בית פורומים בחדרי חרדים

יוצאים בשאלה מתאבדים - ידי מי שפכו את הדם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2014 16:56 לינק ישיר 

אני שמח למצוא בפורום כמה אנשים עם רגישות. אפשר להאריך אבל זה כנראה לא המקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 17:13 לינק ישיר 

נתנאל34 כתב:

אומר רק זאת: מאחר שאני מניח שאף אחד מהכותבים באשכול לא היה עצמו במצב דומה, קיומית או נפשית, אין פה מישהו שיכול לדון או לשפוט. והאמת גם אם כן, כי לך תדע אם להוא היו כוחות הנפש שיש לך וכו'. 

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו נאמר גם על זה. בפרט על זה. אדם שכל כך מר היה לו בחייו עד שהחליט שטוב מותו מהם - מי יכול לשפוט אותו, מי עמד במצב כזה? וכנ"ל גם אם כן. [ולא משנה למה חש כך, אובייקטיבית או תחושה סובייקטיבית, וזה שמערכת האמונות שלו לא הספיקה בכדי לשאת את זה וכו' וגם זה יכול להיות מהמון סיבות. ממש לא משנה כי לא זו הנקודה כשמדובר על הזכות לשפוט]

מצד שני ודאי אין להאשים דבר ראשון את כל הסובבים ולהוציא את האדם עצמו מהתמונה. אלא העיקר כנ"ל - אי אפשר בכלל לשפוט מה היה ומה קרה. נקודה. בטח בלי להכיר ממש ממש מקרוב ולעומק. אז חבל על הדיון העקר והטעון.

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 02/01/2014 16:07:08

צודק
באמת אי אפשר לדון עד שנגיע למקום שלו בתקווה שאף פעם לא נגיע
אבל אני מדברת בכללי על הרעיון שאדם בוחר בחירה ואני ממש לא שופטת אותו עליה אבל כשהיא לא מצליחה החברה מסביב מואשמת ואת זה אני מסרבת לקבל האדם הוא קודם כל לעצמו לפני שהוא חלק מחברה ולחברה יכולה להיות אחריות מסויימ אך אסור להטיל עליה את כל כובד המשקל ממש ממש לא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 17:23 לינק ישיר 

הרבנים בנו את מערכת החינוך החרדית בכוונת מכוון כדי שתקשה ככל האפשר על עזיבת החרדיות. או כמו שאומרים בשפת התכניתנים: it's not a bug, it's a feature. ממילא מאליו מובן שקשיים אלה אכן יפילו קורבנות בנפש אבל לשיטתם של הרבנים אלה קורבנות מוצדקים למניעת מותם הרוחני של רבים אחרים אלמלא היו מערימים קשיים אלה על העוזבים, וקשה לחלוק עליהם.

במאמר מוסגר, אני טוען שהמערכת הזו בנויה לא נכון בצורה כזו שבסופו של דבר היא תחטיא את המטרה כי היא תמוטט במו ידיה את המגזר החרדי מבחינה כלכלית ותמיט עליו כליה, אבל זו טענה עובדתית ולא עקרונית. גם לגביה ניתן לטעון שהמחיר הגשמי הזה שווה את ההגנה הרוחנית, אבל להבדיל מהטענה בפסקה הקודמת אני לא חושב שמישהו באמת מאמין בזה, קל לדבר גבוהה גבוהה אבל בסופו של דבר אף רב לא יהיה מוכן שילדיו ירעבו, נקודה, וזה כמובן ההסבר המקובל להסכמתו של הרב אלישיב להצטרף לרבנות הראשית הציונית בימי הצנע הקשים בשנות ה-50', כדי להאכיל את ילדיו פשוטו כמשמעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 17:57 לינק ישיר 

ואולי....
כאשר אדם נדמה לו 'שבחוץ' הכל זוהר....ואז מתברר לו שאפילו חצי תאוותו אין בידו.
אבל...
בינתיים הוא איבד את תמימותו ואומנתו....
ונמצא קרח מכאן ומכאן....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 18:26 לינק ישיר 

פעם אמרתי/כתבתי שמההתרשמות שלי עם כמה וכמה יוצאים בשאלה,
נראה כי לכולם היה איזה קושי נפשי.

כל שמבחינתי (מעניין לחקור את זה) יש קשר בין הדברים.

