| נשלח ב-24/12/2013 21:13 |
|
| |
דיווח משבת ההכתרה של אברימי קירשנבוים לחזן שני בירושלים
התרגשות רבה בהיכל בית הכנסת הגדול בירושלים, היכל בית הכנסת מלא מפה אל פה במתפללים אשר באו לחזות בהכתרתו של החזן שני אברמי קירשנבוים, על ידי החזן הראשי הרב חיים אדלר אשר כינה את אברימי לא כחזן שני אלא כ"שיינא חזן"... לתפילת שחרית ניגש אברימי קירשנבוים ובשיאה של התפילה ביצע את אז בקול של גלנץ,,,,,, ביצוע ביצוע,,, כמובן זה מלבד שאר היצירות, לפני תפילת מוסף נתן המאסטרו אלי יפה את שרביט המנצחים לתלמידו המנצח מאיר בריסקמן שניצח על ובנחה יאמר של רוזנבלט בביצועו של אברימי היקר,,,,,,,,,
ואזזזזזזזזזזזזזזזזז נערכה ההכתרה כשעלו מכובדי בית הכנסת והחזן הראשי חיים אדלר שאף דיבר בשבחו של החזן קירשנבוים, ואף בשבחו של החזן השני אריה גולדברג שיחיה לאורך שנים טובות מתוך בריאות. במהלך ההכתרה העניקו לאברימי מתנה יוקרתית.
לאחר מכן עלה החזן הראשי אדלר לתפילת מוסף בשיא כוחו נתן תפילת מוסף לכבוד המעמד עם קדושת מוסף נדירה, שלא שמענו בבית הכנסת. ושר גם דואטים עם החזן שני קירשנבוים להנאת ההמון. ויצירת המופת של מוסף בביצוע שני חזנים חבושים בכובע החזנים מבצעים יחדיו את השיר שהלווים,
אין ספק שזאת היתה שבת הסטורית בבית הכנסת! תודה רבה להנהלת בית הכנסת נתראה בשמחות,,,,, יקי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 21:14 |
|
| |
אני מצפה לעוד תגובות ורשמים משבת הסטורית זאת מהחברים הנוספים שהיו בהיכל מתוכם מנהל הפורום הנכבד
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2013 20:58 |
|
| |
היתה שבת מיוחדת, אם כי לא הייתי מכתיר את השיר שהלויים כיצירת המופת.. (כל מי שהיה שם יבין למה). החזן אברימי קירשנבוים נהדר, עם פה חזני ומקורי מאוד. זו היתה שבת שאמורה להיות אבן דרך בחייהם של חזנים צעירים, רואים על חזן צעיר שמשקיע כבר הרבה שנים כדי להתקדם, וסוף כל סוף הוא מקבל הכרה רשמית ממוסד שמכתיר אותו לחזן, אם כי בטוחני שאברימי מעוניין להמשיך לפרוץ הלאה, ולא להישאר במסגרת ביה"כ הגדול שזה מה שקרה פחות או יותר עד היום, והשבת הזו היא בדיוק נתנה את הכוח והחותמת שאכן הגיע הזמן שידעו כל חובבי ומפיקי וכו' החזנות למיניהם - כי החזן שהם מבקשים - נמצא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2013 20:59 |
|
| |
בס"ד
ערב טוב לחברי הפורום וצופיו, הכתרת חזן קבוע לבית כנסת בישראל איננו דבר שיגרתי, והכתרת חזן שני הינו מחזה נדיר עוד יותר וכאשר מדובר בבית הכנסת הגדול בירושלים אזי זו סיבה מספקת לשבות בירושלים בהזדמנות זו חשוב לציין את החזן שני ר' אריה גולדברג אשר לפני כשמונה וחצי שנים (שבת תשובה תשס"ו) בעוברו לפני התיבה בבית הכנסת הגדול בירושלים חלה ומאז לא שב לעמוד התפילה, רפואה שלימה ובריאות.
