בית פורומים בחדרי חרדים

יוצאים בשאלה מתאבדים - ידי מי שפכו את הדם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2014 16:39 לינק ישיר 

מאירקה99 כתב:
מואדיב

אולי אתה צודק מחקרית, השאלה למה האוכלוסיה הזו, היא מלכתחילה "מוחלשת". ומכאן גם תשובה לדברי sorof. ודאי שזכותם של הורים לבוגרים לעשות ככל העולה על רוחם. גם ביחס לבן. הוא הרי בוגר. הם אינם חייבים לנשקו. אך מה לעשות? הצורך באבא ואמא קיים בכל גיל (אני מרגיש זאת גם בגילי המבוגר ביחס להורי שיחי' עמו"ש). הורים המתנערים מבנם לחלוטין מסכנים את חייו פשוטו כמשמעו.

והבן היוצא גם מסכן הרבה פעמים את חייו של אביו ואמו, ואם לו זה לא איכפת, אז להורים גם לא צריך להיות איכפת ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2014 18:39 לינק ישיר 

מאריקה אומנם קנית את הסיפור שהחברה החרדית היא מושלמת, סופר מושלמת,
אבל "בסוד" זה רק בסיפורים, עובדה שיש יוצאים בשאלה,  ועובדה שיש מתאבדים ולא להכל יש תשובות...

יש פה אנשים גועליים חבל על הזמן לא משנה את מי מאשמים  את ההורים או החוזר בשאלה,
למה הצורך להאשים מישהו בטרגדיה, באסון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2014 18:59 לינק ישיר 

חבר'ה צעירים מתלהבים מהחילונים וחושבים שיהיה להם שם גן עדן ואחרי שהן קולטים שאין אצל החילונים כלום, לא מתאים להם הכבוד לחזור.

ההורים מקבלים אותם ברגע שהם חוזרים אבל להם לא מתאים הכבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2014 08:58 לינק ישיר 

איצקל צודק חלקית. הם "יוצאים אל האור" ומבינים אחר זמן שהאור לא מאיר כל כך. החברה החילונית גם היא למרבה הפלא אינה מושלמת. ואפילו "עולם הפריצות" הקורץ, לא כל כך פרוץ... והבנות לא מתגלגלות ברחובות לכל עובר ושב (למרות מה שסיפרו להם).

תופעה דומה קורה לחוזרים בתשובה. הם מגלים את האור, ולפעמים באיחור מגלים את תחלואי החברה הדתית/חרדית אליה נמשכו בכבלי קסם, ובנופת צופים משוכתבת של המרצים בסמינר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2014 08:59 לינק ישיר 

נתבקשתי לפרסם לינק למאמר שדן בנושא.

מכיוון שהלינק מסובך להעתקה - חפשו בגוגל - "היוצאים בשאלה: נשמות על גבול שני העולמות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2014 09:45 לינק ישיר 

יתמו חטאים ולא חוטאים
אבל בכל זאת יש דיעה שמותר להתאבד כדי להינצל מעבירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2014 04:30 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.

שרית,

אני לא חרדי, וגם לא לבוש ב"שמונה בגדים".

אבל עד שלא תראי לי נתונים שמראים שהיו התאבדויות בגלל זה - זה לא נשמע לי הגיוני.
הכוונה שלי היתה שבחברה החרדית מקדשים את הבגדים ובחור יכול להיות כמה שנים חילוני עם כל 8 בגדים .
עד שהוא יאזור אומץ להוריד את כל הלבוש!!!!!! ללא שום קשר להתאבדות 

שבחורים הופכים לשבבניקים בגלל עודף לחץ - בהחלט יכול להיות. שהם מורידים את הכיפה כי הכריחו אותם ללכת למקום שאין ליבם חפץ - אפשרי.
נכון הם הוופכים לשבבניקים בגלל הלחץ 
אני בכלל לא בטוח שבקרב בני הנוער החרדים יש יותר מקרי התאבדויות מאשר בקרב בני הנוער האחרים בארץ.

לגבי הנתונים שהבאתי למעלה מה-OECD, הם דוקא סבירים בהחלט.