וגברת תמי, הם שיקחו אחריות וכו', אבל גם לסביבה יש משקל ומשקל כבד.
כי מי שזקוק לטיפול ומטופל כמו שצריך, לא אמור להגיע להתאבדות.

את יודעת הרי איך במגזר עובד כל עניין הטיפול בנפש.
אז תעשי לי טובה עם התגובה שלך, קצת עדינות ורגישות.
מדובר בנפשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 18:31 לינק ישיר 

אני יודעת טוב מאוד איך בחברה שלנו הולך כל עניין בריאות הנפש ויש שינוי ענק בתחום
רק תראי לי איפה הראתי חוסר רגישות ואתנצל
אמרתי שעם כל הכאב אין לשים את כל כובד המשקל על החברה זה אומנם קל וזמין אך זו בריחה ותאמיני לי שאני מכירה מקרים מקרוב

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 18:33 לינק ישיר 

תרשו לי בבקשה להתחיל מההתחלה.

מהיכן נולד הנתון עליו מבסס פותח האשכול את הדיון?  מי אמר שאחוז המתאבדים בקרב הדתל"שים גבוה מאחוז המתאבדים במגזרים אחרים?

בנוסף ראוי לציין כי ישנו חוק בלתי כתוב בקרב כלל גופי התקשורת, שלא מדווחים על מקרי התאבדויות. ולכן סביר להניח שהסיבה ששמעת על דתל"שים מתאבדים יותר ממקרי התאבדויות אחרות היא בגלל תפוצת השמועה בקרב הציבור הדתי-חרדי (שבד"כ 'חוגגים' על זה ומסבירים כמה רק הדת היא מקור האושר וכל מי שעוזב אותה מתאבד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 18:40 לינק ישיר 

אם אתה מדבר על מקרה שמאוד התפרסם. אני מכיר את הסיפור מקרוב מאוד גם מצד הבחור וגם מצד ההורים.
ממש לא נכון שלא קיבל תמיכה מההורים. עובדה שחברותיו בקשר עם אימו עד היום.
בקשר לאחריות על ההתאבדות, אם שייך בכלל, הייתי קורא לארגון החוזרים בשאלה לעשות חשבון נפש על המצג שוא שהם מציירים לאומללים הטועים בדרכם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 19:15 לינק ישיר 

יוצאים בשאלה למה מתאבדים?
האם נדמה בעיני פותח האשכול שהחברה החרדית כולה אמורה להכות על חטא? על מה?

אנחנו אוהבים להאשים את עצמנו בכל מה שזז. מי קבע שיש בידינו את היכולת לעצור נער מלצאת בשאלה? מי קבע שיש לנו את היכולת לעצור יוצא בשאלה לעשות את בחירותו גרועה אשר תהא?

אם לא הייתה בידינו היכולת לעצור אותו הרי שאנחנו לא אשמים!

טעויות? האם כל מי שיצא בשאלה עשה זאת מפני שהוריו/מוריו טעו בו? לא! והאם כל הטעויות הינם קריטיות? לא!
מרביתם מנפחים סיפורים עד לכדי עיוות.

אני נוהג לשאול יוצאים בשאלה, האם בעיותיהם היו קיימות אלמלא היציאה בשאלה שלהם. לכולם תשובה אחת: כן!
העובדה שנער מחליט לברוח במקום להתמודד אינה בעיה של המגזר החרדי כאשמה! היא בעיה של המגזר החרדי ככזה שצריך ליטול אחריות ולנסות לעשות יותר. לא למעלה מזה.

ולאותם יוצאים בשאלה המתכיינים על יוצא שבחר להביא את מותו עליו איני מבין אתכם. תבכו על אובדן של חבר, חבר לחיים, חבר לדרך, או כל דבר דומה. אבל מה אתם זועקים בשמו. הוא עשה את הבחירה שלו, החופש הכי גדול לדעתכם הוא היכולת לבחור מה לעשות עם החיים שלי. תתגאו שיש לכם חבר שידע לעשות בחירה שלא כל אחד מסוגל לעשות. וזה כמובן לשיטתכם.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 19:17 לינק ישיר 

