בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב שך והאדמו"ר מלובביץ' על השואה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2013 17:39 לינק ישיר 

ירובעל,
מה שכתבת זוהי בדיוק ההגדרה של נחמה בגרוש.
שים לב שגם מזלנו שלנו לא איתרע (בינתיים) שנוכל למסור את נפשנו על קידוש השם, וכנראה גם כשנמות לא נהיה קדושים. אז אולי תנחם גם את משפחתי בזה שכשמתתי הפכתי לקדוש. הרי יש פסוק מפורש "ועמך כולם צדיקים", "כל הגוי כולם קדושים" וכו' וכו'. תוסיף כבקשיש את זה שכולנו גם זכינו בפרס נובל וחיברנו תלמודים שמעמידים בצל את שני התלמודים גם יחד, רק במישור האקספרסיבי כמובן. אני מבטיחך שזה ממש ינחם את כל השוטים שישמעו זאת וכך ייצור תחושת שייכות ועליונות נפלאה. רק נרוויח מזה, אז מה רע?
לגבי ההבדלה בין הקרבן לבין שאר היהודים במונחים של קדושה כהבדלה, כבר התייחסתי למעלה. זה חסר שחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2013 20:54 לינק ישיר 

תזכה לשנים רבות הרב מיכי. לא זכיתי להבינך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2013 22:41 לינק ישיר 

ירובעל, ואם אזכה לשנים רבות תבין? :)
מה שכתבתי הוא שהטענה שלא איתרע מזלם למות על קידוש השם לא הופכת אותם למקדשי השם בלי שהם עשו זאת. זה קצת אבסורדי, לא? הרי גם אנחנו לא זכינו למות על קידוש השם, האם בגלל זה אנחנו קדושים גם בלי שמגיע לנו? יש מישהו שלא זכה ללמוד לתואר ראשון, שלא באשמתו כמובן, האם בגלל זה הוא בעל תואר ראשון בעיניך?
ההערה השנייה שלי היא לגבי ההסבר שלך להבחנה בין הקרבן (=האדם ש"זכה" למות סתם כך כי הוא יהודי) לבין שאר היהודים שסתם שומרים על זהותם אבל לא זכו למות סתם כי הם יהודים. אמרת שהתואר קדוש מגיע לו כי הוא זכה למות, ושאלתי מדוע להם לא מגיע התואר הזה, הרי הם עשו בדיוק את מה שהוא עשה. ההבדל הוא שלא נעשה להם מה שנעשה לו, אבל מדוע מה שנעשה לי קובע את ההערכה אליי? אני רק חוזר על טענה שהעליתי כבר קודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 03:01 לינק ישיר 

ירוחם

<אם הם היו עוסקים בכך- היתה מתגלה ערוותם , של הרבה מאד ממנהיגי ומאורות הדור הקודם. עד כדי פלילי, נחשפתי לאחרונה לכמות מידע שגרמו לשערותי לסמור ולגופי להתכווץ>

פורום: עצור כאן חושבים - ההתמודדות היהודית בשואה - "בסתר רעם ...

<ההיסטוריה של עם ישראל רצופה הפתעות, ולכן המקורות הידועים לו - אינם רלונטיים, כי המקורות הידועים לא הית לפניהם אף פעם מקור הלכתי כזה להתמודד איתו>

פורום: עצור כאן חושבים - הברירה-חיים או מוותבחדרי חרדים

תוקן על ידי נישטאיך ב- 23/12/2013 03:34:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 11:36 לינק ישיר 

נישט
 קראתי בדף הראשון את דבריך, אכן כך הדבר היה צריך להיות, חבל שהאשכול הזה לא פרץ  חוצה. הוקעת הגדולים הפושעים מול השמש. כמתבקש,
זה נשאר במסגרת הקטנה של כמה אנשים בלבד, שהולכים ונעלמים,
העובדה היא שיהודי יקר כמו ר'אברהם, מתיחס לנושא בעייני איש הלכה.
המשל של ר' יונתן בן עוזיאל. שאלת מה שייך?
יש תופעה שלא ניתפסת בעייני אדם נורמלי, ואיש ההלכה עוסק בקטנות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 11:49 לינק ישיר 

ירוחם
לאלו מעשים פליליים כיוונת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 13:07 לינק ישיר 

ירוחם,
אני מניח שכעת הרחבת את הדיון, והבנת כבר שאני לא מדבר על קטגוריות הלכתיות אלא על מילון מקובל והגיוני. לכן כעת אני מואשם בכך שאני "איש הלכה".
והנה, אחת ההשפעות המבורכות של ההלכה על "איש ההלכה" (תודה על המחמאה, כבר מזמן לא קיבלתי מחמאה יפה כזאת), היא שהוא לא נסחף אחר רגשותיו ולא מרשה לעצמו לומר הכל, עם או בלי משמעות. הוא שוקל את הדברים בפלס שכלו, וכך קובע עמדה לגביהם, גם אם מדובר במצבי קטסטרופה. וכן ראוי לעשות.
מסתו של הגרי"ד "איש ההלכה" מתארת ממש את התופעה הזאת, כשאיש ההלכה עומד מול מציאות מרשימה ביופיה והוא דן בה בקטגוריות ההלכתיות היבשות. מה לעשות, גם אם מעין כלשהו מאד מרשים אותי הוא עדיין מעין ולא ענן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 13:20 לינק ישיר 

ר' מיכי
אכן לכך כיותי, ולא רציתי להחמיא רק לציין עובדה יבשה.
איש ההלכה בעייני הוא אדם לפי מה שהגמרא מספרת ביומא על אותו אדם שבנו שכב לפניו גוסס כשסכין תקוע  בליבו-והוא דן בה בקטגוריות ההלכתיות היבשות. של טומאת כלים, מה לעשות עם הסכין שבתוך לב בנו שלא יטמא?