לצערי לא יכולתי להיות נוכח בכל תפילות השבת אבל ממה שהייתי נוכח.... החזן אבריימי קירשנבוים ניגש כבקי ורגיל לעמוד התפילה והפליא בסלסוליו בעוברו לפני התיבה החל מלכו נרננה המסורתי עם מקהלת בית הכנסת, ובאילתור על ישמחו השמיים ותגל הארץ שמעה ותשמח ציון - אייזנשטאט קול ה' יחיל מדבר - לייב גלנץ המעביר בניו - דוד קוסביצקי מגן אבות/רצה במנוחתנו - נוסח יגדל בית הכנסת היה קר בעקבות מזג האוויר החורפי ששרר ימים קודם לכן (ביום השבת עדיין נותרו סימנים רבים של שלג ברחבת בית הכנסת) אך כל זה לא מנע מהמתפללים להגיע ולהאזין לתפילות השבת ביום השבת: שכן חובת - קווראטין ובמקהלות/ברכות והודאות נוסח אין כערכך - שטרייכר וכלם מקבלים - אילתור צור ישראל - עממי אז בקול - גלנץ אנא עבדא - דוד קוסביצקי יעמוד - המנצח אלי יפה הזמין את החזן לשישי - כאשר המנצח הוא ריימונד גולדשטיין ובנחה יאמר - רוזנבלט - בניצוח מאיר בריסקמן
החזן הראשי חיים אדלר עלה לברך, ולהלן ברכתו של החזן לרגל המאורע:
"זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו", היום אני טופח לי על כתפי ואומר: "ברוך שהחייני" וכרש"י שמפרש בסוף פרשת העולה בתחילת ספר ויקרא "אשה ריח ניחוח" לפי שאמרתי ונעשה רצוני. מורי ורבותי! יש לנו פה בביה"כ בית-דין. כשאנו מקדשים את החדשים וימי הראש החודש אנחנו השלושה העומדים על בימת הקריאה בתורה, נחשבים כבי"ד. הש"ץ כאב"ד ולידי דיין הפרופסור המלומד והמשכיל רבי מנחם שטיינר - גבאי ראשון, וכן עומד לידי דיין "גזבר הבית" רבי מיכאל גולדמן שכשמו כן הוא, איש זהב, בין אדם למקום ובין אדם לחברו. ופעם אמרתי להם יש לנו במקהלה שלנו אברך בעל מדות תרומיות אברהמי קירשנבוים שמו והייתי מבקש שהוא ימשיך דרכי פה בביה"כ. סהדי במרומים שלא קיוויתי שמיד תתמלא בקשתי. אחרי כמה שבתות העליתי זאת שוב ושוב וכן דברתי עם ה"בריח התיכון" שבביה"כ סגן הנשיא עו"ד זאלי יפה. אז, ננזפתי על-ידו שאמר לי "מה אתה עושה לנו תכניות, אנחנו רוצים שתמשיך אתנו עוד רבות בשנים". מורי ורבותי! נאלמתי דומיה החשיתי מטוב. אמרתי בליבי אמן על ברכתו והמשכתי אל יו"ר הנהלת בית הכנסת מר אשר שפירו ואמרתי לו "למה אנו צריכים להרחיק ולחפש את האוצר מתחת הגשר של העיר פראג כשהאוצר נמצא פה בבית הכנסת". בנתיים אתה אברהמי נסקת לגבהים הרבה מאד בזכות המנצח על הנגינות בבית הזה מאסטרו אלי יפה ואני בטוח שגם ממני קנית קנינים טובים בחזנות ותפילה והנה היום אתה מוכתר כ"חזן שני" בבית הכנסת הגדול בירושלים כאן כפי המסורת שהיתה בבית כנסת זה ובבתי כנסת רבים בעולם. אמנם יש לנו כאן בביה"כ "חזן שני" ושמו אריה גולדברג שהקב"ה ירפאהו ברפו"ש ואנחנו מחכים שהוא יעמוד בקרוב ליד עמוד התפילה וישמש לנו כש"ץ ובינתיים אני אקרא לך חזן שני, "שיינע חזן"... בקרתי בבי"כ באוטבה שבקנדה ושאלתי את החזן הראשי שם, כמה שנים אתה חזן פה? ענני. אני מכיר רק ביכנ"ס אחד. בי"הכ הזה. הייתי פה "נער מקהלה" אח"כ "חזן שני" ואח"כ "חזן ראשי" ואני בבית כנסת זה למעלה מ45- שנה. זו "תעודת כבוד" הכי גדולה שיכולה להיות לחזן המשרת בקהילתו כ"כ הרבה שנים, ולך, אברהמי יש את כל הפוטנציאל להיות פה חזן קרוב לשני יובלות שנים ואני מאחל לך שתתברך בזה. זו ברכתי לך אברהמי, בשילוב ברכות לפרופסור אריה נאור האיש שמנווט את נושאי החזנות פה בביה"כ ושרים מלחניו בעבודת יום-הכיפורים ולמר יוסי רון חבר הנהלת בית הכנסת וממונה על שירת המקהלה ואחרון אחרון חביב פאר מתפללי ביה"כ הפרופ. יעקב ראו
יהודה
תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 27/12/2013 12:23:15
 |
|
|
|
|
|