בית פורומים בחדרי חרדים

יוצאים בשאלה מתאבדים - ידי מי שפכו את הדם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2014 20:42 לינק ישיר 

מישהו יכול להביא מחקר אמפירי מבוסס על התאבדויות 
כמה חרדים
כמה חילוניים 
כמה חוזרים בשאלה
כמה חוזרים בתשובה :), לא, לא יכול להיות מי שראה את האור לעולם לא יתאבד.

תביאו נתונים ולא השערות ועליהם בניית תאוריות קלוטות ופורחות באוויר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 22:35 לינק ישיר 

ראשית אני מצטרף למבקשי הנתונים.

לא מזמן היה סיפור בעתונים בבריטניה, הם גילו שמספר גדול של חיילים בצבא הבריטי מתאבדים בכל שנה.
ממש שערוריה עצומה, תדהמה וזעזוע כמו שמקובל לכתוב בעתונים מסוימים, צריך לחקור איך יתכן, מה עושים לאותם חיילים מסכנים וכיו"ב.

ישבו ובדקו נתונים והתברר שאחוז החיילים הבריטים שהתאבדו היה נמוך משמעותית ביחס למספר הצעירים בני גילם שהתאבדו.  הסיבה שזה נראה הרבה היתה פשוט שהנתון פורסם ללא נתוני ההתאבדות המקבילים בכלל האוכלוסיה.

ישבו ושאלו איך יתכן שחיילים מתאבדים פחות מכלל הציבור? הרי הם עומדים בלחצים גדולים..
הסבירו שחיילים עוברים מיונים וחייל עם בעיות נפשיות בולטות ממילא לא יגויס.

עכשיו, אדם שעזב את החברה בה גדל, נטש את האידיאולוגיה עליה חונך ובחר דרך אחרת הוא אדם מאוד מיוחד, לטוב ולרע.  נוסיף לכך שכשהוא עוזב את החברה הדתית / חרדית הוא מאבד מעגלי תמיכה, הוא מאוד בודד, ואפשר להבין למה יתכן שבין דתל"שים יש יותר התאבדויות.

עד כאן זאת לא "אשמתנו" כחברה.

נשאלת השאלה, אם הם באמת מתאבדים יותר, האם ראוי שאנחנו נשתדל יותר לתמוך בהם בשעתם הקשה?
אם באמת יש בעיה כזאת האם ננסה להציל נפש בישראל דרך מילה טובה או אולי ננקוט הלעיטהו וגו?

ושאלה עם קצת אשמה, האם משפחה שמפנה עורף לבנה שעזב את הדרך בעצם לוקחת אחריות חלקית להתאבדותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 22:51 לינק ישיר 

.

למה מישהו חושב שדתל"שים מתאבדים יותר? יש נתונים?

בכל העולם המפותח אנשים מתאבדים. מדובר בתופעה כל כך נפוצה, עד שארגון הארצות המפותחות - OECD - הכריז על תכנית התערבות לצמצום התופעה.

אגב, על פי הנתונים, בישראל שיעור המתאבדים מהנמוכים שבמדינות אלו. בישראל היחס הוא של 5 התאבדויות לכל 100,000 נפש. בארה"ב, למשל, 10.5, ובשוויץ מעל 14.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2014 00:11 לינק ישיר 

אני לא בדקתי אחוזי התאבדות במגזרים השונים.
אני אכן כואב את מעשהו של הנער המדובר. חבל על דאבדין.

אבל ואני חייב לומר אבל אחד גדול. אי אפשר לנצל את המעשה הזה כדי לתקוף. המגזר החרדי משקיע מכיסו (לא מפספי מדינה) הרבה יותר מכל מגזר אחר ע"מ לסייע לנערים אלו, אבל הארגונים ליציאה בשאלה עושים המון בכדי שהנער לא יקבל את אותו סיוע מהציבור החרדי - איננו אשמים בזה.

