|
|
| נשלח ב-20/1/2014 22:29 |
|
| |
אה, אוקי. אז פירטתי את דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 22:30 |
|
| |
יפה מאד!!!
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 15:51 |
|
| |
הועבר מאשכול ***איסתרק***:
|
אוקי:) אני מחכה לקרוא אותו כבר!! _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | | | |
גם אני!!!!!! הספר שלי בגלות ארוכה מידי!!!!
| | | | | |
אוהו!!! יסורים מכפרים:) תכווני לפחות:) מה שכן, אני עוד לא התחלתי אפילו לקרוא חוץ מהפעם ההיא, אתם זוכרים.. שהפסקתי וכו' _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | | | |
אכן כך!! _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | | | |
וואו, איך זה יכול להיות? שאת לא תקראי את איסתרק כולו? _________________
| | | | | |
כי לא אהבתי אותו עם כל הרצח ומה שהי'ה שם. תסכימי איתי שהכתיבה שם לא כל כך יפה כמו במהללאל!! נכון? _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | | | |
והמסרים? הם כלום בעינייך? והקטעים של השבי מאוד יפים!!! _________________
| | | | | |
זהו, שכשהוא הגיע לידי, לא הי'ה לי את אסתרק ושירו שתמלצנה לי להמשיך לקרוא... הבנתן?:) _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | | | |
אם כן תמרור, מחול לך, אבל על תנאי שאת קוראת אותו כשאת מקבלת אותו לידייך. _________________
| | | | | |
קוראת הכל בע"ה... אם אני ארצה לדלג על קטעים אתן ממליצות לי, כן?:) _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | | |  | |
| |
למה?? לא הכל מתאים!!!! תסכימי איתי!!! _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | | | |
מתאים למה? _________________
| | | | | |
מתאים לנפש העדינה שלי:) _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | | | |
בפעם הראשונה שקוראים את הספר חובה לקרוא הכל, אחרי זה אפשר לחפף. _________________
| | | | | |
יש קטעים של רצח שלא סבלתי, הם לא מעודנים ומובלעים כמו מהללאל, ואני לא מסוגלת לקרוא אותם. הבנת? _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | | | |
אין בעיה, על טעם וריח כרצונך. _________________
| | | | | |
:) _________________ הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
| | | |
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:06 |
|
| |
אוקי.. אם תקראו קצת יותר למעלה, תראו שאני בעבר, כל מה שזכרתי מאסתרק הי'ה - בערך כוך קטן אפל ושחור שהאבא נותן סטירות ויוסף דיאלידאן בוגד באמון והורג את כולם בלי הרבה רגשות:)
זה נשמע מוקצן, וזה באמת כך והאמת? לא היתי מעיזה לחזור עליו, אם לא מהללאל והפורום, ששכנעו אותי וצירו אותו כטוב... אז קראתי, התרשמתי, נהניתי ולמדתי הרבה. אבל עדין... אני מהללאלית!! הוא ספר של עדינות, של חכמה מוצפנת והפעלה מחשבתית, ספר שבו נפתחים אפיקים ואופקים חדשים. ספר יפהפה ונדיר, שאסתרק בהחלט נחשב יותר מלחמתי ואלים לידו, לפחות לדעתי... וכך חשבתי וחשבתי... ואסתרק האירה לי נקודה מענינת. שאם לא ההרג והאלימות באיסתרק, השבי וכל מה שאיסתרק עבר שם, לא הינו מבינים מספיק טוב מה הרע במורשת של דיאלידאן. למה לא לתת גיבוי להופעות זמרי רחוב שישעשעו את ההמון? למה לא ליהנות ולעשות ככל העולה על רוחנו בגבולות הקימים? מה הבעי'ה בכל מה שמצויר במהללאל כאיסור גמור? וממהללאל זה לא עולה כל כך, ההבדל התהומי בין דרכו של המלך רעואל מנוחתו כבוד לבין דרכו של דיאלידאן, שעלו לשלטון בכוח הזרוע ובעצם לא כמעט אלא ממש. וכל מה שעשה שם וכל ההפעלות של כל הממלכה לצורך הנאותיו העצמיות מסבירים ביתר דיוק מהו בדיוק ההבדל בין דרך המלך לדרך השני'ה, היא אינה אסורה, אך היא פשוט לא דרך המלך! וכן - מהו המקור לכל אותם רעיונות מענינים שבאו וחדרו פתאום לכוזר לאחר השתלטות דיאלידאן על 40% משטחי כוזר...המקור הינו קווארי! לא כוזרי, לא י'הודי! אז מהי הבעי'ה בכל מה שנכתב שם כאסור? ההסבר, לדעתי, הוא אינו שזה אסור, אלא כמה זה תופס מהמחשבה. כמה מחשבה נותנים לצורך של בחור ישיבה להתלבש יפה ולמדוד גזרות של חליפות? צריך לתת מחשבה, בהחלט, לא לקחת משהו שאינו מתאים למעמד, אך זה לא אמור להיות בחדר הלימוד.. זה לא צריך לתפוס את מקום הלימוד! וכן - למה לא לתת להופעות רחוב לשעשע את ההמונים? זה לא אסור, נכון! אבל הצורה שבה נעשו ההופעות, הרמזים שקלחו בשפע והתכנים המפוקפקים שכל המתבונן יכל לראות עין בעין שלא עברו כל פיקוח אלא נעשו על דעת המארגנים.. ברור לכל שהמקור הינו בעיתויותר מכך. וכן תופת הזמרים שבעצם ששרו את מה שידעו רק במילים אחרות וכביכול יהודיות... מגלות את המקום ממנו יובאו. אני עדין סוברת, שכשישאלו אותי איזה ספר אני מעדיפה ועל מה אני ממליצה - אני אגיד בפירוש - מהללאל. אך כשאני אראה מישהי שיעזור לה הסגנון של אסתרק, שצריכה לדעת קצת מהו ההבדל בין כל מה שפירטנו עכשיו - אני בהחלט אמליץ בע"ה על איסתרק.
