| נשלח ב-7/1/2014 23:37 |
|
| |
בחורה מנהלית
בס"ד
לאחרונה שמתי לב שיש בחורים, בעיקר חרדיים ובעיקר בחורי ישיבה שנרתעים מבחורות שלא לומדות רק הוראה או גננות אלא הם לומדות מקצוע מנהלי כמו כלכלה, מנהל עסקים, חשבונאות וכו'או מבחורה שיש להם שאיפה להקים עסק\בחורה שרוצה ללמוד על שוק ההון וכו' אני מנסה לחשוב למה באמת נרתעים מבחורה כזאת ואולי באמת יש בזה צדק או שיכול להיות שזה מגיע מסממנים עקיפים של פמיניזם\חינוך מצומצם\פחד משליטה של האישה......??אני לא יודעת אם יש כאן בשידוכי שלנו בחורים מהסוג הנ"ל אבל בטוח שיש לכם מה להגיד בעניין...... מה חוות דעתכם? האם יש בחורות שמרגישות גם שיש בחורים שנרתעים??
נ.ב. לא מצאתי כותרת מתאימה אני מקווה שאסיק יתעורר מהר מתרדמת החורף וישנה.
תוקן על ידי riki_m ב- 07/01/2014 23:39:54
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 09:28 |
|
| |
אני דוקא מעדיף בחורה שלמדה מקצוע נורמלי ולא הוראה. אני לא חושב שיש הרבה בחורים היום שמסתכלים על לימוד מקצוע מנהלי כמשהו מפחיד, להיפך, בחורים רוצים את זה כי זה מביא פרנסה הביתה.
לגבי מה שטענת "פחד משליטה של אשה" זה כבר בעיה בפני עצמה אם זה קיים. אין שני מלכים בממלכה אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 12:13 |
|
| |
בס"ד
אין שני מלכים?נכון יש מלך ויש מלכה...בכ"ז לא מתחתנים כאן 2גברים אבל בהחלט ששניהם מושלים בבית יחדיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 12:18 |
|
| |
מחקרים מראים שככל שהאישה מלומדת יותר אז
הסיכויים שלה להתחתן פוחתים, כי גברים נרתעים מנשים עוצמתיות מדי.. יתכן גם שהסיבה לזה שנשים מהמעמד הגבוה פחות מאמינות במוסד הנישואים.. במקצועות שציינת בולט הראש המבריק של הבחורה שפנתה ללמוד מקצועות שכאלה, וגם החיכוך הרב עם המגזר הכללי שאולי מוריד לה נקודות במקרים מסוימים
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 12:21 |
|
| |
אני מבינה ראש של בחור ישיבה שיפחד מאישה כזאת. הם כל החיים למדו תורה,לא ממש התמודדו עם החיים,לא למדו מקצוע,לא יצאו לעבוד,והם עוד אמורים להרגיש מעל בחורה שעשתה את כל זה,עצמאית,חכמה ,משכילה...ברור שזה מוריד את הביטחון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 12:29 |
|
| |
לא הבנתי מה זה כזה בעיה מישהו אמר שאסור להיות מנהלת עסק בכלל בציבור החרדי?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 13:07 |
|
| |
| מבריקה כתב: |  | אני מבינה ראש של בחור ישיבה שיפחד מאישה כזאת. הם כל החיים למדו תורה,לא ממש התמודדו עם החיים,לא למדו מקצוע,לא יצאו לעבוד,והם עוד אמורים להרגיש מעל בחורה שעשתה את כל זה,עצמאית,חכמה ,משכילה...ברור שזה מוריד את הביטחון. |
|
זה ממש לא מוריד את הביטחון, להיפךזה מגביר את הביטחון. זכיתי לאשה כזאת חכמה, כנראה אני באמת שווה משהו. ;)
ואני רוצה להגיד לך עוד משהו, אני חושב שבחור שבאמת יושב ולומד כל היום אמור לקבל הערכה הרבה יותר מבחורה שלומדת מקצוע. תאמיני לי שזה הרבה יותר קשה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 13:22 |
|
| |
אני רק יכולה לענות לך אם הרגשתי אתזה על בחורים שנפגשתי איתם. אחרי שדיברנו על שאיפות, רצונות ויכולות... כן, יש בזה משו.... הם לא ממש פוחדים מזה הם פשוט קצת פחות מבינים בזה. נפגשתי עם אחד שלטענתו רשיון נהיגה לאישה נותן לה אובר ביטחון מול הבעל...אני בעיקר חושבת שזה עניין של אופי לכן זה לא הכי משנה איזה מקצוע יש לה\לו ביד
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 14:00 |
|
| |
לפעמים ם ם
מנהל או מנהלת זה אופי חזק וטיפוס לא מרנין במיוחד.. לא מה שמחפשים באישה או בגבר.. יתכן שמה שמרתיע זו אחת שהיא "מנהלת", ובצדק לפעמים. ויש גם מורות כאלה. ואין בעיה בבחורה רואת חשבון שעובדת במשרד כלשהוא. ויש נשים שמכורות לעבודה שזו מכה בפני עצמה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 14:24 |
|
| |
רציף- מצד אחד כתבת שהאישיות הזו של מנהלת היא לא מרנינה במיוחד, ומצד שני נתת דוג' של מקצועות נוספים שמראים על אופי מפוקפק,.... אז מה זה בא לומר?!
זה עיניין של אופי בלבד!!
תוקן על ידי bm308 ב- 08/01/2014 14:24:33
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 14:31 |
|
| |
אישה קשה או בעל קשה - שאינם מוכנים לפשרות ורואים את עצמם במרכז , קשה לחיות איתם בזוגיות טובה ואוהבת. הרבה פעמים "ניהול" נתפס עם אופי קשה (ולפעמים זה מסתדר יחד) שלא נרתע ולא זז מעמדתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2014 14:35 |
|
| |
אל דאגה חייכנית, את מתארת זוגיות נורמלית. ולא מכירה זוג שחי כמו שאת מתארת (גבר היחיד והמושל והאישה היא השפוטה שלו...)
|
|
|
|
|