בית פורומים עצור כאן חושבים

בעלות על שם לעם לאיש או לכלל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/1/2014 12:15 לינק ישיר 
בעלות על שם לעם לאיש או לכלל

בוקר טוב!

כפי שאנחנו נוכחים לדעת ע"פ המקרא האלגורי אשר משתמש בשם י-הוה כפועל אלגורי.
אם אנו מתבוננים במקרא ובביקורת המקרא אנו מקבלים על עצמנו שחתימתו הייתה אלגורית.

ובכן,מה ברצוני לומר אם השם ה' הינו פועל לדטרמיניזים שאיננו פועל יוצא קדום,אנו מבינים באופן שסיפרו לנו הנביאים באם אנו מאמינים שישנה נבואה ששם ה' פועל על כל חוקי הטבע,שאינם מופעלים ע"י דטרמיניזים קלאסי.

מכאן נובע,שאין לשום איש ולשום עם בעלות על חוקי עולם,שכן הם פועלים על כולם ללא יוצא מן הכלל.

ובכן,מה מייצג עם הספר,ואיזה ספר,ומהו אמור להביע?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2014 12:25 לינק ישיר 

הערה: בהודעתי אפשר לומר שחוקי עולם הינם חוקי טבע:(אפשר לחלוק : אבל נצא מנקודת הנחה לשם הדיון אם יתפתח,שזה חוק טבע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2014 15:09 לינק ישיר 

לשאלתך, איש הזיפים, 'עם הספר' הוא כינוי לעם אשר דברי האלהים אליו נתנו לו גם בספר, הוא חמשת חומשי התורה. 'עם ספר' נוסף הוא הקהילה הנוצרית, אשר, באמונתם, להם נתנה ברית חדשה, וספורי שליחיו של ישו על מעשיו, קורותיו ודבריו מופיעים בספר שלהם. קבוצה נוספת היא המוסלמים המחזיקים בקוראן שנתן להם על ידי הנביא מוחמד, גם בו מופיעים דברי אלהים. המוסלמים הם שהבחינו בין עמי הספר - אלו המחזיקים בספר המכיל את דברי אלהים, ובין אחרים.

ראשית דבריך אינם מובנים לי כלל. מה עניין עם הספר לחוקי העולם, ומהי בכלל בעלות על איזה חוק טבע.
עודד  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2014 15:56 לינק ישיר 

בעלות על חוק טבע הוא דבר כמו לקרוא לניוטון על חוק מסויימם.
התנ"ך משתמש בחוק טבע (ה')שהוא הכיר אך הוא כינה אותו בשפה אלגורית,האלגוריה הזו הפכה לאמונה.
כמו שתתפלל עכשיו לכמה ניוטונים,הרי זהו רק שם.
השם האלגורי שהשתמשו בו במקרא כפי שאני מבין עבר טררנספורמציה,שאמור לייצג נאנמה ע"י חז"ל עובדות פיזיקליות.
כאמור הם משתמשים בהלכה לשם ניוטוני אלגורי.

אני מקוה שהובנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2014 16:09 לינק ישיר 

כלומר מספר אלגורי לאמונה בשם.

אני אשאל אותך שאלה פשוטה

אתה מאמין בשם?  :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2014 16:12 לינק ישיר 

בהבדל קטן- חוק הנקרא על שם ניוטון, הוא רק חוק אחד, שניטון גילה,והוא לא מחייב,
האמונה שלך בתנך הוא על כל החוקים, הפיסיקלים והרוחנים הקיימים בטבע, וחוקים שיתגלו בהמשך.
לא צריך להיות פרופסור לדעת ולהוכיח. כי חוקי ניוטון אפשר להוכיח כל רגע ורגע,
חוקת חז"ל. כמעט ולא עומדת בשום מבחן , להפך,

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 09/01/2014 16:27:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2014 16:24 לינק ישיר 

נכון אין עדיין נוסחאות פיזיקליות(גם שאינן מחייבות) שיודעות לאבחן את השם האלגורי התנ"כי זו הייתה כוונתי,כלומר מחברי המקרא הנבואיים השתמשו בחוקים פיזיקלים כאלגוריה,ולא כהוכחה נוסחאית,אבל חז"ל באו וקבעו שהשם האלגורי הוא שם אמוני לכל דבר.

לכן שאלתי מהי אמונה בשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2014 16:49 לינק ישיר 

איש_הזיפים כתב:
נכון אין עדיין נוסחאות פיזיקליות(גם שאינן מחייבות) שיודעות לאבחן את השם האלגורי התנ"כי זו הייתה כוונתי,כלומר מחברי המקרא הנבואיים השתמשו בחוקים פיזיקלים כאלגוריה,ולא כהוכחה נוסחאית,אבל חז"ל באו וקבעו שהשם האלגורי הוא שם אמוני לכל דבר.

לכן שאלתי מהי אמונה בשם.