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:12 |
|
| |
וואי! איזה פירוט! נראה לי שכדאי לפתוח אשכול נפרד על הבעייתיות שבדרכו של הנבל... פירטת יפה כל כך, ויש הרבה מקום לדיון.
ואגב, הדוגמא שנתת על החליפות לבני הישיבה- מהממת, ואם נשתמש בלשונות של רפאל (חבר של פלוא), "העוצר לא רוצה שיהיו לבחורים חליפות ביד, הוא רוצה שיהיו להם חליפות בראש!"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:19 |
|
| |
יש אשכול על יוסף דיאלידאן.זה מתאים אולי לשם? מה דעתך?
לגבי המשפט - יפה ממש!!! תפור לכאן:) מה שכן, המשפט הזה הוא אחד המשפטים היפים והנכונים של קינן שיש להם כמו עצמאות משלהם... הם יכולים להוות ענין בפני עצמו ואפילו להתאים לאשכול מיוחד משלהם...:)
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:33 |
|
| |
זה באמת מתאים לשם... יוסף מגלם את הדרך הזאת, ואנחנו צריכים באמת להיזהר שלא לנטות אליה ללא שימת לב. אז אני יעתיק לשם את החלק המתאים מהתגובה שלך..
בנוגע למשפט - את מתכוונת לציטוטים הממלכתיים, למשל? ;)
תוקן על ידי אסתרק ב- 26/02/2014 19:33:23
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:41 |
|
| |
נכון!! זה יכול להיות רעיון מצוין:) מי תעתיק?:)
|
|
| נשלח ב-26/2/2014 19:49 |
|
| |
את!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2014 18:59 |
|
| |
אני אוהב את מהללאל הרבה יותר מאיסתרק בלי שום השוואה
איסתרק מדכא, רק רע כל הספר, והוא לא נגמר בטוב, אמנם פחות גרוע, אבל המצב קשה מהללאל נגמר טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2014 13:31 |
|
| |
לדעתי אסתרק יותר יפה ומיוחד. אני אוהבת את ההתחבטויות שאסתרק עובר-בתור נסיך ב"שבי"-ועל כך ששואל את עצמו בעצם מה ייצא ממני...מה המטרה שלי...(יותר מאוחר..) ובין לבין את קטעי המתח..............
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2014 22:40 |
|
| |
ואני דווקא אהבתי יותר את איסתרק ולמרות שעדיין לא סיימתי את מהללאל (בעמוד בערך 540) אני חושב שהשבי של איסתרק היה כל כך יפה שאיך שמהללאל לא יגמר עדין איסתרק יותר מרתק (ואולי בגלל שמהללאל עושה לי יותר כאבי ראש ואני לא מסוגל ליקרא ברצף יותר משני פרקים (אני קורא לאט רצח וחייב להבין כל אות)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2014 14:12 |
|
| |
איסתרק הרבה יותר מתומצת וענייני, מהללאל לפעמים קצת ארוך מדי והמחשבות של מהללאל מתפרשות על מדי הרבה עמודים. אבל שניהם מדהימים!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2014 14:36 |
|
| |
נכון ארוך קצת יותר מדי ועם פחות מתח ותהפוכות כמו באיסתרק אבל למרות זאת ספר ענקקקקק
|
|
|
|
|