|
|
| נשלח ב-20/1/2014 17:19 |
|
| |
אוף, איבדתי את ההודעה הראשונה שכתבתי.
בסופו של דבר, אלא אם כן אנחנו עושים כאן סקר ואז אני מבינה שזה עפ"י - הרוב קובע - הרעיון בפורום זה להביע דעה אישית. וכאן אני מביעה את טעמי האישית.
אין ספק ליאיר קול יפה באנגלית הייתי קוראת לזה Mournful voice שזה סוג של שירת בכי......לא יודעת אם זה נשמע הגיוני בעברית. למשל, אם היו נותנים לו לשיר פיוטים, אין לי ספק שקולו היה מתאים. היה חסר לי החיוך בקול שלו. וזו הסיבה שלא דירגתי אותו בשמינייה העליונה שלי :) (איזה שם עשיתי לי, הא?)
אם לא הבנתם את אשר כתבתי, לא נורא, או שלא תבינו או שאידי הבינה וכבר תעשה לכם דרך להבין אותי :)
תוקן על ידי greenie ב- 20/01/2014 17:19:57
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:08 |
|
| |
גריני זה רעיון לסקר!:) וכמובן שאנחנו רוצים לשמוע את דעתך!! (ואולי גם להשפיע עלי'ה בכמה ענינים..חחח :) אני מבינה את כוונתך לגבי שירת הבכי... בואי נגיד - מענין אותי לשמוע נימוק מוסבר היטב לכך שאחד ה-מועדפים על רוב הפורום לא מצא חן? סתם לתוספת ענין, אם יש לך זמן בין כל העיסוקים.:) כי פשוט אני אוהבת לשמוע את הדעות שלך, ומענין אותי... אם תוכלי כמובן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 19:13 |
|
| |
אני לא חושבת שיש לה משהו נגד שאול. ובסך הכל גם לכתוב את הסולנים לדורות זה גם לפי דעתו של כל אחד, אחרת בשביל מה נפתח האשכול אם כולם יחשבו על אותו דבר. וזה אכן דומה לאשכול הסולנים האהובים אבל עדיין שונה כי שם כותבים את מי שגם אתה לא חושב שהוא לדורות פה את מי שלדעתך האישית זה לדורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 19:31 |
|
| |
| greenie כתב: |  | אין שום חובה ב- 10 בלבד. ומצדי תעשו 13.
לגבי שאול, אין ספק שהקול שלו היה מקסים, אגב, אני נהנית מהקול שלו יותר כמבוגר מאשר ילד, למרות שיש דמיון - רק מה, זה ענין של טעם אישי. הייתי ממקמת את יוסי שיק ודוד פרלמן לפניו. תצחקו, אבל מה שגרם לי להגיע למסקנה הזאת, כבר מזמן, היה אלבום הסולנים. כבר אז כתבתי שהיה טו מאצ' שאול. ולא, אין לי שום כוונה לפגוע בו כאדם, אין לי מושג מי הוא או מהו באופיו - הוא דווקא עושה רושם של בן אדם עדין. על טעם וריח... |
|
גריני-מתי שמעת את שאול שר בתור מבוגר?אפשר גם?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 09:06 |
|
| |
בקליפים שאלי הביא מההופעות בפסח וסוכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 09:38 |
|
| |
| greenie כתב: |  | אוף, איבדתי את ההודעה הראשונה שכתבתי.
בסופו של דבר, אלא אם כן אנחנו עושים כאן סקר ואז אני מבינה שזה עפ"י - הרוב קובע - הרעיון בפורום זה להביע דעה אישית. וכאן אני מביעה את טעמי האישית.
אין ספק ליאיר קול יפה באנגלית הייתי קוראת לזה Mournful voice שזה סוג של שירת בכי......לא יודעת אם זה נשמע הגיוני בעברית. למשל, אם היו נותנים לו לשיר פיוטים, אין לי ספק שקולו היה מתאים. היה חסר לי החיוך בקול שלו. וזו הסיבה שלא דירגתי אותו בשמינייה העליונה שלי :) (איזה שם עשיתי לי, הא?)
