|
|
| נשלח ב-6/10/2014 16:24 |
|
| |
רק אני הבנתי שאבק השרפה זה סוג של חומר נפץ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 16:32 |
|
| |
לא מבינה בנשק... חומר נפץ לא מבוסס על אבקת שריפה על על פירוק של תאים בדומה לגרעין רק בעצמה פחותה? או משהו אחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 16:58 |
|
| |
האמת ממש לא יודעת אני רק התיחסתי לזה שדברתם על אבקת שרפה כמחוללת שריפה ואני לעומת זאת התיחסתי אליה כאל כח הרס חזק הרבה יותר משרפה אני הבנתי שזה חומר נפץ על כל המשתמע מכך...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2014 21:33 |
|
| |
נכון זה חומר נפץ זה מבוסס על זה רק שברבות השנים שכללו ויעלו אותו שיהפוך יותר ויותר לכלי משחית הרסני.... ואת (מי אמרה את זה? לא זוכרת...) צודקת במה שאמרת שבהשוואה לדור שלהם זה כמו אטום, אל תשכחו שעד עכשיו השתמשו רק בחץ וקשת!!! ופתאום להגיע לרמה של דינמיט (אם אני לא טועה, לפי התיאורים זה נשמע שזה בערך כזה חומר)!!!
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2014 22:08 |
|
| |
חברותי קראתי שהוא שמע מאחד מחברי המועצה שלו שהזכיר לו את זה לפני ששלח את ברכיהו למשא ומתן בעניין הפסקת האש וישר שהתחילה גם הוא התחיל לעבוד על זה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 17:57 |
|
| |
אוקיי, יש לי תמיהה חדשה שעלתה לי אתמול בלילה ואשמח אם תוכלו לעזור לי לפותרו. אני מצטטת מהספר כשאיסתרק ובסטיאן מדברים ביניהם אחרי שרנה משתמשת בגבינה המעופשת עבור אולה:
"לאחר התלבטויות רבות החלטמו להפוך את חגיגות עול מצוות לאירוע מרשים וגדול מן הרגיל. אסוף מן הקצינים שלך שמות של חמישה קצינים ועשרים חיילים שראויים לקבל עיטור מלכותי, והעבר בשבועיים הקרובים את שמותיהם ופירוט מעשה הגבורה שלהם לאציל אבריאל"
"בשמחה" אמר בסטיאן, "אוכל לסייע בדבר מה נוסף?"
המלך איסתרק נאנח: "ועדת החינוך מונתה לפקח על ההכנות לטקס, ופנרס הוא הנציג האישי שלי בין חברי הוועדה. אנו מחפשים רעיונות שיסייעו לנו להפגין את עצמתה של כוזר האמיתית ולהעניק לעם כח להמשיך ולהילחם. אם יעלה במחשבותיך רעיון שיכול לסייע לנו , עדכן אותו בבקשה"
"את פנרס", וידא האביר מקאן, אבל צליל קולו השתנה לחלוטין, השמחה נעלמה, ומתיחות דקה ונוקשה תפסה את מקומה.
האם רק נדמה לו או שבדבריו של המלך שזור היה רמז עבה למאורע ההוא?
ואם כן - מדוע בחר לרמוז על כך דוקא עכשיו?
מאחורי מצחו של בסטיאן, בין שתי עיניו, החלה קודחת אש. התזכורת, ואולי הרמז, איימו להוציא אותו משיווי משקלו.
קל אלוקים! מה מצפה ממנו המלך לעשות כעת?
עד כאן הציטוט.
אחרי זה בסטיאן מצווה למזכירו לחפש את אלרנן ומתברר שאלרנן יעדר עכשיו לשבועיים.... השאלה שלי היא: מה הקשר בין כל הנכתב לעיל והאבק השחור? איך חגיגות עול מצוות והאולי פניה לפנרס מרמזים ומזכירים את אותו מאורע (ואולי בכלל זה מאורע אחר ואז השאלה היא מהו אותו מאורע שמזכיר את האבק השחור) האבק??