והנה נתון השוואתי מעניין:

בצה"ל משרתים חיילים, רובם חיילי חובה, בגילאים שהם המועדים ביותר להתאבדות בציבור הכללי. הנגישות לכלי נשק גבוהה יותר מאשר בחוץ, ולהבדיל מצבאות של מדינות אחרות - מתקיים גיוס חובה, כך שרוב האוכלוסיה כן מגיע לשם (1).

נתוני ההתאבדויות בצה"ל בשנים האחרונות התפרסמו(2). ב-2013 - 7 חיילים. ב-2012  14 חיילים, ובשנים שלפניכן יותר מכך. 
לפי פרסומים זרים, בצה"ל יש בערך 200,000 חיילים. אם בשנה התאבדו 20 חיילים, זה שיעור של 10 ל-100,000. 
בהתחשב בכך שחלקם בכלל אנשי מילואים - יותר מאותם 200 אלף, ובשאר הקריטריונים שלמעלה - הנתון הכללי של 5 למאה אלף שהובא על ידי ה-OECD נשמע הגיוני בהחלט.

אני לא מאמין שבציבור החרדי, או הדתי כולו, מתאבדים יותר מאשר בציבור הכללי. אם כבר - אולי ההיפך. אם למישהו יש נתונים, שישים אותם על השולחן. אם לא - זו רק תחושה. תחושה לא טובה, כי כל מקרה הוא עולם ומלואו, אבל לא תחושה שצריכה לגרום להלקאה עצמית.

יש מספיק דברים אמיתיים שצריך לשפר, לא צריך להמציא משהו.

(1)  אהמ אהמ

(2)  http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/535/971.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 16:06 לינק ישיר 

המכונה מאי פלג  

היה נער חרדי  או שזה סתם סיפור ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 16:07 לינק ישיר 

הם כולם זקוקים לעזרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 16:34 לינק ישיר 

ניוזילנד כתבה:

בעיקרון כל מקרה לגופו.

יש כאלה שזה בא מעוני, אי הצלחה בחיים, מריבות (ולא משנה עם מי), השפעה של החברה החרדית הסגורה וכו'

אבל בעיקרון יהודי שיש לו אמונה חזקה באלוקיו באמת, ויודע שכל מה שמתגלגל אצלו בחיים זה שכר ועונש, ויודע שהכל לטובה, אין שום סיכוי שהוא יתאבד!
ואם הוא התאבד זה בגלל שהוא לא האמין מספיק, או שזה משבר כל כך קשה עד שזה שבר לו את כל האמונה....

תוקן על ידי ניוזילנד ב- 02/01/2014 15:35:42

בלי להזכיר שמות
היה לפני שנים מקרה של אדם ירא שמים
שהתאבד לאחר שבנו נטש את הדת
לאחר שלא יכול לעמוד בבושה ובהרגשת הכישלון שלא הצליח לחנך את בנו.

כך שאל תקשור את זה ליראת שמים.
כל אחד וסיבותיו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 18:58 לינק ישיר 

מסך_מגע כתבה:

המכונה מאי פלג  

היה נער חרדי  או שזה סתם סיפור ?

סיפור עצוב ומזעזע
לנשמה האבודה
למשפחה האבלה והכואבת !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 21:19 לינק ישיר 

הוא ציווה לשרוף את גופתו והוריו מבקשים להביאו לקבר ישראל, וכעת מתפתח מאבק משפטי על גופת האומלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 22:21 לינק ישיר 

פסטרמי_כהן כתבה:

הוא ציווה לשרוף את גופתו והוריו מבקשים להביאו לקבר ישראל, וכעת מתפתח מאבק משפטי על גופת האומלל.

מעניין שזק''א לא מטפלים בעניין....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 23:26 לינק ישיר 

האם מישהו ספר כמה מתאבדים מידי שנה בציבור החילוני?
המספרים אינם נתפסים רח"ל
מי שיוצא בשאלה ומתאבד, בסך הכל עושה את מה שנהוג במקום אליו הוא הולך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2015 23:45 לינק ישיר 

סטיב ג'ובס שהמציא את האייפון הוא האחראי למותם הרוחני והגשמי של מליוני בני אדם בעולם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יוצאים בשאלה מתאבדים - ידי מי שפכו את הדם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.