|
|
| נשלח ב-16/1/2014 21:29 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2014 02:33 |
|
| |
אה אוקי שירו!! לזה אני מסכימה:) כי חשבתי שמחקת... אבל אם לא מחקת זה בסדר גמור. אסתרק - למה? בגלל ההתכתבות האחרונה? אני לא מוצאת מה מקשר...
|
|
| נשלח ב-18/1/2014 23:56 |
|
| |
עוד משהו שחייב התייחסות ביוזבד: הפסקת האש שנחתמה בין איסתרק לברכיה נקבעה לחצי שנה בלבד. כמה וכמה חודשים עברו, וברגע שהיא תסתיים- השלווה המדומה תגמר באחת והאש תשוב לבעור בין שני צידי הגבול. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2014 00:04 |
|
| |
וכמו שהבנתי, עוד יותר אני לא מבינה כעת מנקודת מבטי, את ההוסטרס שכן הלכו עם דיאלידאן.קצת אמת אין בהם??? אני לא מצליחה לחשוב מה קרה... וגם - מה עם הלה ורנה?? איך הן חזרו בדיוק?? למה זה לא כתוב שם? באמת!
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2014 00:13 |
|
| |
האמת היא שזה קטע קצת מעצבן, שאין רצף בין הספרים. היא כאילו מעדיפה לדלג כדי להגיע לעיקר בלי להתעכב בכל מיני פרטים שוליים בינתיים, שאותם היא מכניסה בין השורות ותוך כדי סיפור ההמשך... היא נותנת לדמיון שלנו לעבוד... ובנושא הספציפי הזה: קנז היה איתן וידע בטח מה לעשות ומתי כדי להחזיר אותן לארמון בזמן המתאים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2014 00:16 |
|
| |
נכון אבל מה מענין מה ומתי ואיך..:)
|
|
| נשלח ב-19/1/2014 14:19 |
|
| |
אסתרק, זה לא נקבע ל18 חודשים? הווי אומר שנה וחצי.
|
| נשלח ב-19/1/2014 16:43 |
|
| |
??? לגבי מה את אומרת את זה?
|
|
| נשלח ב-19/1/2014 16:54 |
|
| |
ככה : דיאלידיאן שלח את ברכיהו להציע שביתת נשק לשנה וחצי. ברכיהו, כמו כל סוחר ממולח הציע הפסקת אש בת חצי שנה בלבד כדי להותיר מרווח התמקחות שאכן נוצל בסופו של דבר והפסקת האש נחתמה לשמונה עשר חודש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2014 19:55 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 14:07 |
|
| |
לא נורא!
|
| נשלח ב-25/5/2014 23:37 |
|
| |
הפסקת האש נחתמה ל18 חודש. זרעוני החרדל היו 17. רעואל הקטן נולד (אם אני לא טועה. תקנו אותי אם כן) בסביבות חודש אחרי חתימת הפסקת האש.
הגיוני אם כך שהנקמה צריכה לבוא בסוף הפסקת האש.
דיאלידאן מעוניין ששלוואן יגיע לסוד האבק השחור. הוא זקוק לזה בסוף הפסקת האש. הוא בשום אופן לא יתן לזה להימרח 17 שנה.
האם לשלוואן תהיה סבלנות לחכות 17 שנה עד לקבלת ההחלטה- מה הוא עושה עם התליונים? יתכן, אבל קשה להאמין.
נראה לכאורה שהעלילה של יוזבד לא יכולה להתרחק מבחינה כרונולוגית. אבל מי יודע אולי היא תדלג על כל הנ"ל ותזכרי ברמזים מה קרה עם התליונים והנקמה בעבר שלפני הספר?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2014 23:59 |
|
| |
ואגב,  המכשפים המוסלמים מתכוונים להשתלט על הממלכה. אז הקווארים, המכשפים, דיאלידן.. הולך להיות אקשן
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 00:03 |
|
| |
התחלק לי ל2 הודעות...
זה היה הסוף של כוזר על פי ויקיפדיה: בסוגריים ההשערות הפרועות שלי... 
ככל הנראה, רוב היהודים שחיו בכוזר נטמעו באוכלוסייה היהודית (ממלכת איסתרק?) וחלקם התבולל בין בני הדתות השונות. (ממלכת דיאלידן?) כנראה שרידיה היהודיים של ממלכת הכוזרים נמלטו ממנה ונטמעו בקהילות היהודיות ממוצא ישראלי שהתקיימו באותה התקופה בהונגריה, בפולין וברוסיה וייתכן שאף בטורקיה.[3][4][5] היו כאלה שאף הציעו כי הסובותניקים, סלאביים שהתגיירו באופן לוט בערפל במשך הדורות בברית המועצות, הם מצאצאי הכוזרים. לעומת זאת מספר מקורות מוסלמים מהתקופה מדווחים שהכוזרים התאסלמו בתקופה זאת[6], (מכשפים מוסלמים?) וייתכן שבהמשך הם נטמעו באוכלוסיות המוסלמיות השכנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2014 10:38 |
|
| |
כוזרית העלתה כאן משהו שלא נראה לי שמישו זכר בכלל... שהמכשפים המוסלמים רוצים להשתלט על כוזר החדשה!
בתקופת הזמן הקצרה (לדעתי, אני מסכימה עם כוזרית ;)) שבין מהללאל ליוזבד, אמורה להיות גם החתונה של אולה ואונמר.. ו.. סליחה מכל מי שמיכאל הנסיך יקר לה, אבל לדעתי מיכאל ימות. רעואל המלך רצה שאצל הבנים שלו יהיו שני כתרים- כתר מלוכה (איסתרק) וכתר תורה (מיכאל). עכשיו, כשיקוואל החליט לבחור בטוב, הוא ייקח את מקומו של מיכאל (כביכול, לא צריך יותר את מיכאל...) גם מבחינת כתר תורה, וגם בתור חבר קרוב לאיסתרק. צר לי.. קבלו את תנחומי.. 
|
|
|
|
|