ובנוגע להורים.
כשיש ילדים נוספים בבית שהילד יכול לפגוע בהם מנטלית/רוחנית, הם אינם חיבים להחזיקו בבית.
גם במקרה דידן אני חיב לציין שיש "אנשים טובים" שמשדלים את הנערים הללו לא לתחזק קשר עם ההורים למרות שהם מנסים בכל דרך לשמור על קשר ראוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2014 00:11 לינק ישיר 

מואדיב, ידוע שבישראל נעשה מאמץ להסתיר ולהסוות את ההתאבדויות בתור "תאונות" וכו' ומכאן הנתונים הסטט' הנמוכים.

אלי, אתה וחבריך עוסקים במניעת התאבדות רוחנית אבל לא במניעת התאבדות גשמית שזה נושא האשכול. יש לזה הצדקות רבות ולא רעות בכלל כך שאין שום צורך באפולוגטיקה השקרית שלך, אלא אם אתה מרגיש אשם באופן אישי ונגד זה אין מה לעשות.

תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 03/01/2014 00:22:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2014 00:54 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.

ובשוויץ מעל 14.

נתון מפתיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2014 01:55 לינק ישיר 

האשם הראשון הוא בחינוך החרדי!!!!!!!!!!!
שבגלל כמה עילויים מקריבים את כל הדור!!!!!!!!!!!!!
צריך ללמד את הבנים לימודי חול והם צריכים להוציא תעודת בגרות .
וישנה איזה אקסיומה לא הגיונית בעליל שיקוב הדין את ההר אבל את התלבושת החרדית אסור להוריד כי כאילו היא היא 
השומרת על הלובש אותה מלחטוא ולא מבינים שיש נערים שעבורם זאת תחפושת פורומית .
ההורים שלא מבינים את נפש הילד ומפחדים שהוא יקלקל את יתר הילדים.
במקום לתת לו חום הבנה ואהבה וסבלנות דוחים אותו וזורקים אותו מהבית!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2014 03:07 לינק ישיר 

אלירבלין כתב:
בגט_סתרים היקר, הארגונים ליציאה בשאלה לא מבטיחים כלום ממה שאמרת.
אבל הארגונים ליציאה בשאלה משכנעים אותך שאתה עובר תהליך... והופכים את התהליך למשהו מתוסבך...

אם יש משהו בחיים שמתסבך יוצא בשאלה יותר מכל זהו התהליך ומי שאשם בו יותר מכולם אלו אותם ארגונים.
אני לא מכיר אירגונים של יוצאים בשאלה, אני שמעתי רק שם אחד, וכאן בארה"ב, אבל אני מנסה להבין את מה שאמרת. מה בדיוק אתה מצפה מנציג של ארגון כזה לומר לנער או נערה שבאים אליהם בבקשת עזרה ומתלוננים על מצבם, שזה סופי? ברור שיגידות שזה תהליך. וכאן לפי דעתי הוצאת דבר מהקשרו הם לא אומרים לו שזה תהליך ומסיימים את השיחה, אני מניח שהם הרי מעונינים שהוא יעזוב את היהדות אז הם אומרים לו בודאי שזה תהליך שבסופו יהיה טוב. אם אני צודק האשמת אותם בשטות. לא זו הדרך להתמודד איתם. עדיף שתציע משהו יותר מוצק ובריא למתנדנד מאשר שקרים. ואני אגב יודע שיש פעילים מרכזיים בתחום זה שהשקר הוא נר לרגלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2014 03:09 לינק ישיר 

וגם אני מצטרף לבקשה באשר לנתונים מוצקים. ואם כבר מי יודע כמה נושרים יש? מה הם האחוזים האמיתיים? כי הרושם הנוצר מחד שזו תופעה שולית שבשולית אבל מאידך גיסא יש הרבה רעש בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2014 08:23 לינק ישיר 

.

שרית,

אני לא חרדי, וגם לא לבוש ב"שמונה בגדים".

אבל עד שלא תראי לי נתונים שמראים שהיו התאבדויות בגלל זה - זה לא נשמע לי הגיוני.

