אבל הצפנה מאיטה את הגלישה בד"כ משמעותית. ולבאושר, אני לא מכיר את התוכנה של נתיב, אבל אין דבר כזה תוכנה של חברה חיצונית שאי אפשר להסיר. הגישה לאינטרנט מבוצעת ע"י הקורנל ברמת התוכנה, ולשמחנו ולצערנו אי אפשר לגעת בקורנל, כך שתמיד תהיה גישה לאינטרנט. מה שכנראה הם עושים זה שינויים באישורים ברג'סטרי שמעבירים שליטה לתוכנה. זה אומר שאם אתה יודע איך התוכנה עובדת ועל מה היא עובדת זה מאוד קל לשנות אותו.
נשלח ב-10/2/2014 14:09
אמנם ניסיתי רק כמה דקות, אבל מה שראיתי זה שהחסימה היא באמצעות כמה שירותי מערכת שא"א ליגוע בהם כלומר הם מסומנים במעומעם כזה כאומר אי אפשר להפסיקו או להגדירו. בגדול אין לי מושג אין משנים דבר כזה יתכן שאפשר למחוק את השירות הזה בדרך כלשהיא אני לא יודע לא כ"כ ניסיתי אבל מה שברור זה שזה לא לוקח כמה דקות והם עשו עבודה טובה, ובקשר לגלישה דרך הצפנה לא נראה שאפשר לגלוש בנתיב כמו שברימון א"א דרך פרוקסי אבל לא ניסיתי
נשלח ב-10/2/2014 14:15
מי דיבר על פרוקסי? אפשר בכל סוג של סינון שהוא, בין ברימון ובין בנתיב לגלוש לכל מקום אם הגלישה מוצפנת. אין אפשרות טכנית לסנן מידע מוצפן, פשוט מאוד כשהמידע יוצא מהתוכנה מוצפן ומגיע מוצפן אי אפשר לסנן אותו. בנוסף תוכנות כמו TOR בנויות לעקוף כל חסימה, ותאמין לי שהאנשים שבונים את אותם תוכנות חכמים 'קצת' יותר מגאוני חלם שיושבים בחברות הנ"ל. בנוסף לפרוץ את החסימה של רימון (לא לעקוף, לפרוץ) לוקח במקרה הכי גרוע כמה דקות.