בעל
בלי להכנס לפרטים  מניעתם בציווי של אלפי אנשים מלעלות ארצה ,  אמירות אומללות. וכד'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 13:31 לינק ישיר 

אכן, יפה עשה אותו אב ביומא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 14:06 לינק ישיר 

חס וחלילה לשבח את מעשה האב ביומא!

ללמדך שטומאת סכין קשה להן לישראל יותר משפיכות דמים. נאמר בתלמוד הירושלמי: לגנאי. פירש הפני משה: לגנאי - שהיה שפיכת דמים כל כך קלה בעיניהם עד שטהרת כלים היתה חמורה להם ממנה. והרב שאול ליברמן פירש: ובגנותם של הכהנים הכתוב מדבר. ובתוספתא נאמר: בעוון שפיכות דמים שכינה נעלית ומקדש נטמא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 15:04 לינק ישיר 

איש ההלכה הגרי"ד הלכה איך שבא לי. כנ"ל הרמב"ם.
במעשיהם היום יומיים לא נהגו כאנשי הלכה. כפי שאתה מתאר את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 16:30 לינק ישיר 

כמה אמירות של הרב שך מתוך ספרו של הרב לורנץ
בדברו על השואה היה אומר: "אשרינו שאנחנו הנרצחים ולא הרוצחים!" כמה רע להיות רוצח, מנצח. מוטב
להיות מנוצח. להיות מן הנרצחים זה ענין של השגחה, אך לרצוח – זו השחתת המידות
".
כל השמחות שיש בעולם הזה הם כאין וכאפס לעומת השמחה הזאת של היהודים הערומים שרקדו לפני שהכניסו אותם לתאי הגזים

מעניין אם הרב שך לא למד פרשת שמות? האם גם משה רבנו היה מנדה כפי שעשה לאחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 16:37 לינק ישיר 

ירוחם, עכשיו תענה לי: אם היו מעמידים בפניך את הבחירה, האם אתה מעדיף להיות מרוצחי היהודים בתאי גזים במסגרת הפתרון הסופי לבעייתם או מהנרצחים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 17:13 לינק ישיר 

"אשרינו שאנחנו הנרצחים ולא הרוצחים!" כמה רע להיות רוצח, מנצח. מוטב להיות מנוצח. להיות מן הנרצחים זה ענין של השגחה, אך לרצוח – זו השחתת המידות". כל השמחות שיש בעולם הזה הם כאין וכאפס לעומת השמחה הזאת של היהודים הערומים שרקדו לפני שהכניסו אותם לתאי הגזים"

הגיון הברזל של הרב שך:
יש רק שתי אפשרויות:או שאתה מן הרוצחים או שאשריך וטוב חלקך שאתה מן הנרצחים.אשריך וטוב חלקך שאתה רוקד עירום מול תאי הגזים!!!

שמחת המוות!!!
אולי יש אפשרות שלישית,הגיונית יותר:
עצוב לנו ורע לנו  שאנו  הנרצחים בגלל שנאה שנוצרה נגדינו  מאז מעמד הר סיני.

תוקן על ידי אפריםבן ב- 23/12/2013 17:29:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2013 17:41 לינק ישיר 

אפוש מותק,
לגודל חיבתי אליך, הנה שיעור לוגיקה בחינם (מקווה שתבין): גם כשיש שלוש אופציות (א-ג) אפשר לומר שעדיפה א על ב. צדה השני של המטבע, אם בכל זאת תתקשה: כשאומרים שא' עדיף על ב, אין בכך כדי לומר שאין אפשרות ג. אתה ודאי עדיין מתקשה, אז הנה דוגמה שוודאי תקל עליך להבין את הנקודה העדינה הזאת (זהירות המספרים קצת גדולים. הם מעל 100. אני מקווה שהגעתם לשם בחומר): אן אומרים "עדיף להרוויח 10,000 ש"ח בחודש מאשר 5,000 ש"ח בחודש", זה לא אומר שאי אפשר להרוויח 15,000 ש"ח בחודש. אתה הבנת את זה ברוך?
ועוד דוגמה: הרב קוק אמר שעדיף להיכשל באהבת חינם מאשר בשנאת חינם. ואנוכי הקטן אומר שעדיף לא להיכשל בשניהם (הבהרה למתקשים: כלומר שיש אופציה שלישית).
אתה רק יכול להתנחם שאתה בחברה טובה: הלוגיקה שלך דומה מאד לזו של ירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב שך והאדמו"ר מלובביץ' על השואה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.