אני מאמינה שכל מי שקרא את איסתרק בפעם הראשונה וציפה למהללאל, לא העלה לרגע בדעתו שהספר מהללאל יתחיל 5 שנים מאוחר יותר!
גם עכשיו, כשאנחנו מחכים ליוזבד, בוודאי נזכה לכמה הפתעות...
אבל יש מספר נושאים שלא יהיה אפשר להתעלם מהם בספר הבא.
הבה ננסה לפרט אותם באשכול זה.
תוקן על ידי אסתרק ב- 19/12/2013 19:36:33
נשלח ב-19/12/2013 19:40
אני יתן דוגמא לחימום:
ביוזבד, חייבת להיות התייחסות לאבק השחור. כמו שכתבתי באכול "האבק השחור"- שלושת חלקי הנוסחה נמצאים אצל שלוואן ואין לו מושג, בינתיים, מה הוא הולך לעשות איתם.
נשלח ב-19/12/2013 20:53
יוסף דיאלידן אומר למהללאל שלא ינסה לברוח משום שיש לו את אנשיו שידאגו לטפל בו ולהעלימו מנוף העולם.
מהי תגובתו של יוסף כשנודע לו מה קרה עם מהללאל ומה יהיו התוצאות?
הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
נשלח ב-29/12/2013 09:40
קנז הוא לא יהודי?! מה זה האמירה הזאת!! הוא יהודי ביותר! חלק מהמונדרים גם התגיירו, בדומה לכוזרים, רק שהם לא ממש קיבלו על עצמם את המלכות של כוזר, כי יש בזה משהו מנוגד להלכה: מלכות של יהודים צריכה להיות ממלכי בית דוד.
עובדה היא: שקנז יודע הלכות (ולכן נלקח כמשרת לאיסתרק במאהל של קאה הי), ושלמונדרים (ליפתח, במהללאל) הוצע לעבור לפני התיבה.
תוקן על ידי אסתרק ב- 29/12/2013 10:45:55
נשלח ב-29/12/2013 09:40
וכן, אני ואונמר בנות דודות
נשלח ב-29/12/2013 10:52
משהו נוסף שצריכה להיות אליו התייחסות ביוזבד:
מיכאל, בבבל, חולה במצב קשה. עד כדי כך שרק תפילות יכולות לעזור.
אמא שלי הציעה רעיון מטורף: מיכאל יכול למות (ח"ו) בספר הבא, ואז יתנגן קול נוגה של פעמונים ברחבי כוזר הישנה, מה שיביא את יוסף דיאלידאן לחשוב שאיסתרק נרצח ע"י מהללאל, ואז הוא לא ינסה לדאוג להעביר אותו לעולם שכולו טוב... אבל זה לא רעיון הגיוני, כי: א. מסכן מיכאל ב. תוך כמה ימים יוסף דיאלידאן יקלוט שאיסתרק עדיין חי ג. אולי אפילו יוסף דיאלידאן כבר יודע שהשליחות לא בוצעה, ע"י אנשי הקשר שאטיאן ופילין היו אמורים לפנות אליהם...
נשלח ב-29/12/2013 12:26
זה ברור שהוא יודע שאיסתרק לא נרצח, לדעתי... ועכשיו נראה לי הוא שוטם את מהללאל... מסכן שלי מוזר שהם לא התפללו על מיכאל! לא ארגנו עצרות... שכחו אותו....
מענין מה עם יקוואל!! מה יצא ממנו בסופו של דבר...
ושאלת השאלות - מי ינצח את מי...:)