בית פורומים ממלכה במבחן

ב"ה ~אשכול הציטוטים הממלכתי~

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/12/2013 20:01 לינק ישיר 

קטע חזק נוסף שאני אוהבת אימה:
יקוואל מעריץ את מהללאל מהרגע שהוא מגיע לארמון, ויום אחד הם מטיילים בגנים ומדברים.
יקוואל קובל על כך שחייו היו קשים מאד, עד כדי שהוא חש שאלוקים שונא אותו. מהללאל שותק. וגם יקוואל.

אבל כשמתארכת שתיקתו של יקוואל, אומר מהללאל לבסוף: "חבל שמירוץ הסוסים לא  התקיים בסופו של דבר".
יקוואל מצמצם את עיניו, מופתע משינוי הנושא.
"באמת חבל", הוא אומר, ולא רק לשם הנימוס, "עוד לא ראית את הסוס שלי, נכון? אנחנו דוהרים טוב יותר אפילו מאיסתרק, אתה צריך לראות איך אני מצליח להעביר אותו מעל משוכה של שלוש אמות".
"זה וודאי מחזה מדהים", מסכים מהללאל, חמימות בקולו, "ואין לך שום כעס על הבחור שהניח אותה שם, נכון?"
הפח שטמן לו מיכאל אינו נושא חן בעיניו של יקוואל, "זה לא דומה", הוא מתיז, הברה אחר הברה.
"זה מאד דומה", משיב לו מהללאל, בדיוק באותה דרך.
"במה?" חוקר יקוואל בלעג.
"בכך שאדם בעל שכל נהנה לממש את הכוחות שלו ולהוציא אותם מן הכוח אל הפועל, ולא יושב ומיילל במקום לדהור קדימה אל המקום הראשון".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/12/2013 20:09 לינק ישיר 

חחח זה קטע חמוד!
תגידי, את מסכימה עם מה שיקוואל אמר שהוא רוכב טוב יותר מאיסתרק? זה נשמע לך הגיוני??
כי כמו שקלטתי את המחברת, היא לא תיתן לאף אחד להיות יותר טוב מאיסתרק שלה...:)

הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 20:38 לינק ישיר 

למה את חושבת כך?

ממלכה במבחן - הפורום שיסעיר את כל המוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 20:51 לינק ישיר 

כמו שכמה שהיא דיברה על מהללאל ושיבחה אותו שהוא זריז ומוצלח וכו'... אבל כשהוא התעמת עם בסטיאן מקאן הוא לא יכל לו, ועל איסתרק היא נתנה יותר שבחים...
אולי באמת נביא את זה לאשכול שמתאים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2014 22:57 לינק ישיר 

שיחה בין רעואל לאיסתרק הנסיך:
"אלוקים נתן לך מתנות רבות. אין ספור מתנות", דיבורו של המלך היה שקט וחרישי ורק במאמץ הצליח איסתרק לשמוע את דבריו. "הוא נתן לך חכמה, הרבה חכמה. פיקחות, כשרונות נדירים. בגוף ובנפש. מיקם אותך במקום הגבוה ביותר אליו יכול בן כוזר לשאוף - ואתה בועט  בכל זה?
אל תאמר דבר, בן. כאשר עזבת בזעף את שיעור הסיף - האם לא היה בכך משום כפיות טובה לבורא שזימן לפנינו את המורה הטוב ביותר, שילמד אותך כיצד להגן על חייך ועל ממלכתך, כאשר יהיה בכך צורך?
כשמחשבותיך אינן מרוכזות בשעת השיעור עם הרב, האם אין זו עזות פנים נוראה כלפי הבורא שהעניק לך שכל חד ופיקחות נדירה, וכלפי הרב, שיחיה לאורך ימים טובים, שמעניק לך מזמנו היקר? היודע אתה כמה מתלמידי החכמים של כוזר היו מעוניינים לשטוח, ולו פעם אחת בחודש, את קושיותיהם לפניו?!
כשאתה מאחר לסעודה עם אביך - האם אינך מזלזל בכך שהוא מתפנה מכל עיסוקי הממלכה, שבמשקלם הרב עוד תכיר כשיגיע זמנך לכך, כדי לשבת איתך ועם אחיך על יד שולחן הסעודה ולקחת חלק בחייכם?
אינך מעריך את המתנות שנתן לך הבורא, איסתרק. לו היית מאושר בכל השפע שניתן לך ממרום היו חייך נראים אחרת".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2014 00:22 לינק ישיר 

