| נשלח ב-1/1/2014 19:57 |
|
| |
***איסתרק***
וכל מילה נוספת מיותרת.
|
| נשלח ב-1/1/2014 20:54 |
|
| |
שירו? מה עושים כאן?:) בעצם נראה לי שהבנתי... בע"ה, כשאני אחזיק בספר אני אצטרף... לבינתים... תמשיכו אתם:)
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:05 |
|
| |
רציתי מזמן לכתוב זאת ועכשיו סוף סוף יש לי הזדמנות (אני אומרת לכן מראש יכול להיות שזה יבוא בהמשכים) למה אני אוהבת את איסתרק יותר ממהללאל? (כוונתי לדמויות ולא לספרים שהספרים הם דיון בפני עצמו שכבר נערך כאן) אנו כולנו נולדנו בני מלכים שמצווים לקיים את כל מה שכתוב, הרבה פעמים זה מעצבן אותנו ואנו מרגישים מוגבלים חנוקים מצומצמים ומה לא, היינו רוצים להשתחרר מהכבלים הללו ולהיות קצת חופשיים, אף אחד לא מדבר על דברים שהם אסורים במפורש אלא דברים שלא מריח מהם טוב. איסתרק אני מרגיש הוא התגלמות של כל אחד ואחד מאתנו (לפחות ממני), הוא נולד כבן מלך, ולא סתם בן מלך אלא אחד שנושא את התואר עוצר כוזר, אך מה שהכי אהבתי בו זה שהוא אנושי, יש לו מעלות רבות מאוד, אך כמו לכל בן אדם יש לו חסרונות וקינן לא נרתעת מלחשוף אותם אחד אחד.
אך איסתרק לא תמיד מרגיש בנוח עם חסרונותיו, פעמים שהוא מרגיש מועל בתפקידו כמייצג כוזר, אך רב הפעמים, כמו כולנו, לא בדיוק הבין, או יותר נכון לא רצה להבין, מה רע בהם? למה הוא לא יכול לשמוע את המוזיקה שלהם, שאין בה שום דבר פסול, זאת אומרת אסור?
אבל אז מגיע החלום, והחלום הזה אומר לו, די! נגמר! אי אפשר להמשיך יותר כך! ואז בסיועו של קנז הוא מצליח לבחור בטוב.
ההמשך יבוא....
תוקן על ידי SHIROH ב- 01/01/2014 21:13:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:10 |
|
| |
בהחלט!!! האמת, שאני מכל הציטוטים ששמתן פה אני מבינה שזהו ספר ממש יפה וחכם! והיא מראה שם את כוחו הגשמי גם, אבל בעיקר הרוחני! אנושיות, ובעיקר - מבט מפוקח. מה שנקרא - "להסתכל למציאות בעינים"... זה נדיר ויפה, וזה נוגע במקום טוב שגורם לנו לתפוס את עצמנו ולהיות טובים יותר. ככה בכל אופן קלטתי. ואני ממש רוצה אותו!!! נודיע לכן בל"נ לכשאשיג...
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:19 |
|
| |
להלוות לך את שלי? 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:20 |
|
| |
אסתרק מתי תהיי פעם רצינית?
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:24 |
|
| |
אני תמיד!
אם הייתי מכירה את תמרור הייתי נותנת לה בכייף... רק שהיא בטח לא תרצה להצפין עד אלי כדי לקחת אותו, ולכן הקריצה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:24 |
|
| |
כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שירו - היא רצינית לא? כמו רובנו:)
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:26 |
|
| |
טוב קדימה, מה אתן אומרות על מה שכתבתי עד עכשיו? יש לו עוד המשך גדול על מהללאל ואחרי זה לקשר ביניהם.
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:29 |
|
| |
שירו - לדעתי, כתבת כמו קינן:) איסתרק - יש דואר בימינו לא?? ובכל מקרה, אין לי לב אחרי ההתרגשות העזה שגילית כשהוא חזר אליך...:)
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:30 |
|
| |
מה זאת אומרת כמו קינן? כתבתי את מסקנותי לאחר התעמקות בספר.
