|
|
| נשלח ב-21/1/2014 17:48 |
|
| |
בטוחה?:) כי אם יש זה יכול לסדר הרבה דברים!!! גם אם הם מעצבנים עכשיו הם מחויבים ואם נשלים איתם הם יסורו בע"ה מהר מהר מדרכנו!!:)
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 20:03 |
|
| |
מה?
|
| נשלח ב-21/1/2014 20:21 |
|
| |
התכוונתי אם יש לך סבלנות אז הכל יכול להיות בסדר:) לגבי המונדרים: בעלי כוח סבל ויכולת התגברות סבלנים, אמיצים וחכמים נועזים... מחולקים לקבוצות ולא מקבלים עכלי'הם את דת כוזר (למעט את החבורה הנ"ל...:)
|
|
| נשלח ב-21/1/2014 20:25 |
|
| |
הם גם לא מקבלים את דת כוזר, הם מקבלים את איסתרק, ולא כמלך אלא כסוג של חבר.
|
| נשלח ב-22/1/2014 00:15 |
|
| |
נכון מאד!! חוץ מישי שהבין הראשון את גודל מעלתו של זה גם מתחת לבגדים הממש לא נראים מלכותים
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 01:02 |
|
| |
שירו, הם כן מקבלים את דת כוזר!! רק לא בקטע המוסדי... זה קצת מסובך אבל אני ינסה להסביר. בכל דבר, אפילו טוב, יש גם רע.. וגם בממלכת כוזר הקסומה יש חסרונות, כי סה"כ לבן אנוש קשה להגיע לדרגה גבוהה של להתנהג רק רק לפי הרצון של הקב"ה ויש לכל אחד יצר הרע.. והמונדרים כן מקבלים את הדת, אבל לא אוהבים את הרעיון שהיא ממוסדת בחוקים.. אוף. מסובך לי.. מישי מבינה אותי פה? :)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 01:15 |
|
| |
ליסי'ה!!:) יפה מה שכתבת, לדעתי אם אפשר להוסיף - אני חושבת שהם פשוט לא מקבלים את הענין שי'הי'ה עלי'הם מלך שיאמר להם מה לעשות, חוץ מזה שהם מרגישים שהכוזרים מתיחסים אלי'הם כאל עבדים וזה לא נעים להם בלשון המעטה.. את מסכימה איתי?
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 01:20 |
|
| |
לא נראה לי שזה הנקודה שלהם.. איך שתפסתי אותם, הם ממש פשוטים ואמיתיים, ופשוט סולדים מהשקריות שמעורבת בעסק.. ואןלי גם עקרוני, לא לקבל עליהם מלך בשר ודם אם יש להם מלך אחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 12:56 |
|
| |
מה השקריות בהליכות של כוזר? אני לא חושבת שיש כאן שקריות כלשהי, להיפך - העיקר הוא האמת אצל הכוזרים!! הם פשוט יודעים לבטא את זה יותר טוב. לגבי הנקודה השני'ה- בהחלט, אני מסכימה
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 14:36 |
|
| |
ליסיה, הם קיבלו על עצמם את דת משה ולא דת כוזר. וזה כל ההבדל. כל הענין הוא שהם יהיו יהודים, ולא כוזרים.
|
| נשלח ב-22/1/2014 14:50 |
|
| |
קודם כל- שלום ליסייה! את מעשירה אותנו רבות בתגובותייך! אני חושבת שההתנגדות שלהם היא קצת בגלל שיש בכוזר מלך. ועפ"י ההלכה זה בעייתי כשהוא לא מבית דוד. ובנוסף- זה שלמלכים יש סמכויות קצת בעייתיות, כמו גזר דין מוות למשל, שביהדות רק הסנהדרין יכולים לפסוק. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 14:51 |
|
| |
אז אם זה נכון, איך לכוזר יכל להיות מלך?
|
| נשלח ב-22/1/2014 14:57 |
|
| |
זה אפשרי, כי מותר למנות "פרנס על הציבור" מבחירה של העם, אם אני לא טועה. והמונדרים לא נותנים את בטחונם במלך כוזרי שלא נבחר ע"י אלוקיו, כי אי אפשר לדעת באופן מוחלט שהוא אכן ינהג כפי שמלך צריך להתנהג. לכן נאמנותם לממלכה לא מוחלטת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2014 15:01 |
|
| |
ומה עם מוות? בעצם, מזמן חורבן הבית אין אפשרות לדון בדיני נפשות, אז איך מותר להם להרוג אנשים כדין מורד במלכות? וזה אומר שזה לא פרנס רגיל.
|
| נשלח ב-22/1/2014 15:02 |
|
| |
|
|
|
|
|