לפי הבנתי על אמונה אי אפשר לשאול שאלות, זו כוחה של האמונה, כי אפשר לחלוק עליה ולהפריכה.

שני חברים הלכו ברחוב- אמר אחד לחברו, תראה איך אני משגע את כולם, החחל לצעוק,
ברחוב המקביל מכונית טסה באויר,   החלו כל הולכי הרחוב לרוץ לרחוב השני לראות את הפלא.
החל גם הוא לרוץ לשם, אמר לו חברו- מה אתה רץ הרי אתה הפרחת את השמוע הזו?
השיב- אני רואה שכולם רצים לשם, אולי בכל זאת זה נכון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2014 22:17 לינק ישיר 

לא הבנתי כלום. אני לא מבין את הביטוי הזה 'בעלות על חוק טבע'. אין לזה שום משמעות. התנ'ך לא עוסק בחוקי הטבע, אינו ספר פיסיקה ואינו גילום של חוק הטבע. אינני מבין את הביטוי 'מישהו מייצג עובדות פיסיקליות' או חוקי טבע. מה? הם עומדים למשפט וזקוקים לעורך דין?  אלהים אינו אלגוריה ואינו אלגוריה לחוק טבע. אין קשר בין אמונה לחוקי טבע. חוק טבע אינו נושא של אמונה, ואין צורך באמונה כדי לעסוק בחוקי טבע. תפילה מכוונת מן האדם אל האלהים, לא לניוטון, לא לרב עובדיה, לא למשה רבינו, ולא לחוק הכלים השלובים. חז'ל עוסקים בעניני משפט ובעניני מוסר. הם לא יודעים פיזיקה ולא מגלמים אותה.

אדם יכול ללכת אל סופר סת'ם שיכתוב עבורו ספר תורה. אותה מגילת קלף תהיה רכושו והוא יהיה הבעלים שלה. התורה נתנה לעם ישראל, אבל היא, להבדיל ממגילת הקלף עליו נכתבה, אינה רכוש ואין לה בעלים. גם השפה העברית או הסינית איננן רכוש ואין להם בעלים. עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2014 05:35 לינק ישיר 

בעלות על חוק טבע:שאינך מבין.

כפי שאני מבין ואתה טוען שאינך,אני מאמין שהאדם יכול להתנבא,כיון שהאדם יכול להתנבא על מאורעות שסותרות את הדטרמיניזם הקלאסי,כיון שזה סותר את הדטרמיניזים הקלאסי וכיון שהפיזיקה עדיין עד היום בחיתוליה נתנו לזה שם ספרותי אלגורי י-הוה.
אם כן,כיצד הנך חושב שהאדם יכול להתנבא אם לא בדרך הטבע?
שנית מחברי המקרא עשו כאן סלט בין החוקים שניתנו והכניסו חוקים מוסריים אלוהיים לכאורה,שאינן אמורים להביע אלגוריה,כלומר הם עשו מעין שילוב בין אלגוריה למוסר.

בעלות על חוק טבע: כפי שהנך מבין חז"ל לא הבינו שזה הוא שם אלגורי והם אפילו קבעו נחרצות שהנבואה פסקה,כלומר הם פסלו את משמעות השם האלגורי,וקבעו שזה הוא שם אמוני,ואינו קשור לדרכי הטבע:למרות שמחברי המקרא סה"כ עשו מזה אלגוריה.

כלומר הייתה מעין "גנבה ספרותית" על מונח אלגורי,אשר לא היווה משמעות מקראית כלל,כלומר חז"ל שינו את משמעות השם,לשם אמוני אשר אינו מיושם בטבע כלל.
כלומר הם פסלו את משמעות השם במהותו,ועשו בו שימוש אחר.
תאמר לי אתה ,אתה חושב שפלוני יכול להתנבאות,שלא כדרך הטבע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2014 05:48 לינק ישיר 

האם שימוש לא נכון בשם מושאל ספרותי:הינו פגיעה בכוונת מספר.

כלומר האם חז"ל עשו פגיעה ספרותית בספרות המקור.

אם כן,אולי יש ורצוי להגן על זכויות יוצרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2014 05:53 לינק ישיר 

חז"ל קבעו שדרכי הטבע ישתנו!!!! אין משמעות לשם השם.

תחשוב על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2014 06:13 לינק ישיר 

עכשיו אני מבין למה הבעל שם טוב.

פשוט שם.

יאלההה קדימה קבלה לכולם!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2014 12:49 לינק ישיר 

חז"ל פסקו שהנבואה פסקה עם חורבן בית ראשון! (עובדתית זה לא נכון)
לא בהכרח שה' קיבל את הפסק.
יש נביאים גם היום,  אלא לא נקראים כך, כי חז"ל קבעו גם כי הנבואה  נמסרה לטפשים,
ולא כל  נביא מוכן להתמודד עם כך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בעלות על שם לעם לאיש או לכלל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext