| נשלח ב-2/1/2014 22:40 |
|
| |
על איזה מטפלים אתם ממליצים?
לדעתי אחד הנושאים הכי חשובים והקריטים באנשים הזקוקים למידע בחלק של הנפש ,ובפרט אצלינו בקהילה שאין הרבה מידע ,
וביותר שכל טיפול הוא יקר ולא קל,,,,,,,.
הצורך במידע על מטפלים מקצוענותם , תכונתיהם ויכולתם הוא עצום
לכן אני מציע אם כל אחד יכול לכתוב דעתו על מטפל שהיה אצלו התרשמות כללית תכונות תחושות וכו
כמובן בלי לכלכךשהיה במובן החיובי שהרי כל אחד ותכונות שמתאימות לו לדוגמא אחד מחפש מטפל סמכותי ואחד לא יכול עם כזה אחד זקוק לאחד שמנתח וחופר
והשני מרגיש שקודחים בראשו,
רעיון נוסף או בנוסף [או מישהו שחושב שיכול לתתמידע שיציל ממטפל שאינו הגון ]שאם כל אחד יכול לכתוב שם של מטפל שאפשר לשאול אצלו בפרטי לגביו
:}לדוגמא ולמופת
אני אוכל לתת מידע על שרית סגל בגבעת שמואל ....
תודה לכולם ואשמח לרעיונות ולתגובות בנושא זה
תוקן על ידי daaaan ב- 02/01/2014 23:05:37
תוקן על ידי daaaan ב- 02/01/2014 23:07:16
תוקן על ידי daaaan ב- 02/01/2014 23:08:09
תוקן על ידי רוניתלזר ב- 01/06/2014 21:02:08
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2014 03:04 |
|
| |
מאחד שהתיעצתי
משה שקלים מטפל בבית שמש
דתי מאד חביב מאד עדין מתבל בדברי תורה עוסק בטיפול CBT מומלץ ביותר
לא אדם תקיף מומלץ מאד למי שעושה שיעורי בית ומשקיע בעצמו בטיפול ולא צריך דחיפות
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 20:22 |
|
| |
חבל שאף אחד לא הגיב . או לפחות לתת איזה עצה או מחשבה איך כן לבצע את הרעיון , כי לדעתי זה נושא כל כך חשוב ומשמעותי ,ולדעתי לי אישית אם היה לי מקום שיכל לייעץ לי בתחום הייתי חוסך המון סבל וכסף ,וחבל שלא מצליחים לשתף מהנסיון ולעזור אחד לחבירו ....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 10:53 |
|
| |
בצורה אישית אני חושבת שיש כל מיני סיבות לכך שלא הגיבו... לפעמים כשהקשר עם המטפל הופך להיות אישי, קשה לשתף את האחרים, מין רצון ל"מונוגומיה טיפולית" וחוץ מזה, אני מאמינה שקשה מאד להמליץ, ומה שמתאים מאד לאחד לא יתאים לאחר, מעבר לתכונות של "עקשן" "עמוק" וכדומה,, החיבור הוא אחר, בסיסי, ואת זה ניתן לראות רק במפגש אישי.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2014 00:23 |
|
| |
צודקת אבל שכן אפשר ,למה לא לעזור ולהיעזר ,ודווקא אלה שמכירים מקרוב את התחושות הכאבים והתסכולים ,צריכים ביתר שאת ,להירתם לעזרת האחרים ...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2014 23:59 |
|
| |
בהחלט אפשר וצריך לשתף. לא חייבים לרדת לפרטים, רק אם מרוצים בכללי וזהו. מהתרשמותי לאורך שנים האחרונות ציבור החרדי סובל מהיעדר מידע שקוף לגבי המטפלים הזמינים לציבור הזה, הכשרתם ונסיונם. כלומר, יש התרשמות מאדיבותם ו"הוא מפורסם, הולם מהקריה באים אליו" ולא יותר מכך. מה החסרון? הציבור לא משתמש באנטרנט ולא יכול לברר הרבה פרטים חשובים אודות המטפל/ת. למשל, מהי הכשרתו? האם למד במסגרת מקצועית ועמד בכל הדרישות? האם התנסה בטיפול בשטח? האם עברו הטיפולי נקי, או שמא נתבע על רשלנות מקצועית או נפסל ע"י הועדה לאתיקה המקצועית? האם חבר בארגון מקצועי? (אני אישית לא, מסיבות שלי )) וכדומה. כתוצאה מכך, יכולתי למצוא אנשים מיואשים ש"עברו את כל המטפלים החשובים ודבר לא עזר", מוטיבציה לעבוד נמוכה, וסיכויים להיעזר אינם מן הגבוהים. מצער במיוחד כשמדובר בילדים... "הילד אובחן וטופל אצל גרפולוג המפורסם כזה וכזה! לאחר מכן לקנו אותו למטפלת CBT (שלמדה זאת אצל חברתה במשך שבועיים שלימות) והיא אחת שעזרה לכולם הרבה {וללא תשלום}, אחר כך ניסינו טיפות מרגיעות, וגם זה לא עזר... בסוף הלכנו לפסיכולוגית... לא זוכר איזה סוג טיפול עשתה... שילמנו 600 ש"ח וגם זה לא עזר".
