|
|
| נשלח ב-17/2/2014 18:01 |
|
| |
ומה דעתך? אני אישית אהבתי מאד את המסקנה בסוף הספר - שלא בטוח שהם רוצים לצאת משם. זה מפתיע וזו חשיבה נכונה. וגם כל ההתנהלות שלהם באי... זה כל כך גאוני! היא מתארת פרטים קטנים שמי חשב עליהם:) וזה ממש כייף לקרוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2014 18:37 |
|
| |
אני גם מסכימה אתם, עדיף לא להתחיל עם הפיתויים של העולם שלנו... בעצם יש קשר בין המסר של איסתרק למסר של הספר הזה - עולם הזה ועולם הבא זה לא הולך ביחד!!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2014 21:10 |
|
| |
פנרס - בדיוק היום עמדתי מול מדפי הספרים וניסיתי להיזכר בשם הספר שכל כך אהבתי... ועכשיו אמרת את השם שלו בפשטות כזו: "לפרוש כנפים"... וכמה צפוי אצלי - אני רק זוכרת שאהבתי מאד את הסגנון, אבל לא זוכרת על מה הוא מדבר:) שנים וספרים שעברו מאז!!:)
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 14:42 |
|
| |
לפני כמה ימים סיימתי לקרוא ספר סיפורים-סיפורים של מ. קינן, "ימים רטובים" שמו. הוא היה רק נחמד, ולא מגיע כמובן לרמה של הספרים הממלכתיים המהוללים , אבל שמתי לב למשהו מעניין: מאיה קינן לא סתם כותבת. היא שמה לעצמה מטרה, וסביבה יוצרת סיפור. היא לא סתם מספרת. היא תמיד תשאיר בסיום הסיפור נקודה למחשבה.
לדעתי, מאיה קינן היא פשוט לא סתם סופרת. היא סופרת עם תחושת שליחות, היא מודעת לכח שיש בסיפור ומנסה להשתמש בו באופן שהכי יוכל להשפיע על הקורא, על דרך חשיבתו ועל מעשיו, בסופו של דבר.
והספרים שהיא הכי הצליחה בכך הם כמובן, ספרי הממלכה. מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2014 15:01 |
|
| |
וואי! אסתרק הבעת את זה יפה!! היא באמת סופרת עם תחושת שליחות, יש לה מטרה שלמענה היא כותבת ומביעה אותה בצורה נעימה ולא "מטיפה" (זוכרות את האשכול ההוא?:)
|
|
| נשלח ב-13/3/2014 18:40 |
|
| |
מקום אחר לדעתי הוא במפורש ברמה של איסתרק ומהללאל הוא ספר חזק מאד במסר שלו, והמסר מגיע ממקום שלא חלמת עליו
חבל מאד שאין איך להשיג אותו
יש לי הרגשה שקשה לקינן בסיפורים קצרים, היא צריכה לבנות עלילה שלימה, וכשהיא מספרת סיפור קצר היא לא מספיקה כלום
הספר החדש שלה בקטיפה נשמע לפי הסיפורים גם הוא יפה מאד (אני מתאפק לא לקרוא, כי אני רוצה לקרוא הכל בבת אחת)
מישהו כאן קרא את ההר המוזר? גם הוא בעצם ספר סיפורים קצרים של קינן, אפילו שהוא כתוב על שם אחותה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2014 12:38 |
|
| |
אין לי מושג אם כתבו כאן על הספר הזה. אבל אני אכתוב.. אתמול סיימתי לקרוא את הספר ' מסומן', זה ספר שנכתב על ידי שלוש סופרות- מ. קינן, ר. קפלר וא. קווין. העלילה עצמה מאוד מתאימה לא. קווין, אבל סגנון הכתיבה כל כך קינני ונפלא! פשוט כיף לקרוא אותו!! מישהו נוסף פה הספיק לקרוא את מסומן? הביעו את דעתכם! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2014 23:55 |
|
| |
לא קראתי...
אבל נשמע ממש מענין!!!
|
|
| נשלח ב-18/3/2014 11:31 |
|
| |
הוא אחד הספרים שממתינים שאקנה :-)
ההר המוזר? לא במיוחד. חוץ מהשם שלו לא היה בו משהו שהתחברתי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2014 11:26 |
|
| |
| לא_עייף כתב: |  | מקום אחר לדעתי הוא במפורש ברמה של איסתרק ומהללאל הוא ספר חזק מאד במסר שלו, והמסר מגיע ממקום שלא חלמת עליו
חבל מאד שאין איך להשיג אותו
יש לי הרגשה שקשה לקינן בסיפורים קצרים, היא צריכה לבנות עלילה שלימה, וכשהיא מספרת סיפור קצר היא לא מספיקה כלום נכון מאד!! בגלל שהיא כל כך מכניסה תוכן, בסיפורים הקצרים זה תופס את כל הנפח של הסיפור:)
הספר החדש שלה בקטיפה נשמע לפי הסיפורים גם הוא יפה מאד (אני מתאפק לא לקרוא, כי אני רוצה לקרוא הכל בבת אחת) הבנתי שהוא עומד לצאת בקרוב... אבל הסגנון הוא מדע בדיוני, ולא יודעת עד כמה אני יתחבר..
מישהו כאן קרא את ההר המוזר? גם הוא בעצם ספר סיפורים קצרים של קינן, אפילו שהוא כתוב על שם אחותה לא שמעתי עליו... |
|
והספר מסומן מעניין מאד! כמו שיושיוש אמרה, הוא נכתב בידי 3 סופרות... אני מאמינה שתהליך הכתיבה היה אפילו יותר מעניין מהתוצר... זה אומץ לא רגיל! אבל הספר עצמו יפה.. מחוכם כזה. זה שלוש הסופרות הכי אהובות עלי! אם אני רואה ספר שלהם.. 90 אחוז שאני יהנה לקרוא:)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2014 17:48 |
|
| |
מסומן שפר מקסים :)
ובקשר להר המוזר- אורית מרטין היא אמא שלה, לא אחותה... ואיכשהו לא נראה לי בכלל שמיה קינן כתבה את הספר הזה.
אני חושתב שגם הספר חומות של נייר הוא שלה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2014 18:17 |
|
| |
נכון, כתוב את זה בתודות... (או בתחילת הספר או בסופו, לא זוכרת.. אבל נראה לי בהתחלה) אבל איך הגענו לאורית מרטין? ובקובץ 3 פרקים ראשונים מהספר מהללאל הי'ה בסוף את הספרים הנוספים שהיא כתבה, וגם זה מופיע שם. דרך אגב - נשמח אם תספרי קצת על עצמך, כאן...- ברוכים הבאים!
|
|
| נשלח ב-19/3/2014 18:42 |
|
| |
את הספר ההר המוזר כתבה אורית מרטין..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2014 18:44 |
|
| |
אהה! אוקי, עכשיו הכל ברור...:)
|
|
| נשלח ב-20/3/2014 08:41 |
|
| |
אורית מרטין היא ציירת, איך בדיוק היא כותבת סיפור? איך שאני זוכר כתוב שם שהציורים של אורית מרטין והספר עצמו נכתב על ידי קינן
|
|
|
|
|