יווווו
איזה ציטוט יפה!!!
אהבתי!!!!!
כל הכבוד!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2014 01:10 לינק ישיר 

תודה... זה היה ארוך להקליד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2014 01:11 לינק ישיר 

נכון...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2014 14:56 לינק ישיר 

שירו, אין לך כמה קטעים לפה מאיסתרק?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2014 14:59 לינק ישיר 

יש לי אבל אין לי ראש.
צריך מצב רוח בשביל הספר הזה וכרגע אין לי אותו.

ממלכה במבחן - הפורום שיסעיר את כל המוחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2014 19:21 לינק ישיר 

ציטוט נוסף, מאיסתרק:

אלקנה, יחד עם טיפיאס, מבקר את בנו נפתלי בישיבה המלכותית, שעוברת שינויים מרחיקי לכת מאז עלותו של דיאלידאן לשלטון. נפתלי מראה להם את המתפרה שפתחו כדי לתפור לתלמידי הישיבה חליפות בגדים חדשות. אלקנה וטיפיאס בהלם. תוך כדי חילופי דברים נכנס מאחוריהם יוסף דיאלידאן ותמה על היחס השלילי למיזם שלו, ועל כך שאלקנה מתכנן להחזיר את בנו המוצלח - הבייתה:
"...לכן אני רוצה שהוא יחזור הבייתה", הוסיף אלקנה, כתמיד ביבושת, "כיוון שכאן", ידו החוותה תנועה מעגלית גדולה, "כבר לא יצמחו תלמידי חכמים".
עפעפיו של העוצר התקמטו: "נבואה", אמר, דיבורו עדיין חביב אולם אזהרה קלה נמסכת בצליל קולו, "ניתנה, מאז חורבן הבית, לשוטים ולתינוקות".
פניו של אלקנה החווירו עוד מעט" "איני שוטה, הוד מעלתך, וגם לא נביא. אני - - - "
"אתה?" עודד אותו העוצר, צליל האזהרה שבקולו הולך ומתחדד.
"בן כפר", השלים אלקנה במאמץ, "שיודע שבקצה גבעול אחד גדל או גזר או לפת, אבל לא את שניהם ביחד"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2014 19:46 לינק ישיר 

נשמע מלחיץ!!!
שיזהר, אלקנה...
אבל הוא נשמע איש אמיץ ונבון!!!
למה זה מזכיר לי את המשל על הארי'ה והריח???
שהוא קרא לחמור אני חושבת, לאחר כמה ימים שלא אכל והי'ה לו ריח לא נעים, ושאל את החמור - איזה ריח יש לי בפה? החמור התכופף, הזדקף והעווה את פניו," לא נעים במיוחד"... אמר בתמימות. הארי'ה התרגז על החוצפה ואכל אותו, אח"כ קרא לעוד י'ה והיא כבר למדה לקח וענתה לו :"נעים מאד" את משקרת?? התעצבן ואכל אותה.
לבסוף קרא לשועל - "נו מה אתה מריח? אמר לו השועל - "אני באוד בצודד ואדי לא יכול להריח כלוב"...
הבנתם את כוונתי??:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2014 19:54 לינק ישיר 

את מתכוונת שהוא יצא מהסיטואציה ממש בנס ובחכמה?
נראה לי הבנתי.. ממש דימוי יפה! ודיאלידאן החצוף הזה ממש דומה לאריה מסוכן:(

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/1/2014 19:59 לינק ישיר 

אהה!! אם הוא יצא, לא קראתי את ההמשך:)
תודה:)
והאמת שדיאלידאן יותר מסוכן מארי'ה...
יותר דומה לנחש!!! ולארי'ה גם יחד:)
ה' ישמור.. ואי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2014 11:38 לינק ישיר 

קטע שממש אהבתי, סלחו לי אם אני לא מדייקת באותיות:

העננים היו אדומים כדם, השמים סגולים, ציפורים פרחו מעל. ומילותיו של בסטיאן היו עייפות וכבדות מכדי לפרוח עימן.
השמים רכנו איפה אליו, לוקטים את תפילתו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ב"ה ~אשכול הציטוטים הממלכתי~
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.