תוקן על ידי Saggers ב- 16/02/2014 00:01:22
תוקן על ידי Saggers ב- 16/02/2014 00:04:48
עו"ס אברהם ביטקין, B.S.W
פסיכותרפיה חזותית, קוגניטיבית-התנהגותית.
מתאם תכניות שיקום פסיכיאטרי ב'סל שיקום' (משרד הבריאות).
אבחון, טיפול וייעוץ להורים.
טל': 052-7741770
bitkin770 @gmail.com
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2014 11:01 |
|
| |
עצוב ומשפיל התאור. ואני לא חושבת שאתה צודק, אתה מכליל. לא כל הצבור החרדי טיפש, תמים ונאיבי עד כדי כך. והאמת שזה בכלל לא תלוי במגזר. יכול אדם שלא מפסיק להשתמש בשרותי האינטרנט ללכת למי שמוכבט עליו גדולות ונצורות והוא מפרסם את עצמו ללא הרף, ולהכשל, ולהפך. מנסיון אישי. אישית - אני בטיפולי האישיים ובטיפולים לילדים שלי הולכת לבדוק את האדם בעצמי. לא סומכת על שום פרסום ושום תכתובת. שומעת, מדברת, מביטה, ובודקת גם את החיבור האישי שלי. כמובן - אחרי שבדקתי שהוא מקצועי ויש לו תעודות. מעבר לזה? העניין הוא אישי וכן, ויותר אפילו מאשר בניתוח לב פתוח, צריך לבוא מתוך בדיקה וחיפוש ולא להשליך את עצמנו מייד על המטפל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2014 10:39 |
|
| |
עצוב!
הייתי אצל למעלה מעשר מטפלים.
חלקם לא עזרו כלל, שתיים מהם עזרו טיפה שלא היה שווה ההון והזמן בשביל התוצאות הקטנות. אחת מהן הזיקה מאוד ברמה שהייתי רוצה לפרסם את שמה אבל לא נעים לי.
מנסיוני אני מזהירה: המטפלים החרדים לא תמיד למדו. קורס במקום חרדי לא מספיק.
נפש זו רפואה ורפואה לומדים באוניברסיטה! שום מכון חרדי אינו מספיק מקצועי לכך!!
בדקו שיש תואר ושאלו מאיזה אוניברסיטה ואם המטפל רשום באיגוד, מי שלא רשום זה מחשיד! זו האפשרות היחידה לבדוק מקצועיות.
