלא עבידי לגילויי. התאכזבתי. |
|
לא זאת הבעיה, אלא העובדה שכותב הספרים הללו הוא אדם נכה רגשית ואסתטית, מה שהופך אותו עיוור לכמחצית התוכן בעולם, ומה שהופך חלק מדבריו - כתוצאה מכך - למגוחכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 22:44 |
|
| |
אומרת התורה: קדושים תהיו כי קדוש אני ה' א-להיכם.
קדושה פירושה פרישות מעבירות (קדש עצמך במותר לך) ונקיות וטהרה במידות (נקיון הדעת וטהרת הלב). זו שמירה על צלם א-להים בו נברא האדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 23:07 |
|
| |
שנהב לא נסחפת?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2013 03:20 |
|
| |
332woland <יהודי שנהרג על ידי גוי בגלל יהדותו, הוא נפעל על ידי אקט שיא של הפרשה והבדלה משאר העמים ונקרא שמו קדוש> מהיכן שלפת את גבוב המלים הזה? שים לב לציטוט הבא ממדרש תנחומא (ורשא) פרשת תצוה סימן ה: "... דבר אחר מה יונה זו כל העופות כשהן נשחטין הן מפרכסין אבל היונה הזו פושטת צוארה כך אין אומה בעולם נהרגת על קדושת שמו ומוסרת עצמה להריגה אלא ישראל שנאמר כי עליך הורגנו כל היום וגו' (תהלים מד). למה ראיתי שם "אין אומה בעולם נהרגת על קדושת שמו ומוסרת עצמה להריגה אלא ישראל", ולא "אין אומה בעולם נהרגת אלא ישראל"? <עלינו לדעת כי קרבנותינו יעלו יותר לרצון על ידי התשובה ועל ידי כך נציל את חייהם של אחינו ואחיותינו באמריקה> כנראה שכדי להציל את יהודי תימן וצפון אפריקה, היה די באלה שנרצחו ללא תשובה. למה נראה לי הסיפור שהוא אמר את מה שיוחס לו, כמו נאום מצדה, אמירת טרומפלדור וסיפור 93 הבנות. ______________ ירובעל <האם המסביר האמין בהסבר שהוא נתן? מה באמת הוא חושב?> איני יודע אם הוא האמין בהסבר שהוא נתן, אך אני חושב שהוא חשב שיאמינו לו.
<למי כיוון המסביר את דבריו ומה רצה להפיק מזה? > איני יודע אם הוא כיוו לציבור מיוחד. מי שאמונתו לא נפגעה כתוצאה מהשואה אינו צריך את ההסברים ואת הציונים למקורות שאינן, ומי שאמונתו נפגעה ה"הסברים" לא יחזקו את אמונתו. אותי מעניין, איך יותר מששים שנה אחרי הפרחת ה"מקורות" ע"י "מאן דהוא", ואף שהוכחו כאינן קיימות עדיין ישנם המאמינים בהם, וממשיכים לצטט אותן. _______________ מיכי <לתואר קדוש, כמו לכל מילה אחרת, יש תוכן כלשהו, שאם לא כן הוא לא אומר מאומה> בעבר כתבתי שראיתי מי ששאל , אם כתבו בשטר על אדם שהוא בור ועם הארץ את התואר הרב... האם זה נחשב כמזוייף מתוכו. ותשובתו היתה: מכיוון שבימנו קוראים רב, גם למי שהוא בור ועם הארץ, אין כאן זיוף.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2013 08:16 |
|
| |
| ש_שנהב כתב: |  | | -לא העתקתי - אני מקוה שהמערכת תמחק את דברי השטות שיצאו משן הפיל |
|
סתם כך בשביל המידע ההוגן.
כשקוראים את בקורתו של שנהב, כדאי לדעת שהלה ממש לא מתענין בשום נדון מנושא האשכול מלבד "חב"ד", איני יודע מה יש לחבדניקים כמו שנהב ואפרים בן נגד מיכי, אבל כל המלים הגסות והכעס יסודן כנראה בחוסר כבוד מספיק של מיכי לחב"ד וכך הכרוך בה. ואין שום זכר לביקורת ענינית. מי שלא מכיר בגדולתו של הרבי שליט"א הוא נכה רגשית, אין ספק.
|
|
|
|
|