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:44 |
|
| |
יופי... התכוונתי שאת כותבת יפה ועמוק כמו קינן:)
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 21:45 |
|
| |
על תגובה רצינית אני רוצה להגיב ברצינות: | SHIROH כתב: |  | רציתי מזמן לכתוב זאת ועכשיו סוף סוף יש לי הזדמנות (אני אומרת לכן מראש יכול להיות שזה יבוא בהמשכים) למה אני אוהבת את איסתרק יותר ממהללאל? (כוונתי לדמויות ולא לספרים שהספרים הם דיון בפני עצמו שכבר נערך כאן) אנו כולנו נולדנו בני מלכים שמצווים לקיים את כל מה שכתוב, הרבה פעמים זה מעצבן אותנו ואנו מרגישים מוגבלים חנוקים מצומצמים ומה לא, היינו רוצים להשתחרר מהכבלים הללו ולהיות קצת חופשיים, אף אחד לא מדבר על דברים שהם אסורים במפורש אלא דברים שלא מריח מהם טוב. וואו! ניסחת את זה יפה כל כך! בעצם הגדרת את מה שהרגשתי תמיד ולא ידעתי לבטא במילים! איסתרק אני מרגיש הוא התגלמות של כל אחד ואחד מאתנו (לפחות ממני), הוא נולד כבן מלך, ולא סתם בן מלך אלא אחד שנושא את התואר עוצר כוזר, אך מה שהכי אהבתי בו זה שהוא אנושי, יש לו מעלות רבות מאוד, אך כמו לכל בן אדם יש לו חסרונות וקינן לא נרתעת מלחשוף אותם אחד אחד.
אך איסתרק לא תמיד מרגיש בנוח עם חסרונותיו, פעמים שהוא מרגיש מועל בתפקידו כמייצג כוזר, אך רב הפעמים, כמו כולנו, לא בדיוק הבין, או יותר נכון לא רצה להבין, מה רע בהם? למה הוא לא יכול לשמוע את המוזיקה שלהם, שאין בה שום דבר פסול, זאת אומרת אסור? זה כל כך נכון שהדמות של איסתרק היא בעצם הדמות שלנו. מסכימה מאד עם ההקבלה הברורה! אבל אז מגיע החלום, והחלום הזה אומר לו, די! נגמר! אי אפשר להמשיך יותר כך! ואז בסיועו של קנז הוא מצליח לבחור בטוב.
ההמשך יבוא....
|
|
אפשר בעצם להמשיך לדון על זה- על עצמנו כהשתקפות של איסתרק. אם תשימו לב, ההגדרה של הפורום שלנו היא: "פילסופים מהנים בעומק ההתרחשויות בלבך פנימה על פי הספרים רבי המכר- איסתרק ומהללאל"
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 22:00 |
|
| |
ועכשיו למהללאל: מהללאל הוא אכן נסיך, אך נסיך שלא יודע על כך. ולכן בהתחלה הוא מתנהג קצת לא בהתאם, זאת אומרת הוא עושה הכל כדי לשרוד כי הוא רוצה לחיות, אבל הוא לא מכיר בחיים עדיין. היתה לו בחירה מאוד קשה בין הטוב והרע, אך ברגע שהוא קלט שיש כאן טוב ורע הוא בחר, והוא ניצל את הנתונים שלו ואת הבחירה שלו בכדי להועיל לאמת.
לאדם בעולמנו בדרך כלל אין את הבחירה החדה הזאת, לבחור בטוב או ברע. אם הכל היה כל כך ברו, אם עולמנו היה שחור ולבן, אזי לא היינו צריכים לחיות, מפני שלא היתה מטרה לעצם קיומינו בעולם, משום שדי ברור במה האדם צריך לבחור.
ההמשך יבוא...
|
| נשלח ב-1/1/2014 22:08 |
|
| |
שירו - מהללאל לא נקרא נסיך, הוא נקרא בן שרים אך לא ממלכים! בכל אופן, לגבי ההתנהגות הבתחלה - ניתן לומר שזה בעיקר בהשפעת אבא הגדול, אבל אלי'הו והרב של הכבשים עידנו אותו והסבירו לו את האיזון הנכון. ואח"כ זו כבר היתה עבודה עצמית שלו... והוא אכן עמד בה בכבוד!
|
|
| נשלח ב-1/1/2014 22:57 |
|
| |
הוא היה נסיך לא מבחינת בן מלך, אך בל נשכח שלא במהללאל אנו עסקינן. נראה לי שההמשך יבוא מחר.
|
|