|
|
| נשלח ב-7/1/2014 15:12 |
|
| |
לאט לאט, הוא רק מתחיל לגלות את צידו האחורי של אביו, הוא עדיין בהלם מכך.
|
| נשלח ב-7/1/2014 16:15 |
|
| |
אוקי... יוזבד יגיד לנו:)
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 16:55 |
|
| |
דבר ראשון- "תגיד"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני נראת לך גבר? דבר שני- שירו צודקת, אבל עם זאת לפי הכתוב בספר נשמע ששלוואן עזב את הארמון, והוא בורח מאביו. כלומ- אחרת, איך היה עם פילאק ביער?(בלי כל השומרי ראש) אני מאמינה שהוא ידע שאם יחזור לארמון, אביו יחבר אחד לאחד ויבין שאם פילאק ברח- ושלוואן בדיוק לא היה אז בארמון, והוא אומר רק תרוץ קלוש כל- שהוא, אז שלוואן היה מי שהיבריח את פילאק. וכמובן ששלוואן לא יצא נקי מעונש... לכן עדיף לו לעבור לצדה השני של כוזר, ולהלחם באביו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 17:12 |
|
| |
יוזבד, הפעם התכוונתי לספר!! אני ידעת שעליך אני צריכה להגיד "תגיד" , אל תדאגי!:) איזו פרשנות יפה! את צודקת, באמת זה הי'ה לי נורא מוזר! בכל מקרה, אולי הוא פשוט הלך לגיאט?? אשתו מחכה לו, אל תשכחי!!:) ועכשיו אני מפחדת עליו... אם יוסף דיאלידאן לא יראה את פילאק הוא .יבין מצוין למה!! ואני מפחדת מזה... ה' יעזור לו:)
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 17:57 |
|
| |
שלוואן מזכיר לי את ליאה, ואני לא יכולה שלא להתייחס לשידוך שלהם, שכמה שבהתחלה הביטוי "שידוך משמיים" נאמר עליהם בלעג, בסופו של דבר הם באמת מתאימים אחד לשני!
שלוואן אמנם הבן של הנבל, אבל בליבו הוא לא כל כך מאמין בו, בעקבות כל מיני מקרים שגרמו לאמון שלו להיסדק. וגם ליאה, כמובן, מתייחסת לכל משפחתו של בעלה בחשדנות. בדרך ההיגיון לא היה שלוואן יכול להתחתן עם כלה ממשפחה לא מספיק נאמנה למלכות דיאלידאן, אבל ב"ה שהשידוך בסוף קם והיה!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 18:40 |
|
| |
אסתרק - מסכימה מאד!!!!! נראה שהכיוון לעתיד מבצבץ מכל מילה:) יש לך יכולת ניתוח טובה שאהבתי. ואני כרגיל לא יכולה בלי ניתוחים ופרשנויות  חשדנות? זו מילה עדינה מדי, לדעתי...:) ואכן, עד עצם היום הזה נותרתי מתפלאת, איך הסכים דיאלידאן לקחת , למרות הסירוב הנועז של אמה!! לא שאני חושבת שהוא אנושי על מנת לעשות את הדבר הבסיסי ששמו - לבקש רשות, אלא נגיד שעכשיו מדברים עליו, שהוא.. תת אדם. איך הוא מוכן לקחת אחת שהעזו להתנגד לו ולתוכניתו? הוא אמור לשמור על הכבוד שלו. ולא לקחת אות, ולא משנה מה התוכניות שלו... מה אתן אומרות?
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 18:58 |
|
| |
חחח... חן חן לך:)
התשובה לא ברורה מאליה?
היה לו צורך להשיג משהו קצת יותר חשוב מהכבוד שלו ! הוא במירוץ אחרי האבק השחור, ובשביל זה לא הייתה לו בעיה לוותר על מעט כבוד באופן זמני על מנת לזכות לו לאחר מכן בשעה שכל כוזר תהיה תחתיו, היל"ת! ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 19:08 |
|
| |
כן... אבל זה לא מסתדר לי עם דמותו של דיאלידאן! הרי למה הוא צריך את האבק השחור? על מנת לבסס את מלכותו. ולמה הוא צריך מלכות? בשביל כבוד!! ופה הוא גם מביש את מלכותו בכך שהוא כאילו "מכריח" את נתיניו להסכים לו, וגם לוקח לו כלה שאיננה אוהדת את מלכותו... מוזר לי:)
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 19:15 |
|
| |
בכלל לא מוזר. דיאלידאן רוצה את האבק השחור והוא לא בוחל בשום דרך על מנת להשיג אותו. לכן כל דרך שבה הוא נוקט- מובנת. (מובנת? לא לא.. מובן לי שלכן הוא מתנהג ככה.. הדרך לא מובנת..) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 19:17 |
|
| |
בדיוק...