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 18:40 |
|
| |
אולי המטרה של עול מצוות לעלות את המורל בנוער, שכאילו "אנחנו חזקים" וכו, אז אולי הוא חשב שהמלך רוצה להשיג את האבקה השחורה כדי לעשות מופע זיקוקים שיעודד אותם וישמח. מה הקשר פנרס? גם אני לא יודעת
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 19:25 |
|
| |
| SHIROH כתב: |  | אוקיי, יש לי תמיהה חדשה שעלתה לי אתמול בלילה ואשמח אם תוכלו לעזור לי לפותרו. אני מצטטת מהספר כשאיסתרק ובסטיאן מדברים ביניהם אחרי שרנה משתמשת בגבינה המעופשת עבור אולה:
"לאחר התלבטויות רבות החלטמו להפוך את חגיגות עול מצוות לאירוע מרשים וגדול מן הרגיל. אסוף מן הקצינים שלך שמות של חמישה קצינים ועשרים חיילים שראויים לקבל עיטור מלכותי, והעבר בשבועיים הקרובים את שמותיהם ופירוט מעשה הגבורה שלהם לאציל אבריאל"
"בשמחה" אמר בסטיאן, "אוכל לסייע בדבר מה נוסף?"
המלך איסתרק נאנח: "ועדת החינוך מונתה לפקח על ההכנות לטקס, ופנרס הוא הנציג האישי שלי בין חברי הוועדה. אנו מחפשים רעיונות שיסייעו לנו להפגין את עצמתה של כוזר האמיתית ולהעניק לעם כח להמשיך ולהילחם. אם יעלה במחשבותיך רעיון שיכול לסייע לנו , עדכן אותו בבקשה"
"את פנרס", וידא האביר מקאן, אבל צליל קולו השתנה לחלוטין, השמחה נעלמה, ומתיחות דקה ונוקשה תפסה את מקומה.
האם רק נדמה לו או שבדבריו של המלך שזור היה רמז עבה למאורע ההוא?
ואם כן - מדוע בחר לרמוז על כך דוקא עכשיו?
מאחורי מצחו של בסטיאן, בין שתי עיניו, החלה קודחת אש. התזכורת, ואולי הרמז, איימו להוציא אותו משיווי משקלו.
קל אלוקים! מה מצפה ממנו המלך לעשות כעת?
עד כאן הציטוט.
אחרי זה בסטיאן מצווה למזכירו לחפש את אלרנן ומתברר שאלרנן יעדר עכשיו לשבועיים.... השאלה שלי היא: מה הקשר בין כל הנכתב לעיל והאבק השחור? איך חגיגות עול מצוות והאולי פניה לפנרס מרמזים ומזכירים את אותו מאורע (ואולי בכלל זה מאורע אחר ואז השאלה היא מהו אותו מאורע שמזכיר את האבק השחור) האבק??
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 19:28 |
|
| |
זה מה שגם אני חושבת, מילכהה - ברחת ממחויבות? זה לא עוזר לך! לכי מייד לפתור את מי האיש!
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 21:01 |
|
| |
אבל מה זה קשור למען ה'??? מילכה מה ניסית לומר בהדגשה שלך???
|
| נשלח ב-10/11/2014 21:04 |
|
| |
היא ניסתה לומר לך מה שאני אמרתי. פינרס, אני לא יודעת מה הקשר, אבל אולי הוא חשב שהמלך רוצה שישיג את ההאבקה השחורה, כדי להראות לנוער ולאזרחים שיש להם כלי נשק רב עוצמה שאיתו יוכל לנצח את יוסף! ניא רצתה לומר לך שאין בזה בכלל שאלה, התשובה עצמה מצויה בקטע שהעתקת
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 22:45 |
|
| |
לא נשמע לי בכלל!!!
|
| נשלח ב-10/11/2014 22:47 |
|
| |
נשמע מאוד מאוד!!!
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2014 23:02 |
|
| |
היי שירו, האבק השחור שימש בניסוי הראשון למופע ראווה, כשאיסתרק דיבר עם בסטיאן בקשר לחגיגות הוא ביקש ממנו רעיון לסוג של מופע ראווה ולכן בסטיאן ישר חשב שהוא רומז לו על האבק השחור,פנרס בסך הכל היה הנציג של איסתרק בוועדה לחיפוש הרעיונות ולכן איסתרק ביקש שבסטיאן יפנה אליו,הוא שולי בכל העסק ,למה נתפסתם עליו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2014 15:32 |
|
| |
תודה לאה, פתרת את התמיהה של פנרס. שירו: לאה ניסחה במדויק את התשובה עבורך, מקווה שתשתכנעי...
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|