המטפלת שהזיקה לי אמרה שיש לה כמעט תואר שיני ואני קניתי את זה. בסוף התברר שהתואר הוא מגורסים חרדים שלומדים שם שלוש שניפ פעם בשבוע... אתם יכולים להשוות את זה לתואר אמיתי שבו לומדים שנים כל יום?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2014 14:34 |
|
| |
| לא_עייף כתב: |  | עצוב! הייתי אצל למעלה מעשר מטפלים. חלקם לא עזרו כלל, שתיים מהם עזרו טיפה שלא היה שווה ההון והזמן בשביל התוצאות הקטנות. אחת מהן הזיקה מאוד ברמה שהייתי רוצה לפרסם את שמה אבל לא נעים לי. מנסיוני אני מזהירה: המטפלים החרדים לא תמיד למדו. קורס במקום חרדי לא מספיק. נפש זו רפואה ורפואה לומדים באוניברסיטה! שום מכון חרדי אינו מספיק מקצועי לכך!!בדקו שיש תואר ושאלו מאיזה אוניברסיטה ואם המטפל רשום באיגוד, מי שלא רשום זה מחשיד! זו האפשרות היחידה לבדוק מקצועיות. המטפלת שהזיקה לי אמרה שיש לה כמעט תואר שיני ואני קניתי את זה. בסוף התברר שהתואר הוא מגורסים חרדים שלומדים שם שלוש שניפ פעם בשבוע... אתם יכולים להשוות את זה לתואר אמיתי שבו לומדים שנים כל יום? |
|
אותו דבררררררר הלכתי למטפלת חרדית, שכאשר הגעתי איתה לפריקה של הטראומה לא היו לה כלים להכיל אותי כך שבמקום לעזור לי לעבד את הטראומה, היא השליכה אותה אליי בחזרה. מאותו טיפול כושל יצאתי מרוסקת. מפורקת. מרגישה בקושי את עצמי ואז גם התחלתי לחתוך. היום אני אצל המטפלת השישית. מנסה לשקם מה שאפשר. להדביק את החלקים שהתנפצו ממני וליצור יצירת אומנות חדשה. סיהרה חדשה. מעוצבת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2015 23:14 |
|
| |
כ"כ נכון.. בעיד בו המכללות פורחות כפטריות לאחר הגשם.. במסלול מקוצר כל אחת/ד שלמד פסיכותרפיה ב 3 חודשים כבר הופך לטפל ובאין ארגז כלים.. אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלשבור ולנתץ.. והעצוב שזה לשבור ולנתץ אנשים ... הבעיה שאין הרבה איך לאכוף ולטפ ל בתופעה זו.. ויתרה מכך גם מטפל מוסמך וטוב שיתאים לאחד יהווה הרס לשני... בין מטפל למטופל חייבת שתהיה כימיה ותקשורת טובה וזה כמובן עניין אינדודאולי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2015 14:01 |
|
| |
כדאי לנסות פסיכולוגים בקופת חולים ששם פסיכולוג קולט פסיכולוג. יש גם אירגונים חרדים ששם המטפלים מובחרים. ויש את משה שקלים שהוא פסיכולוג טוב. נא לדעת שלוקח הרבה זמן עד שפסיכולוג עוזר, מתי שאפשר עדיף לטפל ב סי בי טי או ; אי אף טי, או ; שלושת המימדים, יש מטפלים מעולים בתחום. בשיטות הנ"ל הכל מהיר יותר, כמובן שהשיטות האלה הוא למקרים קלים יחסית. בשלושת המימדים אני מכיר אישית וממליץ על שלמה גורנו. יש פסיכולוג ותיק וטוב בירושלים, ששמו מאיר וואלך. הוא חרדי. ויש מטפל חרדי טוב ויקר ששמו עוז מרטין, הוא לא פסיכולוג, הוא יודע הרבה פסיכולוגיה ורפואה, הוא רופא ילדים, יש לו שיטה די מהירה איך להשפיע על הבן אדם, ואיך להתקדם בחיים. שוב, הוא לא למקרים קשים, הוא יועץ טוב. המחיר שלו הוא 450 ש"ח לשעה. אפשר למצוא זולים יותר ויעילים לא פחות כמו שלמה גורנו שמסתפק ב 250 ש"ח לטיפול, בשיטה נפלאה ויעילה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2015 20:52 |
