|
|
| נשלח ב-6/1/2014 20:18 |
|
| |
אולי תביאי סיקור על השיר שלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 09:52 |
|
| |
בעז"ה אביא סיקור היום על השיר עוגה עוגה באשכול שיחה. 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 14:26 |
|
| |
מחכה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 14:34 |
|
| |
חחח מחכים!! ותוסיפי גם את הפרשנות של הקטנצ'יק טוב?:)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 14:37 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 19:36 |
|
| |
חיה תעשי סיקור על 100 שירים ראשונים :)
יש לי סיקושיר על שני שירים מהדיסק בס"ד אם יש לכם הערות אשמח לקרוא:
1. השיר 'כי אתה הוא':
המילים: כי אתה הוא מלך הכבוד כי לך נאה כי לך יאה, אנא מלך מלכי המלכים צווה למלכיך מלכי השרת הקדוש ברוך הוא..." המילים לקוחות מתוך פיוט כלשהו שנאמר בשבת לא יודעת איזה עדה. הנה קישור http://www.piyut.org.il/tradition/1939.html?currPerformance=2531
שימו לב שירחמיאל החליט כאן על דעת עצמו להוסיף את המילים בסוף הקדוש ברוך הוא שלא מופיעות בטקסט. ומה שעוד מעניין שהשיר בעצם נתקע באמצעו. שימו לב "אנא מלך...צווה למלכיך מלכי השרת.." ובעצם לא ממשיך לפרט מה צווה למלכיך (שזה בעצם המילים שיפקדוני ברחמים וכו') בכל אופן השיר עצמו הוא שיר מקסים שמצליח להאפיל על הפיקשוש הנ"ל.
לחן: אין ספק ירחמיאל הוא מלחין מוכשר ויודע להתאים את הלחן למילים בצורה מושלמת, וכן הלחן קליט וחלק.
העיבוד: ישן אמנם אבל לא נשמע נושן במיוחד. פסנתר וכינור, כלים שקטים.
שירת המקהלה: מהוקצעת, ללא סטיה, השירה מתחילה בקול שקט כאילו רק חלק מהמקהלה שר ומהבית השני הרמוניה יפיפייה נמוכה-גבוהה כמעט לאורך כל השיר. בקטע של 'הקדוש ברוך הוא' ביצוע מדהים של של כל המקהלה יחד בטון דק וגבוה מאוד שהיום לא שומעים כמותו (כן גם לא בשלישיית הסולו!) הסולן (בחלק הגבוה) יונתן פאלי בעל קול גרוני ומדהים שמבצע בצורה מושלמת את הסולו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 19:59 |
|
| |
אחת שאלתי
המילים: ידועות ומוכרות שצריך פשוט לחשוב עליהן כששרים אותם (מה שלא תמיד עושים כששרים...) "אחת שאלתי מאת ה' אותה אבקש שבתי בבית ה' כל ימי חיי לחזות בנועם ה' ולבקר בהיכלו"
הלחן: כנ"ל כמו מה שכתבתי מקודם, לחן שאותי מאוד מרגש ואני מאוד אוהבת לשיר אותו לעצמי (אני מקוה שהשכנים לא שומעים...) העיבוד: קצת ישן אבל לא נוראי כ"כ, אוהבת את הקטע בפזמון בסוף שזה נקטע בין לבין.
שירת המקהלה: כנ"ל, קול שני מוצלח במיוחד. הסולנים - הנמוך- תסתכלו בויקי ותספרו לי מיהו. בחלק הגבוה זה שוב יונתן פאלי שר נפלא כתמיד (פעם אחי סיפר לי שהוא קרא ראיון נראה לי מנחם טוקר מראיין את ירחמיאל והוא אומר שם שהוא הסולן הכי טוב שהיה אי פעם למיאמי) בפעם השלישית הוא עושה משהו יפה תקשיבו. וכן יש לו מין חזנות קטנה ממש בסוף ואז המקהלה בסיום מקסים מקסים מקסים!!!
נ.ב. בדיסק משיח לא אהבתי כ"כ את הביצוע כלומר הוא נחמד רק חבל שלא נצמדו לאיך שהיה בהופעה ששאול ויוסי שרו לבד. מישהו פה נראה לי ההההה הביאה כאן סרטון שהוא נדמה לי מסוכות 2007 אחי אראה לי אותו בעבר ושם רואים קטע יפיפייה של שניהם בשיר הנ"ל
תוקן על ידי פרעל ב- 07/01/2014 20:01:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 20:24 |
|
| |
דבר שלא אהבתי בשיר כי אתה הוא זה הקטע של השירה בחצי קול.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 20:34 |
|
| |
פרעל איזה סיקורים יפים!!!!! כל הכבוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אתם יכולים לפתוח פה מועצה לשירה, יש פה סיקורים כל כך מסודרים ומקצועים, פשוט תענוג!!!! לגבי מה שאמרת - אני לא מאמינה בקשר לסיום ב"כי אתה הוא", שהמקהלה מגיעה לרמה יותר גבוהה מהשלישי'ה!!!! בשמיעה שני'ה, אולי יש בזה משהו אבל לי זה נראה אותו גובה!! לא יודעת... מי מכריעה?:) כל השאר - יפה ומדויק!! אחת שאלתי - יפה ונכון!! לגבי ההופעה אני מסכימה עוד יותר:)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 20:51 |
|
| |
אני דווקא כן חושבת שהמקהלה עולה יותר גבוה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 20:54 |
|
| |
בדרך כלל שומעים הרבה קולות יותר גבוה מקול אחד, כי לפעמים מסוגלים למשהו בקהל שסולן לא מסוגל. רב הפעמים זה להפך אבל זה לא מחייב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 22:13 |
|
| |
פרעל, סיקור מקסים!!  אני פחות מתחברת לשיר אחת שאלתי ויותר בכיוון של "כי אתה הוא"..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 22:21 |
|
| |
יש בזה משהו, חי'ה. השיר כי אתה הוא משום מה יותר מביע, לא יודעת, יותר איטי, יותר קליט אחת שאלתי יותר מהיר, הרבה דברים יפים ברגע אחד שלא אוחזים...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 08:27 |
|
| |
| SHIROH כתב: |  | | דבר שלא אהבתי בשיר כי אתה הוא זה הקטע של השירה בחצי קול. |
|
החצי קול זה כל העניין...
פערל- סיקורים מצויינים. מחכים לעוד 
תוקן על ידי netson ב- 08/01/2014 08:28:17