הבעיה שארגוני החזרה בשאלה מבטיחים לבחורים (או לבחורות) הרבה בחורות וכשהללו רואים שלא דובים ולא זבובים הם מתאכזבים מאד. עומק האכזבה ותחושת המצוקה שאין לאן לחזור, כי הרי שום שידוך לא יהיה לם אחרי שעזבו, כל כך מעיקה שהם מתאבדים. אבל האמת שהמספרים הרבה יותר גבוהים רק אירגוני החזרה בשאלה שיש להם זרועות תמנון ושולטות בתקשורת מעלימים את המידע הזה. צריך פשוט לפרסם לכל בחורי הישיבה ובנות הסמינרים התמימים והתמימות שאין מין חופשי אצל החילונים וזה שאדם נהיה חילוני לא עושה אותו חופשי ומאושר אלא הוא צריך להתחיל לקחת את חייו ברצינות ולעבוד עבודת פרך ולהתקדם לאיטו במסלול ולבסוף למצוא אהבה ולהקים משפחה. יפסיקו אירגונים המסיון המחזירים בשאלה את תעמולתם הנבזית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 19:34 לינק ישיר 

בגט_סתרים היקר, הארגונים ליציאה בשאלה לא מבטיחים כלום ממה שאמרת.
אבל הארגונים ליציאה בשאלה משכנעים אותך שאתה עובר תהליך... והופכים את התהליך למשהו מתוסבך...

אם יש משהו בחיים שמתסבך יוצא בשאלה יותר מכל זהו התהליך ומי שאשם בו יותר מכולם אלו אותם ארגונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 20:01 לינק ישיר 

אלירבלין כתב:
אבל הארגונים ליציאה בשאלה משכנעים אותך שאתה עובר תהליך... והופכים את התהליך למשהו מתוסבך...

אם יש משהו בחיים שמתסבך יוצא בשאלה יותר מכל זהו התהליך ומי שאשם בו יותר מכולם אלו אותם ארגונים.

כל מילה פנינה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 20:14 לינק ישיר 

בד"כ הסיבות לפרישה ממסגרת משפחתית /קהילתית, מקורם בבעיות בבית ובחברה.
"השאלות והתשובות" הם רק הצדקה לתהליך ולא הגורם לתהליך.  
נראה לי, שהחוזרים בתשובה, בעיקרון, מחפשים חיים רוחניים, מחפשים 'עמל' , מוכנים "לסבול" (בשמחה) את קשיי ההסתגלות למען האידיאלים החדשים, מוכנים 'להקריב'.למען האמת הנצחית וחיי הרוח (להשקפתם)
לעומתם, עקרונית, החוזרים בשאלה (ברובם המכריע) מחפשים לעשות 'כיף' , רוצים את החיים הטובים...מה לעשות והחינוך החרדי כלל לא הכין אותם לזה....ועוד בסוף גם מתברר ש "לא כל הנוצץ זהב"...ואז הבדידות, היאוש, הדימוי העצמי וכו' עושים את שלהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 20:14 לינק ישיר 

momeir כתב:

כל מילה פנינה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 20:37 לינק ישיר 

אלירבלין כתב:
י
אני נוהג לשאול יוצאים בשאלה, האם בעיותיהם היו קיימות אלמלא היציאה בשאלה שלהם. לכולם תשובה אחת: כן!

זה נכון אבל זה פועל יוצא של החינוך החרדי (ומערך השידוכים) שנתפר במיוחד כדי להקשות על בוגריו לחרוג מדרך החיים החרדית, ורוב המלינים עליו הם דווקא לא יוצאים בשאלה אלא חרדים שמנסים לצאת לעבוד ולא מצליחים כי הם חסרי השכלה וניסיון תעסוקתי בהשוואה למתחריהם הלא חרדים על אותן משרות וזו המטרה של הרבנים (כפי שאמר הגרמי"ל לרב קסלר שחס וחלילה שנשים חרדיות ישתכרו היטב).

אותו בחור שנזכר כאן למיטב ידיעתי כשהתאבד היה רווק חסר השכלה ועבד בשכר מינימום (או שלא עבד בכלל), כל אלה מאפיינים שהוכחו מחקרית-סטטיסטית כמגבירים את הסיכוי להתאבד, וכולם קשורים במישרין או בעקיפין לחינוך החרדי שקיבל.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 02/01/2014 20:39:03

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יוצאים בשאלה מתאבדים - ידי מי שפכו את הדם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.