|
| |
טיפ קטן וחשוב. ניתן להיכנס לפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות (אפשר למצוא בחיפוש פשוט בגוגל), שם ניתן להכניס את שם המטפל ולגלות האם אכן יש לו רישיון ממשרד הבריאות, האם הוא מומחה, ובאיזה תחום. זה לא אומר שמי שלא רשום שם לא יכול להיות מטפל טוב, בטוח שיש מטפלים מעולים שאינם פסיכולוגים (כמו עוס"ים קליניים למשל) אבל במידה ומישהו מכריז על עצמו שהוא פסיכולוג והוא לא מופיע שם, ייתכן מאוד שמדובר בשרלטן וכדאי להיזהר. במיוחד הדברים אמורים במגזר החרדי שבה הבורות בעניינים אלו גדולה מאוד לצערנו הרב.. לגבי ארגונים חרדים, לא הייתי ממהר לסמוך על כולם בעיניים עצומות, יש לי הרגשה שבעקבות המחסור הגדול במטפלים חרדים מקצועיים, הם מפנים לפעמים לכל מיני יועצים או פסיכותרפיסטים מטעם עצמם, שלא צברו את הידע הנדרש ואין להם את ההכשרה המינימאלית לטפל. בכל מקרה יש לבדוק היטב שאכן הולכים לבעל מקצוע, בדיוק כמו שמבררים היטב לפני שהולכים לרופא מומחה... יותר חשוב שהמטפל יהיה מקצועי ובעל ההכשרה הנדרשת, מאשר שיהיה חרדי (שגם זה ללא ספק חשוב.)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2015 22:50 |
|
| |
| סיהרה כתבה: |  |
| לא_עייף כתב: |  | עצוב! הייתי אצל למעלה מעשר מטפלים. חלקם לא עזרו כלל, שתיים מהם עזרו טיפה שלא היה שווה ההון והזמן בשביל התוצאות הקטנות. אחת מהן הזיקה מאוד ברמה שהייתי רוצה לפרסם את שמה אבל לא נעים לי. מנסיוני אני מזהירה: המטפלים החרדים לא תמיד למדו. קורס במקום חרדי לא מספיק. נפש זו רפואה ורפואה לומדים באוניברסיטה! שום מכון חרדי אינו מספיק מקצועי לכך!!בדקו שיש תואר ושאלו מאיזה אוניברסיטה ואם המטפל רשום באיגוד, מי שלא רשום זה מחשיד! זו האפשרות היחידה לבדוק מקצועיות. המטפלת שהזיקה לי אמרה שיש לה כמעט תואר שיני ואני קניתי את זה. בסוף התברר שהתואר הוא מגורסים חרדים שלומדים שם שלוש שניפ פעם בשבוע... אתם יכולים להשוות את זה לתואר אמיתי שבו לומדים שנים כל יום? |
|
אותו דבררררררר הלכתי למטפלת חרדית, שכאשר הגעתי איתה לפריקה של הטראומה לא היו לה כלים להכיל אותי כך שבמקום לעזור לי לעבד את הטראומה, היא השליכה אותה אליי בחזרה. מאותו טיפול כושל יצאתי מרוסקת. מפורקת. מרגישה בקושי את עצמי ואז גם התחלתי לחתוך. היום אני אצל המטפלת השישית. מנסה לשקם מה שאפשר. להדביק את החלקים שהתנפצו ממני וליצור יצירת אומנות חדשה. סיהרה חדשה. מעוצבת. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מזה כחצי שנה אני מטופלת אצל פסיכולוג אלוף. יקר להחריד אבל אין מה לעשות. כשמדובר בחיים ומוות לא משחקים. אני לא אמסור את השם שלו, אני כן יכולה לתת מספר של הרב ישראלי מב"ב. קשה מאוד להשיג אותו אבל הוא אלוף בלהתאים מטפלים מכל הסוגים. הרב ישראלי- 0527650920 בד"כ הוא מבקש לשלוח פקס המתמצת את הבעיה והטיפולים שנוסו עד כה והוא מחזיר תשובה אחרי כמה ימים. אני גרה רחוק מאוד מהמרכז ובכ"ז הוא זכה להתאים לי מטפל. שבמקרה שלי היה כמעט סיזיפי למצוא. בהצלחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2015 22:57 |
