|
|
| נשלח ב-6/1/2014 16:39 |
|
| |
| מאירקה99 כתב: |  | מואדיב
אולי אתה צודק מחקרית, השאלה למה האוכלוסיה הזו, היא מלכתחילה "מוחלשת". ומכאן גם תשובה לדברי sorof. ודאי שזכותם של הורים לבוגרים לעשות ככל העולה על רוחם. גם ביחס לבן. הוא הרי בוגר. הם אינם חייבים לנשקו. אך מה לעשות? הצורך באבא ואמא קיים בכל גיל (אני מרגיש זאת גם בגילי המבוגר ביחס להורי שיחי' עמו"ש). הורים המתנערים מבנם לחלוטין מסכנים את חייו פשוטו כמשמעו. |
|
והבן היוצא גם מסכן הרבה פעמים את חייו של אביו ואמו, ואם לו זה לא איכפת, אז להורים גם לא צריך להיות איכפת ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2014 18:39 |
|
| |
מאריקה אומנם קנית את הסיפור שהחברה החרדית היא מושלמת, סופר מושלמת, אבל "בסוד" זה רק בסיפורים, עובדה שיש יוצאים בשאלה, ועובדה שיש מתאבדים ולא להכל יש תשובות...
יש פה אנשים גועליים חבל על הזמן לא משנה את מי מאשמים את ההורים או החוזר בשאלה, למה הצורך להאשים מישהו בטרגדיה, באסון?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2014 18:59 |
|
| |
חבר'ה צעירים מתלהבים מהחילונים וחושבים שיהיה להם שם גן עדן ואחרי שהן קולטים שאין אצל החילונים כלום, לא מתאים להם הכבוד לחזור.
ההורים מקבלים אותם ברגע שהם חוזרים אבל להם לא מתאים הכבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 08:58 |
|
| |
איצקל צודק חלקית. הם "יוצאים אל האור" ומבינים אחר זמן שהאור לא מאיר כל כך. החברה החילונית גם היא למרבה הפלא אינה מושלמת. ואפילו "עולם הפריצות" הקורץ, לא כל כך פרוץ... והבנות לא מתגלגלות ברחובות לכל עובר ושב (למרות מה שסיפרו להם).
תופעה דומה קורה לחוזרים בתשובה. הם מגלים את האור, ולפעמים באיחור מגלים את תחלואי החברה הדתית/חרדית אליה נמשכו בכבלי קסם, ובנופת צופים משוכתבת של המרצים בסמינר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 08:59 |
|
| |
נתבקשתי לפרסם לינק למאמר שדן בנושא.
מכיוון שהלינק מסובך להעתקה - חפשו בגוגל - "היוצאים בשאלה: נשמות על גבול שני העולמות"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 09:45 |
|
| |
יתמו חטאים ולא חוטאים אבל בכל זאת יש דיעה שמותר להתאבד כדי להינצל מעבירה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2014 04:30 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
שרית,
אני לא חרדי, וגם לא לבוש ב"שמונה בגדים".
אבל עד שלא תראי לי נתונים שמראים שהיו התאבדויות בגלל זה - זה לא נשמע לי הגיוני. הכוונה שלי היתה שבחברה החרדית מקדשים את הבגדים ובחור יכול להיות כמה שנים חילוני עם כל 8 בגדים . עד שהוא יאזור אומץ להוריד את כל הלבוש!!!!!! ללא שום קשר להתאבדות
שבחורים הופכים לשבבניקים בגלל עודף לחץ - בהחלט יכול להיות. שהם מורידים את הכיפה כי הכריחו אותם ללכת למקום שאין ליבם חפץ - אפשרי. נכון הם הוופכים לשבבניקים בגלל הלחץ אני בכלל לא בטוח שבקרב בני הנוער החרדים יש יותר מקרי התאבדויות מאשר בקרב בני הנוער האחרים בארץ.
לגבי הנתונים שהבאתי למעלה מה-OECD, הם דוקא סבירים בהחלט.