וויתור עכשווי על מעט כבוד יעזור לו לצבור אח"כ כבוד גדול יותר... לא שווה? 
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 19:18 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 21:20 |
|
| |
שלא נדע אמן!! :)
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 21:56 |
|
| |
| תמרור25 כתב: |  | חשדנות? זו מילה עדינה מדי, לדעתי...:)
|
|
ברשותכן... אני רוצה להתייחס לזה קצת:
לא סתם כתבתי חשדנות. בהתחלה היא באמת משוכנעת שדיאלידאן הם (כל המשפחה המורחבת:) התגלמות הרע בעולם. אבל לאחר שהיא מאורסת כבר, גם תרצה מבינה שההתנגדות צריכה להיות קצת נסתרת, שהרי בכל זאת היא צריכה לבנות אמון בסיסי עם שלוואן, עבור חיי משפחה תקינים... לכן, במשך תקופת החתונה ליאה די מבולבלת ולא יודעת מה לחשוב. לפעמים היא רואה את הטוב, לפעמים היא חושדת ברע... לא פשוט
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 22:49 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  |
חשדנות? זו מילה עדינה מדי, לדעתי...:)
ברשותכן... אני רוצה להתייחס לזה קצת:
בשמחה:)
לא סתם כתבתי חשדנות.
בהתחלה היא באמת משוכנעת שדיאלידאן הם (כל המשפחה המורחבת:) התגלמות הרע בעולם.
אבל לאחר שהיא מאורסת כבר, גם תרצה מבינה שההתנגדות צריכה להיות קצת נסתרת, שהרי בכל זאת היא צריכה לבנות אמון בסיסי עם שלוואן, עבור חיי משפחה תקינים...
לכן, במשך תקופת החתונה ליאה די מבולבלת ולא יודעת מה לחשוב. לפעמים היא רואה את הטוב, לפעמים היא חושדת ברע... לא פשוט |
|
צודקת...
מסכימה
אבל עדין רואים את היחס שלה לשלוואן...
סתם שתדעו שהשם הזה עושה לי בחילה..
אבל ככה להעליב אותו בפרצוף? עם כל הרגשות שלי כלפיו... אבל מסכן:(
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 09:10 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  | חשדנות? זו מילה עדינה מדי, לדעתי...:) ברשותכן... אני רוצה להתייחס לזה קצת:לא סתם כתבתי חשדנות.בהתחלה היא באמת משוכנעת שדיאלידאן הם (כל המשפחה המורחבת:) התגלמות הרע בעולם.אבל לאחר שהיא מאורסת כבר, גם תרצה מבינה שההתנגדות צריכה להיות קצת נסתרת, שהרי בכל זאת היא צריכה לבנות אמון בסיסי עם שלוואן, עבור חיי משפחה תקינים...לכן, במשך תקופת החתונה ליאה די מבולבלת ולא יודעת מה לחשוב. לפעמים היא רואה את הטוב, לפעמים היא חושדת ברע... לא פשוט |
|
תרצה היא אישה חכמה! בהתחלה היא התנגדה - בחוכמתה. אך כשראתה שזה לא יועיל, כשליאה התארסה - היא, למרות התנגדותה, למרות דעותיה - עודדה אותה. יש כאן את העניין של "ישבח מקחו בעיניו" - מכירות? אחרי שאדם קונה משהו , אסור לומר לו דברים שליליים על מה שקנה אלא לשבח אותו. ובפרט אחרי שאדם מקדש אישה. טרם הקניה - מותר ורצוי להניא את האדם מלעשות טעויות, אך מהרגע שקנה - "ישבח מקחו בעיניו". טרם האירוסין עשתה תרצה הכל כדי למנוע אותם. אך משהתרחשו - היא כמו הפכה לחלוטין את דעתה (וליאה מבולבלת מכך מעט...) - והיא מדברת טובות על שלוואן באוזני ליאה, ואף מרגיעה את חששותיה (שאולי הוא צוחק יותר מידי......)
|
|
|
|
|