|
| |
| רציף כתבה: |  | ויש מטפל חרדי טוב ויקר ששמו עוז מרטין, הוא לא פסיכולוג, הוא יודע הרבה פסיכולוגיה ורפואה, הוא רופא ילדים, יש לו שיטה די מהירה איך להשפיע על הבן אדם. |
|
אתה בטוח שהוא לא פסיכולוג? חשבתי ככה כי בסוף הספר מהלאל הסופרת מ. קינן מודה לאביה ד"ר עוז מרטין שעזר לה בהבנת נפש האדם. עשיתי ד"ר + הבנה בנפש האדם = פסיכולוג. מעניין לשמוע שה ד"ר נובע מהיותו רופא ילדים ק) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2015 20:04 |
|
| |
| סיהרה כתבה: |  |
| רציף כתבה: |  | ויש מטפל חרדי טוב ויקר ששמו עוז מרטין, הוא לא פסיכולוג, הוא יודע הרבה פסיכולוגיה ורפואה, הוא רופא ילדים, יש לו שיטה די מהירה איך להשפיע על הבן אדם. |
|
אתה בטוח שהוא לא פסיכולוג? חשבתי ככה כי בסוף הספר מהלאל הסופרת מ. קינן מודה לאביה ד"ר עוז מרטין שעזר לה בהבנת נפש האדם. עשיתי ד"ר + הבנה בנפש האדם = פסיכולוג. מעניין לשמוע שה ד"ר נובע מהיותו רופא ילדים ק) נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אני מכיר את ד"ר עוז מרטין אישית. הוא ד"ר לרפואת ילדים. הוא מתמצא היטב ברפואת הנפש ובחינוך ובשיטות פסיכולוגיות למיניהם, הוא הוציא כמה ספרים בתחום. נראה שהוא מצליח יותר מהרבה פסיכולוגים, ומתקדמים אצלו מהר יותר. נראה שאין לו את הכישורים לטפל במקרים מורכבים, כי תעודה ותואר בפסיכולוגיה אין לו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2015 20:10 |
|
| |
| פסיכ_ולוג כתבה: |  |
טיפ קטן וחשוב. ניתן להיכנס לפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות (אפשר למצוא בחיפוש פשוט בגוגל), שם ניתן להכניס את שם המטפל ולגלות האם אכן יש לו רישיון ממשרד הבריאות, האם הוא מומחה, ובאיזה תחום. זה לא אומר שמי שלא רשום שם לא יכול להיות מטפל טוב, בטוח שיש מטפלים מעולים שאינם פסיכולוגים (כמו עוס"ים קליניים למשל) אבל במידה ומישהו מכריז על עצמו שהוא פסיכולוג והוא לא מופיע שם, ייתכן מאוד שמדובר בשרלטן וכדאי להיזהר. במיוחד הדברים אמורים במגזר החרדי שבה הבורות בעניינים אלו גדולה מאוד לצערנו הרב.. לגבי ארגונים חרדים, לא הייתי ממהר לסמוך על כולם בעיניים עצומות, יש לי הרגשה שבעקבות המחסור הגדול במטפלים חרדים מקצועיים, הם מפנים לפעמים לכל מיני יועצים או פסיכותרפיסטים מטעם עצמם, שלא צברו את הידע הנדרש ואין להם את ההכשרה המינימאלית לטפל. בכל מקרה יש לבדוק היטב שאכן הולכים לבעל מקצוע, בדיוק כמו שמבררים היטב לפני שהולכים לרופא מומחה... יותר חשוב שהמטפל יהיה מקצועי ובעל ההכשרה הנדרשת, מאשר שיהיה חרדי (שגם זה ללא ספק חשוב.) |
|
אם אנחנו מדברים על נוכלים, אז לא תהיה בעיה לנוכל להגיד שקוראים לו בשם של פסיכולוג שרשום בספר של משרד הבריאות. בציבור החרדי, לא ישקרו לך על מטפל שהוא פסיכולוג, ובדרך כלל, היועצים המוכרים יציעו לך מישהו מתאים. יש לאנשים נטיה להעמיס על החרדים כל מיני כשלים ופשעים. דווקא החרדים מחפשים את הרופא הכי טוב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|