והנה נתון השוואתי מעניין:
בצה"ל משרתים חיילים, רובם חיילי חובה, בגילאים שהם המועדים ביותר להתאבדות בציבור הכללי. הנגישות לכלי נשק גבוהה יותר מאשר בחוץ, ולהבדיל מצבאות של מדינות אחרות - מתקיים גיוס חובה, כך שרוב האוכלוסיה כן מגיע לשם (1).
נתוני ההתאבדויות בצה"ל בשנים האחרונות התפרסמו(2). ב-2013 - 7 חיילים. ב-2012 14 חיילים, ובשנים שלפניכן יותר מכך. לפי פרסומים זרים, בצה"ל יש בערך 200,000 חיילים. אם בשנה התאבדו 20 חיילים, זה שיעור של 10 ל-100,000. בהתחשב בכך שחלקם בכלל אנשי מילואים - יותר מאותם 200 אלף, ובשאר הקריטריונים שלמעלה - הנתון הכללי של 5 למאה אלף שהובא על ידי ה-OECD נשמע הגיוני בהחלט.
אני לא מאמין שבציבור החרדי, או הדתי כולו, מתאבדים יותר מאשר בציבור הכללי. אם כבר - אולי ההיפך. אם למישהו יש נתונים, שישים אותם על השולחן. אם לא - זו רק תחושה. תחושה לא טובה, כי כל מקרה הוא עולם ומלואו, אבל לא תחושה שצריכה לגרום להלקאה עצמית.
יש מספיק דברים אמיתיים שצריך לשפר, לא צריך להמציא משהו.
(1) אהמ אהמ
(2) http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/535/971.html |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 16:06 |
|
| |
המכונה מאי פלג
היה נער חרדי או שזה סתם סיפור ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 16:07 |
|
| |
הם כולם זקוקים לעזרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 16:34 |
|
| |
| ניוזילנד כתבה: |  |
בעיקרון כל מקרה לגופו.
יש כאלה שזה בא מעוני, אי הצלחה בחיים, מריבות (ולא משנה עם מי), השפעה של החברה החרדית הסגורה וכו'
אבל בעיקרון יהודי שיש לו אמונה חזקה באלוקיו באמת, ויודע שכל מה שמתגלגל אצלו בחיים זה שכר ועונש, ויודע שהכל לטובה, אין שום סיכוי שהוא יתאבד! ואם הוא התאבד זה בגלל שהוא לא האמין מספיק, או שזה משבר כל כך קשה עד שזה שבר לו את כל האמונה....
תוקן על ידי ניוזילנד ב- 02/01/2014 15:35:42 |
|
בלי להזכיר שמות היה לפני שנים מקרה של אדם ירא שמים שהתאבד לאחר שבנו נטש את הדת לאחר שלא יכול לעמוד בבושה ובהרגשת הכישלון שלא הצליח לחנך את בנו. כך שאל תקשור את זה ליראת שמים. כל אחד וסיבותיו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 18:58 |
|
| |
| מסך_מגע כתבה: |  |
המכונה מאי פלג
היה נער חרדי או שזה סתם סיפור ?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 21:19 |
|
| |
הוא ציווה לשרוף את גופתו והוריו מבקשים להביאו לקבר ישראל, וכעת מתפתח מאבק משפטי על גופת האומלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 22:21 |
|
| |
| פסטרמי_כהן כתבה: |  |
הוא ציווה לשרוף את גופתו והוריו מבקשים להביאו לקבר ישראל, וכעת מתפתח מאבק משפטי על גופת האומלל. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 23:26 |
|
| |
האם מישהו ספר כמה מתאבדים מידי שנה בציבור החילוני? המספרים אינם נתפסים רח"ל מי שיוצא בשאלה ומתאבד, בסך הכל עושה את מה שנהוג במקום אליו הוא הולך
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2015 23:45 |
|
| |
סטיב ג'ובס שהמציא את האייפון הוא האחראי למותם הרוחני והגשמי של מליוני בני אדם בעולם
|
|
|
|
|