| נשלח ב-16/1/2014 15:58 |
|
| |
תמרור, ההודעה שלך קצת מבולבלת בשבילי.
|
| נשלח ב-16/1/2014 16:11 |
|
| |
אז אני אגיב: נתת באמת את הקטע שהכי מוכיח שהבעייה היא לא רק דיאלידאן, אלא הערכים המעוותים שהשתרשו בכוזר החדשה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2014 16:12 |
|
| |
את יכולה להסביר את הקטע?
|
| נשלח ב-16/1/2014 17:44 |
|
| |
כשפילאק מגלה את אביי, הוא מציע לו להצטרף למחתרת. אביי בהלם מכך שפילאק קשור למחתרת, ופילאק מסביר לו שהוא הצטרף בגלל שיוסף לא מתאים למלוכה, הוא מדי תאב כבוד ושררה. אביי כמובן מתנגד ליוסף מסיבות הרבה יותר משמעותיות. ולכן הוא מחליט להצטרף, ומכניס חיים באנשי המחתרת ע"י שיחות מוטיבציה על מהות החיים (שאותם לא נוהגים תחת דיאלידאן) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2014 19:21 |
|
| |
ואלו שיצאו מהשיעורים שלו ראו את העולם שונה יותר... ורצו לתקן אותו, חדורים תחושת שליחות ואמונה:(
|
|
| נשלח ב-16/1/2014 19:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2014 20:08 |
|
| |
ומה היה העניין של לקוץ בשלטון לא בגלל דיאלידן?
|
| נשלח ב-17/1/2014 02:27 |
|
| |
שירו למי התכוונת?? תרחיבי:)
|
|
| נשלח ב-17/1/2014 11:45 |
|
| |
לך או לאסתרק היה כתוב שם משהו על זה שאבייי אמר לה שלא דיאלידן הוא הבעיה העיקרית.
|
| נשלח ב-17/1/2014 14:45 |
|
| |
זה מה שכתבתי, ואסתרק הצטרפה אלי והסבירה אותי - שאצלדיאלידאן המדיניות שלו היא נהנתנות שאסורה בפן מסוים, ולא נדטון בזה עכשיו... ופילאק גרס שדיאלידאן כול גלל שהוא אישית לא מתאים, יש לו דברים טובים שמעולים לאדם רגיל, אבל אין לו את הנתונים של מלך. ואבי'י העמיד אותו על טעותו, שהבעי'ה היא אינה שהמלך לא מתאים למלוכה (כי הוא לא בעל תנאים מתאימים להיות מלך וכו'), אלא הצורה בה הוא מנהל את ממלכתו - שהוא התיר מה שרעואל אסר והוא דוגל בנהנתנות ודברים שאינם מתאימים וכו' היא האסורה. ולכן צריך להספיג את ההבדל בעם, ואת הרצון לעבוד את ה' באמת בלי פניות, לכן לא מספיק רק להוריד את דיאלידאן צורת ולכן הוא התחיל מהעם, להבהיר להם את מה שצריך שינוי, ואז הם יבינו שהמלכות של איסתרק היא הנכונה. שהיא דרך התורה הבנת?
|
|
| נשלח ב-17/1/2014 14:55 |
|
| |
בערך.
|
| נשלח ב-17/1/2014 15:00 |
|
| |
מה לא הבנת?
|
|
| נשלח ב-17/1/2014 15:01 |
|
| |
לא יודעת! יודעת מה? תגידי לי איפה זה כתוב ואני אקרא את זה בשבת.
|
| נשלח ב-17/1/2014 15:08 |
|
| |
אממ... במהללאל, כשפילאק רואה את אלי'הו ומזמי אותו לביתו, תמשיכי לדפדף... ואז יש להם שיחה שבה פילאק מספר לו על ההזמנה והוא שואל אותו למה הוא הצטרף לקבוצת המחתרת, פילאק עונה לו שם, תקראי. אני מקווה שאת לא מבקשת עמודים כן?:)
|
|
|