|
|
| נשלח ב-13/1/2014 21:57 |
|
| |
נכון, אבל למשל אחרי שהוא נפרד מאליהו והוא מגלה שהוא מבוקש הוא קצת מתייאש ורק אחרי קצת זמן הוא קם ומחליט.
|
| נשלח ב-4/3/2014 15:05 |
|
| |
נקודה חדשה לדיון:
כשמהללאל נמצא בכלא של דיאלידאן, שלוואן מגיע בהוראתו של זה, לבקר את מהללאל ולנסות להתידד איתו. הוא באמת מצליח יחסית במשימה. רואים זאת כאשר מהללאל מתפעל מטוב ליבו של שלוואן, שזכר אותו גם בימים של חתונתו ודאג שבזמן זה הוא יסבול פחות וימוקם במבנה מתאים.
לאחר שמתברר כי מהללאל אינו מיכאל, יוסף דיאלידאן "מתנצל" בפניו, משחרר אותו- אבל לא לגמרי. הוא שולח אותו לחינוך מחדש אצל שלוואן, על מנת לשנות את דעותיו ולהשתמש בו לאחר מכן.
וכאן מגיעה הנקודה: מהללאל רגיל לאורח חיים משפיל מצד אבא הגדול, אך הוא למד להתמודד יפה עם הסבל. יוסף דיאלידאן בטוח שידידות - תמיס אותו, כי הוא לא יודע איך להתמודד מולה...
ואני חושבת, שבאמת יש מקום לחשש. מה אתן אומרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 17:31 |
|
| |
וואי איזה כיוון!! אהבתי:) אני צריכה לחשוב על זה טוב... בע"ה!:)
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 11:35 |
|
| |
אסתרק - שאלונת: את מתכוונת גם למה שקרה בסוף או רק לדעתנו על השאלה הזו ספציפית?
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 13:21 |
|
| |
למה את מתכוונת "למה שקרה בסוף"?
למיטב ידיעתי, בעקבות תפיסתו של אליהו דיאלידאן מחליט לנצל את ההזדמנות ולהשתמש בסיטואציה כדי לאלץ את מהללאל להיענות לתוכנית שלו, ולרצוח את איסתרק (קטינא:).. אני בעצם שואלת - מה היה קורה אילו אליהו לא היה נתפס. ואז מהללאל היה נשלח לאחוזת גיאט- מקום מגוריו החדש של שלוואן - ומקבל שפע ידידות שתקהה את ההתנגדות שלו לשלטון הדיאלידאני. האם הוא היה מצליח להתמודד גם מול זה, או לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 18:20 |
|
| |
אהה!! ענית על השאלה, זה בסדר. לזה התכוונתי:)
אווו איזו שאלה!!! שאלה מפחידה... כי זה לא בטוח. אני חושבת (מקווה:) שכמעט כמו עכשיו - הוא הי'ה אומר לו "כן, כן" אבל בליבו מתנגד... עד שיצטרף למחתרת או משהו... זאת אומרת - אני מקווה שיעשה זאת:) חחח
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 19:16 |
|
| |
בנוגע לזה אני אתן כאן ציטוט (בערך, מהזיכרון) שאני אוהבת: לא זוכרת את ההתחלה... אבל זה נגמר: "ככה, הבין, מרגישים נסיכים"
זה בסיטואציה שהוא מדליק מדורה לרגל הולדתו של האופלא החדש, ומרגיש כאילו האישיות שלו נשרפת והוא מרגיש פתאום חלק בלתי נפרד מהעם... מהמם!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 21:16 |
|
| |
וואו, נכון!!! איזה קטע יפה!! ומה תגובתך לדעתי הנ"ל?:)
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 21:31 |
|
| |
אני כבר כתבתי שיש מקום לחשש... באמת, שאלה מפחידה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 22:04 |
|
| |
נכון!! ומה דעתך את?:)
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 22:08 |
|
| |
יש - מקום - לחשש זו דעתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 22:51 |
|
| |
"בקיצור נמרץ", הית צריכה להוסיף:)
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 22:53 |
|
| |
חחח אני יחשוב בעז"ה על פירוט מתאים...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2014 23:00 |
|
| |
בע"ה... מחכים!! לא מוותרים:) חחחח
|
|
| נשלח ב-6/3/2014 09:01 |
|
| |
דעתכן שיש מקום לחשש. האמת, במחשבה ראשונה גם לי היה חשש עמוק שמהללאל היה נמס מול החמימות של שלוואן, ההתענינות של דיאלידאן.... והיינו מפסידים דמות הוד. אבל במחשה שניה פג החשש כמעט לגמרי. למה? מהללאל הוא גבר זהיר, מחושל, חשדן. שימו לב כמה "מבחנים" הוא עורך לאליהו, או יותר נכון - כמה הוא עוקב אחר כל פעולה קטנה שלו כדי להיות בטוח שכוונותיו וידידותו אמיתיים. בבית דיאלידאן - המוטו הוא, תהיה ידיד כדי להרוויח. תחייך כדי שיאהבו אותך ואז תקנה את ליבם של הסובבים. מעטה חיצוני, זה שם המשחק שלהם. האם אתן סבורות שלאחר תקופה מסוימת של "ידידות" שכזאת, היה מהללאל עדיין מאמין בכנותם? הרי בחברותו עם אליהו, אמונו נשבר על דברים קטנים בהרבה! דווקא בשל ילדותו הקשה, הוא גדל לאיש זהיר מאד - בפרט בקטע של קשרים רגשיים. כל כך הרבה פעמים הוא מתייסר במחשבות האם הרב אהב אותו, האם אליהו היה חבר אמיתי - והם , הרי , אכן היו. על אחת כמה וכמה שתוך ימים מועטים ואולי אף פחות - הוא היה מגלה את פרצופו האמיתי של דיאלידאן. למהללאל יש חוש רגיש עד-מאד לבני אדם. אני לא מאמינה שיתכן "לקנות" אותו בידידות. ודאי שלא בידידות המסווה מטרות אחרות!
|
|
|
|
|