שבחורים הופכים לשבבניקים בגלל עודף לחץ - בהחלט יכול להיות. שהם מורידים את הכיפה כי הכריחו אותם ללכת למקום שאין ליבם חפץ - אפשרי.

אני בכלל לא בטוח שבקרב בני הנוער החרדים יש יותר מקרי התאבדויות מאשר בקרב בני הנוער האחרים בארץ.

לגבי הנתונים שהבאתי למעלה מה-OECD, הם דוקא סבירים בהחלט.

והנה נתון השוואתי מעניין:

בצה"ל משרתים חיילים, רובם חיילי חובה, בגילאים שהם המועדים ביותר להתאבדות בציבור הכללי. הנגישות לכלי נשק גבוהה יותר מאשר בחוץ, ולהבדיל מצבאות של מדינות אחרות - מתקיים גיוס חובה, כך שרוב האוכלוסיה כן מגיע לשם (1).

נתוני ההתאבדויות בצה"ל בשנים האחרונות התפרסמו(2). ב-2013 - 7 חיילים. ב-2012  14 חיילים, ובשנים שלפניכן יותר מכך. 
לפי פרסומים זרים, בצה"ל יש בערך 200,000 חיילים. אם בשנה התאבדו 20 חיילים, זה שיעור של 10 ל-100,000. 
בהתחשב בכך שחלקם בכלל אנשי מילואים - יותר מאותם 200 אלף, ובשאר הקריטריונים שלמעלה - הנתון הכללי של 5 למאה אלף שהובא על ידי ה-OECD נשמע הגיוני בהחלט.

אני לא מאמין שבציבור החרדי, או הדתי כולו, מתאבדים יותר מאשר בציבור הכללי. אם כבר - אולי ההיפך. אם למישהו יש נתונים, שישים אותם על השולחן. אם לא - זו רק תחושה. תחושה לא טובה, כי כל מקרה הוא עולם ומלואו, אבל לא תחושה שצריכה לגרום להלקאה עצמית.

יש מספיק דברים אמיתיים שצריך לשפר, לא צריך להמציא משהו.

(1)  אהמ אהמ

(2)  http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/535/971.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2014 14:41 לינק ישיר 

אנשי החינוך שחינכו להכל או כלום ולא הדגישו ששבע יפול צדיק וקם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2014 14:38 לינק ישיר 

מסך_מגע כתב:
לפי התורה מי שמחלל שבת מגיע לו מוות, לא?
אז למה אתה בוכה כשהוא מעניש את עצמו בזה?

תגובה חסרת טעם ובושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2014 14:57 לינק ישיר 

מישהו מנע ממנו אחרי שיצא בשאלה ללכת ללמוד מקצוע???
איפה כל אותן אגודות למינהן שמבטיחות עזרה לחוזרים בשאלה???
למה הם לא שלחו אותו להשלים בגרויות וללמוד באוניברסיטה??
למה למען השם להאשים את הציבור החרדי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2014 19:27 לינק ישיר 

תמי99 כתב:
מישהו מנע ממנו אחרי שיצא בשאלה ללכת ללמוד מקצוע???
איפה כל אותן אגודות למינהן שמבטיחות עזרה לחוזרים בשאלה???
למה הם לא שלחו אותו להשלים בגרויות וללמוד באוניברסיטה??
למה למען השם להאשים את הציבור החרדי

נשלח מהאנדרואיד שלי

בוודאי ש"מישהו מנע". החינוך שקיבל עד גיל 20 - אפס באנגלית, 0 במתמטיקה - הוא זה שמונע ממנו לקבל השכלה כדרך כל חילוני. העמותות שלהם (כמו "הלל") מנסים לסייע אבל תקציבם הפלא ופלא מוגבל מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2014 21:01 לינק ישיר 

אם כבר השוואות סטטיסטיות, נראה לי שההשוואה צריכה להיות בין היוצאים בשאלה לחוזרים בתשובה...
(ברור לי שגם כשחוזר בתשובה יתאבד יאשימו את הדתיים)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יוצאים בשאלה מתאבדים - ידי מי שפכו את הדם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.