|
|
| נשלח ב-1/1/2014 23:47 |
|
| |
עוד לא:)
|
|
| נשלח ב-5/1/2014 11:52 |
|
| |
קבלו את הטעות הכי לא מובנת שפגשתי: בזמן מירוץ הסוסים, אמציה קולט שמהללאל מתנהג מוזר קצת. ומהלל מבקש ממנו בהזדמנות הזאת למכור את התליון שלו כש"הוא כבר לא יהיה נסיך כוזרי", כדי שיגידו קדיש אחריו. משתמע מהקטע הזה כמעט באופן מוחלט, שמהללאל נתן לאמציה את השרשרת שלו. ופתאום בקרב עם בסטיאן השרשרת נמצאת עליו ומצילה אותו!
כשקראתי את זה בפעם הראשונה, בקטע של "במרכז חזהו של מהללאל. פגע נתקל בדבר מה זהוב..." הייתי בהלם טוטלי. מיד חזרתי אחורה ובדקתי שוב את הקטע של הסוסים, וראיתי שבאמת לא כתוב במפורש שהוא נתן לו. אבל אם כך, מה הערך של הבקשה של מהללאל? הרי אמציה לא יוכל לקחת אותה לאחר שיומת בידי אנשיו של איסתרק... יש למישהו הסבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2014 11:57 |
|
| |
אני חושבת שהיא התכוונה שאח"כ כשהוא ימות אמצי'ה שידוע כאהוב על המלך יבקש זאת בתור בקשה אחרונה לנפטר טובה קטנה - שיגידו אחריו קדיש. איסתרק אמור להסכים לדבר כזה, לא?
|
|
| נשלח ב-5/1/2014 11:59 |
|
| |
מהללאל לא אמור לסמוך על זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2014 12:04 |
|
| |
אל תשכחי שהוא מאמין שאיסתרק הוא טוב מאד ויש לו לבף לא כמו דיאלידאן
|
|
| נשלח ב-5/1/2014 14:14 |
|
| |
מצד שני מהללאל יכול ללכת אליו לפני שהוא מתכונן לגלות את זהותו לאיסתרק ואז למכור זאת, אבל זה לא נשמע לי כל כך.
|
| נשלח ב-5/1/2014 15:26 |
|
| |
גם אני חושבת שזה מוזר נורא!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 10:24 |
|
| |
| יוזבד כתב: |  | מצטערת. זה עושה לי קצת בעיות... בכל אופן,ניגש לעיניין! בספר איסתרק כתוב שמטריאס מת, אבל במהללאל כתוב שהוא שר הצבא של דילידאן???????????????????? |
|
ממש לא כתוב שהוא מת. מי שמת זה שר הצבא השני, האציל זאהב
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 12:09 |
|
| |
שלום סיהרה וברוכה הבאה לפורום שלנו!! בנוגע לתגובה שלך, היא התבלבלה עם קלידיאס ברוכו. ואכן, חבל על דאבדין. זאהב בראך, מפקד משמר הארמון מנוחתו עדן, היה אדם טוב, למרות שכאשר רכב על סוס הוא היה נראה כמו שק תפוחי אדמה מיטלטל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 12:58 |
|
| |
חחחח
אם זה ההגדרות של קינן אז היא מצחיקה ברמות הגברת!!!
ואם זה שלך אסתרק אז את מוכשרת לא פחות ממנה...:)
איפה האיסתרק שלי???????????
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 13:54 |
|
| |
צחוקים... פשוט מסופר פעם אחת שמטריאס זלזל בבראך המנוח על שלא ידע לרכוב היטב על סוס, וזה היה התיאור אז החלטתי לתאר אותו כך:) תודה על המחמאה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 13:59 |
|
| |
חחח היא מקורית ברמות, קיננית... (איזה שם נחמד והולם!! נכון?:)
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 11:33 |
|
| |
לא בדקתי אם כבר עלו על הטעות הזו אבל בספר איסתרק מתואר סמלו של בסטיאן מקאן כעיגול וריבוע, ובספר מהללאל כעלה תלתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2014 14:02 |
|
| |
לא נעים;) אבל מצאתי שתי פאשלות, האחת רצינית מהשנייה:
1. בחלום שלו לאחר השבי, איסתרק מוצג כ"המלך איסתרק השלישי", אחר לאחר מכן כשהוא נזכר בחלום הוא קורא לעצמו "איסתרק השני".
2. והנה פאשלה יותר משמעותית, אבל אולי תהיה לכן דרך להסביר אותה: כשמסופר על נפתלי, בן הישיבה המלכותית, מוזכר כי בישיבה לומדים 900 תלמידים, שבינתיים רק 120 (נראה לי) עידית שבעידית, הספיקו לבחור בדים וגזרה לחליפות החדשות. לאחר מכן, כששבעיה ואלכסנדר מתהוללים איתו, מוזכר אופן הקבלה של התלמידים בישיבה: כל שנה, כל 9 המחוזות בכוזר שולחים 10 תלמידים מובחרים. כלומר, כל שנה נוספים 900 תלמידים...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2014 14:43 |
|
| |
יש לי תמיהה על סעיף 2: הרי 9*10=90 ולא 900... אם כך, זה הגיוני בהתחשב בכך שמידי פעם בחורים מתחתנים ועוזבים...
|
|
|
|
|