אם לא הבנתם את אשר כתבתי, לא נורא, או שלא תבינו או שאידי הבינה וכבר תעשה לכם דרך להבין אותי :)
תוקן על ידי greenie ב- 20/01/2014 17:19:57 |
|
אין ספק שהרעיון בפורום הוא להביע דעה רק שיש מצב שאת לא הבנת את מטרת האשכול. (או שלא תביני בכלל או שאידי תסביר לך..)
אין בעיה שלא כתבת את שאול, על זה לא העיניין. כל אחד והטעם שלו. העיניין פה הוא מי את חושבת שניתן להגיד עליו לדורות. מישהו שלא ישכחו אותו ולעולם. הוא לנצח מזוהה עם מיאמי. אני בהחלט מסכימה עם רוב הרשימה שלך מלבד זאק. רק אוהדים שממש בעיניינים ויש להם זיכרון לא מבוטל יזכרו אותו. ולא כי הקול שלו לא היה נפלא, הוא היה, אך הוא לא קיבל הרבה הזדמנויות וסולואים בשביל להראות את הכלי שהוא קיבל מתנה מאלוקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 13:13 |
|
| |
יפה חי'ה!! לגבי ז'אק - זה רק מראה את חדות העין שלך לדעתי, גריני. הי'ה לו קול מדהים, שמשום מה קיבל רק שני סולואים בכל הדיסק!! כל סולו שלו הי'ה מורכב רק ממשפט אחד, והסולו השני בכלל נבלע בקול המקהלה... פספוס. לצערנו, אכן לא זכינו לשמוע אותו יותר, כי זה באמת הי'ה כישרון שלא נפוץ כל כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 14:27 |
|
| |
| greenie כתב: |  | | בקליפים שאלי הביא מההופעות בפסח וסוכות. |
|
אבל לא היו לא סולויים!אז איך זיהית את הקול שלו???(טוב סורי שאני חופרת!אבל אם תוכלי להשמיע לי קטע שבו זיהית אותו אני ישמח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 01:04 |
|
| |
בתשכה יש לך את הקליפים?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 06:15 |
|
| |
בקליפ המובא למטה, יש כמה וכמה סולנים מוצלחים, אך ראו את סטואי בינשטוק, שר ללא מאמץ, שיר שלם, סולואים ככה בלי להניד עפעף - זה קול שראוי שיהיה בעשרת הסולנים מכל הזמנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2014 10:15 |
|
| |
גריני, דעתך מעניינת ומקורית! את בעצם אומרת שעודף מסולן מסויים גורם להדחתו מהרשימה שלך. הייתי שמה את הדעה הזאת על נגזרותיה באשכול "סקירות כלליות" שלך. וכמו שאני הבנתי אז באשכול הזה תמרור התכוונה שנכתוב מיהם הסולנים שיעלו לאנשים מן השורה בראש ברגע שאומרים "פרחי מיאמי". את טוענת שזאק וסטיואי הם כאלה? אם כן, נשמח לשמוע למה. ואם לא, אז זאת סקירה כללית מרתקת, כמו שכתבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 08:01 |
|
| |
לא אמרתי שעודף מסולן מסויים גורם לי לקבוע את דעתי כלפיו. אמרתי שלגבי שאול, לאחר שמיעת אלבום הסולנים הבנתי מה מפריע לי וזה חידד לי למה לא הייתי ממקמת אותו בעשירייה הפותחת. אגב, ילדים שמוציאים אלבומים, צריך להיות להם קול ממש מיוחד בכדי שלא יימאסו על השומעים לאחר שני שירים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 11:31 |
|
| |
גריני, לדעתי רוב השירים בהתעוררות בכלל לא התאימו לו כי הם היו איטים והוא שר באיטיות אז זה יצא ממש לא מרנין... אבל אם היו נותנים לו שירים מהירים וקצבים זה הי'ה יוצא יפה יותר. לדעתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 11:58 |
|
| |
תמרור - מסכימה בכל לב לדעתך. אני לא סובלת את התעוררות... השירים האיטיים שם יותר איטיים מהאיטיות הרגילה שלהם, שאפשר להשתגע...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2014 12:33 |
|
| |
הדיון על דיסק התעוררות:
|
|
|
|