|
|
| נשלח ב-16/12/2013 18:46 |
|
| |
אז הנה לכם הסברי... נכון שבאיסתרק המסרים יותר חזקים וכל זה.. אבל יש בו משו קצת מרוח.. את מהללאל הרבה הרבה הרבה(!!!!!!) יותר כיף לקרוא למרות שהמסרים בו פחות חזקים...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 18:47 |
|
| |
טוב לא הבנתי את הדוגמא!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 18:48 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | זהו, שמהללאל ואיסתרק זה לא סתם ספרים! זה ספרים שנוגעים בך, שעושים לך משהו!! שעוזרים לך לחשוב נכון על החיים ואפילו קצת להשתנות! |
|
אני איתך לגמרי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 18:48 |
|
| |
| הההההההההה כתב: |  | המסרים הם מעבר ל- קורא נהנה והולך לישון...
הם אמורים ללוות אותנו ולהמחיש ולהסביר לנו דברים שבצורה אחרת לא תמיד מבינים.
רוצה דוגמא?? תחשבי על הגבעול שבקצהו צומח או מלפפון או צנון (אגב- או לפת או גזר:) אבל לא שניהם יחד...(כמובן - מאסתרק!!)
וכאשר תקום מן הספר תחפש באשר למדת אם יש משהו שתכל לקיימו... פששש איזה ניסוח! |
|
אני בהלם! זה הקטע שאמא שלי הכי אוהבת בעולם וכל הזמן מספרת אותו לכולם!
תוקן על ידי אסתרק ב- 26/12/2013 19:29:42
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 18:49 |
|
| |
| הההההההההה כתב: |  | המסרים הם מעבר ל- קורא נהנה והולך לישון...
הם אמורים ללוות אותנו ולהמחיש ולהסביר לנו דברים שבצורה אחרת לא תמיד מבינים.
רוצה דוגמא?? תחשבי על הגבעול שבקצהו צומח או מלפפון או צנון אבל לא שניהם יחד...(כמובן - מאסתרק!!)
וכאשר תקום מן הספר תחפש באשר למדת אם יש משהו שתכל לקיימו... |
|
גם איתך אני לגמרי לגמרי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 19:11 |
|
| |
יפה!!! משפטים יפהפים!
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2013 19:39 |
|
| |
"וכאשר תקום מן הספר, תחפש באשר למדת אם יש בו דבר אשר תוכל לקיימו" [איגרת הרמב"ן] זה המקור, זה לא משפט שלי... ואסתרק - קראתי את הספר פעם אחרונה לפני יותר מחצי שנה ולא זכרתי בדיוק מה גדל בקצה הגבעול... יפה שאמא שלך אוהבת את הקטע הזה!!! הוא באמת אדיר!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2013 23:05 |
|
| |
אסתרק !!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2013 23:09 |
|
| |
אולי תפרטי?
|
| נשלח ב-19/12/2013 14:53 |
|
| |
| rikim כתב: |  | | אסתרק !!!! |
|
קוראים לו איסתרק. רק לי קוראים אסתרק.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 16:08 |
|
| |
אני אוהבת את שני הספרים, אבל יש כל- כך הרבה תאורי זוועה! כמו למשל:(באיסתרק) תאור מפורט של כל מה שקרה בניקרת באטר, איך שהם מתו. וגם(במהללאל) בתאור של עמוד התליה רציתי לסגור את הספר! זה כל-כך מוחשי!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 16:28 |
|
| |
יוזבד - במהללאל את כל כך צודקת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה כזה נורא התיאור הזה, שאין לי מושג איך המלצתי עליו למישהי עדינה כל כך... מענין מה היא תעשה כשהיא תגיע לקטע הזה... גם הענין עם גלגל העינוים מזעזע! את איסתרק אני ממש בקושי זוכרת. לא יודעת אם בכלל קראתי את הקטע הזה המילה מוחשי ממש מתאימה לכאן. כי יש לה אומנות כזו, לא לכתוב בצורה מגעילה סתם אלא רק בתור הסבר "מה קרה בדיוק"... ומצד אחד זה ממש לא נעים התיאור הזה, בכללי. אבל מצד שני הוא גם לא כל כך דמיוני, זו אומנות שאין לי מושג איך להגדיר אותה.. אבל היא בהחלט מענינת!! הי'ה איזשהו ספר שקראתי ולא אהבתי אותו בגלל שהיא לא רק שהרגה שם את האנשים... אלא גם הסבירהאיך הם הרגישו לפני המוות... וזה הי'ה כל כך מעצבן שפשוט עזבתי אותו באמצע!!! ופה היא אומנם מדברת על מוות וזה ממש לא נעים לי... אבל מצד שני היא לא ממש מתארת איך... אלא רק בכללי מה הוא ראה, עד שהיא נזכרת לכתוב שהוא לא רצה להסתכל... אז למה הוא הסתכל על זה מהתחלה?:)
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 17:29 |
|
| |
יש קטעים שמצד אחד אהבתי ומצד שני לא סבלתי הוא בדומה למה שיוזבד ותמרור אומרות, אבל בשונה מתאורי זוועה, אולי תיאורים שמעבירים בך צמרמורת בכל הגוף לדוג' בקטע שאיסתרק מגיע למאהל הקווארים וקאה מעביר את ידו על החתך שבפניו, וכן במההללאל את הדם שהוא חש נוזל בערפו, ואפילו לא תיאורים המתקרבים לזוועה אלא מרגשים (? לא יודעת איך לקרוא להם) למשל כשדליאבר מזהה את איסתרק בתוך מדי חיל ההוסטרס.
תוקן על ידי SHIROH ב- 30/12/2013 19:18:12
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 17:33 |
|
| |
צודקת. זה פשוט הכישרון של מ. קינן. לא משנה איזה רגשות הסצנה אמורה לעורר- היא מעוררת אותם. אם זה עצב, שמחה, געגוע, התרגשות וכד'- התיאורים שלה כ"כ חיים שהיא מצליחה לגרום לנו להרגיש כל דבר!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2013 17:58 |
|
| |
וואי זה כל כך נכון!!!
|
|
|