המקרים הללו קורים. וכנראה באחוזים גדולים יותר מאחוז ההתאבדויות במגזר הכללי.
ועל מי האחריות (בלי כלל להסיר אותה מהמתאבד)? על החברה? על המנהיגים? על המשפחה המתנכרת? על האחים שרק השידוך שחלילה ייפגע מעניין אותם? מישהו חושב על זה?
ראיתי אתמול מאמר של איזה ר"מ בכיכר השבת. מדבר על הנושרים. ללמוד איתם חברותא הוא מציע. אני לא בטוח שלהלפרין יש משקפיים מתאימות לעיוורים שכמותו.
===============================
ומי שמכיר אותי חושב וודאי שבאתי באשכול זה לפגוע במגזר החרדי. כלל לא. התופעה קיימת גם במגזרי הדל. גדולי הרבנים במיגזרי "זכו" בילדים שחצו את הקוים. וכנהוג אצלינו - אפילו סרט עשו עליהם. ההתנכרות קיימת (לא תמיד) גם במיגזרים אחרים.
האחריות. האחריות. האם מישהו מסוגל לקחת אחריות על התופעה? האם מישהו יכול לקרוא להורים לקרב את ילדיהם (ולאו דווקא ללימוד בחברותא).
=====
נשלח ב-2/1/2014 13:54
שיקחו אחריות על עצמם ויטפלו בעצמם כמו שצריך לא תמיד המסביב אשמים
הולך אדם בוגר מחליט לעשות צעד ולהטיל את האחריות לכל מי שהיה סביבו בשנים שחלפו. ההורים המורים האחים החברים השכנים כווולם אשמים. כמובן שהוא טלית שכולה תכלת
נשלח ב-2/1/2014 14:13
זה מצב שמאוד קשה לדון בו אף אחד מהצדדים. ה' ירחם.
נשלח ב-2/1/2014 14:29
מי התאבד בדיוק?
נשלח ב-2/1/2014 15:12
מאירקה שאלה קטנה שפתאום עולה לי בראש אולי זה מתחיל מכיוון הפוך? אותו דכאוני שאין לו טעם בכלום עובר גם את התהליך של לעזוב דת...
לא שכל יוצא הוא דכאוני, אבל אולי כל דכאוני מנסה גם לצאת?
זאת למודעי, שלא למדתי ליב"ה ואולי זה לא עומד בכללי הסטטיסטיקה
נשלח ב-2/1/2014 15:21
בעיקרון כל מקרה לגופו.
יש כאלה שזה בא מעוני, אי הצלחה בחיים, מריבות (ולא משנה עם מי), השפעה של החברה החרדית הסגורה וכו'
אבל בעיקרון יהודי שיש לו אמונה חזקה באלוקיו באמת, ויודע שכל מה שמתגלגל אצלו בחיים זה שכר ועונש, ויודע שהכל לטובה, אין שום סיכוי שהוא יתאבד! ואם הוא התאבד זה בגלל שהוא לא האמין מספיק, או שזה משבר כל כך קשה עד שזה שבר לו את כל האמונה....
תוקן על ידי ניוזילנד ב- 02/01/2014 15:35:42
נשלח ב-2/1/2014 15:25
לפי התורה מי שמחלל שבת מגיע לו מוות, לא? אז למה אתה בוכה כשהוא מעניש את עצמו בזה?
נשלח ב-2/1/2014 15:29
בלא קשר ליוצאים בשאלה, עניין ההתאבדויות בציבור החרדי הוא בעיה שלא מדברים עליה. לטוב ולמוטב - אני לא בטוח אם זה גורם לפחות מקרים או ליותר - מה שבטוח זה שיש רושם כאילו אצלנו אין בעיה וזה כבר בעיה חמורה.
נשלח ב-2/1/2014 15:43
אני כותב מדם ליבי - תאמינו לי. אף שאף מקרה לא מוכר לי אישית (משהו יותר כמו חבר של חבר).
ידעתי שיגיע החוכם שיאמר שדינם מיתה.
כשאדם בגיל 20 נותר לפתע יתום ללא הורים, ללא משענה (לעיתים עד פת לחם) ללא שום השכלה שיכולה לתת לו פרנסה נורמלית. ולפעמים בגלל זה (למרות שהיה עילוי) הוא מגיע לחברה לא הכי טובה (ממלצר בערבים למשל). אין לו קורת גג לישון בה. והאפשרות העומדת מולו היא החזרה לחיי השקר לפי השקפתו. להיות "חילוני עם שטריימל" כפי שהוא מכיר כמה כאלה שלא חצו את הקוים. מצב כזה יכול לגרום לנורא מכל.
נשלח ב-2/1/2014 16:00
עם כל הכאב ובאמת שכואב לי עליו עדין הבחירה בידיים שלו הוא לא יכול להאשים את כולם בסבל שלו עליו לאזור כוחות ולשקם את עצמו אסור לאדם לסמוך על החברה בשום פנים ואופן ואם לא יהיו ציפיות כך תקטנה גם האכזבות
הבחירה שלו - זה ברור לכולם וגם לו.
לא הבנתי למה חילוני הוא חייב, וחרדי הוא זכאי. כולה אבחנה סוציולוגית.
לענ"ד רמאי גנב זייפן מפיץ לשה"ר חרדי (מכירים כאלו?) אינו זכאי יותר מחילוני שלא עושה רע לאף אחד.
נו טוב... לא שכנעתי אף אחד.
נשלח ב-2/1/2014 16:05
אומר רק זאת: מאחר שאני מניח שאף אחד מהכותבים באשכול לא היה עצמו במצב דומה, קיומית או נפשית, אין פה מישהו שיכול לדון או לשפוט. והאמת גם אם כן, כי לך תדע אם להוא היו כוחות הנפש שיש לך וכו'.
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו נאמר גם על זה. בפרט על זה. אדם שכל כך מר היה לו בחייו עד שהחליט שטוב מותו מהם - מי יכול לשפוט אותו, מי עמד במצב כזה? וכנ"ל גם אם כן. [ולא משנה למה חש כך, אובייקטיבית או תחושה סובייקטיבית, וזה שמערכת האמונות שלו לא הספיקה בכדי לשאת את זה וכו' וגם זה יכול להיות מהמון סיבות. ממש לא משנה כי לא זו הנקודה כשמדובר על הזכות לשפוט]
מצד שני ודאי אין להאשים דבר ראשון את כל הסובבים ולהוציא את האדם עצמו מהתמונה. אלא העיקר כנ"ל - אי אפשר בכלל לשפוט מה היה ומה קרה. נקודה. בטח בלי להכיר ממש ממש מקרוב ולעומק. אז חבל על הדיון העקר והטעון.
תוקן על ידי נתנאל34 ב- 02/01/2014 16:07:08
נשלח ב-2/1/2014 16:20
בעולם מתאבדים מדי שנה מיליון איש , הוכחה עד כמה האנושות לא מכירה בערך החיים ,בעצם הבריאה ובבורא יתברך !
נשלח ב-2/1/2014 16:23
מאירקה אני לא חושב שהבעיות הגשמיות קורת גג וכדומה הם אלה שמביאים את הדברים האלה, באחד המיקרים שנחשפו פה הוא למד באוניברסיטה ועשה חיל,היו לו חברים, וקורת גג, הבעיה היא הקונפליקטים הגדולים שהם נמצאים בהם, במיוחד לאלה שהיה חיבור ריגשי גדול לתורה ומצוות.