בפרחי מיאמי הילדים נמצאים בין 2 ל-5 שנים ופעמים אף יותר. כשילד נכנס למקהלה, קולו רך עדין וצעיר, ולכן יותר משתמשים בו לקולות גבוהים, "קולות ראשונים". כשהוא מתבגר וקולו אינו ערב (בלשון המעטה) משתמשים בו ב"קול שני"(קול רקע). שאלתי היא, האם אתם הייתם נשארים במקהלה כשקולכם אינו כתמול שלשום? זה היה בכלל מפריע לכם? הייתם שמים לב/נותנים את הדעה לכך? הייתם מרגישים שעדיין "שומעים" אתכם בשירים? דוגמא: כשראיתי אישית את יאיר קעניג ודוד הרשקוביץ בהופעה בבניני האומה בתש"ע (2010), אוזניי רעדו... הרגשתי שממש בכח משאירים אותם שם... דוגמא- http://youtu.be/w62B1KA0-zQ?t=4m26s אני מאמין שזה קרה משום שקולותיהם היו ממש נעימים עד כדי כך, שכשהשתנה להם הקול אני לא הייתי יכול לשמוע אותם בצורה כזאת. הוסיפו לכך שהם שרים חלק ממקהלה ויש איתם ילדים צעירים שקולותיהם היו נעימים כמו שרולי רובין, עקיבא ג'יקובס, ו - 3 אברמוביצ'ים(אפי' עקיבא, הגדול מביניהם, קולו היה די טוב, לעומתם).
תוקן על ידי netson ב- 17/12/2013 20:32:14
נשלח ב-17/12/2013 20:33
דעתי: אני לא חושב שהייתי שם לב לכך והיה לי את הכבוד להמשיך להישאר בפרחי מיאמי, אולם אם היו מסיבים את תשובת ליבי לכך, אז אולי הייתי משנה את דעתי.
נשלח ב-17/12/2013 20:42
אני לא הייתי נשארת, אני לא יכולה לסבול קולות של אנשים שמשתנים ובפרט את שלי (מנסיון)
נשלח ב-17/12/2013 20:46
SHIROH כתב:
אני לא הייתי נשארת, אני לא יכולה לסבול קולות של אנשים שמשתנים ובפרט את שלי (מנסיון)
חחחחחחחחחחחח
נשלח ב-17/12/2013 20:46
אני אולי כן. תלוי איזה קול היה יוצא לי... דווקא יש קולות שנשארים יפים גם אחרי שהשתנה להם הקול. למשל - שרולי רובין ויהודה גורקין שממש אהבתי את הקול שלו לאחר שהשתנה!!!
נשלח ב-17/12/2013 20:48
הוא הביא דוגמא של יאיר ודייויד שאני לא מקנאה בקול שלהם אבל אם זה יוצא יותר יפה מהמקור למה לא?
נשלח ב-17/12/2013 20:51
הקולות של יאיר ודייויד לא היו בקטגוריה הזו... וגם שאול אלסון... שמעת את הקול שלו לאחר שהשתנה??
נשלח ב-17/12/2013 20:52
הי נץ מזל טוב על האשכול!אשכול פגז!! אז ככה אני חושבת שיש הבדל גדול בין שינוי הקול מקול של ילד לקול גברי לבין הזמן של חילוף הקול! לדוג':-ג'רמי למשל בתש''ע היה לו קול מזעזע-0כי אז התחלף לו הקול!אבל שנה אח''כ במי לה אלי כבר היה לו קול יפה! -וגם דוד הרשקוביץ במופע של תש''ע בארץ אז התחלף לו הקול והוא היה נשמע מזעזע לעומת זאת בערך שנה אח''כ כשהוא הוצי את הסינגלים של אשת חיל וסור מרע-היה לו קול יפה מאד!!
נשלח ב-17/12/2013 20:54
בתשכה על איזה סינגלים של דוד הרשקוביץ את מדברת???? לא שמעתי עליהם!!!!!!!!!!!!
נשלח ב-17/12/2013 20:56
חברים , דוד הרשקוביץ ויאיר קעניג הם דוגמא בלבד. בתשכה- מה את היית עושה?
נשלח ב-17/12/2013 20:58
אצל בנות זה משהו אחר אני מכירה זמרת בת 21 שיש לה קול של ילדה בת 8-קול יפה אבל הוא לא מבוגר!
נשלח ב-17/12/2013 21:00
ואם היית בן והיית בפרחי מיאמי, מה היית עושה??
נשלח ב-17/12/2013 21:01
הההההההההה כתב:
בתשכה על איזה סינגלים של דוד הרשקוביץ את מדברת???? לא שמעתי עליהם!!!!!!!!!!!!
אולי אצל בנות לא כל כך שמים לב לשינוי הכל משום שהם לא שרות כל כך כמו גברים. אבל בכל אופן בתשכה ברור שיש יוצאי דופן.
נשלח ב-17/12/2013 21:33
בלי קשר לשירה גם אצל בנות מתחלף הקול רק שהכל יחסי, בחורות או נשים שיש להן כל דק כנראה בילדותן היה להן קול צפצפני.
אני לא יודעת אם הייתי נשארת או לא, אבל אישית לא חושבת שכדאי למרוח ילדים עם קול מתבגר, א. כפי שנטסון אמר לא נעים לאוזן ב. אני רוצה שסולן ישאר לי עם טעם טוב. ג. הם סתם מאמצים את קולם. ד. משתמשים בהם לקולות נמוכים בשעה שיש ילדים במקהלה עם קולות צעירים ונמוכים (כן יש כאלה) וזה גורם לנפילה שלהם בין הכיסאות כלומר לא נותנים לצעירים צ'אנס רק כשהם מתבגרים. ה. מצד שני יש ילדים שדווקא שקולם מתחיל להתבגר קולם דווקא משתבח. אבל זה אינדיבידואלי. בא נאמר כך צריך לדעת מתי לצאת. לא מידי מוקדם וכמובן לא מידי מאוחר.
אני חושבת שדוד הרשקוביץ ממש בתחילת דרכו לא נשמע מי יודע מה רק לאחר מכן ממש ב / לפני תחילת השינוי קולו היה מקסים ואז היה ירידה. שאול אלסון בדיסק משיח נשמע מקסים אפילו שכבר החל להתחלף קולו. יוסי שיק שר עם דוד גבאי בשיר ברכת אביך שם כבר קולו החל להתחלף אבל לטעמי הוא נשמע שם מקסים הקול שלו ממש משובח.